Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • spoock
    snad Warhorse nahradí plně bývalé IS, snad jim to klapne, byla by to škoda, kdyby v ČR byla největší firmou na hry jen Bohemka
    • no jestli to vubec vyjde, kdyz neni ten investor
      • Kickstarter to jistí.
        • USER47
          O kickstarteru se spekuluje, ale osobně se domnívám, že je to mimo mísu. Imho budou potřebovat tolik peněz, že na KS by to sehnali asi stěží.

Ten poslední blog sice působil pesimisticky, ale pořád jedna z těch publisherskejch možností na konci zůstala otevřená. A vzhledem k tomu, že v zápětí ohlásili platformy, předběžný datum vydání a udělali web s odpočtem, mám dojem, že jim to nakonec s publisherem klaplo a teď se chystaj to odtajnit.

Nemyslím, že kdyby to velký oznámení byla více než nejistá kickstarter kampaň, tak by rovnou oznamovali platformy a rok vydání.
  • Smutný konec Mafie, jedničku už nic nepřekoná.
    • Walldstein
      Tak na tom se shodneme..Jedna z hooodně mála her ke kterým se i dnes 12 let od vydání stále vracím se stejným nadšením jako tehdy...
  • Mart9
    Alespoň vím, že Mafii 3 už nemám slepě kupovat jako dvojku kvůli tomu, že je to Mafia a dělal na tom Dan Vávra.
    • tak jestli si kupujete hru jen protoze Vavra tak to vas lituju :D
      • Mart9
        pro vás Pan Vávra
        • Kouris Vavrovi pero nebo lizes anus? :D
          • Mart9
            podle toho na co mám chuť
    • je to same jako s Call of Duty... dnesni dily tehle serie maji s prvnim dilem spolecny jen nazev, vyvojari a vse ostatni je jine, Mafii 2 jsem hral poprve teprve pred nekolika tydny a popravde jsem byl rad, kdyz na me vyskocily zaverecne titulky, zatimco prvni dil jsem dohral nekolikrat a zapinal jsem ho i jen proto, abych se mohl projizdet po meste, dvojku jsem po zaverecnych titulcich smazal abych uvolnil misto na disku
      tedy ona by to asi byla velmi kvalitni hra, ale svym nazvem si na sebe vzala alespon pro ceskeho hrace prilis velke bremeno, ktere neutahla
    • Přiznám se, že u SP her si koupím originál jen jednou za hodně dlouho (u MP je pro mě hodnota zkrátka nepopiratelně větší kvůli znovuhratelnosti), ale u Mafie bych asi dlouho neváhal. Zlaté české ručičky, říkalo se... No, určitě to platí stále, jenže dnes už má mnoho z nich na sobě laciné rukavičky, které šálí vzhledem a svým skrytým provedením připomínají spíše rychlou výrobu z východu.

Dvojka pro mě byla v době vydání GTA IV jako žena, která vás trápí příjemně natahujícím úvodem, svléká se, jen náznak, jak asi může chutnat... Najednou zjistíte, že vlastně vypadala mnohem lépe tak, jak byla - a než se nadějete, nekompromisně odchází... Aby se vzápětí vrátila s bandou na sebe upozorňujících parchantů, které jste předtím viděli u ní na stole, o kterých vám tvrdila, že je to ona sama se sourozenci v mládí. A že ti malí smradi se uměli usmívat jen na fotce, když je nikdo zrovna nebudil..................

Aneb Take2 to posrali, ale totálně...!
      • c-z06 by si mel konecne zaprcat aby se zbavil frustrace a ty, kubu-wane si utri nos, mas ho ponekud hnedej :D
      • kubi-wan
        Krásný přirovnání *15*
  • Keyz
    Jestli to opravu začne dělat jiný tým lidí někde v USA, tak to asi bude jako většina her z USA. Klišé sem, klišé tam a ideálně aby to nikoho neurazilo atd...

+ Nějaké věci co letí. Určitě na to mají tabulku kde jsou napsány prvky které jsou zrovna "In". Něco jako často rodící ženy v amerických filmech, kde to ani nemá smysl a je to tam prostě aby bylo nějaké "drama".
    • česká hra v pr.. jo už s tou dvojkou to dost pohnojili, zas jen ty podělaný prachy a lidská chamtivost, proč je tohle důležitější než umění dělat pekný inteligentní věci! díky kluci manažerský že jste tu firmu strělili, byl to fakt dobrej vejvar??!!! *16* *16* *16*
      • Jack1947
        Neni to jen o chamtivosti je o tom ze 7-8let delali scenar a ten meli, pak tu hru rozsekli a usekli , kde mohli samozrejme zpoplatnily vsechno co melo byt ve hre, hra i tak nebyla dokoncena. 2Kgames byl hlavni maler kdyz je odkoupily. Pac na tom pak zacli delat jiny lidi a taky to tak dopadlo.
      • USER47
        Pokud chodíš do práce, asi taky požaduješ, aby ti na konci měsíce na účtu naskočily nějaký peníze...to je taky "chamtivost"?

Pokud někdo financuje vývoj hry, tak taky očekává, že se mu to nějak zhodnotí. A pokud se její vývoj protahuje na X let a on musí pořád platit celej tým, tak se časem velmi snižujou šance na to, že se ty peníze někdy vrátěj. Investování miliónů dolarů do vývoje her opravdu není charita. Stejně jako ty asi nevěnuješ svou pracovní sílu zaměstnavateli zadarmo a kvůli dobrýmu pocitu.

Tyhle hlody o zlých manažerech, nadnárodních korporacích a chamtivosti mi fakt občas přijdou úplně odtržený od reality.
        • né však netvrdím že jsou to lidi zlí, dělaj svou práci stejně jako já, a snažej se jak nejlíp uměj, problem neni v tomhle ale v tom parádím systému kterej je založenej na penězích a tak (skoro)všichni dělaj tak aby halvně a predevším vyvařili co nejvíc (třeba i za co nejlevnější sh*t) a jsou ochtný jít i přez mrtvoly, protože PRACHY JSOU PRACHY, PRACHY DĚLAJ SVOJE, PRACHY MĚŇEJ LIDI TAK TO JE!!! *16* *16* *16*
        • To user47: a hráš sa tu nato, že tomu rozumieš, a každý kto sem píše len hádže hrachom o stenu. Ale pravda je taká, že tá hra nakoniec pod gigantom dopadla zle, a potom sa začne všade tade obviňovať, prepúšťať a nakoniec sa uzatvorí celý jeden úsek aby sa nepovedalo. Managment si chybu neprizná hodia ju na vývojárov. Tí tlačia dopredu všetko, všetko rýchlo a toto dajte ako DLC aj keď to nedáva časovú súvislosť.
          • USER47
            Hele, to spíš ty se tváříš jako expert na vývoj Mafie...očividně máš úplně jasno, že za všechno může management a zahraniční vlastník, přesně víš, jak by to mělo bejt vyvíjený, rozsekávaný, prodávaný...

Měl bys jít dělat 2K finančního poradce, zjevně to všechno dělaj blbě:).
            • áno máš pravdu možno to nemusí byť vina len managmentu, ale zas ty tvrdíš len opak :D to tak keď demižón sudu niečo vyčíta
        • chamtivosť? no ano, keby ich predali za podmienky nezmenenia ich pracovného produktu a naďalej dokončenia hry s vidinou nerozsekať tú hru na milion úsekov, tak tom mi normálne nepríde. A nehovor, že také EA nieje chamtivá nadnárodná spoločonosť. Čo takto CD projekt????
          • USER47
            Oni asi vědí co dělají...rozhodně víc než ty nebo já.

EA vs. CD Projekt. Management úplně každý společnosti je především odpovědný vlastníkům - v případě podobnejch společností obvykle akcionářům. Úkolem managementu je obvykle zvyšování hodnoty firmy pro vlastníky, což se dá samozřejmě dělat mnoha způsoby.

EA není o nic víc "chamtivější" než CD Projekt. Můžou se lišit metody, důraz na úlohu PR a podobně, navíc EA může škodit to, že je větší, rozvětvenější a průsery v jedný divizi můžou snadno uškodit celku. Nějaký rozdíly v motivaci managementu bych tam ale rozhodně nehledal.

Rozdíly můžou bejt samozřejmě i v tom, zda vlastníci jsou tam jen na krátký období a vyžadujou rychlý zhodnocení investice, nebo na delší dobu, kdy jim může jít o dlouhodobý cíle, ale tyhle věci se v rámci většiny společností v čase dost měněj...Každopádně namlouvat si, že hodnýmu managementu v CD Projektu jde jen o tvoje blaho a zlýmu managementu v EA jde jen o chamtivý hromadění zlata, je úplně mimo. Úloha managementu v obou firmách se nijak neliší.
            • no takto, rozhodne ide obidvom spoločnostiam o peniaze, ale ide o to, ktorá má aký prístup. Jedná vec a druhá o tom manažmente, keď máš ľudí ktorý vyvíjajú hru a zrazu máš nad sebou kravaťákov, ktorí ti kážu ako si to predstavujú tak nieje všetko na mieste hádzať len na vývojárov.
              Oni chcú aby to bolo hentak, hento orežte to predáme....
              A skús si naozaj porovnať politiku EA a CD projekt, u EA to nieje len u divízii ide o ich celkovú politiku pre všetky kúty ich značky. Čo ako sa bude riadiť a podobne, je to vidno aj u kvality niektorých značiek alebo dokonca ich prístupu.
        • MickeyMutant
          Jsi v Čechách. Tady se vždycky spílalo uhlobaronům. Tradice.
    • USER47
      Přesně tak, Mafie vyráběný českým týmem se jakýmukoli klišé vždycky vyhejbaly velkým obloukem. Oh wait...
  • Je to hodne spatne zprava pro game development scenu v CR. Vpodstate se tim obrovsky snizi velikost tuzemskeho pracovniho trhu (v oboru). 2K Czech byli porad jeste nejvetsi a minimalne to byl super zacatek pro spoustu mladsich zajemcu (obzvlast, co spousta mazaku odesla a spoustu si Pista povyhazoval). Z toho pohledu me to fakt mrzi ... navic tim brzo prijde o praci dalsi parta mych kamaradu (ackoli dnes uz jich tam je minimum) a znamych.

Ovsem rekneme si to uprimne ... kdo z lidi, co do toho trosku vidi tohle necekal? Zaprve i ja si myslim, ze Hellboy tam proste chybel ... nekdo s jasnou a UCELENOU vizi. Zadruhe Pista obecne posral co mohl, to byl reditel studia k pos... Zatreti i tech par designeru, co to mozna mohli byt schopni nejak spatlat, porad soupali Brno-Praha (tak co Jari, jak bylo v Praze?). Odchod Vaska Krale o kterym se nekdo zminoval v minule diskusi byl taky jasnej signal, ze to jde do kytek (kdybyste jen vedeli, jakej je fyzikalni model aut v M2 doopravdy a nakolik se musel stelovat aby to bylo dost arcade ... vyvojarska verze s G27 na PC naprosta fantazie).

RIP 2K CZ *9*
    • Mafia 2 a volant http://www.youtube.com/watch?v=1ugDO1V51Vo *14*
    • "vyvojarska verze s G27 na PC naprosta fantazie"

IllusionEngine tedy nativně podporuje volant a pedály a featura pouze není v retail verzy hry umožněna?
      • ...v retail verzi hry...
        Facka.
        • Jedničku jsem hrál hodně na volantu a byl to úžasný zážitek z jízdy. 2 jsem zkoušel chvíli, ale neměl jsem na to PC, takže to sotva jelo, ale přišlo mi to moc GTAčkové. Možná jí dám ještě šanci, až bude čas a nálada.
        • podpora volantu byla ve finale odstranena ...
          • Díky za info, v EXE jsou sice náznaky a stringy napovídající že s volantem se experimentovalo, ale hezké to číst takhle na jistotu.
  • Smutné, i když se to dalo čekat (nutno však říct, že to je zatím jen spekulace). Na druhou stranu 2K Czech už nebylo to co bylo Illusion Softworks. Opustil ho Vávra, Vochozka a další, kteří vytvořili nová studia. Teď doufám, že Warhorse by snad časem mohlo nahradit IS. U Mafia III se obávám, že to bude jako Flashpoint 2 - stejná značka, jiná hra.
  • Pre mňa osobne veľmi smutná správa. Mafia 1 bola dokonalá, a neviem ako niekto môže tvrdiť, že dabing nebol dobrý keď bol priam skvelý. A to nehovorím z nostalgie, ale aj konečná scéna kde má preslov marek vašut hovorí o všetkom. 1 mala všetko, dramatickosť, emocionálnosť aj humor. Kvalitu aj dobrú dĺžku hry a rozmanitosť a vyspelosť a hlavne prostredie. Z dvojky bola cítiť USA managment. Engine hovoril o cz ale ostatné prvky pochádzali z iných hláv. Pre mňa má mafia obrovskú hodnotu, jedna z prvých hier, ktorá má dostala svojím príbehom.
    Neviem za akých podmienok sa síce predával IS ale bol to ten najnesprávnejší krok. Neviem či by si udržali postavenie, ale mohli to skúsiť. Dlhý vývoj vie ale pochovať herné štúdiá a to je na tom smutné. Keby to skúsili ako CD projekt, je pravda, že tí vydali witchera 1 v čase "plniť krabičky doplnkami", ktoré dopomohli k predajom a samozrejme kvalita niet o čom. Ale nemali sa predávať. Nie nadarmo sa hovorí, že peniaze hýbu svetom.
    • Chtělo by to Mafii otevřít v online-modu, kdyby hráči soupeřili o nadvládu na městem a ještě by mohli fungovat v třetí frakci na straně policie, to by byla legrace :-)
  • A pohádky je konec. :(
  • Pro mě o to bolestnější zpráva, že tam mám pár přátel. A ztráta zaměstnání dnes není žádná legrace.
  • To bude klasickej americkej vytriskavaci vyvoj. Maximalne orezana zakladni hra, pak nejake pridavky DLC. Nemoznost modu. Rychla smrt hry.
    • Právě jsi hezky popsal Mafii 2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit