Přejít na výpis diskuzí
Test Drive Unlimited 2 - jak se hraje a co hře chybí
8.2.2011 | Václav Rybář
182 příspěvků
-
HRA je super! Zatím jsem jen testoval grafiku. Dnes opráším G25 volant. V rozlišení 1920x1080 s very high detaily a 8xAA to vypadá překrásně. Zvuky jsou taky povedené. Kraviny kolem plastiky atd, bych klidně oželel, nepotřebuji někde chodit, hru hraji kvůli poježdění na ostrově. Mě zkrátka tato série baví svojí otevřeností. Jestli chce někdo opravdu závodit tak ať hraje GTRka nebo LFS.
-
aby tu nebylo zbytečně moc znechucených komentářů, napíšu taky něco já:) včera večer sem se do ní pustil asi tak na 3-4 hodiny..hru sem objednával přes steam už asi před 2 měsícema, takže mám legální a updatovanou kopii s funkčním multiplayerem..a to je podle me právě chyba těch stěžovatelů..hra stažená nelegálně není vůbec plnohodnotná..nevím jak moc je pirátská verze patchovaná, ale i tak..vlastním celkem moderní počítač, takže mi hra běhá hezky a bez trhání, jezidm na volantu G27..tak a teď ke hře samotné..po zapnutí si všimnete trochu nepříjemného ovládání menu..to je hlavně tím, že je to hra spíše pro gamepad, než pro myš a klávesnici, proto jsem hned zabrousil do menu s ovládáním a nechal si všechno automaticky namapovat na volant a hle..ono to fungovalo..takže nyní se pohybuju v menu pomocí tlačítek a vše je mnohem rychlejší a čistší..po začátku si můžete vybrat ze tří aut..já zvolil mustanga, protože se mi líbil vizuálně nejvíce a taky proto že má celkem příjemně jen tři rychlosti + zpátečka, takže do začátku sem nemusel moc řadit..zvládl sem první autoškolu prakticky bez opakování, neni těžká..akorát v závodech se s autem moc dobře nejezdilo..zbytečně smykovalo a proto sem nakonec zvážil koupi ještě toho krásně hranatého lotuse a hned se jezdilo příjemněji..k jízdnímu modelu..ano, není to simulace, ale zas tak příšerná arkáda taky ne (alespoň teda to tak nevypadá z pohledu řidiče). za projíždění těsně kolem aut dostáváte penízky a dá se tak vydělat i několik tisíc..jednou sem projel kolem protijedoucího dodge nějakého jiného hráče a docela me pobavila naše výsledná rychlost..už se nemůžu dočkat až se proti sobě naplno rozjedou dvě zondy:) hra nabízí celkem dost customizace, ačkoliv ne vždy úplně elegantně řešené..například nanášení stickerů je celkem horor, pokud si chcete udělat třeba rychlé pruhy přes celé auto..já sem se na to nakonec vykašlal..co me pobavilo byla návštěva plastické estetické kliniky, kdy po úpravě má hrdinka vyšla a měla na hlavě obvazy, takže vypadala jako mumie..doufám, že si to brzo sundá:) vyzkoušel sem také druhou autoškolu v suv..nebyla už tak jednoduchá, ale většinou napodruhé, maximálně napotřetí jsem úkol zvládl..časové limity jsou občas těsné, ale nutí vás to alespoň se opravdu naučit řídit..a nakonec lidé co mají pocit, že ovládání je divné, tak si párkrát zajedou 20 km tam, 40 tam a už jim to ani nepřijde..jediné co me moc nepotěšilo byla hudba..jistěže se mi nemusí přímo trefit do vkusu, ale mohl by být přehrávač dotažen tak, že by zvládl bez problému zvládal přehrávat vlastní playlisty..sice sem návod našel, ale nějak se mi to nepovedlo..ještě bych se zmínil o počasí..moc se mi líbí střídání dne a noci, slejváky taky, ale největší radost sem měl, když přestalo pršet, začalo svítit sluníčko a na vozovce se utvořily louže..ta atmosféra me opravdu vtáhla..pustil sem si rádio, otevřel okýnka a projel si pár silniček..myslím, že tahle hra není ani tak o závodění..rozhodně ho nevidím jako hlavní náplň hry..spíš si jí užijí lidi, co mají volant (gamepad) a rádi se jen tak projíždí a vychutnávají si ta krásná auta, scházejí se a vůbec využívají všechny možnosti hry..snad to pomůže některým, které odradili od koupě páni piráti *3*
-
-
jak pises ty taky ji mam prez steam celkem stebou souhlasim jen azn a tu skolu svu ta me zase prisla lehci jak ta normalni :) jinak radio je opravdu bida :)mozna tak 5 pisnicek co sem slysel bylo dobrych :) jeste k tem suv absulutne nuda :) nevim no ale ty zavody me moc neberou to je uz lepsi jezdit jen na apsfaltu..jinak prvni TDU bylo takovy dospelejsi ale tohle je spis pojetim pro mladsi hrace hlavne co se tyce upravy toho vaseho avatara, jinak zatim nemam volant mel by prijit do tydne tak to hraju na klavesnici na ni se to da hrat lip jak jednicka
-
-
já měl u svu většinou spíš ten problém, že sem nedopatřením drcnul do těch barelů..asi sem jel moc rychle..ale teda nevim jak bych některý věci dal bez volantu..no radši to nebudu zkoušet:D
-
-
Díky za podrobnější info. BTW ty obvazy na hlavě mě pobavily :D:D:D:D:DD:
-
-
ještě me napadlo proč vlastně tam není třeba modelování poprsí a zadečku? i když ono stejně všichni asi hrajou za chlapa:D
-
-
*1* Taky jsem dospel k zaveru ze hra neni o zavodeni. *1*
To by meli ale asi zmenit nazev ne? Treba "Highlife Unlimited" nebo "Dance Party Unlimited" a nebo rovnou na "The Sims on the wheels".
Vidis to a ja blbec jsem cekal ze hra je hlavne o zavodech a ta vata kolem je jenom na spestreni. A vono je to naopak. Zavody jsou jenom vatou a spestrenim pro simulaci zivota frikulinsky spolecnosti na Ibize. *7* -
-
ale tak stejně většinu času trávíš v autě..teda pokud do těch prodejen a tak jezdíš a nenecháš se tam jen přenést klikem..zrovna dneska se chystám si zahrát nějaký z uživatelských závodů..je fajn, že se dá s lidma soupeřit za peníze o první místo
-
-
-
Tak tato hra je pro mne velikým zklamáním. Po nádherých trailerech a celkem zajímavých prvních záběrech z hraní jsem myslel, že vývojáři dotáhnou koncept tdu mnohem dál. Jenže oni nám místo toho naservírovaly hru, která je dle mého názoru horší než první díl. Jízdní model je vysloveně nepříjemný, chovaní aut je nepředvídatelné, nepřirozené a i na arkádu kterou tdu je a vždy bude absolutně nerealné. Je jedno jaké máte nastavení sport, hardcore nebo s asistencí se i na kvalitním volantu hra nedá ovládat. Osobně si myslým, že arkádové závody by se měly ovládat snadno proto je to arkáda, ale tady se někdo snazil na jednoduchý jízdní model namontovat prvky realismu a líbivé smyky a stal se nám ztoho mix který není ani arkáda ale ani se neblíží na stranu simulace a už vůbec to není zábava. Po grafické stránce hra taky zklamala. Autoři to přehnaly s efekty a všemy pozlátky až hra působí přeplácaně, modely aut a ostrov jsou celkem hezké , ale ty postavy jsou příšerné a celkově hra působí zastaralým dojmem.Moc dobře vím, že se dnes nedělají hry pro hráče, ale aby vydělaly prachy a tak můžem být jen rádi, že to nesprasily ještě víc, ale těm komu se hra líbí to vadit nebude a hru si koupí. Jsem rád že jsem si hru nejprve stáhl a po několika hodinovém trápení s díky smazal a nevyhodil zbytečně peníze. Nevím jak se hra hraje na konzolích ale na pc je to děs. Toť můj názor a můžete mínusovat jak chcete mě je to úplně u ......
-
-
Viděl bych to asi stejně. Jednička na ten hardcore mod byla s volantem aspoň zábava. Také to chtělo z počátku trochu zvyku a poladit volant. Ve dvojce jsem si ale s tím nastavením hrál asi 20 minut, než jsem zjistil, že to stejně nikam moc nevede. Simulátor jsem od toho rozhodně nečekal, ale závodní hra, obvzláště arkáda má hlavně bavit samotnou jízdou a ne člověka trápit. Takto mně za celou herně závodní historii odradil snad jen NFS Carbon. DeadSpace2 jsem si na PC třeba koupil rovnou (demo nebylo třeba) a výsledek spíše ještě překvapil. Tady jsem ale udělal výjimku, hlavně kvůli ovládání a hru nejdříve zkusil. Po hodině pokusech dát tomu šanci to šlo ale zase z disku i s image. Kdybych si to rovnou koupil, asi bych si teď rval vlasy, neboť to nemá šanci ani časem za malinký peníz. I ten soundtrack, co není zrecyklované odjinud, tak je strašné :) Možná, kdybych vytáhl gamepad... ale to i ten Hot Pursuit má mnohem zábavnější jízdní model (jako arkáda). Tady s tím člověk musí vyloženě bojovat :/
-
-
Ja tomu venoval cely odpoledne a dospel jsem k stejnymu zaveru. Hra je proste delana pro nekoho komu nejde o jezdeni. Obavam se ze hardcore nastaveni jenom v plne nahote ukazuje bidu fyzikalniho engine a zadnej patch to moc nevylepsi. Nepodari se jim dosahnout ani na jizdni model Mafie2 natoz na GTA IV. A o nejakem priblizeni k simulaci nema ani cenu uvazovat.
-
-
proti gustu.....atyd.
-
-
proboha co to je ten frikulin? v jednom textu se to slovo objevuje az nejak moc, ne? v radiu, v autech a ja nevim kde vsude...
-
-
slovo "frikulín" je totiž asi samo o sobě free cool a in :) A jak koukám, tak taky pěkně chytlavé. Redakce to použila ve Fight Klubu, v recenzi a teď toho budou ještě i plné diskuze :D
-
-
Veliké zklamání, otřesný jízdní model, mizerná optimalizace a grafika je až příliš kreslená. Jediné co mě zaujalo je samozřejmě propracovaný rozlehlý svět a modely aut včetně jejich kokpitů, ale toho si člověk kvůli výše zmíněným nedostatkům stejně neužije.
-
kdyby udelali rizeni tak plynule jako vlneni koz tych frikulinek tak by to bylo mnohem lip. nevim ale auta se tvari jako by ani nemali tlumice a byli priklincovane..... myslim, ze zatim najlepsi realisticky jizdni model v arkadovy hre byl u GTA4, skoda ze takova fyzika neni i v jinych hrach *9*
-
Ja se marně snažim udělat řidičák A3/2 už asi pul dne. Nejsem žadny expert a zavody hraju abych se bavil, ne nasiral. Ty časové limity jsou často uplně přestřelené, tahle hra prostě není dělaná pro casual hráče. Prostě dokonale přesnou jízdu 3-5 minut v kuse bez rezervy na jedinou chybku moc lidí zvládat nebude.
-
-
Autoškola není tak těžká jasně na první pokus to asi málo kdo dá, ale zas to není nějak tragické a nemusí se to opakovat tolikrát
-
-
S tím bych nesouhlasil první autoškoly na Ibize jsou v pohodě ale teď dělám další na hawaii a je to naprostý nesmysl přesně čas je nastaven strašně těsně a co je horší auto i při sebemenší odchylce jde okamžitě do smyku příklad za vše při startu když držíš jen plyn a uto by mělo vystartovat tak jde do pomalu do smyku stáčí se do jedné strany at prostě nesmysl hra jinak neni zas tak špatná ale tohle je strašnej opruz navíc tyto mechanizmy se přímo v závodech neobjevujou tak nevim proč je cpou do autoškoly *10*
-
-
a teď co je lepší, mít trochu výzvu nebo udělat všechno hned napoprvé a pokaždé být bez problému první?
-
-
Problém je ten, že autoškola nejde a v závodech jsi první o 10 vteřin.
-
Těch topiců a postů všude možně že autoškola je přestřelená začíná být celkem dost, což je vzhledem k tomu že hra jeste nebyla ani oficialne vydana celkem fail. Navic hra nema žadne nastaveni obtižnosti, ja osobně rozdil mezi hardcore a full assistence nepozoruju. Pak co se dá nazvat trochou výzvy pro zběhlé simulátorové hráče se dá nazvat noční můrou pro casual hráče. Autoškola představuje problém v momentě, kdy nenabízí prostor pro chybu a ref. čas je určen dokonale ovládanou UI, která prostě nikdy nedostane smyk a přesně ovládá auto i v obrovské rychlosi. Hra = hrát si = bavit se. Někomu nevadí opakovat jeden závod půl dne, ale většině lidí ano, má to totiž do "trochu výzvy" hodně daleko. Samotné závody jsou v pohodě, vždy se navíc jedná o sérii a není třeba vždy zvítězit. Ale mluvím o autoškole, je občas extremně těžká a projít se musí bez jediné chyby.
-
-
Není pravda. Hra oficiálně vyšla. Sice se uvádělo, že má vyjít 8.2. v US a 11.2. tady, ale již včera jsem ji mohl stáhnout (originál). Dnes již hraju online (stahoval jsem přes noc, pro uk a eu).
-
bohužel jsem zatím nehrál, tak nemohu hodnotit obtížnost zmiňované autoškoly...
-
-
-
-
Zatím taky spíš negativní zkušenost. Jedničku jsem víceméně projel a na hrách jako NFS a především Gran Turismo jsem strávil stovky hodin, ale tady pomalu nemůžu vylézt z autoškoly a už se bohužel dostavuje frustrace. Šlo mi hlavně o to povozit se ve Veyronu a pár dalších nádherách, ale asi na to nebudu mít trpělivost, když pořád kysnu v autoškole.... :/
-
Ještě jsem to osobně nezkusil, jelikož čekám na reklamované RAMky, ale na kamarádovo PC sme to spolu zkoušeli a vzheldem k tomu, že už v autoškole málem rozsekal klávesnici, to asi opravdu nebude tak jako v jedničce, kterou sme dohráli nesčetněkrát a i na klávesnici z kokpitu to bylo fajn. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším na volantu na svém PC, pokud mě ho to teda identifikuje. Ale zatím z toho zrovna dobrej pocit taky nemám. Těšil sem se na to jak malej kluk a zatím to vypadá, že se jim to moc nepovedlo. Škoda
-
Mám za sebou 4 hodiny jezdění. Jízdní model mě zpočátku dost vylekal, ale stačí se tomu přizpůsobit (jezdím na hardcore) a je to pohodička. V sobotu večer jsem měl u sebe kamarády. Popíjeli sme a kolem půlnoci, že si zajezdíme TDU2. Jeden z kluků to vzal do ruky (opět na hardcore a na gamepadu nikdy nehrál) a jezdil hned bez problémů. Žádný škubání volantem, prostě pěkná plynulá jízda. Koukal jsem. No jinak mně se na TDU2 líbí věrohodný svět, kterej dokáže polapit svou atmoškou a pěkným tvárněním;) To je asi tak vše.
-
-
Asi jsem z jinyho sveta ale ja si myslim ze takovato hra by mela byt primarne delana pro hrani s volantem. A pak pridat moznost zapnuti pomocniku kery to umozni hrat na gamepadu i pro slabsi jedince. To ma logiku. Jenomze TDU byla evidentne delana primarne pro gamepad a majitelum volantu je z toho smutno.
-
-
Ja jsem tDU hral vzdy jen na volantu, chcilku na padu sice taky ale nikdy nebyl problem.
BTW nikdo ti nebude hru delat primarne pro volant, jeste navic kdyz jde o arkadu. Kdyz drtiva vetsina koncovych uzovatelu bude drzet v ruce pad.
Doufam ze nebudu mit se svym volantem problem ve dvojce... :D:D :/
-
-
Díky za tenhle koment :) PC nebo konzole?:)
-