Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
"neco" stoji, ale oni na tom vyvari desetkrat tolik (mozna i vic, investori sou nenazrany prasata)
-
*zvoní telefon, oznámení na FB, ICQ...*
A: "Zdar, nezahrajem Tekkena XYZ nebo nějakou jinou rubačku?"
B: "To vůbec není špatnej nápad, ale mám zlomenou haksnu, takže budeš muset dojít ty ke
mě."
A: "Do psí řiti, se zas budu sr*t přes půl města s plejákem a pak to zase přiožralej tahat v noci
domů." -
To si velký společnosti myslej, že když si hru koupim v bazaru, koupil bych si ji i za plnou pálku? (Hry prostě JSOU drahý a zase zvýšený DPH to ještě zhoršuje) Můžou bejt rádi, že se ke mně ta hra dostane, můžu ji doporučit dál apod. Škodim velkejm firmám, když si nekoupim jejich hru za dvanáct stovek? Ne, neškodim. Tak jakej je rozdíl, když si ji koupim z bazaru. Akorát pozitivní, a to že si jejich hru zahraju.
Maj v těch palicích fakt vymeteno lakomci nenažraný. Zajímalo by mě, kolik prachů stojej ty jejich slavný studie o tom, jak zamezit bazarovýmu prodeji a donutit zákazníka solit tučnej peníz.
Uff... to se zas rozčiluju zbytečně... Už vidim, jak za dvacet let budu mladym řikat: "Jó, za nás sis moh nainstalovat hru a pučit ji kámošům..."
Tahle šikana je tak vlezlá, že když jsem si minulý léto koupil posledního Batmana, tak jsem se až divil, že ho můžu nainstalovat i na jinym počítači. Až pak mě napadlo: "Hej, vždyť to by mělo bejt normální, ne?"
Ne, už se nebudu rozepisovat, stejnak to nemá cenu. -
-
Jses naivka a hlupak kdyz si myslis, ze jim za koupi bazarovek vubec neskodis.
-
Za dvacet let budes vedet, ze ten problem je ponekud hlubsi a zaroven i sirsi, nez si dnes uvedomujes.
Zkus pohled globalniho toku penez v hernim prumyslu a co v tomto globalnim toku predstavuji bazary. -
-
Kamarát ty nemáš ani poňatia ako funguje globalny tok peňazí. :)
Bazar je v ňom úplne nič. To ide Sony len o snahu maximalizacie zisku... v tomto prípade to bude, ale kontraproduktívne. :) -
-
Proc si myslis, ze bazarove prodeje jsou bezvyznamne? Jake procento prodeju her v poctu kusu a ve financnim objemu podle tebe predstavuji?
-
-
ty si evidentně zaměstnanec sony :) No radil bych ti si začít hledat jinou práci, protože valve přichází se svou konzolí a proti nim nemají absolutně žádnou šanci.
-
-
Musim te zklamat, tve dedukcni metody jsou velmi chabe, to co ti prijde zrejme je ve skutecnosti hruby omyl, ve skutecnosti se vubec nepohybuji v hernim prumyslu.
-
-
-
-
Pohled globálního toku peněz je takovej, že nikdo neví, jestli bazar hrám jenom škodí a ne spíš pomáhá. Kdybych věděl, že novinku nemůžu prodat, tak si ji prostě nekoupim a počkám, až zlevní třeba na 5 stovek a vývojář/distributor tak ze mě dostane míň peněz. Další otázka, jestli by si zákazník bazarovýho segmentu koupil i hru novou? Časem si lidi zvyknou na všechno, ale Sony nebo MS tímhle můžou zabít jednu generaci konzolí. Nebo aspoň zbrzdit její rozlet do doby než umře ta současná.
-
-
Globalni financni tok je takovy, ze hraci do herniho prumyslu pumpuji penize a ten na oplatku produkuje zadane hry. Pricemz ten tok je ustaleny. Bazar hodnotu herniho prumyslu nezvysuje, ani do nej nesype penize, ani nic neprodukuje. Naopak z nej financni prostredky, ktere v nem tecou, vyznamne odcerpava.
-
-
Chci odkaz na analýzu, která to jasně ukazuje. Jinak je to plácnutí do vody.
-
-
-
-
A všiml sis u toho Batmana taky počtu aktivací?
-
-
Tak ja mám za sebe jednoduché řešení konzoli od Sony si prostě nepořídím, a nebu asi jedinej takhle uvažující !!! Trh nabízí možnost Xbox, Nintendo, ale hlavně PC na kterém tento patent shoří. Nakonec ještě Sony ostrouhá a půjde do kopru *15*
-
-
Nic proti, ale na PC je tenhle systém zavedený už dlouhá léta :). Akorát místo automatiky tu musíme opisovat klíče, v některých případech až brutálně dlouhé (Spellforce 2 mě myslím 42 znaků plus pomlčky).
-
-
Jako já nevim jestli si to četl celý, ale ten patent váže jednu hru ke konkrétnímu účtu což u PC samozřejmě je jenže taky k jednomu storji (konzoli) a to jejím číslem ale i otagováním, máš pocit že by se tohlo mohlo vyskytnout i u PC? Zív a nashledanou Sony...
-
-
-
Dotovanou konzoli budu moct prodat a hru ne? ..divne
Hlavne ze hlasaji uz od psx jak jsou spokojeni s prodeji a jak vedou kdejake zebricky prodejnosti a nakonec se ukaze ze jim tece do bot kvuli bazarum. Ono to tak nebude , ze , spis jsou nenazrani . Ze je konzole dotovana , no a , to je jejich problem..at ji teda neprodavaj kdyz s tim pak maji financni potize a musi omezovat zakaznika.
za chvili to dopadne tak ze si clovek koupi konzoli ,za mesic mu prijde mail od sony ze ji musi vratit pac dalsi zakaznik ceka..nebo tak neco..je to trapny:) -
genialni lidi si rozmysli jestli si tu hru zaplnou cenu koupit, kdyz ji nebudou moct prodat....
-
Sony? NA*RAT !
-
Takže je aj konec půjčování? Toto asi v PS4 nebude (((:
-
me bohate bude stacit pokud se budou o PS+ starat jako ted a uz si nikdy zadnou hru nemusim koupit, protoze kdyz tam ted hazeji minimalne 2 slusny tituly mesicne tak to ani nestacim hrat :) diky ps+ jsem si uz rok zadnou hru nekoupil a stale mam co hrat :)
-
Kazdy kto si kupi akykolvek produkt od sony je idi*t. A za tym si stojim. Ak niekto svojimi peniazmi idepodporovat toto tak je nic viac nez idi*t. *6*
-
-
Ja jsem s velmi levnou a pritom kvalitni ps3 spokojen, stejne jako s kvalitni nabidkou her v ramci ps plus za nizky pausalni poplatek. Idi*t je spis clovek, ktery nechape, ze lide maji ruzne potreby a existuji pro ne ruzne nabidky. Tobe nabidka sony nevyhovuje, cíz je ok, ale milionum jinych lidi nopak vyhovuje.
-
-
Milion lidi sou idi*ti. To neni jen o nabidce, ale i o tom ze kdyz si od nekoho neco koupis tak rikas ze ti vyhovuje jak se ta firma chova.
-
-
Me to ale vyhovuje, ja jsem s pristupem Sony spokojeny. To je presne ta vyhovujici nabidka. Nemam s jejim chovanim zadny problem a nijak me nepostihuje, naopak me tesi vyhody, ktere to prinasi.
-
-
-