Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Asi se inspirovali tady: https://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_G11#/media/File:G11Cartridge.jpg

U automatu se to dá ještě snést, ale ručně bych to tam ládovat nechtěl.

Nicméně pokud jde o sci-fi lámací brokovnice obecně, stěžujte si u autorů Doomu II. Ten zajistil jejich popularitu bez ohledu na to, že je to pro reálné bojové účely krajně nevhodný design.

• Na to jak jsem v tuhle hru vkládal menší naděje, což je pořád víc než si si Bethesda zasloužila, tak tenhle teaser veškeré těšení bezpečně uhasil. Chvástání se open worldem, který spočívá v generování tisícky prázdných lokací? Engine, který se od Fallout 4 nikam viditelně neposunul, přičemž už tehdy byl zastaralý? Gunplay jak už tu někdo zmiňoval taky nijak neohromí a to by to měl být jeden z hlavních taháků? Propadák, jako vše z posledních let od Bethesdy. 

Řekněte mi co se stalo s dobrými hrami? Za posledních pár let mě nadchnul jen Last of Us 2 a Elden Ring. Zdá se to jen mě, nebo se reálně není na co těšit (mimo Stalkera)? Nepočítám samozřejmě indie hry, které mě principiálně moc netáhnou, jelikož se mi zdá že s nimi mám ve finále stejný problém jako s AAA tituly a to ten, že se donekonečna kopíruje "fungující" systém a stokrát viděno už to člověka přestává bavit - tady se zpětně dostávám procedurálně generovaným dungeonům/lokacím/planetám. Tohle je prostě línej hnus, chci hrát precizně vymodelovaný lokace, ne se procházet pouští a občas možná najít nějakou bedničku. To stejný s craftigem a "survival" modem spočívajícím ve stavění základny, kterou prostě z nějakýho důvodu museli naroubovat do Fallout 4, protože to tehdy byl trend i přesto že se to do konceptu hry absolutně nehodí. Nechápu proč bych si měl jako věčnej tulák pustinou budovat nějakou základnu? Prosímvás, co to je za blbost?

Ze zvědavosti jsem se podíval na Reddit a reakce jsou překvapivě nadšené, jde vidět že fanboys jsou neponaučitelní a sežerou vše, co jim studia vyplivnou. Hádám že Starfield bude mít tak 6.5.

• Já jsem pro obojí. Pár ručně vymazlených lokací a zbytek vygenerovat. Nebo nějak odůvodnit, proč se nemůžu pohybovat volně a můžu jen na pár míst. "Cestuje se jen Antickými hvězdnými branami, jiná forma FTL cestování nebyla vynalezena nebo je to tak jako tak na roky," je OK. "Planety jsou nehostinné a mimo ochranný štít kolonie se dlouho přežít nedá," taky. "Místa mimo relativně malé lokace kolonií jsou příběhově nezajímavá," je taky OK, pokud se tomu nebude říkat RPG s otevřeným světem.

• aby to nebylo napůl neviditelné npc, které bude mít vesmírnou loď nasazenou jako helmu. Mám pocit, že takhle už řešili jízdu vlakem.

• Podobné hry zajímají několik typů hráčů. Jednak ty, co mají spoustu času, pak ty, co si kupují třeba jen jednu hru za rok a pak ji prostě hrají pořád třeba jen hodinku denně (podobná sorta jako hráči budovatelských a 4X strategií). No a nakonec jsou tu ti, kterým v principu stačí pocit toho obrovského světa a malá ochutnávka, než projedou hlavní příběhovou linku, která nejspíš nebude nijak extra dlouhá. A určitě jsem na nějaké zapomněl. Já se řadím do té třetí skupiny. Nemám rád, když je tábor banditů minutu cesty od města a hlavní město říše má dvacet budov. Chci mít svět s alespoň trochu realistickými proporcemi (s těmi městy to se SF moc nevypadá, ale budiž). Nemám problém se stylizací, kdy divočinu procházíš v jiném měřítku než město nebo interiér, ale z vlastního pohledu je taková stylizace dost obtížně proveditelná.

• ono je na zvážení, jestli těch pár ručně udělaných pěkných planet není lepší přístup než 1000 vygenerovaných, které budou pusté a nudné, navíc kolik jich hráč reálně navštíví než ho to přestane bavit? Já jich v NMS taky neprozkoumal moc. Prakticky jakmile jsem viděl jednu planetu z každého biomu, tak už jsem viděl vše.

• taky je vidět jak nad tím přemýšlejí. Ta brokovnice má hranaté patrony, což musí jistě urychlit nabíjení, když je musím ještě správně natočit oproti kulatým, které pasují v libovolném úhlu, holt evoluce, ale asi na tom něco bude, když se v podobném duchu dnes také "vylepšuje".

• medveddd

Nejenom! Jsem prací povinné dítě a podařilo se mi dát vpodstatě komplet Elden Ring. Sice mi to trvalo čtvrt roku, ale když tomu člověk věnuje hodinu denně a opatrně si vybírá, do jakých her ten čas investuje, zvládne i takovéto stohodinovky.

• Derp_1337

"kdo má vlastně dneska čas na podobný přehnaně rozmáchlý open worldy?"

Čas na takovéhle hry má jedna skupina lidí a to jsou školou povinné děti. Každý den po 14h přijdou domů a můžou až do večera hrát a nemají žádné závazky či jiné hobby.

• drasta

Gunplay je teda opravdu hodne fuj. 

A musim rict ze opravdu zboznuju scifi lamaci brokovnice :D Cekal jsem jen jestli na konci zacne rozdelavat ohen trenim dvou klaciku o sebe ale ty klaciky budou hranaty, budou mit svetylka a budou vypadat strasne moc scifi...

• walltar

Já bych řekl že vcelku dobrý... Po těch letech čekání na SC si zase něco vesmírného zahraju a bude se mi na SC čekat o něco líp. 😎

Plus... narozdíl od draků, pozpátku lítající vesmírný lodě nejsou vůbec žádnej problém.

• Hmm, pocit ze střelby fakt mizerný i z videa. Prostě nepřátelům ubývá health bar nad hlavou... Vizuál totéž, letitý engine se nezapře.

Stavění základen v RPGčkách mě nikdy netáhlo. Je to jen takový zabiják času o ničem. Ale chápu, že se to spoustě lidem líbí. Stavění lodí už by mohlo být zajímavější. Minimálně je to něco, čím se to trochu odliší od Falloutu a TES.

Procedurálně generované světy mám rád, i když se na nich dá pokazit spousta věcí (jako třeba to, že si nechají vygenerovat i klíčové lokace). Rozhodně lepší, než kdyby tam dali pár ručně vymodelovaných planet a na každé jednu až dvě lokace. To by pak nebyl otevřený vesmír, ale spíš něco jako Mass Effect (nic proti němu, ale je to jiný žánr).

Možná jsem koukal špatně, ale to tam vážně jsou jen lidi a nějaká generická mimozemská zvířata? Jestli drží v tajnosti, že se tam ve velkém bude řešit první kontakt s inteligentními mimozemšťany, tak OK, ale pokud ne, přijde mi, že se okrádají o jeden rozměr v tomto žánru.

Moc nevím, co si o tom mám myslet. Pokud to nemá být Skyrim ve vesmíru, ale Daggerfall ve vesmíru, tak za mě fajn (uznávám, není to pro každého), ale zbytek mi moc nadějí nedává.

• owny

Ten engine vypadá hrozně, statická scéna ani tak ne, ale hlavně při boji je vidět, že se animace a fyzika od Falloutu snad nikam neposunuly. Vesmírné bitvy se mi ale líbí, možná to je tím, že tohle teď museli implementovat od začátku a nešlo to zkopírovat ze starších her. Snad se nezjistí, že ty lodě mají dračí animace nebo tak něco.

• spoock

Mám dojem, že by měl MS naznačit Toddovi, že tenhle engine už je hodně pasé. Popravdě jsem to čekal lehce lepší, pokud to bude jako Fallout 4, tak asi budu v pohodě. Já jejich hry nehraju kvůli akci, spíš kvůli příběhu, dialogům, postavám. Snad teď budou už hlavně optimalizovat, aby to dobře běželo i na kafemlejnku.

• medveddd

Jako fanboy Bethesdy a maximální nadšenec do openworld RPGček musím říct, že za mě mega zklamání.

Gameplay vypadá jako chudý příbuzný call of duty s bulletsponge nepřáteli, to město, které ukazovali, vypadalo spíš jako náměstí se dvěma obchůdky...a pak je tam přístupných 1000 planet, takže procedurálně vygenerovaný nic.

Jo ale můžu si vybrat, jestli moje loď bude mít oranžový nebo modrý trysky a jestli budou 2 nebo 4, to to docela zachraňuje, to je přesně to, co jsme od Bethesdy vždycky chtěli.

• KronosDeret

No, tohle je hodně Fallout 4 na trochu lepší grafice. Určitě si to zahraju, ale je vysoká pravděpodobnost, že se těch 70 herních systémů mezi sebou bude rvát. 

• twicer

To srovnání s no man sky se vyloženě nabízí a budou to poslouchat stále dokola. 

Ve chvíli, kdy přilítáte k vesmírné stanici, která je jediným objektem na obrazovce a teprve na pár metrů se na ní začínají vykreslovat stíny naznačuje že technologicky se svým enginem neposunuli absolutně nikam.

• Davies182

Meh. Hra, kterou reálně dohraje max 5% budoucích vlastníků. 

Nepřestává mě udivovat, kdo má vlastně dneska na podobný přehnaně rozmáchlý open worldy (čti open spacey) čas a kapacity? Ale asi jenom závidim lidem bez dětí, bez Netflixu, a obří knihovny 😃😉. 

• Carnage666

Ze židle jsem z toho teda nespadl 😬

• it just works 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit