Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento stary wow model mmorpg uz by mal davno patrit do smetiska minulosti, ale bohuzial su to prave hraci ktori ich podporuju v robeni podobnych hier, ktore sa nelisia nicim inym ako univerzom. V zaklade to je len dobry gear, rotacie co nemrazia a skusenost hraca v kitingu. SWTOR ma obrovsky potencial, len preco, preco musia ovladat ludi s viziou manazeri co sa zenu za prachmi a prd vedia o potrebach hracov... Ked raz bude hra, kde budu samotni hraci hrat ulohu NPC, kde nebude nalinkovany dej a DVE a viac frakci, kde si namiesto debiliniek ako su peti, mece a brnenie v markete kupim rovno CELU planetu, tak vtedy budem ochotny zaplatit aj 200€ :)
  • Taky bych hrál, kdyby se mi uráčili poslat validační email. A když jim napišu, že mi nic nepřišlo, tak prej jedine po telefonu nebo Skype přičemš i Skype po me chce za takovy rozhovor peníze. takze at si to nechaji.
  • fizola
    Ja som sa stal vdaka f2p predplatitelom, nie z dovodu ze inak neslo ziskat plny pristup do hry, ale ze som videl ze ten obsah chcem ziskat a tvorcom ho aj zaplatit.
  • deridon
    kéž by TOR mělo bojový systém ala Tera či Neverwinter.. špatná hra to určitě není, za mého bounty huntera jsem se skvěle bavil.. ale ty souboje jsou važně nudné, ve WoW mě to ještě bavilo.. pak když jsem zkoušel další MMO s podobným/stejným stylem, tak mě většinou rychleji omrzeli, právě kvuli tomuto
  • na Starwars a vše kolem jsem hodně ulítlej, ale toto mě prostě nebavilo...
  • Pro všechny F2P hatery : tenhle model není určen vyžírkům, kteří by rádi stovky hodin zábavy naprosto zdarma, ale jako možnost si hru vyzkoušet ještě před zaplacením.
    Zaplatit za něčí práci je naprosto v pořádku, a pokud je navíc i možnost vybrat si kdy a kolik, je to jenom dobře.
    • Tenhle model je presne pro ty vyzirky. Delaji krmivo a kulisu platicim cheaterum, ktery je treba drzet prodejem boostu a veci tak, aby meli nad vyzirkama prevahu, kompenzuji totiz svou neschopnost prave vyhravanim ve f2p diky placeni.
      To ze jsou tro tlove co to nevidi chapu, ale nechapu snahu vsem cpat, ze f2p je neco lepsiho. Uz to cos napsal nedava ve vztahu k f2p smysl. F2p je o tom ze to muzu hrat zadarmo tak nemam paru, proc by za to mel nekdo platit (krom placenyho cheatovani). *12*
      Si uzivej svuj f2p, ja si radsi zahraju normalni hru ktera neni o orezanym gameplayi nebo kupovani vyhod.
      • Nikdo netvrdí že F2P je jediná správná cesta, záleží jak ho nastavíš. Pokud se ti konkrétní model nelíbí - nikdo tě nenutí ve hře pokračovat.
        " F2p je o tom ze to muzu hrat zadarmo tak nemam paru, proc by za to mel nekdo platit..."
        - hrát přeci můžeš, ale vždy tam bude nějaké omezení, jinak by asi tenhle obch. model nedával smysl.
        - někdo zkrátka platit musí, lidi většinou nepracují zadarmo a servery taky ne .
        • Ano, to je pravda. Vzdyt to vlastne potvrzuje to co jsem psal. Nekdo musi platit. A musi platit i za ostatni. Tak mam na vyber, hrat neco omezenyho nebo platit i za ty co neplati. Ani jedno mi neprijde zrovna vyhodny.
          K te druhe odrazce - me jako kupujiciho naprosto nezajima jestli to nekdo vyrobil, jestli na tom nekdo vydelal atd. Tohle at si resi ten kdo mi to nabizi. A jestli mi nabizi neco "zdarma" s tim ze musim koupit tohle a tohle jinak budu muset grindit x hodin navic, snaset maly inventar nebo byt jinak omezenej tak rikam ne diky, i zadarmo je to drahy. Koukam na pomer cena/kvalita a ten je u f2p o hodne horsi jak u klasickych placenych her. I kdyz na prvni pohled ne.
          • Pleteš si F2P a All 4 Free :)
    • Tupci jako ty samozrejme nemuzou pochopit, ze zbozi je treba zakaznikovi nabidnout a presvedcit ho, aby zaplatil. Tobe kdyz predhodim lejno, tak ho zblajznes, a jeste podekujes. Proc asi tak myslis presli na f2p model? Zeby proto, ze ta hra stoji za kulovy a ze za ni bylo ochotno platit tak malo lidi, ze nemeli s kym hrat? A tudiz zacli odchazet i oni? Takze f2p hrac defakto pracuje pro EA. Kdyby ve hre nebyl, tak platici hraci nebudou platit, protoze jaksi nebude za co, ze ...

      Tudiz EA plati svoje "zamestnance" prave tim, ze muzou hrat. A muze leda doufat, ze se najde dost takovych, kteri budou ochotni platit jim. Coz se ovsem stane dost tezko, kdyz hrace nase…rou jen co se do hry logne.

      Pevne doufam, ze az prijdes rekneme do prodejny nabytku a budes chtit poradit, tak ze te vykopnou, jeste si prece nic nezaplatil tak tahni.
      • Potrefená husa ....
  • chrupi
    Kolko moze SWTOR zarabat? Skusme na to ist cez cisla. Beriem do uvahy len zverejnene cislo 2m hracov. Pri F2P/MMORPG je jednym z najdolezitejsich cisiel retention t.j. kolko ludi sa do hry pravidelne vracia. Pretoze prirodzene len ti su schopni potencialne zaplatit. Retention pri takomto type hry moze byt 40-60%. Ak si vezmeme to nizsie cislo, pravidelne hrajucich hracov z 2m novych uctov moze byt cca 800.000. Co sa tyka monetizacie resp. poctu platiacich hracov, industry standard pri takomto type hier je 15-25%. Takze, 800.000 * 0.15 = 120.000 platiacich hracov. Aby sme sa dostali k finalnemu cislu, potrebovali by sme vediet mesacny ARPU (Average Revenue per User). To je velmi tazko odhadnut, pokial nevidite do cisiel EA. Moj odhad je v priemere $40 - $60 za jedneho platiaceho hraca. Priemer zvysuju tzv. velryby, ktore platia desiatky az stovky $$ mesacne, ktorych moze byt tak 5%. Opat jednoducha matematika. 120.000 * $40 = $4.8m mesacne. To je necelych $60m rocne. Najuspesnejsie F2P gamesy ako napr. League of Legends mozu robit $5-$10m za jediny den. EA mala urcite ine predstavy, nic vsak nie je stratene. Taketo hry nie su klasicky produkt ale skor sluzba. Ako ich vylepsujete, rastu postupne a za 2-3 roky na tom mozu byt podobne ;).
    • Rek bych, ze ty cisla budou o dost nizsi ... realne bych to videl tak, ze z tech 2M hraje tak 200k (pravidelne), spousta lidi se jen regne... a ani nenainstaluje klienta. Ono se to da odhadnou jeste i jinak, Vem pocet serveru * cca pocet planet * 5 instanci * rekneme 100 hracu v instanci * 3 (rekneme 3 casovy pasma). To je zhrubamaximum toho, co sou servery schopny udrzet. A stiznosti na to, ze servery sou plny a lagujou je pomerne dost. Kdyby to pak vydelavalo rozumny prachy, nemoh by byt problem servery pridat.
  • TORy hraju 2 měsíce a musím říct, že tahle hra mě přejemně překvapila. Na rozdíl od jiných MMO, jsem hrál dříve (WoW, L2, LOTRO) mám tady pocit, že to má trochu smysl. Příběh je sice klišé, ale alespoň tu nějaký je a všechny nadabované dialogy jsou velmi příjemná věc.
  • Po 20ti minutách, mě hra přestala bavit. Boje ala Wow mě už nebaví.
  • No já si rozhodně myslím, že hra je v daleko lepší kondici teď když beží na F2P. Hráč teď opravdu čeká kratší dobu na flaspoint či opsku když jde přes group finder(občas zajdu). A znám dost lidí, kteří po vyzkoušení F2P přešli na předplatné a už 2-3 měsíce platí. Ono když si najdete guildu, která "žije" tak máté opravdu co dělat. Navíc autoří se snaží i když mě teď dost naštvali. Protože mluví tady teď o 8 týdenních updatech. Ale při spuštění F2P se plácali po ramenou že nový obsah bude každých 6 týdnů. Ale to bych mohl kritzovat i spoustu jiných MMO :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit