Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejhroší jsou ty budovatleské "hry", pár jsem jich ze zvědovasti zkusil a to snad ani hry nejsou. Hurá postavil jsi XY, za 5 min. si můžeš něco postavit. Hůrá sebral jsi suroviny, za 15 min. si můžeš kliknout a sebrat je znovu. Ale pokud použiješ drahokam za ###$ tak si můžeš kliknout znovu už v polovičním čase a to se vyplatí...

    Chápu, že to možná baví někoho kdo v životě žádnou normální hru nehrál (maminka na mateřské co brouzdá po internetu a mezi prohlížením stránek si tu a tam někam klikne ve "hře", apod.), ale nazývat toto hrami? To se asi někdo zbláznil. Přijde mi to stejné jak ty "hry" v reklamních bannerech. Jde tam prakticky o to samé. Klikni sem a my z toho máme peníze, případně nám ještě zaplať, ale že by to mělo nějaký herní obsah, to v žádném případě.
    • Jason_dinAlt
      Tak hry to jsou. Jen se jedná o jinou kategorii.
    • firebug
      Problem u tebou popisovaných produktů je, že už to vlastně není hra s integrovaným free2play modelem, ale v podstatě jen a pouze F2P kolem kterého je naroubováno něco, co vzdáleně připomíná hru.
      Já jsem to třeba pochopil u těch, ve článku zmiňovaných, the Simpsons. Hratelnost tam spočívá v tom, že si postupně stavíš vlastní Springfield a vidina, že v budoucnu postavíš obří město tě u toho drží. Když pak zkusíš hacknutou verzi (nemusíš za nic reálně platit) tak jen sázíš jeden barák vedle druhého a něco jako hru mi to nepřipomíná ani zdaleka. Spíš takové virtuální sběratelství...
      • tak prave simsni na mobilu jsou super, ale vzivote bych za to nezaplatil ani dolar! to je presne ten typ her kdy skousnu ze na uvodni obrazovce bude reklamni banner, ale platit za to ani nahodou! ale svoje kouzlo to ma a to tomu davaji simsnovi bejt to neco neznameho tak NEZAJEM ale za hru to moc nepovazuju spis takovej sporic obrazovky *3*
  • fizola
    Ono strašne vždy záleží ako je urobený f2p model, väčšina mobilných hier ho má naozaj strašný. Ale zasa sú (na pc) dobré príklady, trebars TERA, kde naozaj netreba investovať ani cent a hrať parádne.
    Len sa bojím že po presunutí velkých firiem do f2p bude stále viac Dungeon Keeper mobile
  • LoL, LOTRO, Planetside 2 = příklady více či méně dobrých F2P. *3* Znalci by jistě dodali další.

    Jinak řečeno, F2P můžou být dobré, ale můžou být i totální fail.

    Nový mobilní Dungeon Keeper byl zločinem proti lidskosti...
  • Tak ako v ostatných veciach a v f2p sú naozaj kvalitné hry s dobrým modelom a samozrejme aj s otrasným modelom. Ale sťažovať sa celkovo na f2p model, v tom nevidím zmysel. A človek sa môže pomýliť a kúpi si hru a neskôr môže zistiť, že to nie je úplne ono. F2p si človek môže vyskúšať zadarmo a keď mu to nesadne hra či model f2p tak to proste nehrá. Keď mu sadne, hrá a keď chce si priplatí.
  • Ono není F2P jako F2P je třeba dělat rozdíly u her samotných, např. F2P u her jako Lotro nebo Tera či Wot je model svým způsobem parádní, hru si můžete užít celou bez placení i když většinou na úkor vašeho času atd.

    Pak zde máme F2P pokusy u her jako SWTOR, kde se bez placení můžete maximálně pohybovat na fleetu a čučet na ostatní jak hru hrají, ach ano zadarmo si zde můžete zahrát kampaň, na to bych úplně zapomněl, takže v MMO hře si zadarmo zahrajete singl kampaň, ale nějaký "end game" od této pseudo hry nečekejte, pokud si samozřejmě nepřiplatíte.

    A jako poslední skupina F2P modelu jsou nehorázné zvěrstva typu mobilní DK, který v herním modelu představuje něco jako pootevření Pandořiny skříňky hnus.
    • Teru jsem nikdy nezkousel, ale to Lotro fakt vynech. Uzijes si tam maximalne mlaceni mobu, bo cca od 25 lvlu nemas zadne questy. Kdyby se tam dalo grindovat jak v L2 tak drzim hubu, ale to tam fakt nejde. Neverim, ze by to nekdo vydrzel bez nejakeho nakupu. Jedno z nejhorsich f2p co znam u jedne z nejlepsich mmo co jsem hral a to je velka skoda.
      • No já Lotro hrál jen něco do 20lvl nějak mě to nechytlo, nicméně mi nepřišlo, že to později bude taková grindovačka a to jako když si zaplatíš, tak dostaneš Questy navíc ?

        Tera je v pohodě, tam jsem si doexpil postavu na 60 lvl anichž bych musel do hry cokoli investovat, hra je bez platby víceméně omezena na max 2 postavy na serveru, nemožnost obchodování v aukci, různé itemy a změna vzhledu samo také možnost si dokoupit rychlejší expení, ale to mi přijde jako naprostá zbytečnost, jelikož všude je Q plno atd ... Nicméně hrál jsme na gameforge servrech a GF sám o sobě jsou také pěkní neřádí a nechají si všechno ostatní tučně zaplatit, stačí kouknout na jejich ceny v terashopu, enmmase je v tomhle směru přeci jen o něco málo lepší.
        • No je to o tom, ze sice muzes do vyssich lokaci, ale npc ti tam jaksi nezadavaji questy do te doby, dokud si za turbine pointy nekoupis quest pack. Pointy sice nasyslis i zadara, ale na ten q pack by sis fakt vytrpel. A myslim, ze ku*vit si zazitek z krasneho sveta frustraci z neustale potreby grindu neni ta nejlepsi cesta k zabave.
        • Hrával som f2p Rift a musím povedať, že má tiež dobrý model. Ale očakávať u takýchto veľkých f2p mmorpg tento model tak, že tí čo si platia maximálne budú mať iné skiny či mountov je trochu naivné. Veci ako viac slotov v banke či inventári mi nevadí. V Rifte napríklad nemôžte predávať v aukcii, ale stačí zaplatiť 5 euro či dolárov a už môžte. Ten jednorázový poplatok si myslím, že nie tak veľa. A áno nový Dungeon Keeper má slušne povedané otrasný model f2p. Ale ľudia sú hlúpi a určite za to mnohí platia, čo už. *9*
  • Jsem v šoku, čekal jsem jako obyčejně pod články o F2P pořádný shitstorm, a přitom je tu dnes spousty zajímavých názorů.
    Snad jen dodat, že vše má své klady i zápory, ale velké pozitivum na které se u F2P zapomíná je průběžné, ale nenucené financování vývojářů které je tlačí se o hru neustále starat. Několik patchů za měsíc do hry, která už běží několik let je prostě něco, o čem se hráčům multiplayerů a online her před lety mohlo jenom zdát.
  • U některých her se z "free2play" stává spíš "free2pay". Jinak fajn počtení.
  • Kedaro
    No když už se na PC rozjede jakž takž slušný hratelný free to play (ne free to win), přijdou mobilní platformy, EA a podobní velikáni a začnou tam blít splašky typu z nedávné doby Dungeon keeper a všechno podělají. Mě neříkejte, že lidi nemají pár korun na hru. Ty ceny většinou nepřesáhnou 150 Kč. Hry typu Clash of clans jsou největší zlo, které jen rýžuje peníze z lidí.
    • Jason_dinAlt
      Tak lidi nechtějí platit 150Kč za hru, když na PRVNÍ pohled vidí, že je k dispozici velká hromada her "zadarmo". Sem tam si také zkusím nějakou hru zdarma a když mě neosloví, tak ji obratem mažu. Žádnej problém.

      Nejraději mám na mobilu možnost si zahrát free (omezenou) verzi nějaké hry a když se mi líbí, tak si za pár korun koupím plnou verzi, která je zpravidla navíc bez reklamního proužku.
  • Momentálně jsem propadl war Thunder a jsem spokojenej. Free to play model je zde podle mě dobře vybalancovaný. Kdo nechce platit, počká si déle na odemčení letadel, vylepšení vybavení, zbraní či posádky, místa v hangáru a kamufláží, ale i tak může v bitvách uspět a dobře se pobavit. Osobně plánuji autory podpořit a nakoupit nějaké golden eagles. Ani mi nejde o to mít něco rychleji odemčeného, člověk se pak víc raduje a těší se z toho, že se mu po delší době podařilo odemknout nové letadlo, ale War thunder se fakt povedl a autoři zaslouží podpořit.
  • firebug
    Obecně mi F2P model nevadí, ale musí se to s ním umět. Někteří ten model vysloveně zneužívají a tahají z lidí takové nehorázné prachy, že je mi z toho blbě.
    Idální F2P model má podle mě třeba Reaper od českých vývojářů. Zdarma je vlastně takové demo s úvodem do kampaně, pak můžete zaplatit 40Kč pro možnost pokračovat v příběhové kampani, 40Kč za novou kampaň (něco jako DLC), nebo 100Kč za obě dohromady včetně možnosti multiplayeru v arénách. Trochu si ale vymýšlím, už je to dlouho, co jsem hrál...
    Důležité na tom je, že víte kolik za kompletní hru ve finále zaplatíte a ne, že zaplatíte třeba za balík nových map 40Kč, za otevření dalšího světa zase 40Kč, tady něco za powerup, tam zase za novej obleček a pak se joudové diví, když jim přijde účet na 2 litry a už to ženou k Evropskýmu soudu...
    • Tímto způsobem se už prodával dědeček Wolfenstein 3D. Tohle není jednak novinka, jednak to není F2P, protože bez zaplacení si prostě dále nezahrajete.
    • podle tveho popisu Reaper neni F2P ale trial/demo .......kdyz vychazeli dema na AAA hry, tak by podle tve logiky byly vsechny free to play (demo si mel zdarma a kdyz se ti to libilo tak sis koupil celou :) )
    • Co je to do konečníku F2T?
      • Free to troll asi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit