Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co se tyce vylozene Zaklinace tak ten se mi opravdu zamlouva (knihy hry serial proste vse) je to prijemna zmena po produktech z USA nebo Japonska osobne si myslim ze nezalezi odkud dany produkt je ale jak je udelan - je jasne ze japonske hry serialy reality show apod. nikdy nemuze clovek z Evropy pochopit protoze jsou na nej moc bujare vesele barevne a mozna i kycovite ja nejsem moc na fantasy ale Geralt je hluboce zasahl kdyz ho srovnam s Panem prstrenu ( Tolkiena si nesmirne vazim) tak mi vedle nej Frodo a ostatni pripadaji jako z nejake pohadky na dobro a zlo kdezto u Zaklinace vyzniva temer vse logicteji a daleko vice realneji jinak zajimavy clanek a drzim vyvojarum po cele Evrope palce za dalsi netradicni projekty
  • Presne, uplny suhlas a este doplnim ze hry z vychodu su ovela viacej podla mojho nazoru priblizovane k realite (co niekomu vyhovuje, niekomu nie) Nech si predstavim cokolvek z vychodu ci napr. stalker tak hrac tu hru zije. Mam rad hry ktore hraca vtiahnu a hrac ma pocit ze tu dobu, to miesto kde je to alokovane, zije. Co zapadne hry robia povrchnejsie a su orientovane na zabavu.
  • miker17
    tak mě napadlo
    Amerika/zapad.... hlavní padouch/hrdina víme že jeden je vyvolený zachránit svět a ten druhý je největší k*rva co chce zničit/vládnout/ svět nebo oživit nějakého démona/boha blablabla a taky pravděpodobě zabil hrdinovy rodiče ,kteří mu hrdině odporovaly nebo vypálil hrdinovy vesnici nic víc....

střední/východní e. ... hlavní hrdina má dost svých vlastních problému snaží se aby sním nikdo nevyje-bal a nakonec hrdina zjistí že ten padouch ani není tak špatný nebo je vlastně ten hodný a ten pro koho jsme pracovaly je ještě vetší sv*ně než všecí ostaní dohromady a ted si na naší tuposti mastí kapsy
  • Joha
    "Co mají spoločnýho politika a sex? Jeden druhýho se snaží ojebat." - Geralt z Rivie
  • Black_Hand
    s timdle se neda jinak, nez souhlasit. u her z vychodni evropy je to vzdycky hit or miss. na druhou stranu si kazdou takovou hru pamatuju, narozdil od zapadni evropy/ameriky.
  • Evropsky, Slovansky a Americky hry se lisej v podstate stejne jako knizky. Sam mam nacteny celkem monumentalni mnozstvi knizek v cestine i anglictine a rozdil je patrnej. On na ukazku staci blbej Harry Potter. Kazdej kdo k nemu cet vetsi mnozstvi naseho fantasy a americkyho fantasy mi da za pravdu, ze Harry ma svuj vlastni Britskej nadech.

Americka linka vetsiny valecnejch fantasy: Bezpravi -> Valka -> Obeti -> Pomsta -> Hrdinstvi-> Vitestvi
    Slovanska linka, kdyz to bere autor vazne: Bida -> Nahoda -> Valka -> Zverstva -> Este vetsi bida -> Odrazeni nepritele -> Vitestvi, ktery za to nestoji
  • Zřejmě nějaké národnostní specifikum ohledně her existuje, jinak by Němci nedělali nejlepší budovatelské strategie :) ale troufnu si tvrdit, že východní hry především těží ze své zaostalosti, v tom nejlepším smyslu slova. Prostě hry dělají ještě pořád hráči, pro hráče a ne manažéři od kulatých stolů, jako na západě, kteří jenom sledují průzkumy a grafy, jak hru udělat přístupnou pro co nejvíce lidí, aby to ve výsledku co nejvíce hodilo, díky čemuž vznikají pokračování jako Dragon Age 2, CoD, atd....
    Východní firmy jsou na úrovni těch západních v devadesátých letech, kdy Microprose, Interplay, Bullfrog a další tvořily podobně, tedy nadšením pro věc, bez ohledu na rizika a s výzvou pro hráče.
    Je otázka jak dlouho to "našim" vývojářům vydrží, než začnou přebírat západní modely pro vývoje her. Asi už to začalo, viz 2K czech a rozdíl mezi Mafiemi jedna a dvě...
  • Kazda krajina ma svoj styl, Japonci maju svoj manga insirovany styl a specificky herny system, Nemci zas farebny - Drakensang, Settlers ci Albion styl hier, Cesi roznorody a odvazny zaner ktory casto porazi(Mafia) svet - niekedy mozno ne uplne dotiahnuty ale zase hlboky a prepracovany(Arma), USA to je jasne(Rockstar a jeho cool hry, ich dialogy a postavy), Rusove a Ukrajinci to su zase hry ktore vacsinou prinesu nieco uplne nove a odvazne, jedni z mala od ktorych sa este mozme dockat PC-exclusive titulu podporujuceho posledne technologie.

Takze v com je vychodna europa tak jedinecna stylom hier? V nicom, kazda cast zeme ma svoj vlastny. Meh, clanok je tak zbytocny ako moj prispevok.
  • Jestli tím "pytlíkováním" myslíš lezení do prde*e, tak pak souhlasím. *4*
  • Amaroun: Však já taky netvrdím, že mi to dává smysl, viz moje debata s Woltem na předchozí stránce. *3*
  • dalsi clanok na TG zo serie "absolutne onicom".

cloveku to nic nepovie, pospajanych milion veci dokopy, ktore spolu vobec nesuvisia.

chapem ze dostavate peniaze za clanky, ale tak napiste aspon nieco normalne.

hovorit o tom ze my sme vtipny oproti zapadu lebo nemci nie su... kto kedy pocul o tom ze by boli nemci vtipni?

a stale davas ako priklad witchera, to si nic ine nehral?
    strata casu
  • clovece teba a tvojich prispevkov je tu fakt skoda.
    Realizuj sa v didaktike alebo v politike . Ak neuspejes , Novy Cas alebo Bosorka ti urcite miesto ponuknu.
  • Hairy_Ass: Ahhaaa měl jsem dojem, že až Bíla Hora odstartovala třicetiletou válku... Tam ty menší bitvy ( Thurn, Mansfeld) se do to ještě nepočítají

"Ve Švédské armádě sloužilo mnoho Čechů, ale to není nic zvláštního" - Jak říkáš.... Ono například v Polských a Ruských armádách během Malé Severní války nebylo vyjímkou, že většinu vojska tvořili Němečtí žoldnéři...

Pořád to ale nemění na tom nic, že přezdívka Švédové je naprosto mimo... Např. Albrecht z Valdštejna byl Čech a nikoho nezradil....
  • Amaroun - faktická poznámka: Stavovské povstání je součástí třicetileté války, tzv. válka česko-falcká.
  • MickTheMage
    Clanok je to zaujimavy i ked klze zjavne po povrchu. Ale dufam, ze tu bude tak za pol roka a mozno ho necham povinne precitat studentom ako doplnok k teme etnicke stereotypy a hry :)
  • Ty si dokonca zakomplexovaný trtko a to sú tí najhorší. Ale možno nasadneš do tankoch a pôjdeš do Budapešti :)
  • Nechci se do toho plést. Jen pro info: Ke Švédům, především k jejich králi Gustavu II. Adolfovi vzhlížela po porážce stavovského povstání nemalá část exulantů z Koruny České, jako na osvoboditele - kromě Komenského to byl například i Matyáš Thurn.
    Ve Švédské armádě sloužilo mnoho Čechů, ale to není nic zvláštního, v tehdejších žoldnéřských armádách sloužila na každé straně každá národnost (snad jen Španělé nesloužili v protenstanských armádách).
    Naneštěstí nadšení ochablo brzo poté, co Švédská vojska opakovaně zpustošila naše území během války. Proto si pak už obyvatelé dvakrát rozmysleli vítat Švédy jako osvoboditele - vis. obléhání Brna a Prahy.
  • Nejlepsi slovanska hra byla stejne cryostasis , kdo to dohral da mi za pravdu (pokud pochopil konec). A jinak ano slovansky hry sou konzervativni coz je dobre protoze aspon nekdo tvori oldschool hry a ne ty nudny arkady.
  • Myslím, že se mýlíš. Minimálně na našem ironickém, sarkastickém, cynickém a fatalistickém postoji je to vidět. Zajímavé je to sledovat i na úrovni komunikace. Češi jsou obecně mnohem více mlčenliví a jaksi "svého si hledící" než ostatní národy - říkám to na základě vlastní zkušenosti. V žádné jiné zemi jsem nezažil takovou odtažitost. Např. jednou jsem byl na výletě po krásách naší rodné matčiny a po náročné lesní túře jsem chvíli zevloval na odpočívadle. Po chvíli dorazil jeden chlápek, neřekl ani slovo (a to jsem tam byli jenom my dva) sedl si ke mně (klasická lavička se stolem - byla tam jen jedna), vytáhl si rohlík a se stoickým výrazem se do něj pustil a naprosto mě ignoroval. Jakmile dožral, sebral se a odešel bez jediného slova. Podobný věci jsem zažil mnohokrát a věř mi, že na západě se toto fakt stane jen málokdy. Komunismus se na nás prostě podepsal, to je fakt. Mladá generace už se otrkává a je někde jinde, ale tzv. Husákovy děti se obecně vyznačují specifickým - nikoliv sympatickým - chováním.
  • Ach jo... To bylo ale ještě před Třicetiletou válkou to povstání Stavů a částečně jí vyvolalo... Švédové do poslední fáze války vůbec v Čechách a na Moravě nebyli... Jediný kdo se tak spolčil se Švédy byl Arnošt z Ottowaldu, který pustil Švédy na malou stranu.. Přesto to i kdyby byl jiný větší případ nvm proč to generalizování.. To je jako kdybych celému Slovenskému národu říkal Náckové protože mělo Slovensko za WWII fašistickou vládu....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit