Přejít na výpis diskuzí
Tera - dojmy z nadějné akční onlineovky
28.2.2012 | Redakce Games.cz
120 příspěvků
-
uvital bych nejaky screenshoty z gameplaye, s interfacem, hudem... ja vim, ze se to mozna da najit nekde jinde, ale proc tam jeden takovy screen nedat? jinak bezva, ze se tu nepise jen o swtoru...
-
-
Rád bych dodal autentické, ale během Closed Ceta Testu 1 (17.-19.2.) jsem neplánoval nic psát, takže jsem ani nescreenoval. Tento víkend se koná CBT2 a z toho plánuju dojmy také, a budu pilně típat jeden screen za druhým.
Zatím můžeš na Youtube najít spoustu videí z CBT1 pod heslem jako např. "TERA EU CBT1", včetně spoustu gameplaye s interfacem i HUDem.
-
-
No mne upřímně Pokemon stylizace sedí víc do asijské fantasy Tery, než podobný komixový pokus o stylizaci u SWToR, tam je to jak pěst na oko. Na closed betu Tery jsem dostal vstup taky. A teď trochu lituju, že jsem to nezkusil. Na druhou stranu kompletní přestavba kuchyně a koupelny mi moc prostoru stejně nedávala *1*
-
Jak je to s dostřelem u luku?To len šíp letí rovně a postupně klesá a nebo prostě po určité vzdálenosti zmizne?
-
-
Když zaměřovacím křížem zabereš nepřítele, tak se ti vedle kříže objeví jeho vzdálenost v metrech. Úvodní skilly mají dostřel 15m a standardní útok buď 15 nebo 20m, bohužel si teď nejsem jistý, ale skoro jistě 20m.
Na delší vzdálenost šíp víceméně zmizne. -
-
Škoda,že to nemá nějakou základní balistickou křivku.
Takto ale snadno uhneš kouzlu ne?Když uděláš krok mimo dosah skillu. -
-
Tvoje rychlost běhu se velmi liší v boji a v "nebojovém stavu". Takže v PvE monstrům vyloženě jednoduše neutečeš. A v PvP většinou ani utíkat nechceš, spíš se pobít.
Celkově než utíkat je lepší uskakovat/blokovat.
Jinak balistická křivka a obecně pokročilá fyzika by byla super... no, doufám v to jako evoluci tohoto bojového systému v budoucích MMO.
-
-
-
-
jednou se dočkám mmorpg v češtině.
-
-
Myslím, že odpověď je jednoduchá. Nedočkáš se pravděpodobně nikdy, pokud si ji neuděláš sám. Z hlediska vývoje populace v Česku, anglicky negramotných lidí bude ubývat. Pokud tedy nepřijmeme sice možný, ale prozatím hypotetický scénář, že anglosaský svět převálcuje Čína. Pak by mohla anglická gramotnost v české kotlince klesat ale jedině na úkor růstu čínské. Nebo arabské ale to by zas možná došlo k zákazu pokleslé zábavy počítačový her.
Samozřejmě, v horizontu asi 20 let se teoreticky můžeš dočkat automatického online překladu čehokoli z libovolného jazyka do jiného (něco jako integrovaný google translátor do libovolné windows 12 kompatibilní aplikace možná i s audio složkou.) -
-
A možná i bude schopný to přeložit schopně :D
-
-
nechcem sa Ta dako dotknut ale ...pride mi zvlastne ,ze kazdy tvoj prispevok je o tom , ci je alebo nie je ta a ta hra v cestine....nezamyslal si sa nad tym ze namiesto cakania na cz dabing hry , nebude lepsie zlepsit si ( naucit sa ) en , cim vlastne nie len - 1. budes fungovat aj bez cz prekladu ale aj si dotycnu hru zahrajes bez cakania ? Navyse sa hovori ,ze kolko jazykov vies, tolko krat si clovekom a mali by sme sa zvdelavat pocas celeho nasho zivota *3*
-
-
mrkni na muj profil.
-
-
Hlavně to konopí tam *7*
-
porucha učení != neschopnost se učit. Jak moc snadné je hodit nohy na stůl, když má člověk v kapse omluvenku?
-
-
-
dovtedy sa stihas aspon 10x naucit anglictinu na stredoskolskej urovni co ti na hry staci
-
na co...? skvělá příležitost procvičovat cizí jazyk..
-
Mám pocit, že jsem viděl kdysi v Game Page reportáž o nějakém českém MMO, ale už je to delší doba a nevím jak to dopadlo...
Taky některé free servery pro některá MMO mají některé texty přeložené. Ale to je asi až mockrát "některý", aby to stálo za to. -
-
Jedine o kterém vím (a taky ho hraju) je drakensang-online je to zadarmo a je to na tom bohužel znát.
http://www.drakensang-online.cz/ -
-
A co Chmatákov? :D
-
-
Tak, tak. Chmatakov je nejlepsi !!
-
-
-
-
-
Jako prijemnou zastavku mezi L2 a uzasnou Teru jsem si dal SW: The Old Republic...ale Tera bude proste na mnoho hodin/dnu/tydnu/mesicu a mozna i let uzasna zabava!
-
zaujimave. bude to f2p alebo platene? a je neaka open beta alebo sa chysta? mohol by som poprosit autora uviest bud tu alebo v dalsom clanku aka je technicka stranka optimalizacia pripadne hardwarova narocnost? dakujem
-
-
Je to s měsíčními poplatky, možnosti placení viz dole v tomto článku:
http://community.tera-europe.com/home/news/article/information-on-retail-digital-versions-pre-order-available.html
Open Beta bude, tady najdeš celý testovací kalendář.
http://community.tera-europe.com/home/news/article/overview-about-beta-phases.html
Technické stránce hry se plánuju věnovat v dojmech z CBT2, kde budu demonstrovat screeny, jak na mém notebooku hra vypadá. Ale zkráceně: "Mám Lenovo Ideapad Y570 (verze s i5 a bez SSD) a jede mi to super."
-
-
Díky za dojmy Ringu, láká mne přímé ovládání boje ^_^.
Můžu se tak nějak obcně zeptat, jak funguje blokování? -
-
Blokovat můžou třídy Lancer a Berseker.
Já to mám nastaveno na pravém tlačítku myši, které dokud držíš, tak automaticky blokuješ údery zepředu - pokud se mi za Lancera blok povedl, tak jsem nedostal žídnou damage. Ale např. boss lvl 38 mě one-hitnul i přes blok - já byl jen lvl 22. Údery se stran a zezadu logicky nevyblokuješ, a pokud pravé tlačítko pustíš, tak má blok asi tři vteřiny cooldown.
Lancerův dřevec a štít (hra to počítá jako jeden item ve weapon slotu) má v popisce mimo způsobovaného zranění i čísleně vyjádřené max. možné příchozí zranění, co může vyblokovat. Berserkerova sekera to má vyjádřeno v procentech - pokud vím, tak např. 75% zranění, ale asi se to různí sekera od sekery...
Jo a štítem se dá vyblokovat i šíp od Archera či fireball od Sorcerera, a taky útoky od příšer 100x větších než jsi sám. No, není to moc realistické, ale jde prostě o herní mechaniky.
-
-
V ten den vystoupim z Hádesovo říše a začnu ho pařit taky...Ehm, nějak mi to nereagovalo na BoB.2@tiscali
-
Aneb ukradeny kody Lineage III na scene? Sem zvedav jak dopadne ten soud, jestli tu hru v dosavadni podobe vazne nezakazou...
-
-
Taky sem něco četl:D. Se ani nedivim, když půlka MMO her vypadá stejně
-