Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Může mi někdo vysvětlit, proč vymřel styl fps který představil Half-life? Měl jsem je vždycky rád,a le tyhle zapřekážkuschovávačky s dementníma NPC bez hitpointů už mi nic neříkají. Poslední věc, co si poamatuju byl Syndicate, který se dost nepovedl, takže snad jedině Deus Ex a to je vyjjímka z pravidla.
    • Musím souhlasit. Systémy krytí niči akční schránku hratelnosti a tohle vypadá, jako by na něm byla založená celá hra. Minimálně 90 % videorecenze...
      • janchor
        A vidíš, třeba já to cejtím přesně naopak - díky krytí a "lepení se" za překážky mě akce baví víc, než v klasicky pojatejch střílečkách z devadesátek a dokonce mi taková forma akce přijde přirozenější, pokud tedy nekulhá její provedení. Realismus v tom samozřejmě není skoro žádnej, ale jako hraní si na vojáčky to funguje ideálně.
        • Tak je to samozřejmě o vkusu. Mně osobně vadí, když jsou všude možně uměle nastrkaný krabice, poházený předměty a bůh ví co a panáček mi po stisku jedný klávesy připravenou animací skočí do krytu, kde se stane nesmrtelným. Vezmu první Mafii. Pohled z třetí osoby, střílečka a jak se bez systému krytí obešla. Člověk si kryty vybíral, sám do nich vbíhal, sám z nich mířil a sám z nich vybíhal, což zase mně přijde zábavnější. Taky záleží na provedení a stylu. Třeba poslední GTA. Tam systém krytí byl, ale člověk se po většinu času dokázal obejít i bez něj a navíc tam byla tuna vedlejších činností. Nemůžu si pomoc, ale díky tomu co je vidět ve videorecenzi vypadá akce neskutečně stereotypně a nudně.
          • janchor
            Proti gustu žádná. Za sebe můžu jen přidat k dobru nedávnou zkušenost s rozehráním jedničky Maxe Paynea, kde mi to krytí vyloženě chybělo - ne proto, že bych to bez něj nedával, ale čistě pro dojem z akce, pro tu dynamiku, která tím vzniká. Z tohohle soudku se mi třeba extrémně líbily přestřelky ve druhý Mafii, ale to jen podtrhuje, jak to vnímáme jinak..
            • DangerousDave
              cosi: ďakujem za koment, som skutočne rád, že napatrím ku skupine ľudí ktorá svojho oponenta nazýva podobnými výrazmi :)
            • Cosi
              DangerousDave je pěkný kretén, nemyslíte?
            • DangerousDave
              Lofas: ??? ja píšem o konkrétnom prvku nie o hrách ako takých. To naozaj neviete rozlišovať ? keby ste vsunuli do Maxa 1-2 autoheal a krytie bola by tá hra ešte ľahšie ako pôvodne a naopak, keby ste zo Spec Ops vytiahli autoheal a krytie bola by ešte obtiažnejšia. Naozaj nerozumiete ? alebo mám písať v inom jazyku ?
            • DangerousDave: Max Payne 1 a 2 žádný autoheal a cover systém neměli a přesto díky bullettimu jsou to na vyšší obtížnost lehčí hry, než spec ops. Jak už říkali výše, tady rozhodně neplatí, že se přilepíš k překážce a jsi nesmrtelný. Schválně si zahraj obojí na nejtěžší a hned uvidíš, jak často budeš umírat v Maxovi a jak často ve Spec Ops. Jen tak mimochodem, Max Payne 3 má taky cover systém a přesto je ta hra těžší, než staří Maxové kteří tuhle fičurku neměli.
            • DangerousDave
              vďaka bohu, že v Maxovi žiaden cover system alebo celkový autoheal nebol.
        • Shaker
          mozna jeste lepsi je system z call of juarez 2... nijak nezvyhodnuje hrace, kterej se kryje, protoze porad vidi jen pohledem z vlastnich oci a funguje to.
        • DangerousDave
          tento systém je dobrý hlavne pre dva typy ľudí : pre nenáročných casual hráčov a recenzentov ... obaja sú radí ak hra rýchlo odsýpa bez vynaloženie zvýšenej námahy.
          • h0p3
            Tak to by sis měl zahrát multiplayer gears of war 3, i když tobě by možná stačil singl, pokud nemáš zkušenosti s konzolema.. Najednou by jsi zjistil jak moc seš smrtelnej i když jsi přílíplej ke zdi. *1*
            Tenhle cover systém mi přijde už třeba jen na pohled lepší, než jak tomu bylo zas dob Thomasů Angelů, Vercettiů a Maxů Paynů. Prostě se intuitivně přílípnete k rohu stěny, než aby jste čichali omítku a naháněli kameru do co nejlepší pozice kvůli výhledu.

Osobně jsem neměl s touhle hrou nějakej vážnější problém, jestli teda vůbec nějakej, ovládání jsem měl hned v ruce. To je opravdu 1:1 převzatý z GoW. Takže jsem se jen nechal unášet, v rámci akčních her, perfektním příběhem a užíval si prostředí.

Jak už tu někde bylo řečeno, je to zkrátka o tom co komu sedí. A mně to sedí perfektně. *7*

+Killing for yourself is murder. Killing for the government is heroic. Killing for entertainment is harmless..
            • h0p3
              Uznávám, ale porád nějak nechápu tvůj problém. Doba jde dál, u 1st person akcí spíš tím horším směrem, ale 3rd person akce zvolily tu správnou, bych tak řekl. *7* Stejně jsi se dřív krčil dřív za dveřma apod. Teď to akorát vypadá líp vypadá a je to praktičtější. *4*
            • DangerousDave
              "Tak to by sis měl zahrát multiplayer gears of war 3, i když tobě by možná stačil singl, pokud nemáš zkušenosti s konzolema"
              -začínal som už na PS1 takže skúsenosti s konzolami trochu mám *1*

"Najednou by jsi zjistil jak moc seš smrtelnej i když jsi přílíplej ke zdi."
              -bez cover systemu by si ležal na zemi 3x rýchlejšie ... to je to o čom tu píšem *3*
          • USER47
            Nechápu, proč by to mělo bejt pro nenáročný hráče. O obtížnosti či pokročilosti zapojení hráče do akce přítomnost cover systému nevypovídá vůbec nic.

Stejně tak bys mohl říct, že procentuální ukazatele zdraví u her z devadesátejch let, kdy do tebe mohla banda nepřátel šít třeba z pěti metrů a tobě ubejvalo zdraví šnečím tempem, je pro casual hráče. Však tam byl hráč v podstatě nesmrtelnej. Tady je krytí, ale hráč vydrží výrazně méně než u her, kde krytí není...Jinej mechanismus, jinej způsob hraní, ale ne nutně víc či míň "casual".
            • DangerousDave
              pri všetkej úcte, myslím, že tomu chápem dostatočne ... to ako sú vyskladané parametre ktoré vplývajú na obtiažnosť je absolútne irelevantné, keďže tu sa bavíme o konkrétnom prvku, ktorý hru bezdebaty robí znesitelnejšou a hráčovi reálne pomáha. bodka.

nekonečná munícia v DD hru reálne uľahčuje keďže nemusiš hľadať muníciu.
            • USER47
              btw: Vzhledem k tvýmu nicku si dovolím jedno přirovnání. Tvoje tvrzení o tom, jak cover system dělá automaticky lehčí hru, je asi tak stejně validní, jako kdybych řekl, že nekonečná munice v Dangerous Daveovi z toho dělala lehkou hru. I tam to bylo součástí hratelnosti a bylo to vyvážený ostatníma prvkama, stejně je to i u žánru cover stříleček.
            • USER47
              To snad někde tvrdím? Ty prostě nechápeš, že cover systém je pouze jedním z činitelů, kterej tvoří obtížnost, výsledek záleží na naladění toho zbytku. Zjednodušeně "cover system + málo života = žádnej cover system + hodně života". Případně si tam můžeš zahrnout ještě počty nepřátel, jejich přesnost atd.
            • DangerousDave
              "Jak už zmínil nahoře Lukáš, kryt ti můžou rozstřílet, hodit ti tam granát (stačí jeden a je to instantní smrt), oběhnout tě, zasypat takovým množstvím palby"

pretože v hrách kde nie je cover systém nič z toho neexistuje, čo ? :-/
            • USER47
              Jak už zmínil nahoře Lukáš, kryt ti můžou rozstřílet, hodit ti tam granát (stačí jeden a je to instantní smrt), oběhnout tě, zasypat takovým množstvím palby, že ani to rychlý vykukování nepřežiješ. Musíš často měnit pozice, což je díky minimální výdrži hrdiny (která by bez cover systému nestačila) celkem challenge. Spec Ops vůbec není lehká hra, i ve standardní cover shooter je spousta mechanismů, který ti můžou zvedat obtížnost.
            • DangerousDave
              tak to si zrejme nikdy nehral hru s cover systémom kde z poza prekážky kde si 100% krytý môže zamerať ciel, poznáš celú situáciu a v zlomku sekundy vystrčíš hlavu (automaticky) a strielaš priamo na ciel ... ak toto nevypovedá nič o obtiažnosti tak potom asi operujeme na inej vlnovej dĺžke.

"Stejně tak bys mohl říct, že procentuální ukazatele zdraví u her z devadesátejch let, kdy do tebe mohla banda nepřátel šít třeba z pěti metrů a tobě ubejvalo zdraví šnečím tempem,je pro casual hráče"

tak to by ma zaujímalo aké hry si hral ... v starších hrách na vyššej obtiažnosti vydržala postava rovnako ak nie menej ako tu. A samozrejme s tým že v starých hrách ak si nemal v dosahu lekárničku tak si bol v poriadnom probléme, tu stačí stlačiť cover zaliezť za prekážku a zdravie sa ti za 10s obnový.
          • janchor
            Promiň, ale to je nesmysl. Docela stejně může odsýpat Duke Nukem 3D, záleží jen a jen na obtížnosti. A zrovna Spec Ops umí na těch vyšších solidně zatopit. O něco výš zmiňuješ zalézaní za překážku, autoheal.. překážku ti můžou rozstřílet, obejít, hodit ti pod nohy granát. Samozřejmě jsou tam chvilky, kdy můžeš donekonečna lelkovat, ale to už je čistě tvoje věc, jak moc tě baví tyhle díry ve hrách využívat.
            • DangerousDave
              ales.smutny: vkladať do úst ľuďom niečo čo nepovedali je tvojou bežnou praxou ? cover system vznikol za účelom zrýchliť a zjednodušiť krytie panáka v konzolových hrách, tak aby mohol byť hráč za prekážkou a jedným tlačítkom zároveň strielal a automaticky sa vyklánal či už nad alebo okolo prekážky alebo znovu jedným tlačítkom preskakoval od jednej prekážky k druhej. Pokial som vám práve oznámil niečo nové tak to je trochu smutné, Aleši.
            • ales.smutny
              A máš to, Lukáši, ubil tě ultimátní argument "pokud se mnou nesouhlasíš, nepodložím to ničím, ale jsi blbec a nebo se s tebou nebudu bavit".

Styď se! Koř se!
            • DangerousDave
              fast-travel je nutná berlička ale väčšinou sa odomyká až keď precestuješ danú trasu po svojich aby si ju nemusel zdĺhavo prechádzať znovu.

a kruhové menu v hre nemá nič spoločné s tým či je hra casual alebo nie.
            • smejki
              tak to čuju, že třeba fast travel je berlička pro<>pitomce nebo že kruhové menu = casual ptákovina
            • DangerousDave
              sry ale ak ako recenzent nechápeš, že cover systém skutočne uľahčuje hru už zo svojej podstaty tak sa zrejme naozaj nemáme o čom baviť.
          • Touché
    • Shaker
      evidentne pro tebe proste tenhle dru hry neni... takovej novej hitman by se ti moh libit. Jinak Half life byl v podstate stejnym stylem jako medal of honor a CoD, jenze tyhle hry uz se ted dotahujou do silenych extremu ala Michael Bay... proste, dobre se na to kouka, ale je to tak dementni, az to boli.
  • Panečku tak rozporuplnou hru jsem dlouho nehrál :). Ona samotná hratelnost, ruku na srdce... nic extra. Přidejte k tomu laciný a nezajímavý příběh a hra by postupně vyšuměla do ztracena. Ale opak je pravdou. Takovou kontroverzi jsem dlouho nezažil. Bravo bravisimo, ačkoliv to mnohdy působilo přehnaně "hollwoodsky" (efektní skluzy, tříčlená delta force jednotka vyhubí celou pěchotní divizi, atd.), přesto ve Vás jisté okamžiky dokázaly vzbudit i jisté emoce. Když nad tím přemýšlím, tak kolik akčních her Vám dává možnost hrát za válečného zločince a tyto zločiny i sám praktikovat :)
    VYZRAZENÍ PŘÍBĚHU:
    když jsem tu hromadu civilistů nakrmil bílým fosforem, tak ve mne opravdu na moment zamrazilo, zajímalo by mne, jestli je šlo ušetřit. Já jsem to tam jen z principu celé metodou vybombardoval hlava nehlava, přesto Vám ale blikaly různé zvýraznění na lokace, kde jste to poslat vyloženě museli a netuším již, jestli zrovna ta skupina prchajících civilistů byla mezi nimi. Takový hlouček lidí mi však nedal a se slovy "nažerte se fosforu vy zrádná kapitalistická prasata, jsem je odeslal ke svým stvořitelům". To samé se skupinou civilistů, kteří ulinčovali mého kolegu... neznám slitování, jste sice jen ubohé oběti tohoto šílenství, ale žerte olovo, navíc když Váš kolega tak nalehá, abyste vydali povel k masakru :)
    Přesto však finále asi determinuje jen závěrečné rozhodnutí, což?
    • a omlouvám se, že píši jako tatar... ale, co Vám tady budu věšet bulíky na nos, jsem zkrátka negramota *4*
      • Jako tatar máš jedině nick *3*
        • Vy jste robot? Či nějaká mechanizovaná jednotka? Ten nick by tomu rovněž odpovídal *1*
  • Veskoslav
    Hra, co jasně ukazuje, že ve válkách není nic černobílé a vše má své pro a proti (viz mise s použitím fosforu např.)
  • Mato1987
    prosím Vás pekne dajte k tomu aj download link mne to nahráva asi 5 sekúnd videa tak 10 minút....alebo to dajto na youtube prosím Vás
    • KutilTim
      Internet Download Manager - automaticky se po instalaci zabuduje do prohlížeče a u každého videa ti na horní straně vyskočí malé okénko: "stáhnout video", dá se tam vybrat i kvalita videa, pokud je jich víc.
    • Jazz
      Tam nemůžou mít nasrávací reklamky, takže to tam nedávaj.
    • zipp
      Stáhni si addon do prohlížeče. Do FF třeba - DownloadHelper.
      • Mato1987
        díky za tip už to ťahám
  • Kdo nehrál, nemůže hodnotit. Na screenshotech a na videích to vypadá naprosto tuctově, bez nápadu, koridorově, prostě klasická jednoduchá akční řežba a la Rambo. Ale během hraní zjistíte, že ta hra má něco do sebe. Málo u které hry, jsem přemýšlel nad tím, jestli toho zabíjení už nebylo dost. Přitom ta akční část je velmi povedená. Skvělý důkaz toho, že k tomu aby se vytvořila kvalitní hra, není zapotřebí vyvíjet super nové enginy a herní mechanismy.
  • Na cover systému mi vadí, že vidím celou scénu, byť jsem za překážkou. To z boje dělá spíše střelnici, nebo hru na číhanou (počkám si s nastaveným směrem na hlavu až vykoukne a pak neomylně vylezu a střelím a když pustím tlačítko střelby, automaticky a neomylně zase za překážku zapadnu). Netřeba dodávat, jak stupidně působí "palba na slepo" když vidím, kam střílím...

Nicméně netvrdím, že to dělá hru jednoduchou. Spíše ten samotný proces akce je pro mě nudný a stereotypní a na rozdíl od Janchora si myslím, že to naopak na dynamice akce ubírá, protože chování nepřátel je většinou statické a předvídatelné (podívám se, kde mají překážky ke krytí). Největší dynamiku soubojů ve hrách jsem zažil v UT nebo Quake 3 Arena a v OFP a v Armě 2. Když Vám z napětí a nejistoty tluče srdce nervozitou, je v akční hře něco v naprostém pořádku. To mi u hrách s cover systémem většinou chybělo, ale v GTA4 se to občas povedlo, když člověk udělal nějakou blbost, nebo v misi, kdy vykrádal banku a pak prchal do metra.
    • janchor
      V tomhle se mi právě krytí ze Spec Ops líbí, protože za překážkou máš jen přibližnej zaměřovací kříž, takže ta hra na neomylnost tu nefunguje, a když se ti zadaří pár přesnejch ran, je to hned o to větší radost.

Na každej pád jde prostě o specifickou formu akce (tu "střelnici"), která pokud někomu nesedí, tak mu samozřejmě nesedí. Přímo to srovnávat s first person mi nepřijde relevantní. Tam mimochodem zase nedává moc smyslu, že když se kryješ, čumíš do překážky - v reálu máš možnost otáčet hlavou nezávisle na těle, všelijak vykukovat, máš periferní vidění, orientuješ se velmi přesně podle zvuku.. tohle third person svým způsobem zastupuje právě možností přes překážku vidět. Ve výsledným součtu se dokážu bavit v UT, ale i u Spec Ops - a ve druhým případě je to pro mě pocitově mnohem blíž lítání s klukama po sídlišti a střílení klackama.
      • DangerousDave
        "Přímo to srovnávat s first person mi nepřijde relevantní. Tam mimochodem zase nedává moc smyslu, že když se kryješ, čumíš do překážky - v reálu máš možnost otáčet hlavou nezávisle na těle, všelijak vykukovat, máš periferní vidění, orientuješ se velmi přesně podle zvuku.. tohle third person svým způsobem zastupuje"

- :) odhliadnuc od toho že dnešné konzolové hry vrátane 3rd akcií majú FOV okolo 60-70 stupňov a staré FPS hry okolo 80-90 by som o nejakom lepšom periférnom videní radšej pomlčal :) Nehovoriac o tom, že v tomto smere nie je medzi 3rd tak ako je to v Spec Ops a FPS hrách žiaden rozdiel, zorný uhol je cca rovnaký a tých pár metrov okolo to nezachráni. A to, že vidíš v 3rd pohlade ponad prekážky nemá s periférnym videním a ničím podobným žiaden súvis.

- otáčať hlavou v FPS pohlad môžeš ako chceš, nie sí nijak limitovaný, na polohe tela v tomto smere vôbec nezáleží. A vykukovať môžeš ako chceš, neviem v čom ťa to limituje :)

- áno, predstav si, že keď sa v reále schovaš za stenu vnímaš predovšetkým stenu kedže ti pokrýva väčšinu zorného uhlu. A neviem prečo čumíš do prekážky, ja prídem k jej okraju a vykloním sa alebo sa postavím a strielam ponad prekážku.

- a v akom smere je 3rd pohlad lepší v orientácii podla zvuku, respektíve ako ho zastupuje som skutočne nepochopil :)
        • janchor
          V reálu má tvůj pohled a orientace v prostoru k dispozici tunu věcí a informací navíc (od mobility po to periferní vidění), který ti tradiční first person z principu nemá jak nabídnout. Third person tenhle handicap do určitý míry obchází tím, jakej přehled o situaci ti dává. To je celý.
          • DangerousDave
            akú tunu veci a informáci naviac ? :) a čím ich 3rd obchádza ? tým, že si vidíš na chrbát a nevidíš cez seba ? alebo myslíš tých pár metrov vpravo vlavo ? :) 3rd pohlad tieto "handicapy" neobchádza, on ich úplne nahradí niečím neprirodzeným čo s realitou nemá asbolútne nič spoločné (ako je to, keď postava sedí za prekážkou čelom ku kamere ale vidí za seba a plánuje ktorému panákovi hodí pod nohy granát :)
            • prense tak http://www.youtube.com/watch?v=83wgiNW93WU tohle pusobi teda podle me mnohem vic realneji (i kdyz to nefunguje uplne vsude) nez 3rd akce kde postava za prekazkou cumi do kamery a neomylne miri enemakum na hlavy
    • DangerousDave
      áno, prítomnosť cover systému určite nepredikuje úroveň obtiažnosti danej hry, to tu myslím nikdo nepísal ... i keď to, že hry sú už na neho stavané vo všetkých aspektoch a úrovne sú doslova preplnené koridormi roztúsených prakážok zhodou náhod ideálnej velkosti takže človek je za nimi 100% krytý alebo to, že sa štýl hry mení na : zalez za prekážku ktorú sme ti sem vložili, tým sa spustí séria scriptov a okolo sa začnú vynárať panáci s Ak47... je už minimálne na zamyslenie.
      • MickeyMutant
        "áno, prítomnosť cover systému určite nepredikuje úroveň obtiažnosti danej hry, to tu myslím nikdo nepísal ..."

O stránku dál:

"sry ale ak ako recenzent nechápeš, že cover systém skutočne uľahčuje hru už zo svojej podstaty tak sa zrejme naozaj nemáme o čom baviť."

Tak jak je to s tím cover systémem? Jsou podle tebe hry díky němu jednodušší, nebo ne?

Myslím, že na odpovědi ale stejně nezáleží, hry by přece měly být především zábava, ne nějaká stejně nutně pokřivená simulace reality. Někoho baví cover systém, jiného ne, někoho baví auto-aiming a jiný radši vyšívá dečky. Je to podobné, jako v závodních hrách, kdy polovina hráčů točí volantem z pohledu vlastních očí, druhá půlka dává přednost pohled zpoza kufru. Je to všechno otázka osobních preferencí a ani jeden systém není z podstaty horší, či lepší.
        • At si každej hraje 3rd jak chce, jenom mě mrzí, že klasická FPS vymizela. CoD už ani jako akci neberu, to je prostě shooter pro odreagování

Koupil jsem si Thiefa na GoG a je pravda, že bez cover systému, jenom s vykláněním to má pořádnou atmosféru
        • DangerousDave
          tie vety si vzájomne žiadnym spôsobom neodporujú.
          • janchor
            ad Thief: ne, pokud tam bude tak netěším, protože do hry takovýho typu mi ani za mák nesedne. Ostatně už ve trojce jsem se pohledu třetí osoby ani nedotkl.
            • DangerousDave
              to je zaujimavé keďže cover system u deus ex si chválil a zrejme aj používal a pritom je to vpodstate hra rovnakého typu ako thief :)

ale tak aspoň v niečom sa zhodneme.
              • janchor

Reakce na příspěvek:

