Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čau mám pocit , že to nerozjedu mám Intel Celeron(R) Dual-Core CPU , T3000 @ 1.80 GHz 1.79GHz a ramku mám 4,00 GB
  • Po dvou týdenním skoro 24/7 festu v SWTOR jsem se rozhodl, že toho nechám. Mám mnoho výhrad jak ke hře, tak v vývojářům samotným.

    Nemám rád typ mluvících questů. Ano, je to pěkné, ale nemám moc rád, když se musím zdržovat u rozhovorů. Rozhovory a volení otázek je jedna z věcí, proč jsem nedohrál hry jako Dragon Age nebo Mass Effect. Díky bohu se dají rozhovory vypnout. Bylo mi řečeno, že je to kvůli lore, které ve hře je. Připadá mi to, že Bioware si je jistý tím, že nové hráče nepřitáhne. Tím myslím opravdové MMORPG nováčky, kteří nemají možnost znát Star Wars lore. Ani já nejsem nějaký velký expert a MMORPG není typ hry, u které bych to potřebovat donést až pod nos. Rozhodně není na škody hodit do hry nějaké to video v určitých lokacích, jako to bývá například u Warcraftu.

    Další věcí je nevyváženost charakterů a Warzony, které jsou nezábavné a špatně navržené. Připadá mi, že Bioware navrhoval všechny Warzony opravdu na mol a ještě na nějakých špatných drogách. Rozložené se mi opravdu nelíbí. Je špatné, je to malé a není možnost využívat mountů. Tedy alespoň v prvních dvou Warzonách, ve kterých jsem byl. Věcí, která mě vytáčí a je mi jasné, že bylo udělána kvůli bližší budoucnosti je ta, že odpadá levelové rozdělení WZ. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale když přijde 15. level do WZ, kde na něj vybafne 50. level se všemi talenty a vystřelí na vás všechna kouzla co má mě odradila mi.

    Věc, která mě dokáže vytočit je nastavení grafiky a nemožnost přidání addonů. V nastavení grafiky chybí plno zajímavých voleb. To, že Medium nastavení raději nefungovalo nebudu komentovat, protože je to směšné. A MMORPG, které odmítá addony? Ne... opravdu nehodlám dalších X let hrát na odporně modrém interface.

    Avšak SWTOR má i své klady... a je jich docela dost. U mě SWTOR bude mít místo, budu jej hrát, ale až v době, kdy přidají další content a vyladí PvP, jelikož současný content byl vyčištěň za dvě noci.
    • Chjo, asi bude pro tebe více sedět oficiální swtor forum, kde je takových podobných ublížeností víc.
    • Vrook
      Hm tak to to ani neodinstalovávej, protože během ledna příjde patch, kterej přidá do WZ bracket jenom pro padesátky, zvýší kvalitu open world PvP zón a přidá nový flashpointy a bosse do operace Hutt Hospitality.
      Mimoto, promiň, ale nevěřim ti, že jsi prošel celej současnej content během dvou nocí. Všechny operace a flashpointy na všechny obtížnosti? Aha.. A to nemluvim o tom, že jsi už někde v polovině svýho komentu napsal, že jsi byl jenom dvě WZ, takže s tim PvP to taky nebude tak hroký..
      • Vzhledem k tomu ze jsem si nevsiml ze by si stezoval na nedostatek contentu tak je poznamka jestli content prosel mimo. Spis (imo) mu vadi to, ze content je po prvnim projiti repetitivni. Nerozumim tomu proc, kdyz nekdo napise ze ho hra bavi a libi se mu ale ma velky chyby argumentovano tim ze neprosel vsechen content. Myslis ze v te treti WZ to bude vybalancovany? Ne nebude a v tom s uffem souhlasim. Rozhovory jsou subjektivni, me se libi.
        TOR ma potencial ale z pohledu pvp hrace (ja) je zabitej hodne velkyma chybama. Na patch co da wz bracket pro 50 se tesim a byl to rozumny krok. Chtelo by to ale taky queue do konkretni WZ, treba hutball me vubec nebavi a nevidim duvod proc bych mel byt nucen ho hrat.
        Ovladani skoda mluvit, to me trapi asi nejvic. System random dropu z batohu je taky docela mimo. atd
      • Nepsal jsem, že jsem vyčistil content já. Například taková guilda For the Horde, která přešla z World of Warcraft (manaflask.com) dala veškerý možná content na 50. levelu - flashpointy za jeden den. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to je sakra málo. Chápu, že asi není Heroic obtížnost nějak moc HC jako například někteří bossové ve WoW před nerfy.

        SW má snad jen tři Warzony, ne? To, že budou jen pro 50-levely stále neřeší problém, že WZ nejsou cross-realm a za pár měsíců nebudou okamžité pozvánky, ale budou trvat možná delší dobu.
        • Vrook
          Nenašel jsem nikde žádný info o tom, že by dali celej kontent, ale protože si nemyslim, že bys kecal, tak dejme tomu. Psali ale, jestli dali operace i na nightmare mod? Navíc hardmode flashpointy nejsou zdaleka tak easy, jak si asi představuješ a s gearem, kterej máš po vyexpení to dáš fakt jen horko těžko, jestli vůbec. Aby mě někdo nenapadl, že si vymejšlim, tak musim říct, že jsem v pár hardmode FP byl a narozdíl od WoWka můžu říct, že jsem nenarazil ani na jednoho bosse, kde by mohl někdo z grupy polevit v soustředění. Taky můžu ale říct, že tím jsou bossové o hodně zábavnější.
          Ono je to právě dělaný tak, že normal mod operací lze jít progressovat víceméně okamžitě po dolevlování (+alespoň nakoupení lepších modifikací do itemů), tam si nafarmíš gear na hardmode flashpointy, následně na hardmode operace a odtamtud po dalším vygearování můžeš jít na nightmare mody. Nemyslim si, že by to bylo možný dát během jednoho dnu, možná ani během jednoho tejdne, protože musíš vyequipovat všechny členy ops grupy.
          A kdyby teda náhodou byla pravda, že to nějaká noliferská guilda dala všechno během dvou tří dní, tak já nevim co to mění na tom, že tam ten content je. Pokud to někdo vyčistí předemnou, neznamená to, že se za nim ten content smazal. Dokud jsem ho neprošel já se svojí guildou (a přestože máme ambice, tak nejsme nolifeři), tak se furt mám na co těšit a progress si užiju (užívám).
          For the Horde je wowkařská guilda (btw jejich hraní wowka funguje stejně - zabít bosse v patchi během dvou tejdnů a pak se čtvrt roku nudit).. Nedivil bych se, kdyby jejich počin alá "vyčištění contentu swtor co nejrychleji" byl jenom akt z trucu, kterej sdílí spousta wowkařů vůči swtor, jakožto konkurentovi jejich milovaný mmo..
          • Vrook
            Mínuska za co? Za pádný argumenty?
            • Ja osobne minus nedal ale reagujes na posledni dve vety toho co napsal. Myslim ze hlavni duvod toho proc se mu to libi/nelibi je jinde, viz to co jsem napsal niz. Je tam moc chyb a v pvp spatnych principu. Pve jsem na 50tce nehral, tak nehodnotim.
        • vrat se k wowku radsi, udelas neco pro sebe i nas ostatni *3*
        • pokud ses jen tupej grinder co nic necte a jen klika tak proc nehrajes asijsky mmo a cpes se do hry ktera si na pribehu a lore zaklada. navic treba pribeh za bh je neco co jsem hodne dlouho v zadny hre nevidel resp. plne srovnatelnej s top single hrama.
          fakt tohle bezmyslenkovity grindeni nechapu.
  • Walldstein
    NEchcete mi tvrdit, že prakticky každej tejden budou instalovat novej patch...moje štěstěna bude stejná jako posledně...po 3 dnech v práci jsem zasedl k TOR s tim že dám nějakej lvl za Sith Warriora...a ejhle: "Provádíme údržbu serverů a v současné době nevíme jak dlouho to bude trvat." a trvalo to dlouho :D
    Jinak co se týče bugů tka sem nenarazil na nějaký extra otravný či strašný, spíš mě většinou pobaví, třeba za Jedi Knighta jsme měl jednu mistrini tak malinkou že v cutscénách v radě ani nebyla vidět, ale když jsem byl v její "pracovně" tak byla normální, nebo příběhová/kecací postava sedící metr a půl nad křeslem...tyhle bugy spíš pobaví...vlastně sem narazil na jeden co mě štval...mrtvola ve který byl unikátní předmět upadla tak nešťastně že se propadla do kamene a mě dalo sakra práci najít místo kam kliknout abych jí obral *1*
    • Udrzba je presne jednou za tyden, pravidelne. Ona je rano od pulnoci a pousti to tak v 10 dopoledne, jenze americkyho casu. Takze evropa to ma as pres odpoledne. Zatim mely ty patche kolem 22mb to mi prislo relativne ok, stahne se sam tak proc ne, ve vsech mmo vychazi patche casto. A ten bug s malym npc v rozhovoru j docela srandovni ale videl jsem ho za troopera jen jednou na prvni planete, pak uz ne.
  • Ukazuje se ze Bioware proste nema s engine obsluhujicim velke mnozstvi lidi naraz zkusenosti. Ani neskutecne orezani grafiky na to, aby hra vypadala jak 5 let stara a vhodna i na mobilni telefony - stale proste na plynulost u slabsich stroju nestaci. Ja osobne na svem PC nepozoruju zadny pokles FPS, jenze moje sestava je notny kus nad minimalni specifikaci (I7, 16GB RAM, 256SSD, GTX580). Jen tedy nekdy mirne lagy kvuli wifi pripojeni.
    Po prekonani uvodniho odporu ke grafice me hra bavi. Grafika opravdu neni hezka, herni system opravdu neni odladeny, herni obtiznost je nastavena opravdu velmi nizko, vesmirne souboje jsou opravdu jen primitivni arkada na urovni 8bit automatu. Pribeh za troopera je opravdu dobry a i bocni questy jsou casto zajimave a zabavne. Na 40lvl jsem potkal prvni FlashPoint co prekonal v kvalite ten uplne prvni Ellysees (nebo tak nejak) byl finalne prekonan dvojserii Jedi Prisoner - asi 10 FP mezi tim nedosahovalo kvalit prvniho. Lidi v nasi guilde jsou stale stejna fajn parta.

