Přejít na výpis diskuzí
Steam Machines budou podporovat i grafické karty od AMD
11.10.2013 | Adam Homola
63 příspěvků
-
Skvelé to mať potvrdené. (Mám zostavu Intel+AMD.) Som veľmi nadšený, že dostanú Windows konečne konkurenta. Jediné čo ma posledných desať rokov drží pri Windows sú hry. Bol som úprimne prekvapený ako sa Linux (skúšal som Ubuntu) za posledných päť rokov zlepšil. Už aby tu krabičky aj so softvérom boli čo najskôr.
-
neviem ja som nikdy nemal problem s catalyst pod linuxom. S nvidiu som mal to ked som nahral ich driver tak mi vzdy padli X-ka. Teraz bezim na open drivery pre radeony pretoze AMD uz nepodporuje HD4850
-
riva byla oskubana geforce, ne? (oboje nvidia)
-
ono je to asi tak, investuj do neceho, co neni majoritni. Proto na to Amd/Nvidia prdeli. Nvidia, co ji Torvalds hezky nadal, se jaks-taks pochlapila... ale kdyz tu bude steamos, tak je to pro ne vetsi motivace (vic nas*anych zakosu, proc to nejedE)
-
Jejdasku, proc by to melo byt jen tak? je to o driverech, a pokud mas pristup k driverum, co implementujes je na tobe. Takze pokud bude AMD "vic" otevrene po strane kernel driveru, (a min binarnich blobu), pak proc ne ;-)
-
Ha, cena ted si uhodil hrebicek na hlavicku. *5*
-
Mám pořád pocit, že tady nějak moc lidi nechápou, o co jde. Hraní přes Wine rozhodně nebude na SteamOS normální (to leda, že si to dobastlí lidi sami, pač SteamOS bude otevřený). SteamBox má být v prvé řadě právě All-In-One řešení dodávané nějakým výrobcem HW s předinstalovaným SteamOS (jako telefon s Androidem). Takže to rozhodně má být snějně jako u konzole. Člověk koupí, zapojí a hraje (protože mu hned naskočí Big Picture). Že mu hry poběží na linuxu ho vůbec nemusí zajímat (pokud nebude zrovna nadšenec). Jediná relevantní výtka, která vůči tomu může zaznít, je cena.
-
To by nejdřív muselo AMD dát do pořádku na linuxu svoje ovladače. Konečně, to je taky důvod, proč si Valve do těch prototypů zvolila NVidii. Samozřejmě, do budoucna, kdo ví.
-
No chapej, ja chci hrat na televizi v obyvaku, ale ne na pc, ktere na to neni uzpusobene. Ja nemam problem s konzoli, ale ten kdo je nesnasi ma problem a pro tyhle lidi dela Valve stambox, konzolove pc.
-
To se uvidi az podle ceny jak "realne" to bude. *3*
-
Bylo by nejlepsi, kdyby vsechny steam stroje meli jen AMD graficke karty s novym API pro primy pristup k hardware. Mohla by se pak delat pro linuxovy steam os grafika na mnohem nizsi urovni, melo by to tak alespon nejakou vyhodu proti normalnimu pc a hrac by mel za stejne penez vice vykonu podobne jako na konzolich.
-
Další vizionář s křišťálovou koulí, co se každý večer modlí pod plakátem Stýva Jobsů? A jinak ano, Steam jsem nechtěl, byl mi vnucen. Ale nějak zvlášť jsem se mu nebránil. SteamOS nezavrhuju, snad neskončí jako systém v mikrovlnkách. Ale ty jejich bedničky a celý zacílení je z mého pohledu nereálné.
-
Tak kdybys viděl dál než za stodolu, tak bys věděl, že ovladače donedávna byly na Linuxu tragédie a to doslova. AMD je na Linuxu vlastně tragéd pořád proti Nvidii. Ta podává už téměř vyrovnané vsledky mezi Win a Linux. AMD má tak poloviční výkon, neměřil jsem to, ale opticky to tak vypadá. Přetáhnout lidi od konzolí, to to má asi za cíl. Ale nevím nevím, lidi jsou pohodlní a spousta jich má na prosté surfování koupen Win a už slova Linux se děsí. A to by museli jen trochu jinak klikat *1*
-
Vitam , ja bych se zas mohl neco taky priucit s te historie kdy jsem jeste nebyl, pc pozitivni. *3*
-
Bohužel dnes je značka na PC spíš urážka, kéž by to Valve dokázalo změnit
-
no ale aspoň by to byl pěkně nostalgický flame: riva vs voodoo vs geforce....a ne furt ty stupidní a už i trapné pc vs konzole.
-
proc by steambox nemohl byt pro laiky? Nevidim zadny problem proc by se nedalo zapnout a hrat.
-
ATI prestalo mit zavaznejsi potize s ovladaci nekdy pred peti lety... ted je to spis naopak.
-
Já se moc nedivím, že nejdřív uvedli sestavy s Nvidií, osobně mám s amd vga a linuxem hodně špatné zkušenosti.
-
Slzy smíchu v očích mnoha nevěřících Tajnejch doprovázely nejednu přelomovou událost. Počítám, že když Valve před lety podmínilo hraní HL2 instalací Steamu, bylo okolo toho slz taky dost (sice převážně od vzteku, ale to je vedlejší) a když přes něj začali prodávat hry, jakbysmet.