Přejít na výpis diskuzí
Švédští studenti hrají ve škole povinně Minecraft
11.1.2013 | Adam Homola
52 příspěvků
-
Já s tím naprosto souhlasím. Jako součást výtvarné výchovy je to dobrý nápad. Navíc tam jsou základy číslicové technologie, takže se tam dají vysvětlit základní principy fungování veškeré dnešní digitální techniky. Stačí se podívat na některá videa z Minecraftu, kde jsou vytvořeny funkční hodiny, nebo kalkulačka atd.
-
Na tvym IQ je to videt
-
Asi to nemyslel doslovně, ale zdá se mi, že školy plivají takový blby, že nemají ani potuchy o tom, co všechno musí projet voda, než ti vyteče z kohoutku. A né, nikdy jsem nedělal nic s vodou.
-
Pokud to není z přiblblých arkád, tak souhlasim. Stačí když je tam kokpit, zrcátka a nějaká reálnější fyzika a určitě to pomůže minimálně k základním návykům, třeba se před předjížděním podívat do zrcátek.
-
zprijemnit
-
Ruku na srdce,pamatujete si na nase skolni leta? Taky sme v ty dobe vyuzili kazdou moznost,jak se ulejt,jak si to studium z prijemnit. A to bylo jeste v letech,kdy se na ty zakladce neco vyucovalo. Tak sice nejsme Svedsko,ale nebudme naivni a nemysleme si,ze hrani Minecraftu nam vycvici budouci enviromentalni architekty :)))
Uprimne jsem se musel pousmat nad dodatkem autora clanku o hrani Sim City a budovatelskech strategii,ale urcite to nemyslel vazne. Ale s tou anglictinou ma pravdu,kdybych v mladi nehral na PC, dneska bych neumel ani helou. -
A to ani nemluvim o tom, že já jsem se vlastně naučil anglicky hlavně díky hrám :)
-
Nic proti tomu! Vzpomínám si jak jsem před několika lety dělal řidičák a můj školitel, relativně mladej kluk, mi řikal, jak je hrozně poznat na začátečnících, jestli hrajou závodní hry nebo ne... Taky hezkej příklad, jak může být hraní her praktické...
-
"Grammar nazi" *3*
-
:D :D .. já bych spíše doporučil Anno sérii, hraji 2070 a je to skvělá hra a určitě né lehká, než vybudujete první funkční frakci, tak vám to trvá i 10 hodin, samozřejmě, pokud jste začátečník, taky hodně závisí jaký si vyberete první ostrov apod. .. super hra a na výuku by byl super :)
-
á další Gramar Nazi *11*
-
Je neco vetsi dukaz, ze uceni je potreba?
-
No nevim, ale nebyly tam takový chuťovky, že za vlády Kleopatry se stavely ještě velký pyramidy? (nehrál jsem, jen jsem viděl videa :)
-
Jak já exceloval na základce při hodinách dějepisu díky Pharaoh... *2*
-
Asi známka toho, že se u nás ve školství hraje málo her, nebo vůbec žádný :)
-
no ty krávo....... ve "vjeták" jeden větší talent než druhej
-
Být ministrem školství tak povinně zavedu Civilizaci a EU do hodin dějepisu a zeměpisu. *4*
-
trolling?
-
tak proc se neucis zm*de ?
-
SimCity by bylo lepší, to je dokonalá výuková hra, co je navíc super zábavná :)