    Hlavni obavy jsou z toho co udelaji lidi po dohrani pribehu. Fajn, cast lidi zkusi jiny povolani pripadne za druhou frakci. Tzn 2-3 mesice celkem. Otazka je, co pak? Bude end content natolik zabavny aby tam ti lidi zustali? Bude BW zvladat pridavat dalsi nove questy a FP tak rychle a v takove kvalite, jak bude rust krivka znudenosti hracu po dohrani pribehu? Preci jen - je to placena sluzba lidi budou chtit novou a novou zabavu pravidelne za sve penize.A Bioware nema zrovna velke zkusenosti s MMO.
    Pokud to zvladnou jenom dobre. Pokud to nezvladnou tak rychle a tak kvalitne, jak to namlsani zakaznici budou chtit padne v kvetnu SW Tor do pomale spiraly smrti - odliv hracu kteri strhnou sve kamarady pryc jako je strhli dovnitr povede k mensim ziskum, mene penezum na novy content a dalsimu odlivu a dalsim mene penezum a padu do hlubin.
    • Na nejmenované přednášce na nejmenované akci které se účastnili i lidičky od EA CZ padli zajímavé informace...například: Přidání možnosti mít Guildovní loď, kterou bude moci příslušná guilda vylepšovat (k čemu to bude dobré netušim); ale nejdůležitější informace je a to cituji: "Dočkáte se i dalších planet." co přesně to znamená (přístupné pro všechny lvl, nebo jen pro lvl 50-60 atd. neřekli), ale je fakt že to mohli bejt jen dohady z jejich strany. Nicméně bych se neobával toho že BIOWARE s něčím nepříjde...
  • sugyn
    Ja bych videl za problem Hero engine a single threading.
  • v bete bolo nastavenie dohladnost iokolia...2hy ci 3ti beta test wikend to odstranili a doteraz nepridali moc som nepobral ale samozrejme to na minime boostlo fps tak o 40% + jednoducha vec ktora nechyba snad v ziadnom mmo
    • Vzdalenost travy nastavit jde, pokud myslis tu "mlhu" co skryje teren ve vetsi dalce tak ta jde nastavit pres .ini, bohuzel z hlavy nevim command.
      • to myslim ne travu :p
  • a co ta kdysi slibovana podpora MACu?? teda četl sem že si sou vědomi velke fanouškovske zakladny u uživatelu MACu a že se k tomu možná časem dostane. Někdo nake konkretnější info???
  • SWTOR hraju na max. detaily a Core i5 3.7GHz,4gb ram a GTX570OC.. ideálně to zdaleka všude nechodí. Většinu času je to konstantní 60tka, ale v situacích jako třeba warzony nebo nacpyný fleet to prostě klesá. Ale hratelný zatím v pohodě.
  • Dyt WoW v Dalaraanu bylo totalne nehratelny... a tady mi to jede cca 50-60FPS na Fleete i ve WZ
    - a to na tomhle stroji: i3 550, 3.2GHz; 4Gb ram (1600MHz); HD 6790 1Gb (nataktovano jadro na 950Mhz).
    navic WoWko behem svejch zacatku vypadalo extremne hrozne :D sice asi bylo lip optimalizovany, ale stejne to nebyla zadna slava - az postupem casu to zacali vychytavat..
    • Jak můžeš porovnávat hru z roku 2004 se hrou z roku 2011? A to, že ti nešlo hrát v Dalaranu je trochu něco jiného. Na svém starém PC jelo WoW dobře... u většiny problémů u WoW a FPS hledej v addonech.
  • Doporučuji raději než do apgrejdu kompu, apgrejdovat arzenál zbraní, protože se chystá pogrom, a pak by se mohlo stát, že si nebudete moct ani v klidu dojít na pobočku Alzy vyzvednout svůj nový grafický implantát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit