Přejít na výpis diskuzí
Sundberg: „Co s hackery? Dejte jim práci a lepší PC hry!“
25.3.2011 | Aleš Smutný
38 příspěvků
-
ten pan ma pravdu...v dnesni dobe je piratstvi pouze o moralce a vydavatele jako by to porad nechapali a svymi protipiratskymi resenimi, miru piratstvi naopak zvysuji
-
Nech spolocnosti nevydavaju kazdorocne serie hluposti (ano presne tak EA a ich *** hry, a mnoho podobnych)
Ale nech spravia jednu a poriadnu hru !! vid Blizzard (pripadne iny)! Nerobi hry jak na beziacom pase, ale ked uz nejaku spravi tak poriadnu.
Nemam vela penazi, a ked uz ich investujem tak do niecoho poriadneho! Ved si nebudem predsa kupovat kazdorocne vydavany kram.
Ale ved co, oni sa nad takymto pohladom asi nepozeraju :( -
-
Tohle je sice spásná a často zmiňovaná myšlenka, ale v jádru je to úplná hloupost, kdyby všichni dělali hry jako Blizzard, tak si za ten rok moc her nezahraješ a bude se zase nadávat, že neni co hrát a že se loudaj, protože vývojářů zase neni tolik. Nehledě na to, že vývoj jako Blizzard si opravdu jen tak někdo dovolit nemůže, tzn. 8 a více let dělat hru, kdo by to platil? nebo pak hráči za tu hru zaplatí třeba 3000-4000, možná víc? Člověk si to nesmí představovat jak Hurvnínek válku, takhle to nikdy fungovat nebude.
-
-
pochybuju ze blizz vyviji hru 8 let a jestli ano, tak je v hernim svete neco hodne prohnileho a efektivita a pracovitost zamestnancu, je oproti ostatnim profesim nulova
-
-
no Diablo 3 už je ve vývoji 7 let, než vyjde bude to 8, teda snad jen 8, Starcraft 2 vyšel po tušim 6 nebo 7 letech, byla tam nějaká menší pauza a přeskupení sil na jiný projekt, Warcraft 3 trval ještě pouhý cca 4roky, takže Blizzard má fakt hooodně dlouhý termíny.
Maji prostředky a můžou si dovolit dělat pomalu, ale jsem taky toho názoru, že to o firmě leccos vypovídá, je naivní si myslet, že hru dělaji dlouho protože "ladí" aby byla super : ) -
-
Oni maji tu vyhodu, ze si muzou dovolit dlouhy vyvoej. Nevidim duvod, proc by bylo naivni myslet si, ze hru "ladi". Prece jenom cas jsou penize a to plati pro vsechny, takze se mi nezda, ze by je platili za nic nedelani.
-
-
Osobně si myslim, že ten dlouhý vývoj neni způsoben tim že hru ladí k dokonalosti, spíš hlavně těmi prostředky, nic je nikam netlačí a peněz je dost, ale fandové často dlouhý vývoj vysvětlují lazením k dokonalosti což je si myslim trochu vedle, a za nic nedělání je určitě neplatí, to ano.
-
-
-
-
-
Ano, nejlepší by bylo vydávat sra*ku 2x doroka :) Můžeme být rádi za Blizzard etc. Který na otázku kdy vyjde hra odpoví - "When its done" :) Tahle filozofie je např. pro EA neznámý pojem, proč by taky tomu mělo být jinak když jde o čistou komerci.
-
-
Ked ide o cistu komerciu, tak nech sa nestazuju na piratov :D Ak chcu byt finance podporovani moralnymi a cestnymi ludmi nech nevidaju milion B titulov ale raz za cas AAA titul.
Ked si pozrieme zaciatky 90tych rokov, kolko hier vychadzalo?
Si pamatam ze take stare dobre UFO enemy unknown som hraval aj par rokov ! Teraz pri komercii skoncim uz pri recenzii a niekedy ani tam nie :D -
-
Spousta :)
Akorát těch dobrých, které si dnes pamatujeme je jen pár desítek.
A Ufo nebylo komerční? Pamatuji si, že jsem si ho kupoval za nějakých 1500. Ty sis ho nekupoval?
-
-
-
-
no jen trochu pridam ted jsem se dostal do situace kdy musim zmenit bydleni a cekala mne dlouha doba temna bez internetu a kdyz si uvedomim ze skoro vsechyn hry co mam origos bych si ani nepustil tak tyhle ochrany jsou docela opruz
-
Já si naopak myslím že pc vs konzole má pravdu. FPS nebude nikdy na konzolích tak jak na PC. Naopak různé akční hry nebo mlátičky zase budou lepší na konzolích. Třeba God of War.
-
-
S tímto názorem docela souhlasím. Střílečky mají dnes někdy až příšernou hratelnost, protože byly primárně vytvářeny na konzole.
Při hraní třeba takového Mass Effect fakt naříkám, jak jsem omezen v pohybu a jak je i samotné střílení přes port pořád cítit konzolovým ovládáním. A to ani nemluvím o Dead Space 2, které jsem viděl v pohybu a byla to hrůza.
Schválně by mně zajímalo, jak je na tom Crysis 2. Viděl jsem několik předváděček a vývojáři dávali redaktorům možnost zahrát si demo na XBOXu.
-
-
Ma kukuc jako Michael Madsen, neprijde vam? :)
-
Ja iba vyrok z red dwarf: "What a guy!" *1*
-
Ja vsak stale nechapu jednu vec- proc ke konzolim nedavaji standartne mys a nejakou treba i osekanou klavesnici? Pak by byly ovladaci prvky rovnocenne a nemusel by byt implementovan aiming assistance a dalsi boti pro blbecky. Tim by se sjednotil i MP, sance by byly stejne. Kdyz uz prodavaji kinect, proc ne mys s klavesnici?
-
Ono to je tak, že pokud je člověk aspoň trochu morální(normální), rozumný a vydělávajicí, tak si hru koupí už jen proto, aby podpořil vývojáře. Nemusí utrácet peníze za 150 her naráz, ale třeba jen jednu za měsíc nebo 2. Je to jednoduché. Kvůli práci nemám na hraní moc času a proto mi jedna hry vydrží i na 3 měsíce a déle.
Poz.: Kvalitní hry vycházejí, jen se nesmíte koukat na stránky komerčních vývojářů. -
-
To je síce fakt ale to ,že aj tie 2 kvalitné gamesky ťa vyjdú najmenej 40 eu a aj to len za predpoklad ,že sú to už kúsky staršie a trochu zlacnené(nové gamesky majú vždy ceny od 30 EU vyššie).
Nehovoriac o nedostatku demo verzií z ktorých by si si aspoň ako taký názor mohol utvoriť. Jo máme síce recenzie ale aj tie v poslednej dobe melú dosť mimo misu aka narážka na Dragon Age 2. Teda až taká prdel to nebude... -
-
Záleží, co je pro tebe skvělá hra. Pro mě to je Braid, Portal, Machinarium, world of goo, které jsou pomalu za pakatel. Naposledy jsem si koupil settlers7 za 400Kč a jsem s ním velice spokojen. Kdo by chtěl dirt2, tak je do konce tohoto měsíce na GFW jen za 20 dolarů.
Někdo může mít názor, že ubi DRM je otravný. Mám odlišný názor. Otravná DRM je ta, která vám hru nedovolí hrát, i když ji máte koupenou a zálohování savů na internet pod profil vidím jako bombastickou věc, protože nemusím nic zálohovat do PC, pokud jej přeinstalovávám. -
-
Dirt 2 se dal koupit na Steamu za 5 euro.
-
-
na game.co.uk su ceny uplne super. Ja som dal za BC2 po dvoch mesiacoch od vydania 24GBP a nehovorim o tom kolko som na tom uz stravil. Maju tam vzdy super ceny nie hned ale staci si trosku pockat 2-3 mesiace a cena je vzdy niekde okolo 20-25 GBP a to si nemyslim ze je taka dlha doba na to si pockat. A to nehovorim o tom ze raz za cas tam maju kvalitnu pol rocnu hru za 9,99GBP :D
-
-
-
Mno osobně to vidim že je to začarovanej kruh... pravdu má podle mě víceméně každá ze stran konfliktu jen de o úhel pohledu. Chápu snahu vydavatelů co nejvíce snížit prátství (utíkají jim peníze, potencionální zákazníci, atd...) ale na 2 stranu když si člověk chce tu hru zahrát a zrovna neni v dobré finanční situaci, nebo nemá přístup na internet (a že těch lidí je safra hodně) tak už autoři a hlavně vydavatelská společnost nejeví žádnou snahu těmto lidem nabídnout jakoukoliv alternativu v tom jak si jejich produkt zakoupit a zahrát. Logika prodejce by říkala chci vydělat tolik a předpokládam že si hru koupí xxx% lidí a z toho procenta někdo hru cracke a poskytne jí zadarmo dál po netu a já přijdu o tolik peněz a zákazníků... ale kdyby pánové z megavydavatlských společností mysleli taky trochu selskym rozumem a spočítali si snadno že dobrá polovina jejich potencionálních zákazníků nemá přístup k netu (tudíž si hru nemůžou stáhnout jak LEGÁLNĚ tak ILEGÁLNĚ) nebo nemaj dost peněz na zakoupení produktu, tak by mohli třeba po půl roce od vydání, hru v kamených obchodech snížit třeba o 40%-50% a to by se divili kolik lidí by si to koupilo.. Takže závěrem nesouhlasím samozřejmě z jakýmkoliv stylem piráctví, ale nedivím se mu!!!! protože vydavatelské společnosti ani většině normálních lidí nedávají jinou možnost jak se k danému produktu dostat než si ho někde sehnat od známého co má internet a stahuje načerno nebo má blahosklonou vůli a hru mu pučí, což je další problém jelikož v dnešní době většina protipirátských ochran nenechá hru spustit na jiném PC i konzoli!!!(nemyslím trhy USA, J.Korea a Japonsko kde mají jiné možnosti jak finanční tak technické)
-
-
Myslím, že kdyby to tak fungovalo, dávno by tak udělali. A jinak hry se většinou neregistrují na IP ani MAC adresy, ale na nějaký vyvtořený online herní účet (Steam, games for windows, blizzard, Uplay a podobně)
-
-
Jak to, ze drm nicemu nepomohou? Drm neni zadarmo a kdyby se nevyplacelo, tak ho nikdo nepouziva. Imho zvysuje trzby, takze i pres ten opruz napomaha boji s piratstvim.
-
-
Ja sa pred kupov snazim zistit, ci to ma nejaku ochranu. Volakedy davno ma potesilo, ked na krabici nebolo nic napisane a pri instalacii bum - starforce. *1* Naposledy som cez steam kupil gta4 a cakalo na mna prekvapenie - games for windows! *7* Ochrany ma odradzaju od kupy. A co bude v buducnosti, ak bude mozne pouzivat nejaky emulator na stare hry a kvoli ochrane to nepojde? Uprimne, ukaz mi hru. ktora sa nedala stiahnut hned pred/po vydani a ktora by nemala crack? Ochrana coho?
-
-
Assasins's Creed 2
-
Stahnout v dobe vydani jde skoro kazda hra,ale crack v prvnich dnech u tech agresivnejsich ochran vetsinou ne.Takze v tech prvnich dnech to nejake opodstatneni ma.Ale po urcite dobe bych ty ochrany pomoci patche odstranil,protoze potom uz to akorat prudi hrace,co si to koupi a svuj puvodni ucel to neplni.
-
-
S tím bych také souhlasil. Jako to udělal CD projekt u Zaklínače - 1.5 patch odstranil DRM a už ani placka v mechanice nebyla potřeba. Navíc dvojka vyjde experimentálně úplně bez ochran na GOG.
-
-
Dvojka vyjde bez ochran, ale najali si společnost na sledování torrent portálů. Pokud nepojedete přes proxy, čekejte pokutu.
-
-
O tom jsem také slyšel, ale jednak je tu problém právní vymahatelnosti takové "pokuty" a navíc, možná trochu utopicky si říkám - proč by někdo kradl Zaklínače a poškozoval tak autory nejlepšího RPG posledních let?
-
-
-
-
-
O tom by se imho dalo polemizovat.Verim,ze je spousta lidi,ktere prave prudici a agresivni drm dokaze od koupe naopak odradit.
Faktem je,ze ucel drm je hlavne v prvnich dnech prodeje hry,kdy plno lidi nevydrzi cekat na crack a hru si radsi koupi.Potom drm uz ale ztraci smysluplnost a akorat opruzuje lidi,kteri si hru poctive koupi.Proto bych byl za to,aby se drm po urcite dobe z her bud uplne odstranilo,nebo aspon notne omezilo,protoze jeji pritomnost uz neni moc smysluplna.
-