Přejít na výpis diskuzí
SW: The Old Republic nemusí být k dostání
19.8.2011 | Aleš Smutný
76 příspěvků
-
Jejej, nejstarší marketingový trik... PRohlašte, jak Vaše naprosto normální hra bude strašn výjimečná, vymyslete něco, co vytvoří dojem nedostupného a hůř sehnatelného zboží (jako třeba tohle rádoby omezení prodeje) a hola hej, všichni Vám urvou ruce. Stejné jako s "limitními" edicemi, i když se jiné neprodávají apod. *9*
-
-
Trefný příspěvek. Ještě bych dodal, že kdyby měli takový strach o vytížení serverů, tak prostě zavedou přihlašovací fronty jako ve wowku a tím zabijou dvě mouchy jednou ranou.
-
-
Víš ty chytrolíne, to oni právě nechtějí to by bylů totiž neskutečnej fail.....to lidi odradí když ji mto napíše že musí čekat.....
-
-
Takže říkáš, že fronta (maximálně hodiny při nejzalagovanějším launchi) je horší, než nemožnost si hru zahrát třeba dva, tři týdny díky tomu, že ti tu hru prostě neprodají a účet i prostě nezaktivuješ? Fail :D
-
Krávy jsme spolu nepásli.... alespoň teda myslím... *5*
Fronta je fronta, hra je prodaná, prachy jsou v bance a každá fronta někde skončí.
Fail je naopak neprodat a dát jim čas si to ještě rozmyslet.
-
-
-
-
A proto mám už objednanou Collectorku a preorder code zadanej! *14*
-
-
Byl to od nich krutý mind trick, ale odolal jsem a koupil jenom standard :D
-
To same *3*
-
-
Taky tak, už dva týdny *3*
-
-
-
Me se spis zda, ze maj v kalhotach a chtej, aby si to lidi predobjednali.
-
-
Já si myslim, že co se týče už nynější fanouškovský základny (a vzhledem k tomu, že hra ještě ani nevyšla, tak potěšpánbůh), vůbec nemusej mít strach ohledně případnýho nezájmu o hru.. Spíš bych fakt věřil strachu z přetěžování serverů, který by jistě (kdyby byl hned od začátku neomezenej prodej) praskaly ve švech..
-
-
Jenže půlka těch fanoušků bude tvořit lidi co maj rádi SW, bioware nebo rpg a tihle si to podle mě jen dokončej příběh a pak to ukončej a už si to nezaplatí.Nakonec ti zůstanou jen lidi co maj zájem o endgame obsah a pochybuju že to v tomhle ohledu překoná wow nebo nabýdne něco co by wow nemělo.
-
-
Souhlasim .... fanda co ma jen proste rad SW to veme jako doplnek a po pribehu pujde dal.
-
-
To vůbec nemusí být pravda, pokud něco o té hře víš, tak co se příběhu týče tak má vyjít na nějakých 200 hodin. 3 akty pro jednu postavu každý akt kolem 60-70 hodin příběhu. A máš tam 8 postav pro každou jiný příběh, a to nepočítám endgame, a jiné věci jako crafting, bavení se v guildě, pvp apod. Zkus si něco zjistit než budeš soudit hru tak rychle :)
-
-
Darius: Přece netvrdím, že musíš projít všechny postavy, jen říkám, že všechny MMO prvky v té hře jsou, ať už je to pvp, pve, rp které záleží na hráčích, crafting, a hlavně zábavné expení, které nemá složení 9/10 questů zabij 10 želv a získej jejich maso :D Upřímně nevím proč tuto hru hájím, co se týče Bioware mám absolutní důvěru v to že mně to bude bavit což deklaruje má roční předobjednávka :)
-
Darius: Ok, stačí, když projdeš příběh dvou postav - jedna za republiku, druhá za impérium. Příběh tě tím pádem vyjde na 400 hodin. Tvůrci tvrdí, že příběh jedné postavy jsou v podstatě "tři kotory". Když k tomu přidáš nějaké to PVP a zběžné šmejdění po planetách, jsi na dost vysokém číslu a ani nemusíš být žádný ultra nadšenec.
-
Chceš mi říct že si tohle všechno projdeš?Tak pokud bude takovejch nadšencu do expení víc tak ani endgame moc řešit nemusej no :D.Navíc těm číslům moc nevěřím.Teť jsem vyděl záběry z raidu a nic moc teda.PVP pravda, ale jakej bude nevím no a nakonec zbýrani kovu a haranpadí po planetě rozhodně zábava nebude.
-
-
-
Tak ono to ani nemusí překonat WoW, stačí, když bude na stejný úrovni (respektive na stejný úrovni jako wow bejvalo). Protože lidi co hrajou WoW chtěj něco jinýho, mě už taky nebavil Azeroth a jeho neustálý modifikace a doplňky v podobě Northrendu atd. Navíc co já vim, co fans píšou na forech (oficialních, neoficiálních, českejch, zahraničních), tak většina z nich počítá s endgame contentem. Navíc si myslim, že když už bioware tolik bazíruje na příběhu, tak postupný patche a další expanze budou ten příběh rozvíjet víc, než třeba ve WoWku.
-
-
-
-
No tak jestli tohle nema byt jen sprosta reklama na okamzity predprodej, honem si predobjednat jak vychc*nost. A soude podle nekterych slabomyslnych prispevku nize dobre fungujici.
-
Ale buď. Po těch failech co byly s ostatníma MMO, hodně lidi raději počká jestli to bude mít vůbec cenu kupovat.
-
-
A proto jsou CE většinou vyprodaný a v předobědnávkách se trhaj rekordy, že? *15*
-
-
to Conan trhal taky
-
-
jojo, a z Warhammeru byli všichni jak taky posraní... obě dvě krabice mi hnijou na skřini...
-
-
Tak Warhammer si to posral sam, kdyz prestval byt jako Warhammer ;)
-
tak tak po te co jsem se spalil s Conanem to veskere nove MMO budou mit tezke...
-
-
Já ještě nemluvim o jistym úspěchu tý hry, přestože v něj věřim, ale nemyslim si, že je pravda, že si lidi raději počkaj, jak bude hra vypadat finálně. Takhle jsem to myslel.
-
-
navic si myslim ze spousta lidi tak nejak uz nechce u jedne hry travit pul zivota preci nemusi kazda MMO hra byt o tom ze cim vic casu ji venujete tim dal se dostanete, ale ma to byt zabava pro kazdou volnou chvili ne prace na budovani postavy skilllu atd.....
-
-
"preci nemusi kazda MMO hra byt o tom ze cim vic casu ji venujete tim dal se dostanete, ale ma to byt zabava pro kazdou volnou chvili ne prace na budovani postavy skilllu"
Palec nahoru! Takhle podle mě vypadá zdravý postoj ke hrám.
-
-
-
-
-
Nevim proč se o většině MMO řiká fail, jedinej kdo očekává, že sesadí WOW z trůnu jsou fanoušci MMO žánru :D RIFT? AOC a Warhammer jsou hry co stále vydělávaj, prvotní vlnu si každá hra získala a nějakou základku si každá vytvořila.
-
-
Fail je když si to předobjedná několik set tisíc lidí a ani polovina to za měsíc už nepředplatí. Uspěch je, když se hráčská základna minimálně usadí, lépe roste od počtu předobjednávek.
-
Ono skupina platicich hracu je jen jedna a vsichni nemohou hrat vsechno, na to by musel mit clovek 2 zivoty, jrnomze tento nepodstatny udaj jaksi vsichni opomijeji a vsichni se vidi jako kralove v oblasti MMO
-
-
-
Určitě skvělá věc.
Mě to ale připomělo a je to trochu OT když začínala BETA na WAR http://www.youtube.com/watch?v=j3aN7zVBv3w *1* -
Jasne bude to totalni fail ze starym soubojovym systemem a navic pod zastitou EA....
-
No, co jsem tak vyčetl a vypozoroval různě po internetu, tak hráčská základna této hry začíná být opravdu huge...
-
-
Na to, jak ta hra vypadá, je to opravdu více než zvláštní. Nebude mít na krabici 18- ?
-
-
možná...ale IQ
-
-
Chlapci, chlapci, kde se ve vás bere tolik nenávisti? *6*
-
-
Za to můžou videohry.
-
-
Já mám teorii o malých pinďourech...
-
-
-
-
-
Jo, na to, že hra ještě nevyšla, tak je maximálně nahypovaná a fans je kotel. A pokud hra nezklame, což si myslim, že se nestane, podle toho co je o ní zatim známo, tak bude obrovskym úspěchem a obrovskym money-makerem..
-
-
stejně jako úplně každé začínající MMORPG posledních let a ve výsledku to může být stejně propadák
-
-
O MMORPG se moc nezájímám, protože to jednoduše neni muj šálek kávy, ale nějak si nevzpomínám že by v posledních několika letech bylo nějaký MMORPG vyhypovaný tak moc jak SW. Ta reklamní kampaň a neustálá marketingová masáž je neuvěřitelná.
-
-
tak to je opravud videt ze se o mmo nezajimas, staci vzpomenout na vanguard, age of conan, aion nebo rift. vsechny mega hype, navaly s frontama, miliony prodanych kopii a po 3 mesicich merge serveru, transfery a ted po nich nestekne pes.
-
-
Velikost kampaně neznamená, jak moc se o tom píše na tiscaligames. Například takovou návštěvnost jakou měli přednášky, prezentace a všechny možný panely SWTOR na conech poslední dobou (e3,CC,Gamescon..), neměly ani jedna z těch her co jsi vyjmenoval. Ani se k tomu nepřibližovaly.
-
Ani jedno ze zmíněnejch nemělo takovou kampaň jako SW. Možná Age of Conan se mu mohlo přiblížit, ale ani Rift ani Aion takhle velkou kampaň neměly.
-
-
EA umí udělat dobrý marketing, ovšem jejich hry jsou většinou doslova mizerné kvality...
-
-
lol
-
-
-
-
-
-
Něco mi v tom nehraje. Určitě to může přimět pár dosud nerozhodnutých hráčů k předobjednání hry. Ale že by jich bylo tolik, aby se vyplatilo přiznat, že hra možná nezvládne velký počet uživatelů? Vzhledem k tomu, že Bioware zoufale potřebuje megaúspěšný launch a obrovský počet prodejů v rámci něj, se mi nechce věřit pohádkám o tom, že počet budou omezovat kvůli kvalitnějšímu hernímu zážitku.
-
-
EDIT: Blbě jsem si tě přečet, myslel jsem, že spojením "zoufale potřebuje" poukazuješ na možnost existenčních problémů Bioware, kdežto tys měl asi na mysli pouze situaci ohledně SWTOR.
-
-
Jo, psal jsem o SWTOR.
-
-
-
Když si vzpomenu jak patch 3.0 udělal z WoW na 14 dní nehratelnou hru, tak tenhle krok vývojářů rozhodně uvítám.
A přestaňte to pořád srovnávat s wowkem. To každým patchem jde do kytek a i když mu odešlo 1M hráčů, tak ještě dlouho bude na 1. místě co se týče hráčské základny. -
-
14 dní vážně ?Nevím ale možna by měli spustit víc serveru než dělat z lidí pitomce.To by taky mohlo pomoct.
-