Přejít na výpis diskuzí
Star Wars: The Old Republic má po startu, co bude dál?
20.12.2011 | Petr Poláček
40 příspěvků
-
cs chtel bych se vas zeptat estli nevite estli se za hrani old republic plati mesicni poplatky diky *3*
-
Nikdy jsem žádnou MMO hru nehrál, nenávidím sdílení se, dokonce si ani nepořizuji hry, které vyžadují účet na Steamu apod., nemám rád facebook, multiplayer považuji za zbytečnost, ale Star Wars mě vždy neskutečně lákaly... Pokud bych měl čas a našel v tomto světě někoho alespoň trochu normálního, byly by to právě Star Wars: The Old Republic, kam bych investoval peníze...
-
-
Taky jsem v minulosti MMO nehrál, ale před 2 měsíci udělal vyjímku. Od té doby mi živý hráči v SP chybí a zážitek mi přijde jaloví. Nyní hraji WOW a SWTOR bude následovat, protože beta byla super. Zkoušel jsem opět STALKERA a říkal jsem si jaká škoda, že neběží ONLINE. Holt živý hráči jsou živý hráči *5* .
-
Taky nejsem příznivec mmo. Ale tahle hra se prý dá skoro celá projet jako SP. Pouze několik questů vyžaduje pomoc.
-
-
Da se projet solo i vetsina group flashpointu, ty s nizsim levelem..napr. CoS jsem prosel v pohode sam a Esseles taky... staci mit o par levelu vys a uz to jde.. hraju to ciste jako singl a z tohoto pohledu je to daleko pred vsema ostatnima mmo ( wowko single to byl masochismus-to neslo, lotro slo, ale byly to misty trochu sterotypni)
-
-
Jo ale platit mesicny poplatky a potom hru hrat jako singl to je trosku mimo. Pokud to teda nejde projit cele za mesic a za mesic clovek zrusi ucet a uz se tam neukaze .... pokud tohle de tak to po prvnim mesici ceka SWTOR zajimavy odliv hracu.
-
-
ale tak proc mimo, naopak je to levnejsi nez kupovat kazdy mesic hru za 30E, takhle dam 13..jen je potreba vypnout general chat, protoze ta diskuze co se tam vede je proste katastrofalni a dost dojem ze hry kazi :) ( a nehraju na zadnem cz serveru). Lotro jsem takhle dohral za 4 mesice, takze pokud bioware daji stejny nasup, budu akorat spokojen..
Asi se teda nepodivam do instanci nad 40lvl o raidech nemluve (anebo se na chvili k nejake guilde pripojim...)
-
-
-
-
...a proč nám to říkáš?
-
-
jak je tady ten prvni obrazek v tom clanku, tak presne takova situace mi tam zatim chybi, abych videl vzdalenou dunu a pul hodiny se k ni moh plahocit, cestou si sem tam zabit nejakyho moba a za ni stejne vzdalenou dalsi... kdyz to umi jiny mmo proc v swtoru je to tak limitovany? Furt nekam bezim s jazykem na veste a kolem me vsichni ostatni a kazdych 50 metru skupinka mobu ...Neda se dojit na kraj mapy a tam neco zajimaveho objevit, proste proto, ze kraj je stejnej jako prostredek a cele outdoor mapy maji velikost vetsiho namesti...tohle mi fakt vadi a jeste se bojim, ze ten pribeh bude prilis kratkej, za tyden hrani jsem (aspon podle levelu) v pulce ? jinak je to ovsem vyborny..
-
-
pribeh neber podle lvlu, ale podle kapitol. Ja na 25lvlu jsem porad v prvni kapitole
-
Mas pravdu, je to neuveritelny koridor a neuveritelne nudne behani sem tam jako i d i o t. Opravdu nechapu, proc beh dostaneme az na lvl14 a mount az na levelu 25 a to jeste za 48k, coz v tu dobu jsou vsechny nase penize. Ja mam nastesti scoundrela, takze nahodim stealth a ty moby obejdu, ale trida, co to nema je v riti.
-
-
25lvl a 130k na uctu a to ty prachy nijak nehrotim, skupinky obycejnych mobu se daji z 80% obejit a kdyz ne, tak je s bounty hunterem v podstate pobiju cestou co k nim bezim, o ty co jim zustanou 2mm HP se nestaram , protoze je dorazi partak. Takovy jedi/sith to ma jeste lepsi, protoze k nim muze priskocit, coz mu umoznuje se po mape pohybovat jeste rychleji ;]
-
-
Kdyz si vzpomenu na vylet z Ered Luin do Roklinky, behem ktereho se menil raz krajiny, architektura. Bylo toho opravdu hodne k videni. Trvalo mi to (pesky) asi 3 a pul hodiny a nikde se nic neloadovalo, videl jsem vodopady, vetrne mlyny v hobitine, vysoky zasnezeny hory, mlzne mohylove vrchy, bree
-
-
Kdyz si tady tak procitam nazory, tak vlastne zjistuji ze je to jen dalsi klon neceho co jiz bylo vytvoreno jen odehravajici se ve svete SW. Coz do posledni chvile vetsina fandu SW tvrdila pravy opak, pokladam tedy jednu laickou otazka ... jak to vlastne je s SW jen to opravdu jen dalsi kopie WoW anebo neni ? Jelikoz zacinam byt z ruznych zavadejicich informaci ponekud zmateny ?
Podotykam, ze hrat tuhle hru se zatim opravdu nechystam a ani jsem se nejak detailne o tuhle problematiku nezabyval jen zprostredkovane. -
-
Hodne zalezi na uhlu pohledu.
To co jsou pro nekoho ZASADNI rozdily oproti wow konceptu, jsou pro mne kosmeticke upravy.
Veci shodne s WOW:
- graficka "stylizace" - snaha aby to bylo co nejvíc barevný a šlo to hrát na čemkoli aby bylo hodně zákazníků, spawn system (stale stejne nestvury se repetitivne objevuji v intervalech na stejnem miste, bez ohledu na hrace - klidne i jemu "pod nohama"), "ress me pls" system - smrt je minimalne do 20 levelu defakto bez postihu a hra je tedy dost casual (jak je to dal nevim), soubojovy system je až na minirozdíly klasicky ikonoklik na ability, no colission check = hráči probíhají skrz tebe, pokud ti vadila dětská komunita žebráků o věci, na RP serverech stejný děti v chatu co o RP se svym OMG LOL YOU NOOB, spousta lidí co v general chatu, co mluví svými vlastními languages bez ohledu na pravidla...., často repetitivní struktura primitivních questů jako ve WOW a klonech - dojdi, přines, odnes, zabij, posbírej. Je to prostě směrované na to, aby to dokázal hrát každý kdo umí číst a neměl pocit, že je looser. Nečekej snahu o reálné souboje typu warband, ale wow-like hvězdíčky odletující z protivníků do kterých sekáš světelným mečem nebo energetickou či jinou zbraní, mounty (třeba speeder), platíš měsíční poplatky bez ohledu na to kolik toho za měsíc odehraješ, nonRP hraní na RP serveru není ze strany BW nijak postihováno.
Veci odlisne od WOW:
- Starwars svět, scifi textury, dabing (tipuju tak 2/3 z toho 20GB klienta), silné příběhy pro konkrétní povolání ... ehm... jedovatě fosforové meče, co mají být asi světelné *1*. Některé příběhové Q jsou zábavné i originální. Velké % hry si dokážeš užít i pokud jsi spíše sólo player, jsou tam vesmírné souboje a vlastnictví kosmických lodí, (ale pokud jsi fanda simulátorů typu X od egosoftu tak tě tahle složka spíš otráví absencí jakokoli fyziky, reálnosti - je to opět casual).
Pokud jsi Scifi pozitivní a nevadí ti wow styl MMO a použitá grafika (nakoukej raději dopředu z aktuálních videí) bude tě to bavit. Pokud jsi hlavně RP hráč, najdi si už nejlépe dopředu nějakou RP guildu - pár jich to jako RP hraje (tady na fóru zkus Mishkkona,Cahira, MrSantu ti dle příspěvku vypadají jako RP zaměření - a můžeš se tím vyhnout víceméně kontaktu se zbytkem komunity co RP v MMO neuznává a kazí ostatním).
Z mého pohledu wow clon s drobnou evolucí. Pro někoho jsou ty změny naopak tak zásadní že to za wow clon nepovažuje.
End content nehodnotím, i manželka dosáhla max 20 levelů než to odložila s tím, že na další wowko nemá chuť i přes to že je z jejího oblíbeného světa a těšila se na to od oznámení. -
Funguje na podobných principech, ale to je jako říct o Aionu, že je klon Wowu. Nebo o Riftu, ty hry prostě mají stejnou nebo podobnou kostru a přidávají si tam nějaké vlastní věci. Mě SW:TOR baví i přes to, že WOW mě nikdy nijak neoslovil.
-
-
No, tak pouze pár hodin za sebou, prvních 10 levelů za sitha a pro mě hlavní zpráva: tOR se sice hraje výborně, ale je to zas jen klon WoWu. Dialogy jsou sice super, příběhy questů tím dostávají jiný rozměr, jenže tam chybí ta propracovaná historie... To, že SW je v podaní Bioware vlastně nastavovaná kaše nevadilo tolik u KotORů, ale tady je to ve srovnání s WoWem dost patrné. Systém hry je opravdu totožný, wowkař si přijde jako doma (a nebojte, nezapomínám, že WoW si zase vypůjčil od starších MMO). Jsem zvědavý na počty, rozhodně díky SW světu to má potenciál prorazit víc než AoC nebo Aion etc. Otázkou je, kolik lidí u SW vydrží, protože zatím se zdá být hlavním tahákem příběh, ale pokud si chci zahrát příběhou kampaň, tak můžu dohrát tOR a jít na ME3 a všechny ostatní RPG...
-
-
Vy všecí říkáte že všechno je klon WOWka ale to že Wowko vykradalo jiné online-ovky nikoho nezajímá
-
-
Ty sis ten můj komentář nepřečetl celý, viď :)
-
-
-
Ted nebudu trollovat jak je u me zvykem, ale napisu komentar ktery jde ze primo ze mne.
Jako fanousek star wars, mmo a celkove multiplayeroveho hrani jsem se na swtor tesil jiz ode dne ohlaseni.
Po vyzkouseni v open bete jsem byl prijemne prekvapen, byl jsem docela solidne zasazen atmosferou a provedenim hry, po pribehove strance i po herni. Protoze jsem veteran z WOW a LOTRO tak jsem se tam docela pekne uchytil/zabydlel. Hodne se mi to libi.
Kdyz vidim jaky je obrovsky zajem o tuto hru, ohromne mnozstvi serveru a dlouhe fronty na nalogovani, jsem velice rad a doufam ze to hre vydrzi co nejdele, beru to zatim jako plus ane prus3r.
Sam se do hry zatim nedostanu, protoze jsem si nekoupil preorder a nyni se hra zatim asi neda digitalni formou poridit, coz me docela mrzi no. Ale jak vidim na forech, ze kazdym dnem pridavaji nove a nove servery tak je to fakt oproti ostatni vyzyvatelum wowka docela solidni vedouci jezdec :) -
-
No neboj vyzyvatelu je spousta, ale porazit stareho krale chce vice nez jen dobry zacatek v podobe rychleho vypadu, starej kral se jen tak neda polozit, preci jen v jeho prospech hraje obrovske zkusenosti a nesmis zapominat na fakt ze vyzyvatelu bylo jiz spousta a vsechny meli jednu spolecnou vlastnost , dobry start a staci se podivat dnes jak dopadly.
-
-
A ještě něco podobného mělo plno z těch vyzyvatelů - mnoho stejných prvků jako má WoW. O tom to je. Lidé nebudou přecházet tak rychle a na takovou dlouhou dobu, pokud hry nebudou mít nějaká inovativní řešení.
Zatím se mi jeví Guild Wars 2 a TERA: The Exiled Realm of Arborea jako očekávaný posun a jiný směr než má WoW. Tím by mohli uspět a získat kvalitní, velkou a stálou komunitu.
-
-
-
No ST:TOR bych sám asi nejlíp shrnul jak World of Warcraft 2 se Star Wars modem *3*
Je tam spousta featurek navíc, spousta věcí je tam dotažených, ale ta kostra pořád zůstává. Kdo strávil nějaký čas u WoW, bude tady jako ryba ve vodě. Ale to je možná akorát jen dobře *4* -
-
A co sem pleteš Star Trek? *1*
-
Jako bývalý hráč WoWka souhlasím. Pokud je systém stejný a prostě je to v novém kabátě - tak to je fakt cool, protože znovuhratelnost WoWka u mě jaksi nefunguje. Hlavně kvůli lokacím a ohranosti. Takže tohle bude nejspíš bomba pro mě, ale radši s tím ještě počkám *15*
-
-
jak tam funguji raidy? je tam neco takoveho jako ve wowku ze mate rozdeleni na tanka, heal a dps?
-
-
Jo, jakože WoW se to v tomhle dost podoba, ale zase classy nejsou tak omezeny. Kazdej ma 3 talentovy stromy na PvP, PvE a expeni... + některý classy mají možnost dps, healu i tankování.
-
-
To stejny je ve WoW...Tak rok... *16* *16* *16*
-
Wow, to je fakt novy! Neznam hru,ve ktere by byly 3 talentovy stromy a hybridni classy
-
-
jj je to tak isto
-
-
Mě se líbí kvůli tomu, že to je prostě Star Wars, ale upřímně: hrát ji nebudu. Novinky sice jsou, ale ne tak obrovské jak sem čekal. RPG styl to má a připomíná mi to singl KOTORů. Ale myslím, že se to udrží dlouho nad vodou. Jestli porazí WoW to nwm, ale fanoušky Star Wars univerza to natáhne! Dobré taky je, že se jedná o měsíční placení a nikoliv mikrotransakce, které mi přijdou příšerné, ale nejlepší by bylo kdyby to byl styl Guild Wars 2, což nebude.
(Teď možná přijdou mínuska nebo někdo napíše, že nějak si ta hra vydělat musí a máte pravdu, ale i tak mám pochybnosti. Guild Wars i Guild Wars 2 jsou hry bez jakéhokoliv placení měsíčně nebo podobný systém - pouze krabice a popřípadě nějaká možnost dokoupit si třeba vzhledy a jiné prkotiny, ale uznejte, že i tak to jde. Tudíž řeči o tom, že to nějak zpoplatněné být musí, mi přijdou poměrně mimo poslední dobou.) -
-
a ma taky guild wars takove ohromne mnozstvi pravidelneho pridavani patchu a kontentu jako hry s mesicnim tarifem? nove uzemi, dungenony, raidy, celkove polishovani a doladovani? myslim ze jen par datadisku.. nevim ptam se, netrolím, dik za odpoved jak je to s updatovanim a jestli se hraci po roce nenudi dik :)
-
-
Sorry za trochu pozdní odepsání. GW1 má díky patchům a doplňkům od vývojářů stále nové věci. Však i eventy pořádají. Ale jak to bude s GW2 těžko říct. Zatím si GW šlo svoji vlastní cestou a snad to tak i zůstane.
-
-
nabalia si na tom aj vrecka.. chapes preco by to nerobili ked je verejnost na platenie mesacnych poplatkov zvyknuta... hlavne bioware je ovela vacsia firma ako Anet.. a rovnako tak EA ovela vacsi distributor ako NCsoft.. GW si ide vlastnou cestou, tazko to porovnavat :)
-
Plus hra, která jede také na velice podobný model jako Guild Wars je League of Legends třeba. Taktéž bych mohl říci, že to je MMO a ještě k tomu nemusíte platit ani korunu. Ale jak bylo z mé strany již zmíněno - nejlepší je toto, potom měsíční poplatky a mikrotransakce vidím až na posledním místě (zkrátka to nejhorší co může pro zákazníka a hráče existovat).
-
-
Po startu vypadaly všechny mmorpg solidně... AoC, WAR, Aion... chce to počkat tak měsíc, jestli a v jake miře se začnou oběvovat nabídky k prodeji swtor accountu a jestli budou lidi prodlužovat předplatne.