Přejít na výpis diskuzí
Superbrothers: Sword & Sworcery EP - recenze
26.4.2012 | Adam Homola
63 příspěvků
-
Nakonec jediný způsob, jak hrám vtisknout duši, je učinit z nich autorské dílo, což jde ve firmě, čítající 100 a více zaměstanců, stěží. Pokud nejste Ken Levine nebo Hideo Kojima. Jak řekl Mercurry: The indie scene must go on!
-
Do mobilu možno, ale na PC? Nech sa snažia o originalitu a pripravia nový vizuál, tento ma odpudzuje, sme v roku 2012, haló.
-
-
Nezávislé tituly si zakládají originalitě a já si myslím že tato hra od nezávislích autorů je jedna z nejlepších jakou jsem si zatím mohl zahrát. Kdyby hra byla na mobil tak by rozhodně neměla takovou atmosféru jakou má. Lidé kteří stojí za touto hrou jí nevytvořili aby na ní vydělali, ale aby ukázali něco nového, osobitého, zajímavého, proto jsem schopen jí odpustit větší nedostatky v hratelnosti. Kdyby tato hra vyšla před 20lety což by zamozřejmě mohla, tak by neměla takou atmosféru, kterou vytváří úžasná hudba, ke která mám velmi blízko. Chápu že každého hra neosloví tak jako mě, hlavně pokud člověk poslouchá hudbu tipu Kabat a spol. Prostě ronicky komentovat, že jsme v roce 2012 mě jednoduše irituje :D
-
Jak říkáš, je rok 2012, což znamená, že tvůrci už pochopili, že působivá stylizace je někdy vhodnější než realistická grafika, zvlášť když jde o menší projekt.
-
bohužel se zdá, že žijeme v době, kdy ve většině případů dostaneš v roce 2012 skvělou moderní grafiku, ale trapnou hru... to si radši zahraju něco, co vypadá kostičkatě, ale má to aspoň nějakou myšlenku
-
-
No řekl bych , že vizuál tu hraje prim a hra je na druhé koleji .....
-
-
-
Katastrofální rádoby stylové grafické provedení je odpuzující. Soundtrack sem měl možnost slyšet a opravdu nechápu co si na něm všichni pochvalují. Napsat že je to audiovizuální dílo? Jak tenhle "skvost" mohl dostat jen 9/10, to je přeci desítková hra...
-
-
co je na tom odpuzujícího? Beru že se ti to nelíbí, ale v rámci toho jak autoři asi chtěli aby to vypadalo je ta grafika zvládnutá dobře, rozhodně to neni nějakej nepovedenej paskvil
-
-
Grafická stránka je horší jak u her na 386ku. Určitou stylizaci beru, ale tohle? Někdo vidí umění v obrazech od Picassa, tak se vlastně nakonec nedivim že někdo může vidět umění i v tomhle...
PS: Mě to právě jako grafickej paskvil přijde... -
-
Měl by si mít svoji vlastní stand up comedy show v kulturním domě v Dolních Ohařovicích.
-
Watch out guys, we’re dealing with an art critic over here.
-
-
Já vám nevím pan Grygar. V novém podcastu si pan Poláček stěžuje na elitismus v diskuzích, kde jsou mainstream hry pořád zatracovány, ale já se pořád nemůžu dojmu, že právě recenze jako tato, ta na Journey, vaše videorecenze atd., tu "elitistickou náladu" mohou vyvolat.
V této recenzi je hra vychválena, označena za audiovizuální dílo a její dáno 9/10. A podle toho vypadá začátek diskuze - všichni píšiu jak se na hru těší a jak je super. Ale dále někdo podotkne, že ho vizuální stránka hry odpuzuje a hned je oheň na střeše. Jistě, "rmt" to podotkl možná mírně neurvale, ale stejně je to jeho názor.
Já jsem taky musel video kritizující prázdnost a fádnost indie platformerů sugarcoatnout, že ho nemyslím na tuto hru, jinak bych byl někde v mínus pekle...
Co říkáte na tento dojem?
I když asi je to logický, že jo? Články vychvalující indie hry na stránku táhnou čtenáře, kteří tyhle indie hry bezmezně milují. Nízké recenze na CoD sem táhnou lidi, co zatracují mainstream FPS.
Hmm, co ale pak na Games.cz táhne lidi, co nesnáší asijskou stylizaci ve hrách? Protože u té mi nepřijde, že byste ten hate jakkoliv podporovali články... ale přesto je to v diskuzích také velmi rozšířená forma určitého elitismu. -
-
Ringwraigt nebo jak (Pardon) :) Nechápu i dojem. Asi nejsem tak přemýšlivý :) Je to pořád dokola. Dle mého názoru jsou ty to stránky zaměřené na kompletně všechny herní platformy a hry. Z toho důvodu tyto stránky navštěvují lídé různých názorů na hry, ptotože si prostě každý vybere to své stejně jako si vyberete Vy. Lidi co nesnáší asijskou stylizaci si tu určitě taky něco vyberou :) To je přeco logický že jo? :) Asi v tom dojmu je skryto něco co nevidím:) Logicky je přece jasné, že když někdo napíše že je grafika odpuzující tak to naštve mnoho lidí protože lidi co si myslí že je to dobrá hra a že grafika odpuzující není, chápou jakým způsobem a za jakým účelem hra vznikla. Z toho důvodu zákonitě musí vzniknout oheň na střeše :) To je přece logický že jo :) Píši to s nadhledem a s úsměvem tak prosím aby mě někdo nebral smrtelně vážně. Určitý elitismus je v těchto diskusích vždy dle mého názotu, protože kdyby tady nebyl a nebyli tady lidé "neelitní" tak tady není tolik ohnisek na střechách :D Pokud autor článku který komentuji si můj příspěvek ještě přečte, prosím o vysvětlení významu slova sugarcoatnout a popravdě si nejsem úplně jistý vyznamem hate :D Omlouvám se za mou nevědomost :)Dodatek: Jinak si uvědomuji že tento tip reakce na komentář je v z velké části zbytečný a většina lidí to co jsem napsal je jasny a příjde jim logicky :) zbytečný :D Podobné věci se tu píší dle mého názoru zbytečně dnes a deně, tak jsem chtěl taky jednou něco napsat :) Pokud se někdo pročetl až sem tak děkuji za vaší trpělivost :)
-
http://img.artknowledgenews.com/files2010feb/Picasso-Le-baiser.jpg ART?
To PS bylo myšleno ke grafickému zpracování hry. Picassa si hodnotit nedovolím, nedopadlo by to pro něj dobře... *12* -
No tak to hej, to už pisatel asi trocha přestřelil.
Jen pro korektnost -> zrovna jsem připsal malej dovětek kurzívou. -
Dojem chápu, toliko mě pobavil ten suverénní soud Picassa.
-
-
-
pleteš dohromady stylizaci (která, uznávam, nemusí sedět každýmu) a kvalitu zpracování grafiky, která je (v rámci zvolený stylizace) prostě dobrá
-
Tohle co? Muzes byt konkretnejsi? Vadi ti ze je tam moc malo pixelu? Nebo se ti nelibi celkova stylizace? Co je jeste pro tebe urcita stylizace tak abys ji bral?
-
-
-
Tvoje baba je odpuzujici....
-
-
To opravdu nemůžeš přijmout fakt, že někomu se ten styl prostě nelíbí?
Možná ten člověk měl napsat "podle mého názoru" a bylo by to víc košer... -
-
To opravdu nemuzes prijmout fakt ze se nekomu nelibi ze se nekomu ten styl proste nelibi?
-
-
To nemůžeš napsat:
"Přijmám tvůj názor, ale nesouhlasím." -
-
Alespon nekdo pochopil!
-
Nemůže, to by nebyla hustokrutopřísná hláška, po který se máme všichni válet na podlaze smíchy.
-
-
-
-
-
Problém tohoto retro looku je ten, že dnes už je extrémně overused a nepůsobí jako nic zvláštního.
Aniž bych nějak jakkoliv hodnotil tuto hru, tak doporučuju shlédnout:
http://www.youtube.com/watch?v=K8Ifue2xGFY
Je to recenze na FEZ od slavného ROCKCOCK64, celá recenze je tentokrát vážná a nakonec mluví o indie hrách obecně a některého jeho myšlenky stojí za zamyšlení.
(Znovu opakuju, že tímto postem nijak nehodnotím Superbrothers: Sword & Sworcery EP.) -
-
Co to používají za styl hodnocení? Čím míň, tím líp? Nebo jak?
-
-
Jejich normální recenze jsou ostře míněné vtipy a pak jsou taková hodnocení potřeba.
-
-
Zajímavý, dík. Fez jsem si koupil předevčírem a o víkend se už k němu snad dostanu. Trochu mě mrzí, že jsem tohle video viděl před prvním zahráním, ale nějak to přežiju.:)
-
-
-
tak kvůli tomuhle jsem si chtěl dokonce kupovat nějakej iKrám, ale naštěstí jsem se dočkal, takže už pilně pařím...
rozhodně souhlasím s úžasností soundtracku - ten jsem poprvé poznal v rámci koupeného indiemusicbundlu a poslouchám ho skoro pořád (nejlepší skladba je And We Got Older), hlavně kvůli němu jsem hru chtěl hrát, i když jsem ani nevěděl, co je to za žánr :)
je to originální, má to úžasnou atmosféru (a s ní kontrastující humor, který to ve vážných situacích takříkajíc rozsekne), a i když je to asi opravdu jen na jedno zahrání, co dneska není? jediné, co mi vadí, je to nucené čekání na úplněk/nov - kdo to má vydržet nepařit? :D
za mě taky 9/10 -
-
na ten uplnek/nov se samozrejme cekat nemusi..
horsi je, kdyz nekdo (ja) jako uplnek identifikuje ten "skoro plnej mesic", protoze uz mu prisel uplne plnej.. -
To čekání na úplněk mě totálně dostalo, skvělej nápad! *4*
-
-
Včera jsem koupil na Steamu. Recenze dobrá, už se těším až se do toho ponořím.
-
Tak tohle vypadá naprosto nádherně. Recenze mě nadchla (díky az ni). 100% si chci tohle dobrodružství užít. Nepřestává mě udivovat, kolik vzniká naprosto úžasných projektů, které stojí za můj (váš/jejich) čas. Tohle má duši.
-
Netušil jsem, že se to chystá i na PC. Recenze moc pěkná, dost mě navnadila si to taky zkusit, když na to slyším jen samou chválu.