Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane jo, nasel jsi tri dema. A kolik je ne celem Steamu her? Takze ne, dema v drtive vetsine nevychazeji. Dost casto dnes nevychazeji ani recenze pred vydanim ci v den vydani, aby se neprovalilo, jaka s*acka to je. A uprimne, kdyz i Origin a gog dokazi zajistit refundace, nechapu, v cem ma Valve takovy problem. U jakehokoliv jineho vyrobku ci sluzby muzes vraceni penez pozadovat, pokud nefunguje, nebo pokud odpovida popisu pri koupi. Jen u softwaru a zejmena u her se vyvinul nejaky komplex nadrazenosti. Uprimne bych uvital, aby se ohledne toho nekdo zacal soudit a bylo by do budoucna jasno.
  • Carmamrdon
    Souhlas. Jediná předobjednávka, kterou jsem kdy učinil, byla speciální edice Zaklínače 2, kde byla kvalita hry na 99% zaručena. Jinak je to jen sázka do loterie.
  • No, ted uz jen aby zacali na ferovku vracet penize za nefunkcni alfaverze prodavane za 50 a vice EUR (Egosofte, mluvim o tobe a tvem paskvilu X Rebirth) a bude to mozna i obchod, kde nebudu nakupovat jen v akcich.
  • nerad ti beru iluze ale dema stále vychází. když se podíváš do steam obchodu. tak tam máš záložky: featured items, games, software, DEMOS, .... . namátkou jsem je podíval a jsou tam dema na payday, raymana i xcom.
  • nerad ti beru iluze ale dema stále vychází. když se podíváš do steam obchodu. tak tam máš záložky: featured items, games, software, DEMOS, .... . namátkou jsem je podíval a jsou tam dema na payday, raymana i xcom.
  • Proto třeba taky na Steamu nenakupuju milion věcí ve slevách, jenom kvůli tomu, že jsou levný, abych pak zjistil, že se mi vlastně nelíbí a půlku z nich hrát nikdy nebudu, a budu požadovat zpátky peníze.
    Jak to funguje na Originu nevím.
    Každopádně si myslím, že by si kupujici měl alespoň uvědomit zodpovědnost za rozhodnutí něco koupit. Z tohoto pohledu mi vrácení nepřijde jako spásný řešení a jako náhradu za demoverze bych to nechápal. To už mi pak vyjde morálně vyjde nastejno jako ten tebou zmiňovaný warez jenom legální cestou. Zahrát, ale nezaplatit.
    Jestli to prodejce využije, je to jeho věc, na tom nic kritizovat nechci, ale za automatický nebo automaticky vymahatelný to nepovažuju.
    Máš ale pravdu, že pro spotřebitele to je přínos.

U této zprávy o Steamu mi jen přišlo úsměvný šalamounský řešení, se kterým Steam přišel. Peníze vrátíme, ale utratíte je jen u nás.
  • Možná tě překvapím. I když kávu piju celkem často, tak ne, věštění jsme nebrali.

K tomu vyzkoušení.
    Je mi jasný, že zážitek ze hry ti nic nenahradí, a pokud si hru nezahraješ, nebo ji nedohraješ, nezjistíš, jestli stála za to. Jistou nápovědu ti může poskytnout třeba historie vývojářského studia, hodnocení od lidí, kterým věříš, prodeje, vlastní intuice, ap. Ale i tak se může stát, že se spálíš. Byla to chyba tvoje, nebo vývojářů?
    Stejně to máš u filmů. Podíváš se na trajlery, přečteš komentáře, a pak se sám rozhodneš, jestli ti stojí za to na to do kina jít. Taky ti peníze nevrátí, když nejsi spokojenej.
  • Já si zrovna takhle předobjednal DLC k UFO Enemy unknow, a pár dní před vydáním mi přišel email od xzone, kde tu hru nabízeli s českou lokalizací a za 3/4 ceny na steamu, tak jsem řešil refound přes support a naštěstí se mi to povedlo sice jen do peněženky a ne zpátky na účet ale to mi stačí
  • Estophelen
    Možnost kdykoliv zrušit předobjednávku dřív než hra vyjde by mělo být automatické.

Anebo si třeba nepředobjednávat hry. To by, myslím, šlo taky. Navíc na něco takového člověk nepotřebuje spolupráci druhé strany.
  • Ehm slušný demo, podle kterýho bych si mohl udělat názor na to, jak ta hra vypadá a jak se hraje jsem už neviděl hodně dlouho.
  • Kozy
    Mě spíš zajímá co vede člověka k tomu aby si předobjednal hru.

Já to myslim vážně, mínusy mi nepomůžou. Kvůli čemu to děláte? Přijde mi to totiž jako totální pitomost.
  • Jack1947
    Tady je to mnohem vyuzitelnejsi nez u kostrbateho ORIGINU( kdyby tu funkci ? zastaval) ( no jeste moznost hrat hry "zdarma" respkt vyzkouset ale snad priste no.)
  • A ty umíš věštit z kávové sedliny? Nebo z youtube videí? Demoverze už dnes nevycházejí. Tohle vracení peněz (hlavně jak to "jakože dělá" EA na Originu) je docela dobrá věc pro spotřebitele, který nemá jak jinak si hru na vlastní ruce vyzkoušet kromě warezu. Mně to přijde jako správná věc.
  • Teď nevím, jestli to brát jako kompliment.

Ale přijde mi, že, když už vynaložím nějaký úsilí na to, abych měl na hru, a nevynaložím žádný na to, abych si ji zodpovědně vybral, bude chyba jinde než u prodejce.
    Jinak mi je v podstatě jedno, jak se k tomu Steam staví, je to jeho věc, a podle toho jeho služby taky využívám.
  • To nezalezi na Steamu ty chytrej ale na vydavatelich, a to co pises je blbost, to by mozna udelal nekdo uplne bez rozumu, od toho mas dema ty malej parchante.
  • tvoje spotřebitelská logika je docela punk.
  • Pro mě zvlastni ale pro Steam asi logický rozhodnutí. Když už jsi nám svý peníze svěřil, proč ti je vracet. Spousta lidí stejně na Steamu nakupuje pravidelně, takže jim nejspiš jedno jestli to utratí za něco jinýho.
    Osobně se mi tohle řešení nezamlouvá. Když udělám tu chybu, že si něco koupím, a pak toho lituju, musím si proste příště líp vybírat - moje chyba.
  • A proč by to měl spravovat nějakej zákon. Jestli někdo, tak by to měl byt snad Steam, kdo o tom rozhodne. Ukažte mu velkou poptávku a jestli mu z toho něco kápne, určitě se to časem objeví.
  • Kto by si nieco kupoval samovolne z originu? Je to tam o 50% drahsie ako v normal krabic shope alebo na steame ak to tam je. Navyse je sice pekne ze tam tlacidlo refund je ale staci si pogooglit a vela ludom na supporte potom odpisali fuck you no refund.
  • *1*
    Přípravka na Steam machines/OS?
    *1*
    No, jsem na ně zvědavý....
    *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit