Přejít na výpis diskuzí
Steam stáhl z nabídky hru od vývojáře, který vyhrožoval smrti Gabu Newellovi
21.10.2014 | Adam Homola
202 příspěvků
-
Tady se nedá říct nic jiného než že je asi krapet mimo. Vyhrožovat někomu kdo prodává tvůj produkt? To prostě musí být inteligent. *1*
-
Ten Mike je trapny fagan (pozrite fotky) ktory musi pykat. Dufam ze Valve svoj podtoj nezmeni!
-
Ono to nakonec dopadne dobře. Ještě pár podobných článků a hra si vydělá víc než kdyby okupovala Steam. Na titulce by stejně vydržela jen pár dní nebo možná i hodin, ale v herních magazínech se to bude postupně probírat v příštích týdnech.
-
-
Blbost... Po hre uz zajtra nestekne ani prs pretože nie je dovod sa tym zaoberat ďalej... Navyse ani hra sama o sebe za moc nestala ;-)
-
-
Osobně vědět, kdo tohle vytvořil, tak si to nekoupim jen z principu, protože prachy mu fakt dávat nebudu...
-
-
-
Nedá mi to, vyhrožoval smrti, nebo vyhrožoval smrtí? Choice is on you. *12*
-
-
dobrý postřeh, Gabe je na smrtku přecijen trochu moc dobře živený
-
-
at to tlustý prase (gabe) chcípne
-
-
Udělal sem screen a posílám to do Valve. Nepochybně ti smažou Steam učet :D
-
hahahaha... no
-
-
nechci se opakovat, ale ... deal with it :D
-
Ten clovek je pitomec, o tom zadna, ale krasne to ukazuje monopolni zlo steamu. Vyvojari jsou rukojmim valve a to jím muze diktovat libovolne podmánky, kdo je nechce prijmout nebo si to s valve rozhazi, je vyrizeny. Stoprocentne to plati pro male vyvojare, ale i gigant jako EA s tim mel problem. Kdyz nechtel pristoupit na nevyhodne monopolizujici podmínky valve (vyzaduji napriklad, aby veskery herni obsah byl siren pres steam a tim ho meli ho pod kontrolou), tak jim nezbylo, nez si vytvorit vlastni distribucni sluzbu, protoze k valve neni zadna realna alternativa. Timto monopolizujicim chovaním je proslaveny i microsoft, ale byl parkrat citelne klepnut pres prsty, takze si uz dava pozor. Za vyucenou by potrebovalo dostat i valve, akorat ze hernimu prumyslu antimonopolni urady zatim nevenuji takovou pozornost. Ale takove pripady zneuzivani dominantniho postaveni je brzy pritahnou.
-
-
pitomci jsou lidé, kteří mluví o monopolu, aniž by věděli, co to je...
-
-
To mluvis o sobe nebo o kom? Ja velmi dobre vim, cí je to monopol a predevsim pisu o monopolnim zlu. Dokazes mezi tim rozlisit nebo je to uz na tebe moc tezky?
-
samo ze monopol není uplne spravne slovo..ale proc zbytecne byt puntickar..kdyz to tak plus minus je:)
-
-
"Já jsem tak trochu panna, ale ne úplně."
Asi tolik k tomu *1* -
protože to tak není... :D
-
-
Skvely argument :-).
-
-
-
-
Souhlas. Ale jen částečně. Ono zase se na to koukněme z pohledu Valve. Steam, ač vydělává, taky dost stojí. Jen si představte, co všechno musí sežrat ty servery. Ono kdyby to tak neudělali, tak si tam vývojáři udělaj free to play hry a mohli by to pořešit tak, že Valve by jim hostovalu hru zdarma a veškerý transakce by si pak mohla firma implementovat tak, aby šlo 100% jen knim, což je nesmysl.
Osobně mám nějaký vztak s Valve a musim říct, že rozhodně mi nediktovali. Naopak, s původníma podmínkama jsem nesouhlasil a upravili je více-méně tak, jak jsem si to představoval. Jsou vstřícní, jednají a navíc se dokonce nabídli, že určitou věc Steam nemá, ale že se na to rádi podíváme a pořešíme to.
Faktem ale je, že teď co nejvíc podporuju GOG. Ten je si myslim, na správné cestě, začínají podporovat novější tituly a věřim, že když se lidi za čas kouknou na GOG, tak v tom uvidí lepší alternativu Steamu. Jejich nadcházející volitelný klient je pak správná volba a myslim, že by to mohlo nalákat nějaké větší hry. Snad. -
Co take spravil Steam zle voci zakaznikom a vyvojarom aby sa o nom mohlo hovorit ako o monopolnom zle? Mne sa sniva, samozrejme hipster jejdasek dostal permaban na sectore tak chodi rozosievat svoje zrnka mudrosti tu
To co hovorite pane je vsetko loz -
No zrovna v tomto případě bych se nedivil, kdyby s ním ukončil obchody kdokoliv jiný(Ne že by si Valve za prodej nebralo tučný podíl).
-
Konečně ten spráávný a nefalšovaný jejdasek. *3*
-
-
Vyvojar je pako a Steam je monopolne zlo...nie je to zdrave pre trh aby 99% pc hier predavala jedna nenazrana skostnatena firma s drm..konzolovu hru kupim vsade..uz mi ju nikto nevezme..neblokuje...mozem ju predat..pozicat...steam hra je nic...prenajate data tlstochom Gejbom...
-
-
Steam je to najlepsie co ponuka PC hranie :)
-
-
Jo, ale pro pc hatery. Pirati podrazili pc platforme nohy a steam ji dorazil :-). Velmi zajimava je korelace mezi rustem steamu a upadkem pc herni platformy a narkem pc rasistu, ze jim konzole nici hry.
-
-
Existují sousty obchodů jak digitální, tak dokonce existujou i ty nedigitální ... Pokud někdo má nutkání kupovat jinde, než na steamu, tak klidně může.
Osobně je mě jedno kde hru koupím ... A protože hry neprodávám a nemám potřebu skladovat hromady disků a potom je po 5 letech vyhazovat tak kupuju na steamu.
A jinak hry na steamu jdou půjčovat ... Kamarád běžně hraje moje hry na steamu. -
-
az na to ze většina her co koupis jinde jsou pro steam..jen detail..:)
-
-
Většina?
Tak to mají steam hateři smůlu no ... -
-
tak nove hry za poslední rok skoro všechny..tak 1 z 10 není pro steam...samozrejme porad se daji koupit krabicovky starsich her které bezi bez steamu...proto většina.
-
-
-
-
Presne o to ide..POZICAT!
To ziadny distributor nema rad, preto su hry na konzole zbytocne predrazene a na PC idu s cenou dolu, lebo tam si musis kupit vlastnu kopiu, nejde pozicat..blbe! *7* -
Už ti zase "prasklo v bedně"? *7*
-
Ono překvapivě existuje mnohem víc digitálních shopů než Steam, i když Steam je největší. Hledej a najdeš ;)
-
-
Koupis hru trebaa na gamers gate a stejne ji musis registrovat u monopolniho distributora, ktery ma vyvojare i hrace pod online kontrolou. Tak k cemu ty alternativni bezvyznamni distributori jsou?
-
vzdyt ma pravdu..ty digitalni shopy které zminujes jsou jehla v kupce sena..o monopolu steamu není pochyb. Nebo si snad někdo mysli ze kdyby Steam byla nejaka začínající služba ze by nekoho za takovou kravinu vyhodili? Delaji si co se jim zlibi, jednoho dne az se pan Newell rozhodne ze se za steam bude platit 1e mesicne třeba, tak s tim nikdo nic neudela.
-
-
a je nieco take na Steame zavedene???
Konspiracne teorie su ti k nicomu, zatial tak nic nefunguje, tak tu nelamentuj, co keby, kriste pane!
To iste moze spravit aj Sony aj MS, tolko monopolov je na svete a ani o tom nevies, ze to tak je a spokojne kupujes akoze konkurencnu znacku, pricom si konkuruje monopol sam sebe.
Paci sa mi, ked sem pridu takyto odbornici a pisu o tom "keby to tak bolo"
Navyse medzi digitalnou distribuciou a digitalnym shopom je myslim dost podstatny rozdiel *3* -
-
No kdybych nezazil to jak pan Newell svého casu tvrdil ze Steam je služba pro hry od Valve, diky tomu ze většina herni populace v te době nemohla prekousnout ze Half Life 2 potřebuje nejakou kravinu jmenem Steam, kterou do te doby nikdo neznal, tak bych ti i dal za pravdu...ale takhle..
Taky slo kdysi PC hru pujcit nebo prodat, reklamovat, clovek nemusel byt online kdyz si chtěl naistalovat single player hru atd atd..tech omezeni co steam zavedl jsou mraky, takze ono takove kdyby nemusi byt daleko od pravdy...ale hlavni ucel toho co jsme chtěl rict byl ten ze se muzou delat co je napadne. Proste clovek co tam ma 300 her se bude muset přizpůsobit..at chce nebo ne. -
-
Hravak som hry este v dobe, ked sa vobec dostavali do povedomia, takze ma to urcite neprekvapi *3*
Navyse ukaz mi dnes jednu jedinu hru, ktra nevyzaduje aktivacie cez intrnet pri aj ked je v krabici? ja taku osobne nepoznam,ze vlozis disk, das instalovat a hras. -
-
-
jo..na steamu jen staci kdyz ti vypadne internet..a jsi v p.reli..jasne, internet je vecny a nic ho nemůže zastavit..hmm..zrovna nedavno jsme cetl clanek o tom jak jsou v rusku pripraveni odstřihnout celou zemi od internetu kdyby doslo k nejake vic konfliktnejsi situaci se zamorim, tak jsem si rikal ze to je sice extrem, ale kazdopadne by rusaci dohrali. :)
Mimochodem, mozna te to prekvapi..ale PC hry sli hrat na PC vždycky..i bez steamu:) To ze ti funguje nejaka hra na jakemkoliv PC není rozhodne zásluha Steamu ... -
doba ide do predu, volakedy bol internet strasne pomaly a vypadaval kazdu chvilu, aby sme si rozumeli *3*
Teraz je pristup na internet niekde uplne inde.
Ked zacinas s obmedzeniami, ktore sice mne ako obmedzenia vobec nepridu, ale budiz.
Tak sa pzorime na konzole, kde 5 rokov kupujes hry na jednu skrinku, ms doma fajn zbierku a oni ti potom vydaju novu skrinku a svete div sa, ie stare uz na tom nejdu! takze musis mat doma dve zariadenia, kvoli hram, za dalsich 5 rokov uz budes mat tri take zariadenia, radsej enhovorim o tom,ze sa ti jedno pokazi a ty si budes chciet akurat zahtrat hru, ktora ide iba zrvna na tom pokazenom, pretoze proste OBMEDZENIE! Na Steame (PC) sa ti nic take stat nemoze a vsetky hry ti vzdy pojdu, nech mas PC akykolvek.
Osobne hry nikomu nepoziciavam a keby tu nebol Steam, ak ver tomu, ze by v hre boli zase nejake ochrany nato, aby sa nedala poziciat, si myslis, ze vyvojari su blbi? ze o tom nevedia? Dat hru na Steam pre nich znamena podstatne vacsi prijem za hry, ako starym sposobom.
-
-
-
Steam konkurenci má. To co vyčítáte Steamu je, že má úspěch. Je to vaše právo, ale vyčítat někomu, že je úspěšnější než ostatní, je trochu takový divný. Valve podle mě neni firma, která by toho zneužívala...
-
-
Ne, demagogu, vycitame mu zneuzivani dominantniho postaveni a monopolni praktiky. Nikoliv uspech.
-
-
Kdo má originál, nebojí se věčného zatracení stáhne crack ne? *4*
-
nemusis riesit ziadne online funkcie, ked nechces, mozes byt stale v offline rezime, ak chces, ale osobne to vazne nechapem...internet mam pripojeny nonstop tak ci tak, aj ked mam PC vypnuty, tak modem bezi, nikdy to nevypinam, takze mi je uplne fuk, ci Steame ten internet vyzaduje, ako toto je uplne bezny vyvoj vypoctovej techniky, preboha ziveho, ved dnes uz ani Win nemozes pouzivat poriadne bez internetu *1*
-
-
Reakce na příspěvek:
Tahle urban legend a tisickrat opakovana lez, ze nemusis byt online :-). Offline mod je docasny, obecne online byt musis, bez toho ani nenainstalujes hru.
-
-
unreall - trapný je to pro to, že někdo prostě steam používat nechce, protože nepoužívá online funkce, nezajímaj ho achievementy ani porovnávání pen... nahranejch hodin ve hře
ale steam používat musí, protože i hry od firem, který nemají s Valve ale vůbec nic společnýho, vyžadujou aktivaci přes něj... jasně že to není vina Valve ani steamu, ale těch vývojářů, který se to rozhodnou dát tam, ale zas nemaj moc jinejch možností, na steamu prostě nakupuje absolutní většina hráčů světa (západního) -
monopolne praktiky? akoze to,ze si kupis hru, dostanes za jej hranie este nejake karty, ktore nasledne mozes za nejaky maly obnos predat? Tak to potom ano! Su to vazne nenazrane sv*ne *1*
Neviem co proti Steamu stale mate, ja ho zapnem a hra a on robi presne to, co ja chcem aby robil, necitim sa nijak obmedzeny, limitovany, a uz vobec nie zdierany monopolom *8*
Paradoxom je, ze ja a urcite aj kopa dalsich ludi zacala hry kupovat len a len kvoli tomu, ze je tu Steam, keby tu Steam nebol, tak ich stale piratim.
Mat hry lacnejsie, vsetky aktualne s pristupom na fora k danej hre a zdielanemu obsahu k nej a to vsetko pekne po kope na jednom mieste... neviem ci ste niektori padnuty na hlavu, alebo vas len bavi robit dolezitych o reciach s monopolom, ale ja na Steame nevidim absolutne nic zle. -
-
Reakce na příspěvek:
Jasne a ve velkym obchodnim retezci dostanes kartu, mas na ni slevy a jeste muzes sbirat body a vyhravat ceny :-). Haleluja. Naivita nekterych lidi je bezbreha.
-
-
-
ale houboslav, většinu velkejch novejch her si bez steamu nezahraješ, prostě a jednoduše... indie věci se samozřejmě dají sehnat všude jinde, ale AAA ani náhodou
-
Steam zadnou konkurenci nemá..
-
-
Ach jo..jasne ze existuje Origin, Uplay a další..ale to proste není zadna konkurence..to je služba jedne firmy co vyrabi hry a 90% jejich nabídky jsou jejich hry..kolik je her na Originu?..100 nebo 150?
-
Jejdasek:
Hra může vyjít na Steamu, ale taky bez Steamu. Příkladů je několik, třeba CitiesXL. SteamWorks neni žádná pevná součást hry a dá se snadno přidat/odebrat. Každý vývojář si tak může volit.
Konkurence tu taky je, ale málo. Asi zatim jen gog a origin, který ale stojí za nic. Snad GOG má šanci se v budoucnu víc prosadit. Ostatní e-shopy maji problém ten, že prodávají Steam kopie, takže... :D
Ale třeba gamers gate taky neni úplně k zahození a dá se říct, že je taky DRM free. Ale moc lidí ho asi nevyužívá. -
-
Reakce na příspěvek:
Muze, nikdo nerika ze ne. Ale realita je takova, ze vyznamna spousta her bez steamu jednoduse nejede a pokud chces hrat na pc, tak nemas svobodnou volbu, jestli steam ano nebo ne. Chces hrat, musis mit steam a musis byt pod online kontrolou valve.
Ja gamers gate pouzivam, ale co naplat, kdyz stejne vetsinu her musis registrovat na steamu a jsi na nem zavisly.
-
-
Je jich řada, ale já osobně mám zkušenosti s GOG a Origin. Kdybychom brali jako digitální obchody s hrama napříč platformami, tak můžeme brát konkurenci i Google Play, AppStore atd.
-
-
Reakce na příspěvek:
GOG je krasny priklad ferove a pro hrace pratelske distribuce. Zaklada si na tom, ze distribuuje jen hry bez omezujici drm a podobnych spinavych praktík. V dusledku toho nemuze distribuovat zadnou hru zavislou na steamu a tudiz je jeho nabidka kriticky omezena.
-
-
-
-
-
-
-
Doufám, že to je předzvěst toho, jak se tlusťoch probouzí z dlouhého spánku. Dnes mazání her ze STEAMu a zítra Half-Life 3!!!!
-
Poučení dne? Don't fuck with Valve... Valve is a God...