Přejít na výpis diskuzí
Test Xbox One X - jaká je nejvýkonnější konzole současnosti?
7.11.2017 | Jan Olejník
153 příspěvků
-
Zlaté PC vždy nadupané
-
-
Amen, my brother.
-
-
Upřímně, chápu, že MS vydal nejvýkonější konzoli, ale tohle se mělo dít už při nástupu současné generace jak u PS4, tak u Xka, teď, když za pár roků máme novou generaci jdou s křížkem po funuse.
4k je stejně jen nafouklá bublina, která PC teprve dobude a v obývácích mnoha domácností ještě zdaleka neví, co to 4k znamená. -
Quantum dot krasavce? Ano, má sytý barvy a některý modely hodně svítěj, ale proč se hypuje Samsung Q řady v článku? Konkrétně řada 2017 za ty peníze, který se prodává má zdaleka nejhorší backlight management, resp. local dimming(jsou naprosto viditelný rozsvícený vertikál. nebo horizontál pásy) a tudíž špatnou černou v HDR ( bavíme se o HDR high endu - Samsung Q, OLEDS 17` všech značek, Sony Z a XE93) Rozhodně nedoporučuju kupovat 2017 Samsung Q.
-
-
Kdy bude HDR a 4K standard? Tak za 5 let? Do tý doby do toho rozhodně investovat nebudu. Další generace konzolí ho stejně ještě při stabilních FPS, ještě nedá ani náhodou takže mi ten hype ohledně xb1 x 4K přijde fakt úsměvnej.
-
-
Jedna otázka k HDR.... Četl jsem že pokud chcete aby HDR fungovalo správně tak musíte konzoly a tv propojit HDMI kabelem co HDR podporuje... Je to pravda ? Jinak jsem přešel z ps4 na Ps4Pro a spokojenost... kupoval sem podle her... a xbox nic zajímavého nenabídl... když chci něco v early tak si to mohu zahrát na notebooku...
-
-
Ano kabel by mel mit urcitou kvalitu, ne vsechny levne kabely toto museji zvladnout.
Jaka je tvoje zkusenost s hlucnosti Pro? Osobne jsem dost zklamany... Oproti xbox one x velky rozdil. -
-
No ani ne kvalitu (cena, značka) jako spíše specifikaci 2.0a, která začala HDR podporovat.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_1.4
Musíš vzít ten co má 2.0a a doporučujou "Premium Certified kábl", aby byla jistotka. -
já jsem spokojený, mám ho ve stěně pod tv a pohoda, mám destiny 2 edici ... jen tedy pokud si člověk koupí ps4pro nebo hádám i xbox one x tak bych čekal že tam ten hdmi kabel bude když už to je k hraní v HDR a "4k" a ne že si ho člověk musí za 500 ještě koupit.. Hlavně že to člověk musí hledat na googlu protože žádná recenze to neuvádí...
-
-
Kvalitní kabel v balení je u obou konzolí, pokud si ho v balení neměl tak tě někdo pěkně natáhl.
-
Osobne mam obe dve konzole a oba dva kabely ktere jsou soucasti HDR podporuji.Problem muze nastat pokud clovek pouzije nejaky erarni kabel od apple tv ci jinych bazmeku... *3*
Nevim co je na tom pravdy, ale dle informaci z podcastu hpod je kabel pribaleny k microsofti konzoli v hodnote cca 1500... u PRO jsem byl prekvapen kvalitou kabelaze a samotnym balenim... hodne Spartanske :)
-
-
-
myslim ze jo, ono neni HDMI kabel jako HDMI kabel. dokonce starsi verze neumi 4k@60fps. nevim jakej standard se ted prodava, jestli je uz bezne ten kterej to vse zvlada. zkus pogooglit pro jistotu.
-
-
Rozebrání vnitřností (ENG) https://www.youtube.com/watch?v=Y__r8UjVvzY&t=0s
-
Jasně,stran výkonu je XONE X určitě pecka jak sviň, bohužel pro tuhle konzoli si ale myslím, že to jsou právě hry, který prodávají. Já například vlastním PS4 Pro kvůli exkluzivitám, který v článku Honza jmenoval ale před týdnem jsem si koupil Switch a od tý doby jsem na péesčtyřku nesáhl.Mastím Zeldu a Maria jak voteklej, což jsou po stránce grafiky nic moc gamesy, nicméně po stránce hratelnosti je to naprostá pecka. Závodní hry mě třeba vůbec neberou a tudíž by pro mě byl novej xbox naprosto k ničemu, i kdybych vlastnil 4K TV.
-
Zdařec, čekal jsem na vhodný článek abych se vás tady mohl zeptat, může někdo i z redakce třeba zareagovat, přeci jenom v tom žijí. Můj dotaz je takový, že uvažuji k XBOXu si koupit PS4 Pro, nicméně na internetu jsem zaznamenal strašení, že v roce 2018 vyjde PS5, osobně si myslím, že tak rok 2020, každopádně vyplatí se koupit ještě dnes PS4 PRO ?
BTW: Už jsem to tu psal minule OPRAVDU nechápu kdo si může koupit XOX, na moje XO už sedá několik měsíců prach a většinu her co bych si zahrál na konzoli tak hraju přes PC. Můžete se obhajovat Xbox jak chcete ale Microsoft prostě nemá hry... Tohle je namátkou PS: Horizon: Zero Dawn, Spider-Man, The Last of Us, Uncharted, God of War, Detroit: Become Human, Death Stranding, Ghost of Tsushima... a takhle můžu pokračovat donekonečna, jako výkon XOX je hezký ale bez her je k ničemu. -
-
podle mě PS5 dřív jak v roce 2021 nebude.
-
Záleží na úhlu pohledu, mám doma XOne S a s exkluzivních her: Forza Horizont 2 (preferuji před FH3 kvůli Evropě), Forza Motorsport 6 (na PC není plná verze, až FH7 ale ta je paradoxně v nejlepším případě stejná, možná o chlup horší než FH6) a Gear of Wars 2+3. A pochopitelně NHL 17, tu si na PC prostě nezahraješ. Když k tomu vezmu na XOne S manželka dětem pouští filmy, videa z youtube a z external HDD, plus možnost pohodlně si číst weby v Edge na TV, možnost nahrávat TV pořady přes externí TV Tuner, tak to není tak zlé jako to vypadá. Plus další multimediální možnosti včetně HDR. Navíc, zpětná kompatibilita s mraky X360 hrami, a nově i prvním XBOX je bezva věc pro nostalgické hráče. Ovšem já nemám XOne S na multiplatformní tituly. Na rozdíl od Xone S, XOne X je na multiplatformní tituly jak stavěný. Za 13,5 tisíce máš krásné výkonné a přenosné PC co zvládne 4K a HDR, plus vše ostatní co už umí XOne S. To je skvělá cena. Snadno to přeneseš a kdekoliv připojíš přes HDMI k TV nebo monitoru.
-
moznost ze pristi rok vyjde PS5 tu je, ale to te moc nemusi zajimat protoze nez na ni bude dostatek her vyuzijes PS4 PRO uplne v pohode.
-
-
ze vyjde, moznost neni. ale ze ji oznami, je mozne.
-
-
Yep. Nedávno vyšla Pro. Kdyby 2018 udělali PS5, tak by si hodně nakáleli na hlavu. Podle mě realisticky 2020.
-
-
nikam kalet nemusi, od ty doby, co paystation je jen pc s exotickym operacnim systemem, proste vydaj 5ku, ktera bude diky stejnymu systemu kompatibilni se 4 i 4pro
-
-
to vubec nemusi tak byt, akorat nova konzole bude pridavat fps nebo detaily ve 4k, vzdyt ps pro 4k ani poradne neumi, upscaluje to z nizsiho rozliseni pokud vim
vetsine lidi nevadi fhd, ve "filmovych" 30fps jim postaci i ps4
a protoze sona ma pod palcem na ps vsechno, neni problem aby to otestovali, kdyz nova hra pujde na starsich konzolich, tak to tam budou prodavat, a kdyz to nepujde, tak reknou, sorry jako, ps5 only exclusive -
Jasně. A PS5kový hry na starý konzoli budeš hrát v 15fps a 720p. :D
-
-
-
-
-
Pokud bych měl herní PC, tak bych XOX taky nekupoval, mně nahradí herní NTB. V tom nemá konkurenci. Jinak excluzivky os Sony mně prakticky nezajímají- snad až na Ratcheta. Pro mně je důležitý Zaklínač, Minecrsft, Skyrim (kde Sony těžce ztrácí).
-
V Americe je XOX trhák, tam totiž stavění herních pc není až tak populární jak v Evropě.
-
-
Protože až moc se to řadí k dostupné "gaučové zábavě" a tam jim peněz není líto dát za takovou blbost.
-
v americe to je trhak protoze murica yeah!
MS domaci spolecnost, sony cizaci.
xbox tam byl popularnejsi uz od zacatku.
nechaji se imho snadneji ovlivnit reklamou/heslama atd. USA! USA! USA!
a taky ty PC jak zminujes. -
-
hmm to iste sa da povedat o Japonskom nacionalizme co sa tyka PS...
-
-
-
-
by me zajimalo komu zaplatili za ten super nadcasouvej design, ocividne tomu stejnymu clovekovi co designoval PS2. *1* *1* No hruza, za me teda *12*
-
Tahle mělo vypadat PS4 Pro. Jinak škoda, konzole bez her je neprodejná