Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prave som sa docital, ze Hnisavec zalozil najvacsiu hororovu komunitu v SR a CR na assbooku...tak som zvedavy, vazeni, kto takyto neskutocny cin dokaze prekonat.
  • Walter_Kraft
    Docela by se oplatilo zmínit třeba nedávno vyšlou SOMU. Imho je to atmosférou dost blízko, jen Stasis mi přišlo o fous lepší.Taky by stálo za to zmínit se o tom, jakej podíl maj na atmosféře zvuky.

    Zmínka o zmagnetizované kočce v posledním odstavci mi přijde dost mimo, jelikož tady se nic takhle nelogickýho nenachází. Spíš mi to přijde o určitej návrat k věcem jako PS:T a jinejm izometrickejm záležitostem (navíc Chris Bischoff na netu publikoval různý screeny svejch představ o nedávnejch hrách, 2D izometrickej Bioshock, Wasteland 2 a i něco jinýho).

    A vlastně, nemůžu si pomoct, ale celá ta recenze mi přijde taková nijaká.
    • Že se tam nenachází nelogičnosti? Vždyť ta hra je na nich v podstatě založená. Mrtvola, která se cuká, což má indikovat, že jí jako jediné z mnoha můžete uříznou ruku. Nutnost sebrat vrtačku z operačního robota, přestože vám vůbec nic ve hře neřekne, že to vůbec jde a proč byste to sakra měli dělat. Výlet do márnice, na jehož konci získáte (úplně logicky) páčidlo z mrtvoly v mrazáku, ale bohužel vám opět nikdo nikdy nepoví, proč vůbec máte v prvé řadě usilovat o to, abyste se do márnice dostali. Mohl bych pokračovat donekonečna. Devadesát procent hádanek je tady založeno na zkoušení všech předmětů na všechno v okolí, protože prostě nevíte, co za obskurní kombinaci může fungovat. Příklad z oné márnice: K tomu, aby se nezavřely dveře do kremační pece použijeme fekáliemi nasáklý hadr, který jsme vylovili v předešlé úrovni ze záchodu. Proč a jak to funguje mě nezajímá. Zajímá mě, jak bych na to jako hráč mohl vůbec dojít a nebo, kde je vodítko k tomu, abych o tom mohl vědět dopředu, než začnu klikat a zkoušet všechno na všechno.
      • Walter_Kraft
        Nechci se o tom hádat, ale prostě tak nelogickejch mi tam většina věcí nepřijde. A už vůbec ne level zmagnetizovaný kočky, kterej autor v recenzi uváděl. Adventury běžně nehraju, ale tady jsem to prošel a všechno, co jsem dělal, mi do sebe normálně zapadalo. Stačilo mi číst si pda posádky atd. Ale přiznám, že jedna pasáž mi záseková přišla: bez výraznejch spoilerů jen takhle - hydrophonics a získání nějaký formy lepidla; věděl jsem co potřebuju, ale nevěděl jsem jak to získat. A ten způsob, kterej je tam použitej, ten mě fakt nenapadl.

        A jen ad mrtvola, která se cuká - ona to totiž neni mrtvola, je to člověk staženej z kůže, ale ještě žijící. A to, že jí máme uříznout ruku indikuje spíš fakt, že má přístup do security levelu, kam se nemůžeme dostat.
        Výlet do márnice: prostě mi to přišlo jako to, že postava, která se nemůže dostat jednou cestou zkouší všechny možnosti, podívat se, kam jen je možné a s představou toho, že tam třeba >náhodou< něco objeví.
  • Dik za rozebirani deje hry a spoilery...
  • maros.goc
    Chcel by som sa recenzenta opýtať, prečo by hru mali oceniť nováčikovia v žánri ...Hra nebola pre nich predsa vyvíjaná....
    • Mimo freeware scény je to asi první point and click adventura za poslední dekádu, takže ano, na nováčky je třeba také brát zřetel. Že dělám hru vypadající jako z roku 1998 neznamená, že ji dělám jenom pro hráče z roku 1998.
  • MickeyMutant
    • Kamil.Zatlouikal
      Bez čísla? LOL
      • MickeyMutant
        Nezobrazuje se ti hodnocení, nebo co tím myslíš? Je tam šestka. Lots Of Love from me too!
  • TheGGG
    Hororová hra viděná z ptačí perspektivy? Seriouslee? To mi zase zní jako nějaká kulišárna, radši počkám na nějaký pořádný horor.
    • A teď si představ, že existujou třeba i horory - knihy a tam neni k vidění perspektiva žádná. Jen trapný písmenka. Fuj, lepší počkat na pořádný horor.
      • TheGGG
        no šajt, hororvých knih jsem četl spoustu. Ty většinou mistrně pracují s pomalým budováním atmosféry a vytvářejí tíživou potřebu číst a číst, dokud se nedozvíme co se stalo. Často také zabrousí do myšlenek hlavního hrdiny atd. Toto je prostě jen hra s ptačí perspektivy, u které se nejde bát.
    • Postni svoji fotku, tu žádný horor netrumfne *1*
    • Jack1947
      Toho se jen tak nedočkáš no...
  • Vypadá to moc hezky, ale na to nenajdu čas. Takové hry bych si chtěl zahrát na iPadu na cestách, tak doufám, že udělají konverzi.
  • Dohráno cca před 2ma týdny, hra to není špatná, některé hádanky ovšem byly HARD, ale mohlo to být také tím že jsem špatný angličtinář - měl jsem místy problémy, neškodilo by hru počeštit - to by mě mohlo donutit si ji zahrátještě jednou
  • Hnisavec
    tie hororové hry sú od Dead Space na jedno brdo podľa rovnakého mustra...prečo by som mal hrať toto, keď si môžem zahrať trojáčkový primárne konzolový Dead Space 1&2? príšernu trojku vypúšťam z pamäte :D. Alebo ešte lepšie keď si môžem zahrať geniálneho Alien Isolation? Každopádne i Dead Space vykráda Alienov a Horizont udalostí. Herný horor sa zasekol narozdiel od filmového ktorý zažíva hojné časy a obrodu vďaka nezávislým tvorcom.
    • filmovej horor je dneska uplne v hajzlu, jediny na cem stoji, jsou megatrapny jumpscary a hlasity zvuky, nic vic...
      • Hnisavec
        si sa zbláznil? to vravíš mne, človeku čo založil najväčšiu hororovú komunitu v celej SR a ČR na facebooku? Filmový horor je v posledných rokoch v najlepšej forme....samozrejme nemyslím hollywoodske trapárni, ktoré poznáš ty a na ktoré narážaš....i keď taký Scott Derrickson, Wan a ďalší točia kvalitné a vysokorozpočtové horory (samozrejme v porovnaní s nezávislou scénou).

        Jasné taká Žena v čiernom s Harry Potratom v hlavnej úlohe je etalón toho čo si napísal, ale to pre mňa nie je kvalitný horor, ale treťotriedna srajda
        • Tá prvá veta. Ja nemožem.*15* Áno kámo, si expert, veríme ti. *1*
        • Sr_Lobo
          V poslednich letech je horor v nejlepsi forme ?!?! *8*
          jedinej dobrej horor co byl v poslednich letech natocenej je mozna tak http://www.csfd.cz/film/298275-v-zajeti-demonu/prehled/ ostatni a potom druha Vec kera se ovsem musi poustet spolecne s tou prvni jinak tak dobre nevyzni.
          Jinak Siniter a Deliver us from evil nebyl zelj, ale nebyl to zas takova hitparada Ocisty staly za prd, Insidious to samy a za Svetovou valku Z, kterou v knizni podobe miluju bych nejradsi autorum filmu uthal vsechny udy.
          Jinak jeste dost dobry byly prvni REC (spanelskej samozrejme), Syrotcinec, Mlha (2007) a tim to tak nejak do roku 2007 hasne. Je mozny, ze sem neco minul, ale tohle mi kazdopadne vyvstalo na mysli.

          EDIT: Sorry - diky zes mi pripomel As above so below a kdybys mi poradil kde sehnat The Witch 2015 v dobry kvalite (720/1080) tak budu rad *3*
          • Menujes len prevarene zname filmy....treba sledovat i europsku azijsku a nezavislu scenu...to je gro hororu a vzdy bolo. Taku Vec a Votrelca pozna i kazdeho prababka
            • Jack1947
              To by bylo supr kks *4*
            • Kks jack ty mas fakt hodne napozerane a celkom kvalitne veci...asi si na teba upravim nazor
            • Jack1947
              Jestli máš rád konspirace a i když táhlejší scifi - Listening nebylo špatné.

              Já viděl už spoustu sraček které jsem dokoukal do konce, amatéřin. Blbostí Scifi sice promárněné a odsouzené v recenzi bylo i camerový Area51... já tyhle ff filmy můžu no. Skyline (bude pokračování)...

              POd... úúú divnoscifi moc nemusím ale budíž. Loněké Extraterrestrial bylo prý docela dobré... scifi se fakt až tak moc nenosí a to je škoda protože mám taky mimojiné tyhle mimozemské věci rád.
            • Sr_Lobo
              Jacku: Zraju jako ten nejkavlitnejsi Olej *5*
              EDIT: Vmesuj se - za kazdej typ sem rad. Ale fejbukovej horror me fakt nelaka hele *3*. Me spis zajimaj takovyty duchariny, demonoviny, (zomboviny kerejch je silene malo dobrejch), scifoviny ,ale normalni slashery moc nemusim.
            • Jack1947
              Největší komedie roku byl např Poltergeist doporučuji pro zasmání...

              Fůůů ty si starej, jak Olejník. *1*

              Jinak sry že se vměšuji do vaší debaty ale The witch určitě neseženeš a už vůbec ne v téhle kvalitě když to je horor tuším z festivalu, je třeba počkat. Nějakou dobu...

              Jinak docela dobrá byla i ujetina Unfriended. Šak to byla duchařina...
              Z posledních Hidden - no nákaza no, ten vychrtlík ale jo dalo se no..
              Extinction - to je spíš taky taková zombíkárna...
              Duchařina asejc Pay the ghost? S Cagem asi na to mrknu no... konečně jinak nevím. Slashery já můžu masíčko a uselké končetiny... ale s rozmyslem ne jak třeba Headless tohle fekální p-rno bylo trochu i na mne.
            • Sr_Lobo
              Asijsky sem zkousel ale nikdy mi moc nesedly, proste sem se do toho nedoved vzit - napr francouzi meli zase vetsinou divnoslasher horrory co si pamatuju, spanelsky sou fajn Mama jeste nebyla zla - Los Ojos uz se mi moc nelibilo a u Kym spis sem se divil ze to ma takovej uspech. Tak dej tip na neco Asijskyho co kdyz nechytne tak sem ztracenej. Co mas proti starejm hororum ? Zas tak starej nejsem (1987), ale starsi horrory kde sou pouzity loutky a "skutecny" efekty mi dycky prijdou vic atmosferictejsi nez kdyz jetam polovina CGI efektu.
        • Tom ti akorat nastavil zrcadlo... Nebud stale takový zaujatý a afektovany hlupák a trošku se aspoň zamysli proč je dobře, že jsou tu nezávislá studia a možnost svobodné tvorby.
        • jmenuj kvalitni horor, jsem jedno ucho
          • Meznia
            Samozřejmě se mnou spousta lidí nebude souhlasit (hlavně s Evil Dead), ale tyhle doporučuju:

            Cabin In The Woods, Evil Dead (2013), House of 1000 Corpses, Texas Chain Saw Massacre (oba), Hills Have Eyes (2006), Nightmare On Elm Street, Cell, Silent Hill, Sinister, Lords of Salem, House of the Devil, Cloverfield, Fourth Kind

            + hororový komedie: série Scream, Braindead a Piranha

            edit: horory Jamese Wana rozhodně nedoporučuju, kromě prvního SAW, ale to je spíš taková kontemplační pohádka.
          • Hnisavec
            záleží od žánru, aký preferuješ, hororov je xy subžánrov a na každého funguje dačo iné...niekto má rád duchárske, iný gore, ďalší scifi horor, found footage atď....ale ok, tak len tak z hlavy, REC1 a 2, Symptomum Pandorum, Conjuring, Sinister, Insidious 1 a 2, Dead Snow 2, Čo robíme v temnotách, Zbav nás zlého, The Witch, Videl som diabla, Kým spíš - to je môj typ na úplný mindfuck, Los ojos de Julia, Stake Land, VHS, As above so below atď...potom je tam milión ázijských hororov a podivností a čisto experiment horory čokoľvek od Ti Westa. Čistý indie horor posledné mesiace: It Follows.

            Hry sú úplne mimo...veď Found Footage, čo je už pár rokov jeden z naj žánrov hororu, točia sa desiatky filmov, kvalitky ako Evidence a podobne, tak v hrách bola prvá vlaštovka Outlast a i to tam pomiešali všetko dokopy a bolo to klišovité až strach. Síce dobré strašné, ale na filmy sa to nechytá.
            • @Del0
              mně naopak Dead Space 1 přišel mnohem hororovější než SS2, atmosférou jsou tak nastejno (opuštěná vesmírná loď, klaustrofobie). SS2 má ale lepší herní mechaniky - má RPG prvky, možnost hrát za psionika, za technika, za mariňáka
            • del0
              "A kvalitních hororových her je taky jak šafránu - Dead Space, Doom 3, Silent Hill série, Fatal Frame série, Resident Evil série a mé oblíbené lovecraftovské horory Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth, Alone in the Dark série, Clive Barkers Undying. Survival horor není můj žánr, proto neuvádím ani aliena ani amnézii. "

              Tyhle hry mě osobně proti System Shocku 2 přišly jako slabý odvar, co se týče hororový atmosféry. *5*
            • Jack1947
              Je pravda že jsem viděl i větší třeba blbost docela bylo i to - Always Watching: A Marble Hornets Story Řekl bych že to bylo o trochu lepší vůbec to není pro mně tyhle filmy pravda pravdoucí.
            • @Jack,
              já chápu, že je to film, který nesedne každému a chápu proč má negativní hodnocení. A máš zcela pravdu, ten film je psychologický a symbolický - to bloudí v tom labyrintu pod Jonesovou chalupou je symbolika pro bloudění uvnitř vlastní mysli. Asi mi to právě sedlo do náladay a líbila se mi ta symbolika. Zda jsem byl střízlivý si už nepamatuju :-)
            • Jack1947
              Drizzt:Mr.Jones jedině pokud si libuješ v halucinacích způsobených požkozeným mozku nebo vidinami způsobených nadužívaním různých drog.

              Je to sraččka psychologicka no. Asi tak.
            • a vždycky zapomenu jmenovat toho Alana Waka - výborný kingovský horor, i když spíš příběhem než strašidelností. To by ti mělo udělat radost, je to konzolovka.
            • jmenuješ samé provařené průměrné horory a pohříchu jsi zapomněl na remake Evil Dead (na csfd podhodnocené) nebo Oculus. Woman in Black není špatný horor, dělalo ho Hammer Studio jako svůj pokus o návrat (pokud jsi znalec hororů, tak ho nemůžeš neznat). Kvalitních hororových filmů je stejně jako kvalitních hororových her málo - The Descent, The Others, Mirrors, Dead Silence, Dead Birds, Alien, Cube, Event Horizon... Found footage je příšerný žánr, dobrý byl akorát původní Blair Witch, všechno co příšlo potom je víceméně špatné, trochu mě zaujal jen Mr. Jones. Mám docela rád i japonské horory - třeba existenciální horor Kairo

              A kvalitních hororových her je taky jak šafránu - Dead Space, Doom 3, Silent Hill série, Fatal Frame série, Resident Evil série a mé oblíbené lovecraftovské horory Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth, Alone in the Dark série, Clive Barkers Undying. Survival horor není můj žánr, proto neuvádím ani aliena ani amnézii.
            • Jack1947
              Conjuring, Sinister *15* a ok Insidious 1čka byla celkem slušná dvojka se taky jakžtakž dala Dead snow2 blbost (Dead snoe mnohem lepší)

              Pandorum nebyl horor ale scifi už staré, spíš ty indie filmy jsou většinou hrozné amaterské braky aa sraččky... Deliver us from the devil snad ani se za horor považovat nedá. Rec1,2 možná i 3 docela dobré no.

              It follows nechápu vysoké hodnocení, mně to přišlo docela pitomé zajímavý nápad utopený v nudné šedi a nesmyslností... spíše čekám na nějaké ten horor co by zase osvěžil žánr hmm marně ani to I spit on your grave3 nebylo bůhvíco a horor už ani moc ne.

              Herní horor je téma absolutně mimo a moc to lidi ai nebaví, SOMA no scifi s prvky hororu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit