Přejít na výpis diskuzí
Temné fantasy Hellblade představuje krásy svého světa
21.9.2015 | Aleš Smutný
42 příspěvků
-
Hned jsem si vzpomněl na Valhalla Rising. Škoda, že to bude hack and slash.
-
meh
-
prosímtě delO, chováš se, jak kdybys teď pojem dark fantasy vynalezl. Warhammer je DF a jsou tam trpaslíci i elfové. DF je o surovosti a nekompromisnosti světa.
-
dark fantasy je pro mě krev, gore, rape and badass villains kteří nevypadaj jak plasťáci z WoWka. Čili Witcher toto vše splňuje. DF nemusí být jen o tom, že je tam tma. No tak, ty jsi přeci ten chytřejší delO
-
dobré, ale škoda že se hraje za ženskou postavu, to hře trochu ubírá.
-
ok. částečně jsi mě přesvědčil, couvnu na maximální hranici, je to něco mezi High a Sword and Sorcery.
Zaklínač hlavně v posledních dvou dílech vykrystalizoval do neskutečného guláše( ne v pozitivním slova smyslu), že je to opravdu těžké někam řadit. -
nevidím v tom problém, tyhle nesmyslné logické detaily půjdou krásně okecat, jelikož se vše odehrává v hlavě hlavní hrdinky.
-
Ano, z těch současných škatulek bych řekl, že to k tomu má nejblíž, byť pro mě teda Zaklínače bude vždy nejvíc charakterizovat neoficiální skupina "slovanská fantasy". Ale jednoduše mi opravdu svět a příběhy Zaklínače nepřijdou jako "klasičtí představitelé high fantasy", těch je myslím dost a vypadají jinak.
-
Drevený dom, slamená strecha, a vo vnútri pod trámom zapálená fakľa. To vysvetľuje ten požiar lesa na konci videa *1*
-
tak že to přesně nepasuje, tak to neznamená, že kvůli tomu vytvoříš novu podskupinu :)
Epicka to není, Dark to taky není, heroická taky ne, High se ti nelíbí, tak co tak naprosto obyčejná conanovka Sword and Sorcery? -
Přijde mi hloupý hádat se o škatulkách a podškatulkách, ale Zaklínač mi jako "high fantasy" nesedí, minimálně tedy knížky určitě ne. Na to je to moc komorní, špinavý, málo vznešený. Osobně bych Zaklínače zařadil žánrově a settingem někam poblíž Barbara Conana, čili řekněme Sword & Sorcery, nebo "low fantasy".
Pod termínem "high fantasy" vidím spíš elfí jízdu, která přichází dodržet tisíc let starý slib a postavit se armádě zla, meč s nějakým honosným jménem ukutý v plamenech z podsvětí... that kind of stuff. To se Zaklínači nepodobá. -
teď jak přemýšlím, je to vůbec fantasy? Hrdinka má nějakou pokročilou schizofrenii, léči to houbičkami a má z toho noční běsy. Viděl bych to na psychologickou, historickou hru, ale nic nemění na faktu, že se na to extrémně těším...
-
Ups, sorry, špatně jsem to napsal, myslel jsem, že PoE určitě high fantasy je, akorát jsem to pak přepisoval, tak to vyznělo blbě, ale Zaklínač rozhodně není, prostě to nemá vůbec žádný styčný body s věcma jako Dragonlance, Forgotten realms, Dragon age, Kolem času nebo Pánem prstenů. A proč bych nemohl používat jako příklad právě toho, kdo ten žánr definoval? (Ano, byť byl třeba jedním ze zakladatelů samotného fantasy žánru, tak když se pak vyprofilovaly nějaké podskupiny, tak přesně zapadl mezi high fantasy) A ano, do toho všeho patří i nějaký vyšší cíle (ona taky celá epic fantasy se často kombinuje s high nebo dokonce jsou rovnou braný jako jedno a to samé) nebo jaká je podle tebe definice high fantasy, když jí tady pořád používáš? Jaký má typický znaky, který splňuje Zaklínač? Moc by mě to zajímalo. To, že jsou tam elfové a trpaslíci? Je snad jasně vidět, že tam fungují úplně jinak než v ostatních sériích. Dark to není, ale zařadit to vedle těch ostatních typických high fantasy věcí je podle mého mimo.
-
No je to sila *15* bohuzel to je takovej nesvar v hodne hrach - takovej "detail", ale kazi ti to proste
-
Nic proti, ale bylo by fajn, kdyby si autor článku svoje dílo alespoň jednou přečetl než ho pověsí na zeď. Chyb je tolik, že by se za to mohl stydět i školák ze základky.:))
-
Lol to co jsi popsal je klasická omáčka ve fantasy která obestírá každou postavu aby byl děj mnohem komplexnější .... to co popisuješ je klasická realita života (TRAGEDIE) nikoliv DARK FANTASY :)
-
draci můžou být i v Dark Fantasy, ale nečetl jsem dark fantasy, kde by pobíhali elfíci a trpaslíci.
-
takovou zápletku najdeš i v céčkovém filmu, budeš to taky řadit do Dark Fantasy?
-
Vrámci Her je Witcher pro vás možná dárk protože doposud nebyla hra co by opravdu byla DARK FANTASY ..... ja to soudím dle pohledu Fantasy obecně. Je plno knih co jsou doslova temné že Witcher je jen soubor pohadek pro děti. To že není zatím hra která by byla Dark fantasy ve hrách neznamená že Witcher jí je :) ...
-
a draky jo? *4*