Přejít na výpis diskuzí
Součástí Far Cry kompilace je i HD remake prvního dílu
12.2.2014 | Petr Poláček
62 příspěvků
-
Souhlasím s Xardasem, napsat o tom, že to má výrazně vylepšenou grafiku je bohapustá legrace z hráčů. Předělávka Crysis 1 na konzolích je moc pěkná ale toto je humus, stačí se podívat na videa na Youtube a každý si musí nechat zajít chuť, je to k zblití...
-
To už je 10 let co jsem to hrál ? Neskutečný a dodnes pamatuju .. ( což se dá říct jen u pár her ).
Pro mě určitě jedna z top 5 her, co jsem kdy hrál. A mě osobně se líbila z tria doom3,half life 2,far cry líbila asi nejvíc.
Pamatuju si na tu dobu neskutečnou grafiku + opravdu kvalitní AI, kterou dodnes nemá 90 % her. Určitě pořídím. -
-
Jestli nebude pro lepší grafiku výhodnější namodovat původní hru. Nedivil bych se, kdyby to pak vypadalo líp než tahle HD verze.
-
-
http://www.moddb.com/mods/iron-sights + graficky to vypadá pořád dobře. (mířídla zrovna sexy nevypadají ale na to s*re Drda) Asi jako snad většina lidí od kterých jsem slyšel vyjádření k FC se na to vyflákla ve třetině hry zhruba. Já se na to vyflákl taky, někde po provazových mostech. Několikrát jsem to chtěl dohrát ale bohužel, navíc dnes má hra problém s vícejádry a mě ani za boha nepomůže přiřadit hru pouze na jedno jádro. Jinak teda fc děkuju, že se na něm Crytek naučil základy, které poté vyústili ve skvělé, pro mě ve všech ohledech lepší Crysis. (s módem, který vypnul označování nepřátel za pomocí dalekohledu a asi magického radaru)
-
-
"někde po provazových mostech" tedy v misi kde se poprvé objeví mutanti, pamatuju si jí moc dobře, taky se mi z těch mostů dolu do lesa moc nechtělo *3*
-
-
Mno já to tam ještě postřílel, pamatuju si, že sem odtama šel do bunkru. Řekl bych, že si všichni užívali tu "taktickou" stránku hry s vojákama a jak přišli na řadu trigeni .. no nudného dooma 3 jsem hrál dřív než fc a podruhý se mi nechtělo. :)
-
-
-
skoušel jsem to hrát jednou znova a už mě to tak nebavilo jako prvně
-
Na e-shopech mají uvedeno, že první Far Cry bude v téhle edici s CZ dabingem. Netušíte někdo, jestli bude možné hrát i v originále? Z toho českého dabingu mi vstávají vlasy hrůzou ještě teď.
-
Snad bude ten překopanej první díl sólově k dispozici i na PC. Původní hry sice nevypadá špatně ani dneska, ale přece jen bych raději toto. A kdyby byl podporován ovladač, tak ještě lépe. Na 100cm 'placce' by to bylo žůžo.
-
-
Není to nijak překopané, vypadá to hůře jak kdysi na PC. Ani na to nešáhli, spíš do ještě zdegradovali. Nebrat... *13*
-
Neboj, nejaky ovladac urcite podporovan bude, treba klavesnice s mysi.
-
-
Far Cry je spolu s Unreal Tournamentem 2004 nejlepší FPS, jaká jsem kdy hrál, a ten remake vypadá sakra dobře :) Far Cry mělo po vydání skvělý multiplayer, je moc velká škoda, že ho tak zkur*ili a lidi to potom přestali hrát. Oproti tomu Far Cry 2 bylo naprosto příšerné, a trojku jsem nehrál, protože mi z nějakého důvodu po úvodním videu z té kamery nešel zvuk.
-
Pořád nechápu, kde berete u Far Cry kvalitní AI nepřátel. Byla načítovaná jaxviň, což vedlo k frustrující hratelnosti, kór když jste se snažili lokacemi pro změnu proplížit. Pokud nějaká hra ve stejný rok vydání jako FC měla výbornou AI, tak to byl HL2 či Riddick, FC nikoliv. Že Crytek neumí solidní AI dodnes je věc druhá.
-
-
HL2 a Riddick měli klasickou, naskriptovanou a koridorovou AI nic zvláštního. Je jen smutné že o 10 let později a máme tu v oblasti umělé inteligence to samé bez výraznějších pokroků..
-
-
Tak ono AI nie je ako grafika, ktorá sa postupne zlepšuje s nárastom výpočetného výkonu (a stagnuje so starnutím aktuálnej generácie konzol), naozaj solídna AI je extrémne náročná na schopnosti programátorov a nedá sa to ani moc recyklovať z hry do hry, vo výsledku sa vývojárom moc neoplatí do AI investovať, pokiaľ na nej vyslovene nestavajú hrateľnosť, kór v dnešnej silno konzumnej dobe.
-
-
Asi jsem hrál jiný Far Cry než ty. Když jsem se plazil a zůstával ve stínech, AI mě neviděla. Když jsem jí potřeboval odlákat, prostě jsem někde vystřelil, schoval se a pak hlídkující vojáky zase oběhl a vzal roha. NPC si mě všimli jen tehdy, když se na mě dívali, nikoliv když byli zády. Pokud se strhla přestřelka a já utekl, vždy se přesunuli na posldní mou známou pozici a pak opatrně hlídkovali, než se přepli do žlutého modu a vrátili se po chvilce zpátky. (díky tomu se dali lehce likvidovat). Dokonce mě neviděli ani když jsem se schovával ve stanu a oni byli o pár metrů dále...
prostě jsem hrál asi jinou hru, co se také jmenovala Far Cry -
-
Kdys to hrál naposled? Já cca půl roku nazpátek, takže mě žádné nostalgické zkrášlování na kvalitní AI nepostihlo. Ale jinak ano, opravdu to vypadá, že jsme hráli úplně jiné hry.
-
-
:) Ano Far Cry ... schován v prvém patře bunkru , střílel jsem na hlídkující vojáky .... Čekal jsem přísun tupých terčů lezoucích po žebříku , ale že mi pod nohama přistane granát .... to vážně ne ;)
Škoda že se AI od té doby nikam neposunula :/ -
AI v prvom FC patrila naozaj medzi to najlepšie, čo sa dalo vidieť. Samozrejme nebola bezchybná, ale to neni žiadny komplexný software. Okrem iného boli vojaci schopní spolupráce a taktiky, napr. pri útoku na skupinu vojakov časť z nich útočila čelne na hráča, zatiaľčo časť sa ho snažila obísť a zaútočiť od boku (poprípade zo zadu, ale to som myslím nepozoroval) Stačí si prečítať dobové recenzie, určite o tomto niečo nájdeš.
Čo s tým ty máš, naozaj netuším, možno hráš dáky zprasený konzolový port, alebo ak si to upirátil, tak blbý crack *2* -
Stealth fungoval ve Far Cry trochu zvláštně. Co bylo důležité - být tak, aby celý tvůj výhled byl obehnán vegetací (tj všechny 4 strany displeje). Pak tě nepřátelé neviděli, ani když stáli přímo před tebou.
-
-
Presne jak rikas, zvlastni a znacne nerealisticke to rozhodne bylo, ale mne to nesmirne vyhovovalo a vylozene jsem si to uzival.
-
-
pridavam se na joeovu stranu. ve far cry se dal dobre pouzit stealth pristup - schovavani v krovi a heashoty tlumenou mp5 jsem uplatnoval po velkou cast hry.
-
-
-
-
No ten HD Remake zni celkem slibne. FAR CRY jsem jen zkusil ale jenze nedohral. Jen doparil ten 2 (nudnej) a 3 (rozpolecenej) dil. Takze by byla jista sance pro me a pro ty ostatni navic i v lepsi grafice. Coz se VYPLATI! *3*
-
-
V lepší grafice ??? Yachh *1*
-