Atmosférou, pro kterou chci ten ponor pohledu vlastních očí, je pro mě Thief trochu jinde. Ale pokud to vyřeší po způsobu Deus Ex, tak to bude asi snesitelnej (a hlavně nepovinnej) kompromis.
          • MickeyMutant
            DD & Janchor: Oběma jsem vám dal +, aby vám nebylo smutno.
          • MickeyMutant
            Tak to musí být ta pověstná jazyková bariéra.
            • DangerousDave
              Mickey: áno v tom sa určite nezhodneme, keďže tie vety v rozpore nie sú *3*
              Lukáš: majú pauzu... mimochodom, predpokladám, že cover systém bude aj v novom Thiefovi, dúfam, že sa na neho tešíš *1*
            • MickeyMutant
              "cover systém skutočne uľahčuje hru už zo svojej podstaty"

"prítomnosť či neprítomnosť cover systému v hre nehovorí nič o jej obtiažnosti"

Tyhle dva tvé výroky jsou podle mě v rozporu, na tom se asi prostě neshodneme, tak to nechme být.

Z mínusek a plusek si nic nedělej, ty nikdy neurčují, jestli někdo má, nebo nemá pravdu.
            • janchor
              V tom případě se zdá, že dneska to fanklub nějak fláká.
            • DangerousDave
              ešte raz, prítomnosť či neprítomnosť cover systému v hre nehovorí nič o jej obtiažnosti. Môžeš mať v hre cover systém a tuhú AI alebo žiaden cover systém a o niečo slabšiu AI a vo výsledku budú obe hry rovnako obtiažne.

Čo sa týka toho či cover znižuje alebo neznižuje obtiažnosť je pekný príklad Deus Ex HR ktorý som hral bez cover systému a hra bola podstatne zložitejšia, pretože hráč nemohol jednoducho pozorovať situáciu z poza prekážky a keď bol hráč za prekážkou nemal istotu že ho predsalen niekto z určitého uhlu neuvidí a že keď vystrčí hlavu nespustí alarm alebo sa nebude pozerať do ústia hlavne. Pri cover systéme má človek istotu krytia, navyše umožňuje nepozorovane preskakovať od prekážky k prekážke. To všetko hru uľahčuje ... ale pretože pán Grygar povedal nie, neulahčuje tak samozrejme ja pravdú nemám a čoskoro budem jeho fanklubom znovu umínuskovaný :)
            • MickeyMutant
              Jak může cover systém neurčovat obtížnost hry a zároveň hru ze své podstaty ulehčovat? Přítomnost cover systému přece podle tebe určuje, že hra bude jednodušší než bez cover systému, ergo určuje její relativní obtížnost.

Stejně si ale myslím, že je to celkem zbytečná diskuze - cover systém je herní mechanika, která není ze zásady dobrá nebo špatná, stejně jako třeba first person/third person, autoheal/medpacky nebo level scaling/fixed levels.
            • DangerousDave
              takže mám písať po česky ?
      • Jo, s tím designem úrovní taky souhlasím. Chápu, když v Tony Hawk Pro Skater vypadá Londýn jako jeden velký skatepark, protože celá hra je dost ujetá. Ale když mám opravdu závažný příběh, tak ty evidentní hratelnostní berličky v designu opravdu ubírají na uvěřitelnosti prostředí.
    • Tak tak... dřív taky NPC měli docela hodně hitpointů, takže si hráč musel dát pořádně záležet (skill), aby trefil škebly. Neni to sice realistikcé, když musíte do nepřítele vysypat půl zásobníku, ale bylo to opravdu zábavné. Cover system taky nesnášim, ale třeba v Mass Effect 3 se to spolu s tuhými protivníky (za těžší obtížnosti) velice povedlo
      • No s těmi hitpointy na to nemám úplně jednoznačný názor. Třeba poslední mise v Mafii díky těm hitpointům působila hrozně komicky, až stupidně, když člověk do Sama vystřílel 3 zásobníky z Thompsonu aby následně viděl animačku, jak Sam kulhá pryč...

Pořád čekám na hru, která bude výzvou díky nepředvídatelnosti a chytrosti nepřátel, ale na to je asi ještě pár let čas, když nepočítám arénové skákačky jako UT, které spíše matou rychlým tempem a celkově fantasy podáním fyziky a schopností protivníků. Nejblíže se tomu v pár okamžicích asi přiblížila Arma, kde nademnou nepřítel opravdu párkrát vyzrál opravdu šikovně, ale to se stává jen občas - bohužel.
        • Far Cry... A snad i Bioshock
          • Far Cry? Hrál jsem to teprve nedávno a protivníci mi připadali celkem debilní. Jsem za stromem, ví o mě, ale nemůže mě najít..., střílím mimo jeho oblast a neslyší, nebo ho to nezajímá..., zahlídne, mě uteču, ale ten blb po několika minutách stále stojí a míří někam, kde už dávno nejsem, i když mu na druhém konci základny zabíjím kámoše... Jako někdy mi dávali zabrat, ale na to, jak se o tom básnilo, mi ta AI zase moc extra nepřipadala.
          • Jo na Far Cry jsem zapomněl. BioShock jsem nehrál.
        • DangerousDave
          súhlas, radšej kvalitná AI ako zvýšená odolnosť.
  • Pripada mi ze hlavni postavou se inspirovaly trochu u Black Ops kdo dohral oboje ví jak to myslim.
  • Veskoslav
    A jedna z mála her, kdy mě některé momenty, jak se říká dostay. Nebudu jmenovat a ničit tím tyto momenty ostatním. Ale doporučuji si zahrát. Jedná se sice o trochu Rmabo styl a čistou koridorovku. Ale Dubaj a ten příběh okolo za to rozhodně stojí. A doporučuji hrát na střední úroveň i zkušenějším hráčům (aspoň ze začátku), nějak jsem si totiž odvykl, že když podržím samopal, že střílím do nebe:)
  • Ja osobně bych tomu napálil i 9/10, protože na to jaká je tam ta akce tuctová, tak je neskutečně zábavná (mini zpomalovačky při zabití vojáků většinou headshot na jednu ránu, execute zraněného vojáka za který dostanete mimochodem malý počet nábojů, AI není zas tak dementní třeba takový týpci s brokovnicí a nebo rambo s nožem vás může slušně překvapit, krycí systém funguje víceméně klasicky, jak sme zvyklý z jiných her) a nutí vás to hnát se dopředu zaprvé kvůli příběhu a zadruhé kvúli té krásné Dubaji pokryté pískem.Hra má po celou dobu takovou temnější atmosféru v podstatě tam nejsou veselé momenty občas teda nějaka hláška tam je ale opravdu málo což není na škodu a s vyobrazováním nasilí si neberou servítky. Občas rešíte morální rozhodnutí zda někomu pomoct od bolesti zabitím a nebo koho popravit a koho ne a hlavně je tam pár scén, které se vám vryjou do paměti a to u některých her chybí, hlavně scéna po hrátkách s bílým fosforem. Kasaderské kousky neurazí asi nikoho. No a co dodává vyýbornou atmosféru je ta hudba ta je tam opravdu skvělá občas jsem pobíhal po oblasti jen abych si poslechl muziku. Zastaralá grafika mi nevadila a bugy vůbec neřeším, protože jsem tam nenašel vyloženě bug co by mi nějak pokazil hraní, ale hrál jsem to na normal a dost často jsem umíral, ale spiš vlastní blbostí. Až vyjde čeština, na které už se pracuje, tak si hru rozjedu na hard a posbírám všechny sběratelské předměty.
  • Shenkster
    Pěkná videorecenze, souhlasím s ní :) To rozhodování bylo docela drsný...jen jsem trochu nepochopil ten poslední záběr videorecenze...záběr jak Walker kouká do písku... *7*
    • Shaker
      mam za to, ze ten posledni moment mel bejt takovej ten: "Shit is fucked up" a docela se povedl...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit