Přejít na výpis diskuzí
Steam Machines budou podporovat i grafické karty od AMD
11.10.2013 | Adam Homola
63 příspěvků
-
Takze to nebude jen bonus, bude to spise pro majitele AMD grafaren ? Zdali jsem to dobre pochopil.
-
Ušetříš za wokna...
-
Souhlas, na linuxu s ovladačemi AMD problémy nemám. Okenní nemohu posoudit, když jsem ještě na oknech jel, měl jsem NVidii.
-
Protože Linux... PC s obchodní značkou vůbec nechybí. Máš PC se značkou Lenovo, HP, atd...
-
Ufff.... Vždyť je to úplně obyčejné PC jen s obchodní značkou. Něco co dneska u PC chybí. Nechápu proč by někdo k tomu nemohl přijít, zapnout a hrát. Mám v obýváku HTPC a světe div se přijdu, zapnu, hraju nebo se dívám na filmy úplně v pohodě.
-
Hm.. Ještě teď se stydím, že jsem si spletl jména Doug a Dean.. *15*
-
Aha, takze to bude jen dalsi hraicicka pro uzivatele Linuxu. A jsi myslel, ze jim pujde o to pretahnout lidi z Win...
A prosim, pouc nas, jake jsou ted nerozumne ovladace grafiky? To by mne zajimalo. -
Doug Lombardi? Generální manažer Los Angeles Kings?
-
Tebe asi nič, ale mne ako užívateľovi linuxu to snáď konečne prinesie rozumné ovládače grafiky. Steam-machine bude mať oproti poskladanému PC so SteamOS práve tú výhodu, že nebudú problémy s ovládačmi a niektoré parametre jadra budú môcť byť prednastavené "na mieru" (čo môže znamenať pár fps navyše, rýchlejšia odozva systému, ...).
-
Tady se ale jedna o ovladače na Linux, a to je uplně jiný příběh.
-
Jám měl pouze problém s ovladači kdysi dávno s MSI hd 2600Pro AGP a to sem použil ovladače přímo od MSI. Vyřešilo se to tím že jsem stáhl ovladače přímo ze stránek AMD jenže problém byl že ovladač GPU jsem musel instalovat ručně přes přidat nový hardware, ale CCC pak už šlo nainstalovat klasickou cestou. Teď používám HD 6670 a nemůžu jsi stěžovat, na XP používám klasické verze a sevnach stahuju a instaluju beta veze (pokuď je).
-
Normálně mám slzy ve vočích, jak se směju *1* Valve vážně asi ztratilo soudnost.
-
Jsem rád za iniciativu na Linuxu (velice), ale Steam Box nemůže uspět (Steam OS snad ano). Valve si staví tak trochu vzdušný zámky a i přes ten hype, možná ani oni nečekají, že z toho bude nějaká masová záležitost. Steam Box určitě nebude dotovaný jako konzole, takže bude drahý oproti Xbox One, PS4. Díky své otevřenosti to ani nemůže být zařízení cílené na naprosté laiky, kteří si chtějí jen zapnout u TV krabičku a hrát. A ti co tomu zase rozumí, si raději postaví svoje PC a nainstalují na něj Steam OS. S modularitou budou problémy, s hrami přes Wine budou problémy, s Ati budou problémy, ne že ne. Tohle si koupí jen pár nadšenců. Doufám ale, že Steam OS se uchytí aspoň jako herní OS. Tomu věřim víc než Steam Boxu.
-
To je člověk od člověka, poslední dobou jsem měl jenom ATI/AMD a nikdy žádný problém :-). Snad tady zase nebude nějaký flame :-).
-
Udajle efektivnejsi vyuziti HW. Jestli a jak moc velky rozdil to bude, je porad otazkou.
-
Ano, nechce, tak proc by si tam davali tohle?
-
A proc bych ji tam jako nedal? Navic uz vidim, jak v tech jejich pidibednach chladej Titana....
-
Jasne ze muzes, ale vetsina lidi si do obyvaku PC case s mysi a klavesnici dat nechce :D.
-
Proč bych nemohl? SteamOS bude stejně kdovíjaké a těch jejich krabičkách si každý bude moci vyměnit co chce. Proto v tom nevidím smysl. Aby hry na tom k něčemu vypadaly, musel by někdo hrábnout na OpenGL, které se už několik let nikam nehýbe.
-
Jj, podle me jim jde hlavne o to, ze si to lidi muzou dat do obyvaku. Tam bys normalni PC bednu asi nedal :D.