Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
A má snad automobilka něco z toho když si někdo koupí auto z bazaru a ne nový? NE! stejně jako vývojáři když si někdo koupí bazarovou hru. Pokud si někdo myslí že je v tom rozdíl, tak mi to napište. A s nějakou dotační politikou vy vytřete zadek, o to se je nikdo neprosil!!!!
-
-
u hier si kupuješ právo na hranie tej hry a nie obsah s ktorým si možeš robit čo chceš, narozdiel od auta.
-
-
Právo na užívání pokud vím není problém převést na jinou osobu.
-
-
Podle AZ je licencovani produktu vyhradnim pravem vlastnika majetkovych prav a jim poverenych osob. Takze problem to je.
-
no potom by sa mohla postupne vystriedat cela planeta :)
ja si myslim ze tak by to fungovat nemalo
-
-
-
Automobilka je uplne jiny obchodni model, ktery funguje na jinem principu. U automobilky nevyrobis jedno super drahe auto, kde naklady na jeho vyrobu rozprostres na miliony lidi jeho levnym rozkopirovanim. Neni to srovnatelne. Stejne tak si auto nekupujes na par hodin, aby ses projel.
A pokud ses neprosil o dotovanou konzoli, pak se te netyka omezeni bazaru na teto dotovane konzoli a nemusi te to zajimat. -
primo nema - ale neprimo ano...protoze clovek, ktery ho do bazaru da, si diky teto moznosti radeji koupi nove auto.Kdyby nemel moznost prodat ho za nizsi cenu, tak si nove auto koupi pozdeji (stejna analogie hry) je jen na vyrobcich a distributorech her, aby se ujali tohoto prodejniho kanalu a zbytecne nenechavali zisky nekomu jinemu
-
Myslím, že u aut se berou v potaz prodeje náhradních dílů.
-
-
Ano dobry priklad ale neslysel jsem ze by automobilky chteli nejak omezovat prodej nahradnich dilu z vrakovist ci od druhovyrobcu NAOPAK jeste mi chodi pozvanky do originalniho servisu s vyhodnou nabidkou ze pro starsi vozy nabizi levne neoriginalni dily!!!
-
-
No ale jen pro ty starsi, existuje vyhlaska, ktera brani prodeji tech "kopii"
-
-
na to se nedá spoléhat. neni to samozřejmost, já mam auto 9 let a krom oleje, filtru atd sem neměnil nic, a nekupoval sem origo takže...
-
-
-
Nenažranost. Čekám kdy si zařídí něco podobného třeba takovýho třeba Škoda Auto. A jejich auto už nebude možné prodávat bazarově, aby na tom také netratili.
-
by me zajimalo, jestli se jouda eeeee@tiscali.cz a jemu podobni zamysleli napriklad nad tim, co se asi tak stane, kdyz vam po case odejde ta vase dotovana konsole, ano, budete si muset ty hry koupit/aktivovat znova, protoze uz byly aktivovany na jinem hw
presne to samy dela microsoft, dnes uz pomalu desitky let, na pc s aktivaci jejich "produktu", a jen proto jeste existuje prehistoricka vec jako BIOS, aby ten software dobre videl, na jakym hw jede (jinak by tu uz davno vsude bylo nejaky rozhrani jako napr. EFI) -
-
Prenesu si ucet s hrami na novy hardware, stejne jako dosud.
-
-
Osobně jsem neměl nikdy hru z bazaru, vždy jsem si ji kupoval zcela novou. Ano kromě 7 her za plnou cenu (oba Zaklínači, Stalker SoCH, ME 3, Sc II, Diablo III a GW 2) jsem vždy hy kupoval v akci. Na Xbox zásadně nakupuji hry v Tescu, protože občas tam mají takové slevy, že člověku přechází zrak a na pc nakupuji většinou Steam+GoG, když chci skutečně nějakou hru, tak kupuji krabicovku. Ale osobně nemám důvěru k bazarovým hrám:(
P.S: Tím nechci obhajovat to svinstvo od Sony:) -
-
Od kdy je podani si patentu svinstvo?
-
-
Jejdásku, prosím Tě. Chápu, že Sony je tvoje modla. Ale umíš pochopit psaný text? Já psal něco o tom, že svinsto je podávání patentů? Nebo jsem napsal, že svinstvo je to, co dělá Sony, tedy že patentuje svinstva;)
-
-
Ano, umim. Pod clankem o tom, ze Sony si podala patent jsi napsal, ze je to svinstvo. I obe tve varianty, ktere predkladas, se nedokazi vyhnout tomu, ze jde o podani patentu. Tudiz dotaz trva, od kdy je podani patentu svinstvo?
-
-
-
-
Pokud si tu nekdo maluje, ze to pouzije jen Sony a MS na novem Xku nic obdobneho nepouzije, tak zjevne zere seno.Bud to udelaji obe firmy a nebo ani jedna.Ja verim v to druhe.
-
-
Taky povazuji za vyhodnejsi na bazaru vydelavat (online pass, dlc) nez se mu branit. Tohle by mohlo fungovat spise jako protipiratska ochrana. Ostatne, z patentu nijak neplyne, jak bude v praxi vyuzit.
-
-
hlavně že ve článku je napsaný, že "jde o spekulace a navíc nelze automaticky předpokládat, že taková technologie bude v praxi použita"
firmy si dneska patentují každou kravinu -
Že by ta konkurence pro Sony v současnosti byla už problematická? Pokud by to nakonec takhle dopadlo a konkurence neučinila obdobné opatření, mohl by to být pořádný gól do vlastní branky.
-
Rest in peace mila Sony.
-
no tak nintendo todle u svy novy konzole zavedlo taky.....a jestli todle zavede i microsoft na xboxu, tak sem z hraním asi nadobro skončil.....
-
Milá firmo Sony. U mě už si v budoucnu ani neškrtneš a to prosím ne proto, že bys byla nenažraná a podporovala nenažrance ale především proto, že jsi blbá. No nic... LG už u mě sknočila minulý rok, jsem zvědavý kdo přijde na řadu teď.