Přejít na výpis diskuzí
Steam ovládá 50-70% trhu s digitální distribucí PC her
14.2.2011 | Petr Poláček
57 příspěvků
-
Porovnej si herni prodeje v roce 1998 a 2010.
-
No kvůli bazarům.
-
Souhlas, az na to, ze tu krabicku rozbalis a zdesis se loga STEAMu, krabicka jde do skrine a ty jdes na warez stahovat tu samou verzi, ale bez teto sracky. Dosun mi nikno nebyl schopny vysvetlit, proc to proboha cpou i na fyzicka media...
-
Mluvis me z duse!!! *3*
-
Half-Life 1 prodal za první rok jen 2,5 mega kusů? To je nějak málo, ne, když tady skoro "pomlouváte" RDR s 8 mega za půlrok. *3*
-
a víš co je to přirozený monopol? přirozený monopol je třeba rozvody elektřiny, stavba kolejí jsou to ty věci u kterých je neefektivní aby existovala konkurence
-
já originalitu prokazoval sériovým číslem, paragon jsem neměl...
-
jj to sedi to je 100% cilovka, akorat tech 50% hracu *1*
-
Ale nemuzes! ja takhle koupil hru na Wii a muzu ji puzit jen jako tacek pod pivo, protoze jsem ztratil paragon, blahove jsem se domival ze mi to nekde treba i za poplatek vymeni, kdyz mam original, ale ne smula *11*
-
http://images.wildammo.com/wp-content/uploads/2010/08/why-gabe-newell-invented-steam1.jpg
-
Ta Gabeova fotka je nahodou skvela *1*
-
"To si stanovují distributoři/vývojáři, takže i kdyby tu bylo sto Steamu, všude ta hra šede stát bude."
Cenu pro jednotlivé regiony stanovuje vydavatel - to je pravda, ale prodávaná hra všude stát stejně nebude. Některé digitální distribuce ti na rozdíl od Steamu umožní nakupovat v jejich UK nebo někdy i US 'pobočkách', kde se ty ceny pohybují v trošku jiných relacích.
Např. takový Shogun 2 stojí na Steamu 49.99€ (1200Kč). Naprosto identickou hru (která vyžaduje aktivaci přes Steam) koupíš na Direct2Drive nebo GetGames za 29.95£(870Kč) - což je o 3 stovky méně. Na GamersGate zaplatíš taky 29.95£ a navíc ti dají 30% zpátky v Blue Coins - tj. dostaneš zpět nějakých 260Kč na nákup dalších her. BTW tahle 'trapná služba' má výborný věrnostní program. -
Tak o Steamu bych mohl napsat hodně sprostých věcí, ale dneska ne. *5*
-
Jeden by si myslel že Valve s takými finančným zázemím by mohol vydať Half life 3 ale oni nie sú schopný ani dokončiť epizódu. Namiesto toho sa Newell babre s nejakým železom.Toto je asi všetko čo by sa Valve dalo vytknúť.
-
Slevy na Steamu jsou stejně návykové jako různé slevové servery typu Slevomat. Člověk si kolikrát koupí hru, kterou by si normálně nekoupil, když to stojí jen pár éček.
Digitální distribuce má navíc výhodu, že si člověk může velmi pohodlně budovat sbírku her. Je sice super mít doma originální krabičky, ale kam to má člověk dávat? Myslím, že podobný problém řešil nejeden z vás.
http://www.1up.cz -
Sony má monopol na playstation. MS má monopol na xbox.Valve má monopol na Steam, Gamersgate má monopol na Gamersgate, a Impulse má monopol na Impulse.
Hrůza no *1* .
Jediné monopoly co na světě existují jsou ty vytvořené vládami (u nás to byl dlouho třeba Telecom). -
A pokud se hra prodává přes Steam, tak jde použít klíč z krabičky a hra se nainstaluje i bez CD.
-
Nebo pokud to neni dano vyrobcem tak se da vetsinou natahnout hra do steamu pres cd-key ktery uz vetsina her ma. sam sem timhle zpusobem poridil levne Dawn of War 2 a Chaos Rising o polovinu levneji a stejne to fungovalo protoze to zkratka fungovat musi. Naproti tomu mi prijde jako vetsi smelo treba EA, protoze kdyz sem si koupil zlevnenou edici BFBC2 a Vietnam (krabicovou) tak implementace nefungovala a jak sem tu jiz cetl EAdownloader je tezce (nebo byl) zabugovanej program kterej nebyl schopnej stahnout ani prd a vsechny patche sem postahoval s filefrontu a punkbuster taky. Oproti tomu kamos si to koupil pres Steam a ten to vsechno postahoval a zaridil takze nechapu co je na tom za problem. !GO STEAM GO!
-
S tvrzením, že ze svého účtu můžeš stahovat hry na kterém koliv PC na světě bych byl opatrnější.... Je to omezeno na kontinent :)
Takže mimo Evropu si stáhneš leda... demo. ;) -
Pravdu diz. Lepe bych to nenapsal.