Stavíme herní PC na Vánoce. Heslo: Nouzové řešení
-
Presne... v dnesni dobe clovek muze v klidu hrat na starem PC, kde 2060s je naprosto dostacujici a budoucnost se netvari nijak prelomove. Na jednu stranu za soucasneho stavu je to dobre, na druhou stranu je to smutne.
-
No za mě tedy JUDr u laptopu o přenositelnost🙂 To kilo-kilo a půl je tak limit mě ochoty 3 se s tím tahat.
-
Jak jsi přišel na tu rezervu? Např. uFH5 stahují detaily a není to kvůli výkonu ( AMD FX5700XT) 🙂 A není to první hra, která říká "bacha na VAM".
-
nastesti nemusim resit, hraji jen v 1080p a 2060super s 8gb s rezervou postacuje
-
Sním svoje boty jestli někdy uvidíme v prodeji 3060Ti za 11500. I kdyby se krypto propadlo tak jako v letech 2018-2019, tak stejně nevěřím, že by se 3060Ti někdy ještě podívala pod 15tis(jako nová v obchodě, nemyslím po letech někde v bazaru) vzhledem k té strašlivě neuspokojené poptávce, která je natažená jako guma, a která v příštích dvou letech bude i ceny těsně nad 15tis brát jako výhodné.
-
Nevěřil jsem že tohle někdy napíšu, ale v současné situaci jedině prebuild, pokud nechcete mít pocit, že jste to sice přeplatili, ale postavili vlastní silou, ale k tomu stačí ten prebuild a nainstalovat si pc building simulator 😀
-
Jako urcite, pokud staci full hd nebo max 1440p, tak notas s RTX 3060 se da poridit za 30k, a krasne si na tom da zahrat. Tam jde hlavne o kraval, ale pokud mate sluchatka, coz je asi nejrozumnejsi, je to jedno, a pak akorat teploty, ktere sou samozrejme mnohem vyssi a NTB musi snizit vykon po chvilce hrani, ale urcite dobra volba pokud chcete novy HW a desktopove grafiky sou mimo dosah. Ja mel letos stesti i s PS5 i s 3080, ale to co dokaze xbox nebo ps5 za ty penize nema konkurenci, takze pokud cloveku nevadi nizsi detaily a framerate, za 13k nemate sanci sestavit PC s podobnym vykonem.
-
Ještě mi v průvodnci chybí další možná varianta. Pořídit si NTB s nějakou schopnější grafikou... Výhoda je, že samotný NTB budete moc použít i na cestách, při studiu, práci, atd. Sám jsem to tak vyřešil. Letos jsem pořídil si PS5 + Xbox series X. A na nějaké ty strategie případně FPS či RPG (prostě hry co jsou lepší na klávesnici a myši) si odehraji na ntb na kterém mám mobilní RTX 3060 + externím monitoru a klávesnici... poměr cena výkon je dnes bohužel už lepší u herních NTB jak u sestav s herní grafikou...