Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    Podle mě to zahrání příběhu v téhle "MMO" bohatě stačí ... ono tam potom stejně není co dělat.
    • No,ale potom tahle hra dle tve teze neni MMO ale singl.
      • walltar
        Šak proto sem to MMO dal do úvozovek. *1*

        Já pořád říkám, že si tu MMO část hry měli odpustit a měli radši udělat pořádného nástupce kotoru.
        • Jo take jsem si tech uvozovek potom vsiml.
          No nicmene se shodneme, ze tahle radoby MMO radeji ani nemela vubec vychazet.
          • walltar
            Jo to určitě ne ... když to porovnám s pre NGE Star Wars Galaxies tak to byla spíš urážka, než MMO.
            • http://www.swgemu.com/forums/index.php stale tu ta moznost je x) co jsem cetl tak jim to asi bezi pekne
  • Rhulad
    Obdivuji všechny, kdo hraji F2P model. Vyzkoušel jsem bezplatný model asi půl dne a to mi stačilo. Opravdu pokud to chcete hrát tak si to stejně zaplatíte.
    • mně se líbí f2p model u The Secret World - vlastně ani nevíš, že tam něco takovýho je. za prachy jsou fakt jen blbosti typu 2x XP nebo oblečky, ale pokud neklikneš v updateru na tlačítko Item Store, tak vůbec tě to nemusí zajímat, ve hře tě nic neruší...

      jo a poslední update, kterej je za prachy, jsem pořídil za bonusový kredity, co jsem dostal za nějakej quest, takže naprostá pohoda :)
    • Dal jsem tomu pár dní, ale přes ty klacky, které mi naházeli pod nohy jsem se prostě už dál nemohl ani hnout, takže smůla pánové z EA. Jestli chcete lidi nalákat, tak jim nejprve musíte něco dobrého dát a pak jim to vzít *1* a ne naopak, Nedát nic a i to nic vzít *15*
      • A korunu vsemu teto hre dal neustalej loading + velikost pidiplanet ... skoda ze radeji neudelali pokracovani KOTORu opravdu skoda
        • USER47
          Myslíš KotOR, kde bylo loadingů mnohem a mnohem víc a velikost planet byla asi tak desetinová?:)

          Jako taky bych bral spíš singlový RPG, ale nadávat na loadingy či velikost planet a pak psát o KotORu to mi přijde poněkud podivný:).
          • Nevsim sem si, ze by se mi kotor loadoval nekolik minut ... a taky sem si nevsim, ze bych v kotoru musel opakovane nekolik minut prepinat (poloprazdny) instance ... fakt uzasna hra, kdyz cela planeta udrzi neco kolem 100 - 200lidi ... v jedny instanci. Di se podivat, jak se loaduje wowko ... nebo naprosto cokoli ... Fak uzasny skladat grupu 1/2 hodiny jen proto, ze se musi cekat az se vsem nacte load. A sehnat lidi na ruzny weekly je casto naprosto neralny, sel sem to asi 2x, a pokazdy trvalo minimalne hodinu, spis vic, nez se to poskladalo.
            • Viktor_H
              Bude to dost o tom, co máš za železo...
            • Rhulad
              Porovnej grafiku SWTOR a WOW to je nesrovnatelné. Planety jsou některé dosti velké. Zkus si třeba přejet Tatooine...Loading na tom už taky nejsou tak špatně jak na začátku...
      • Rhulad
        No já to vyzkoušel jako 50ka s 146/150 level eq a nestačil jsem se divit. Ani barvu jsem nemohl sjednotit .) Ne děkuji raději zaplatím...
        • USER47
          Jako padesátka už jsi měl určitě dost kreditů, aby sis nakoupil unlocky na GTN:). Bejval jsem sub a s f2p jsem se ke hře vrátil. Coby preferred hráč jsem si prošel příběh imperial agenta a nic moc mě nikde neomezovalo. Pár unlocků jsem si nakoupil za cartel coins, co jsem dostal za předchozí subscription, pár unlocků jsem si koupil za kredity na GTN a pohoda.

          Na padesátce ti stačí udělat si pár dailies na Ilum či Black Hole a z GTN si můžeš koupit unlock crafting skillů, kosmetický unlocky, inventory sloty apod. Navíc to můžeš kupovat i low level altům.
          • Jiste, muzes stravit mesic tim, ze budes cekat, az nekdo nabidne unlock kterej nepreleze tvuj credit cap ... Napr sem nepochopil, komu chce nekdo prodat unlock na fialky ... za mega a vic kreditu ... pricemz hrac, kterej ma to mega, tak je hracem platicim => ma to odemceny, a hrac, kterej neplati, tak ma cap na max 350k ... nebo na 200k, takze nic drazsiho proste koupit nemuze.
            • USER47
              Už jsem to tu popsal. Můžeš si nasyslit třeba deset předmětů za 100k a podobný věci kupovat zprostředkovaně. Nějakej sub ti to koupí třeba za 800k, ty mu pošleš balíček 10 předmětů s tržní cenou okolo 100k, on je obratem prodá na GTN a ještě má nějakou marži:).
          • rancor1223
            Souhlas, já jsem teda v tuhle chvíli nějaká dvacítka, ale s Preferred statusem si nemůžu na nic stěžovat *3*
          • Rhulad
            Až na to, že i kredity máš omezeny jestli si dobře pamatuji cca 250k... a já denně vydělal klidně i přes 500k a všechno to šlo do oběhu za mody, armoring, hit atd... sem tam sem koupil masku ravena či darth nihiluse a to jsou výdaje hodně přes mega čili rozhodně jsem nešetřil. Čili jak říkám na 50ce je to nehratelné pro mě.
            • USER47
              Tak GTN je vlastně urychlení normálního postupu, kterým bys měl získávat gear...tedy dělání daily a weekly questů, nabrání základního gearu v HM flashpointech, pak v operacích apod. To můžeš dělat i jako f2p. Navíc nakoupení základních unlocků je jednorázovka...

              Ale hlavně endgame je samozřejmě určenej především pro subscribery a je to celkem logický. F2P je od začátku prezentovaný jako možnost projít si příběhy a nakouknout do těch MMO možností hry, ale je to pořád vlastně jen rozšířený demo. Na tom není nic špatnýho, kdyby EA dali neplatícím hráčům všechno, tak by hru mohli rovnou zavřít.
            • Rhulad
              Přes fp nasbíráš tak akorát Columi což je totálně k ničemu a Rakata chestu z LI což taky není terno... Osobně si myslím, že nejlepší je si gear složit sám jelikož třeba surgery mám hodně bonusů přes Legacy od companionu tak to raději narvu do power či cs... Navíc User nepočítá mk6(35-40k)+ díru(30k)+ samotnej gem(65k) to máš +- 130 k jen za vylepšení jedné věci.. bych chtěl vidět jak tak člověk muže hrát mmorpg bez gemů, bez gearu to musí být docela utrpení pořád něco řešit s unlockama.
            • Viktor_H
              Přesně jak říká User, kdyžtak si projeď návody na fórech, je spousta topiců o tom, jak nejlépe F2P vytěžit...
            • USER47
              Jako preferred máš limit na 350k, kam se vejde většina unlocků. Můžeš mít samozřejmě i víc peněz, když je ukládáš v nějakejch likvidních předmětech. Když se blížím hornímu limitu, tak si prostě nakoupím nějakej unlock třeba za 100k, kterej mi sedí v inventáři a slouží jako uchovatel hodnoty. Kdyby mi peníze scházely, můžu ho kdykoli prodat, případně balíček třeba osmi podobnejch unlocků použít při koupi nějakýho dražšího předmětu (to chce ovšem mít po ruce nějakýho suba, kterej to zprostředkuje).

              Samozřejmě pokud nakupuješ high level gear přes GTN, tak to samo o sobě spolkne spoustu peněz. Pokud ho ale postupně nabíráš přes HM flashpointy a ostatní endgame obsah, nemáš moc za co utrácet a peněz máš vždycky dost a dost.
        • jasne ti rozumim..ale free hraci maji vpodstate to same co bylo po spusteni hry a dalsi 3 mesice potom pro vsechny-beh 15 lvl,mount 25 lvl,nebylo zadne barveni equipu,cosmetics,peti atd..jasne omezeni na fp nebylo ale tj logicke
          • o barvení apod. nejde, ale když si například nemůžeš ani posílat poštu, profese ti jsou k ničemu a ještě ke všemu ti všude pořád něco vyskakuje, aby jsi si to koupil, tak to opravdu začne štvát ( mě osobně už po hodině hraní)
            • USER47
              Na tohle vcelku dostačuje need/greed systém...pokud jsi všechno needoval, tak ti to možná padalo, ale to je především tvoje chyba.
            • Nejvetsi pr…del je, ze to se…re i platici hrace ... vic proc? Sel sem s low lv pomoct jim skupinovku ... mno a samo prakticky vsechno padalo me (na prodej se hodi vse ...), ale kdyz si nekdo o neco rek, rad bych mu to dal ... ale proste nemuzu. Takze to, ze nemuzes poslat postu, to bych jeste bral, ale ze nemuzes nekomu neco ani dat ... byt trebas zadara ... lol
    • Tak zalezi jakovy herni model f2p pouzijes, pokud to je model, kde hraci si kupuji jen ruzne monty, popr veci z estetickeho hlediska ... ktere nikterak nedelaji rozdily mezi hraci a nebrani v plynulosti hrani, pak je vse ok.
      Jenomze pak zde mas model ala EA, kde samotna podstata tohdle modelu je spatna, jelikoz bez placeni, hrac ma takove omezeni hry, ktere vyusti bud - zacne platit, anebo s hrou skonci, protoze tento model defakto popira moznost si hru uzit a ze hry dela peklo. A tohle je nastaveno v SWTOR.
      • jj, si mussi koupit i sloty na ability, abys vubec moh hrat - na limit narazis nekde mezi lv25-30. Chces inventar? Zaplat, chces pouzivat profese? Zaplat ...
  • fizola
    Ja som sa stal vdaka f2p predplatitelom, nie z dovodu ze inak neslo ziskat plny pristup do hry, ale ze som videl ze ten obsah chcem ziskat a tvorcom ho aj zaplatit.
  • Pro všechny F2P hatery : tenhle model není určen vyžírkům, kteří by rádi stovky hodin zábavy naprosto zdarma, ale jako možnost si hru vyzkoušet ještě před zaplacením.
    Zaplatit za něčí práci je naprosto v pořádku, a pokud je navíc i možnost vybrat si kdy a kolik, je to jenom dobře.
    • Tenhle model je presne pro ty vyzirky. Delaji krmivo a kulisu platicim cheaterum, ktery je treba drzet prodejem boostu a veci tak, aby meli nad vyzirkama prevahu, kompenzuji totiz svou neschopnost prave vyhravanim ve f2p diky placeni.
      To ze jsou tro tlove co to nevidi chapu, ale nechapu snahu vsem cpat, ze f2p je neco lepsiho. Uz to cos napsal nedava ve vztahu k f2p smysl. F2p je o tom ze to muzu hrat zadarmo tak nemam paru, proc by za to mel nekdo platit (krom placenyho cheatovani). *12*
      Si uzivej svuj f2p, ja si radsi zahraju normalni hru ktera neni o orezanym gameplayi nebo kupovani vyhod.
      • Nikdo netvrdí že F2P je jediná správná cesta, záleží jak ho nastavíš. Pokud se ti konkrétní model nelíbí - nikdo tě nenutí ve hře pokračovat.
        " F2p je o tom ze to muzu hrat zadarmo tak nemam paru, proc by za to mel nekdo platit..."
        - hrát přeci můžeš, ale vždy tam bude nějaké omezení, jinak by asi tenhle obch. model nedával smysl.
        - někdo zkrátka platit musí, lidi většinou nepracují zadarmo a servery taky ne .
        • Ano, to je pravda. Vzdyt to vlastne potvrzuje to co jsem psal. Nekdo musi platit. A musi platit i za ostatni. Tak mam na vyber, hrat neco omezenyho nebo platit i za ty co neplati. Ani jedno mi neprijde zrovna vyhodny.
          K te druhe odrazce - me jako kupujiciho naprosto nezajima jestli to nekdo vyrobil, jestli na tom nekdo vydelal atd. Tohle at si resi ten kdo mi to nabizi. A jestli mi nabizi neco "zdarma" s tim ze musim koupit tohle a tohle jinak budu muset grindit x hodin navic, snaset maly inventar nebo byt jinak omezenej tak rikam ne diky, i zadarmo je to drahy. Koukam na pomer cena/kvalita a ten je u f2p o hodne horsi jak u klasickych placenych her. I kdyz na prvni pohled ne.
          • Pleteš si F2P a All 4 Free :)
    • Tupci jako ty samozrejme nemuzou pochopit, ze zbozi je treba zakaznikovi nabidnout a presvedcit ho, aby zaplatil. Tobe kdyz predhodim lejno, tak ho zblajznes, a jeste podekujes. Proc asi tak myslis presli na f2p model? Zeby proto, ze ta hra stoji za kulovy a ze za ni bylo ochotno platit tak malo lidi, ze nemeli s kym hrat? A tudiz zacli odchazet i oni? Takze f2p hrac defakto pracuje pro EA. Kdyby ve hre nebyl, tak platici hraci nebudou platit, protoze jaksi nebude za co, ze ...

      Tudiz EA plati svoje "zamestnance" prave tim, ze muzou hrat. A muze leda doufat, ze se najde dost takovych, kteri budou ochotni platit jim. Coz se ovsem stane dost tezko, kdyz hrace nase…rou jen co se do hry logne.

      Pevne doufam, ze az prijdes rekneme do prodejny nabytku a budes chtit poradit, tak ze te vykopnou, jeste si prece nic nezaplatil tak tahni.
      • Potrefená husa ....
  • TORy hraju 2 měsíce a musím říct, že tahle hra mě přejemně překvapila. Na rozdíl od jiných MMO, jsem hrál dříve (WoW, L2, LOTRO) mám tady pocit, že to má trochu smysl. Příběh je sice klišé, ale alespoň tu nějaký je a všechny nadabované dialogy jsou velmi příjemná věc.
  • Jestli z těch dvou milionů hráčů zůstane po pár týdnech či měsíci čtvrtina, bude to moc....tohle je jen číslo říkající, že se tam x lidí loglo nakonec....pro staré hráče, kterým za to nestojí to platit, ti se nikdy nevárít, největší srdcaři, co neřeší peníze, těm je to fuk, a noví hráči si to nachvíli zahrají, pak to pokračuje podle toho, jaké mají zkušenosti a jak moc jsou sw fans a mají zápal....v této podobě F2P SWTOR nebude mít nikdy dlouhé trvání....
    a co se oprav týče, nic se nestalo a nezměnilo, nejhorší a nejotravnější bugy zůstávají a ani se o nich nemluví natožpak aby se odpovídalo na forech nebo ve hře na tickety....EA rulez, ždíméc!
  • Jednoznacne f2p hru vyrazne ozivilo-servery jsou narvane lidma..za rok uz stihli dodelat nejaky ten 50 lvl content (section x ,black hole)motivuji hrace k dasimu postupu (grp finder-odmeny).Mno rozhodne budu pokracovat-uvidime co prinese 1. ,datadisk, v nejblizsi dobe
    f2p bych jako sub nehral ale moc nechapu na co si lidi stezuji-jasne je tam par blbych omezeni ale snad zadna podobna hra vam nedovoli ,zadarmo, projit na 50 lvl,vsechny lokace,questy - 2 postavy.F2p jsem vzdycky bral jako ochutnavku - rozdil mezi platicimi hraci musi byt zasadni a ne ze platici hrac si bude moct obarvit armour a mit 2 pety.Pokud tu hru chci hrat tak si zaplatim,300,- mesicne mi nejak moc opravdu neprijde,kdyz za obed dam kilo
    • Spousta lepsich her, ti umozni hrat zcela zdarma naprosto vse, a za penize se daji kupovat prakticky pouze vizualni vylepseni, pripadne platici hrac ma rychlejsi progres. Tady te prudej hned od zacatku ... a nechaj te behat pesky ...

      A jako bonus, pokud si nahodou zapalatis, tak te k opetovnymu placeni tlacej tim, ze svoji !zaplacenou! vybavu nemuzes pouzivat ... lol.
      • USER47
        "A jako bonus, pokud si nahodou zapalatis, tak te k opetovnymu placeni tlacej tim, ze svoji !zaplacenou! vybavu nemuzes pouzivat ... lol."

        Ehm...cože?
    • nekromant33
      na vyrazny zmeny s datadiskem bych moc nespolihal, vzhledem k tomu ze v preorderu stal 10 dolacu, coz je daleko pod budgetovou cenou tak bych rekl ze to je trosku vetsi obsahovy update nez neco co ti zasadne rozsiri hru jako jsou datadisky k wowku (bez ohledu na jejich kvalitu co se endgame contentu tyce)
      • jasne tak velke to nebude..+ 5 lvl,naka nova lokace,snad 2 flashpointy a 1 op.Samozrejme zadne vetsi zmeny nelze ocekavat
  • deridon
    kéž by TOR mělo bojový systém ala Tera či Neverwinter.. špatná hra to určitě není, za mého bounty huntera jsem se skvěle bavil.. ale ty souboje jsou važně nudné, ve WoW mě to ještě bavilo.. pak když jsem zkoušel další MMO s podobným/stejným stylem, tak mě většinou rychleji omrzeli, právě kvuli tomuto
  • No já si rozhodně myslím, že hra je v daleko lepší kondici teď když beží na F2P. Hráč teď opravdu čeká kratší dobu na flaspoint či opsku když jde přes group finder(občas zajdu). A znám dost lidí, kteří po vyzkoušení F2P přešli na předplatné a už 2-3 měsíce platí. Ono když si najdete guildu, která "žije" tak máté opravdu co dělat. Navíc autoří se snaží i když mě teď dost naštvali. Protože mluví tady teď o 8 týdenních updatech. Ale při spuštění F2P se plácali po ramenou že nový obsah bude každých 6 týdnů. Ale to bych mohl kritzovat i spoustu jiných MMO :D
  • chrupi
    Kolko moze SWTOR zarabat? Skusme na to ist cez cisla. Beriem do uvahy len zverejnene cislo 2m hracov. Pri F2P/MMORPG je jednym z najdolezitejsich cisiel retention t.j. kolko ludi sa do hry pravidelne vracia. Pretoze prirodzene len ti su schopni potencialne zaplatit. Retention pri takomto type hry moze byt 40-60%. Ak si vezmeme to nizsie cislo, pravidelne hrajucich hracov z 2m novych uctov moze byt cca 800.000. Co sa tyka monetizacie resp. poctu platiacich hracov, industry standard pri takomto type hier je 15-25%. Takze, 800.000 * 0.15 = 120.000 platiacich hracov. Aby sme sa dostali k finalnemu cislu, potrebovali by sme vediet mesacny ARPU (Average Revenue per User). To je velmi tazko odhadnut, pokial nevidite do cisiel EA. Moj odhad je v priemere $40 - $60 za jedneho platiaceho hraca. Priemer zvysuju tzv. velryby, ktore platia desiatky az stovky $$ mesacne, ktorych moze byt tak 5%. Opat jednoducha matematika. 120.000 * $40 = $4.8m mesacne. To je necelych $60m rocne. Najuspesnejsie F2P gamesy ako napr. League of Legends mozu robit $5-$10m za jediny den. EA mala urcite ine predstavy, nic vsak nie je stratene. Taketo hry nie su klasicky produkt ale skor sluzba. Ako ich vylepsujete, rastu postupne a za 2-3 roky na tom mozu byt podobne ;).
    • Rek bych, ze ty cisla budou o dost nizsi ... realne bych to videl tak, ze z tech 2M hraje tak 200k (pravidelne), spousta lidi se jen regne... a ani nenainstaluje klienta. Ono se to da odhadnou jeste i jinak, Vem pocet serveru * cca pocet planet * 5 instanci * rekneme 100 hracu v instanci * 3 (rekneme 3 casovy pasma). To je zhrubamaximum toho, co sou servery schopny udrzet. A stiznosti na to, ze servery sou plny a lagujou je pomerne dost. Kdyby to pak vydelavalo rozumny prachy, nemoh by byt problem servery pridat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit