Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • aby PC hra byla zase PC hra nevymysli nikdo
  • Hmm...spíš bych viděl uplatnění v tom, že by tam byl někde schovanej snímač otisků...jen tak náhodou se o tom Sony nezmíní. :) Dal by se i používat na zapínání, ověřování, placení, zabránil by tak "strašlivému" bazarovému prodeji atd... Napadá mě hromada využití. Někde nějakej kryml zapaří na PSku a hned mubou policajti vědět kam maj jet.
    • mubou = budou :)
  • Zaujímavé. Len ma trochu mrzí, že všetka táto pozornosť pôjde konzolám. Áno, aj xboxu, veď povedzme si narovinu, mrkvosoft nájde spôsob ako tento patent obísť a už všade budu tieto supermoderné ovládače. :(
    • Asharak
      Takový volant, joystick, i gamepad už k PC jsou takže nevidím problém že by se to používalo jen na konzole. I Kinect se už předělal na PC :) Jen záleží na fantasii vývojářů, jak to dokáží využít :) Ono je to někdy i těžší než se zdá.

Ale co, stress, adrenalin a podobné věci se u PC výrazně ukazují i bez nějakých pomůcek. i u konzolí, ale jde sice jen o to, jak se takový vztek projeví ve hraní. S tímhle by to bylo akorát trochu vylepšené, jinak by to bylo vesměs podobné. Jako příklad třeba CSko, když máte hodně adrenalinu dokážete hrát funky hry a nevíte co děláte, když jste nasraní tak to třeba vůbec nejde. Se snímáním těla by to bylo jen trochu víc crazy :)
      A proto patří moderní ovládání spíš pohybům těla než našeho stavu ;) Teda, kdyý se spojí dohromady tak můžou vývojáři programovat i virtuální pot a tak, ale kde na to vemem výkon heh? *5*
    • Pro PC jsou takove hracky uz min. 15 let a pravdepodobne jeste dele - jen ne pro hry. Pred 15 lety jsem si s temito senzory totiz v laboratori hral a podobne se bezne pouzivaji napr. u biofeedbacku (udajne na vylepseni soustredeni apod. - ale nevim, jestli to funguje).

Dokonce o tom vysel kdysi clanek (tusim) v Excaliburu jako vize budoucnosti *3*. Vypada to, ze zminovana budoucnost je temer tady, jen teda ne uplne podle vize - tedy ovladani kompletne bez ovladace - jen pomoci senzoru.
    • Kdo ví, jak to dopadne. Podle mě konzole budou v tomhle směru hnacím motorem inovací, ale věřím i tomu, že zrovna tahle technologie se časem dostane i na PC. Pohybové ovládání je u PC těžko použitelné, protože málo kdo má doma větší, než 24" obrazovku a skákat dva metry od ní je o ničem. Tohle by se ale použít dalo věřím, že to časem pronikne na PC, stejně jako to říkáš s Xboxem *3*
  • miker17
    co je jako na tom jiného od současných ovladačů "Konzolí"
    • calwin
      velký prd tak ako sixaxis senzor otrasov ktorý je v hrách dodnes viužívaný minimálne... ale všetci si dávajú fajfku ako revolučne svoje ovládače posunuli... viď ufoidný ovládač Xka kde sa poriadne ani joypad nedá ovládať kôli dizajnu ktorý tlačí sval pod palcom...

neni to samozrejme až také hrozné ale toto zveličovanie "pokroku" je občas zábavné
      • Zřejmě špatný úchop... u některých her jsem trávil třeba šest hodin v kuse a ovladač seděl jak ulitý.
  • A takovej ovladac bude stat asi 300 euro ne?
  • IMHO rovnaká kravina ako toto: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-35062D56D6F5185BC1257299007100B1.html

Takéto blbosti budú vždy napokraji záujmu, čo sa týka seriózneho hrania.
  • sonk
    Tohle asi neprotlačeji někam dál. Ale zase ... představa, že hraju BOX a podle toho jak moc mačkam ovladač, tak takovou silou se branim a naopak utok, asi by se o tom polemozovat dalo... ale asi se to nerozšíří.
    • No vidis, dual shock ma analogova tlacitka a tlak rozlisuje uz ted.
      • Co teď, on už to umí rozlišovat 10 let :D
  • Už vidim, jak přijdu z hospody trochu pod vlivem a budu si chtit zahrát. Jenže postava ve hře nic netrefí, bude se motat, nebude jí rozumět a já si vůbec nezahraju. Jen kvůli gamepadu, kterej si všimnul, že se víc potim, pomalejš zaostřuju, táhne mi chlast z pusy.....

Mě se ten nápad moc nelíbí. Záleží, jak a do jakých her se jim to podaří implementovat.
  • PreidaQ
    To je stejná kravina, jako se nedávno psalo o tom, že Kinect bude měřit věk a zdravotní stav uživatele a podle toho mu umožní hrát.
    Na tohle se buďto budou dělat speciální hry, které ale budou stát za prd, nebo se na to budou předělávat osvědčené hry, které na to nebyly dělané.
    Prostě potenciál takovýhlech věcí nikdy nebude dost využitý.
  • blbosti. dejte mi normalni mys a klavesnici. lamepady jsou dobre jen na sporty, simulatory a mozna jeste nejaky zanr...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit