Přejít na výpis diskuzí
Test Xbox One X - jaká je nejvýkonnější konzole současnosti?
7.11.2017 | Jan Olejník
153 příspěvků
-
Nemůžu se zbavit dojmu, že je to takový divný až zbytečný mezikrok před skutečnou další generací konzolí. Ty 2-3 roky už to šlo vydržet. Ale jestli to má znamenat prodloužení životnosti aktuální generace a tím i základní PS4, jsem spokojen.
-
-
co to furt vy zastydlini mate v hlave o "skutecne" generaci konzoli
nic jako ostrej predel uz nejspis nebude, architektura uz je normalizovana, bude se akorat updatovat system a kdyz nebudou chtit zase sony nekoho okradat na remacich a remasterech, tak ps5 bude zpetne plne kompatibilni a pokud novy hry nebudou brutalne narocny, tak pojedou v nizsim rozliseni/detailech/fps i na ps4 a ps4pro -
2-3 roky- to jako vážně? Řekl bys o PC starém 7 let, že je to herní stroj, nebo vykopávka?
Vzhledem k tomu, že konzole se architekturou i softwarem přiblížily PC, tak klasické generace konzolí nedávají smysl. -
-
Shodou okolností mám 7,5 roku staré PC. Je to stařeček. Ale je to kvůli tomu, že jde doba příliš dopředu a jsou už dávno lepší PC. Naopak konzole mají výkonnostní limit a z toho by měli vývojáři vycházet.
-
-
Ten refresh funguje velice dobre pro tuto generaci konzoli, protoze spoustu her nefungovalo stabilne na 1080p/60fps. Coz bych rekl, ze je takove zdrave minimum v roce 2017. I tak se najdou hry (Destiny 2), kde tech 60 fps nemeli stabilne. Co se snazim rici je, ze pokud ten refresh pomuze dostat > 95 % her na 1080p/60fps a vice, tak je to v podstate skvela zprava pro hrace i vyvojare, kteri jen poupravi par nastaveni a voila, hra je ostra a plynula, ted uz jen dostat ten FoV slider i na konzole, at to nepusobi klaustrofobicky na metr vzdalene obrazovce.
-
-
-
-
clanek me docela nalakal na xbox, s touhle platformou jeste zkusenosti nemam, tak mozna pristi rok, az vyjde dostatecny pocet kvalitnich exkluzivit :)
-
-
kámo uvedom si čo chceš hrať, až na pár exkluzivít všetko vychádza na obe platformy. Tie exkluzivity nemusia byť až také terno. Mám PS4 Pro a žiadny Xbox.
-
Než bude mít xbox dostatečný počet kvalitních exkluzivit, bude oznámený PS6 (zdravá skepse) nebo PS5 (přehnaný optimismus).
-
-
ja bych ty PS5 i veril. pokud ted zacnou pracovat na nejaky exkluzivite, tak vyjde za 2+ let a to uz bude PS4 na trhu vic jak 6 let coz uz je i cas na next gen.
-
-
Bylo by to super. Sony nějakou konkurenci potřebuje. Mně je to jejich vydávání her i na PC sympatický a zpětná kompatibilita taky, ale konzoli mi to rozhodně neprodá.
-
-
-
-
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/hardware/454516-nejvykonnejsi-konzole-na-trhu-je-nedostatkovym-zbozim-xbox-one-x-je-vyprodany.html
-
-
Normálka. Takhle to dopadá vždy s novým produktem, který jde na trh před vánocemi...
-
-
Hmm..xbox pomalu umira. tenhle zoufalej pokus neco zachranit stejne nevyjde. Chybi vam dobre exluzivni hry Microsofte, S Forzou a Halo to nezachranite.
-
-
Klasická mantra SonyUltras...nemá excluzivky. To je tak kddž dojdou argumenty...
-
"xbox pomalu umírá" - to myslíš vážně nebo si ůpnej ps magor? Tohle snad už vážně není možný!!!
-
-
jasne ze umira...asi tak ako umiera PC uz 20 rokov...
-
-
-
"Ale kde je nějaká exkluzivita s fantastickým vizuálem, která by novou konzoli prodala? Snad na tomhle Microsoft ještě dokáže zapracovat, protože tuhle obrovskou porci výkonu by byla škoda nedemonstrovat nějakou vymazlenou exkluzivitou."
Hernímu novináři chybí vymazlené exkluzivity? Nejspíš se do hodnocení moc položil a mimoděk se emocionálně napojil na Microsoft. Exkluzivity mají význam pro výrobce konkrétního hardwaru, hráč (a snad i novinář/recenzent) má největší prospěch ze situace, kdy tituly vychází na co nejvíc platforem a on má možnost si vybrat. Takže žádná škoda, ale naopak díky, Microsofte, že se ti to přes exkluzivity tlačit nedaří. -
-
Kravina....exklusivity prodávají konzole, vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude.
-
-
Jsi si jistý, že reaguješ na mě? Protože to, o čem píšeš ty, s tím, o čem píšu já, nijak nesouvisí, a nijak nekoliduje.
-
otevri kalendar a zjistis, ze 21. stoleti uz davno zacalo
-
-
spatne si ho pochopil. samozrejme to bere z pohledu cloveka co si poridi na hrani xbox one x. pak to naprosto dava smysl.
-
-
no a ty jsi nepochopil pricinu a dusledek
konzole nevznikly, aby na ne mohly vychazet exkluzivni tituly -
-
ehm pardon, ale konzole ze zacatku meli pouze exkluzivni hry, drive zadny multiplatformy nebyly.
-
-
A cim to bylo? Exkluzivni architekturou, nebo spise architekturou odlisnou od te na pc. Takze delat port bylo casove/financne narocne. Dnes uz to je otazka kontraktu.
-
-
bingo
-
-
-
-
-
-
Asi koupím, protože mám 4K full HDR a navíc všechny xboxy, ale upřímně, než přijde nová generace, tak je víceméně jasné, že se bude optimalizovat na slabšího ze současné dvojice a to na PS4pro, Xbox tak dostane maximálně lepší framerate, možná textury, ale výsledný rozdíl bude v zásadě minimální. Podobně tomu bylo i základních xbox one a ps4, kde sice byla papírově ps4 výkonější, ale v reálu to v zásadě ani moc poznat nebylo, rozdíl v rozlišení se mazal vzdáleností od TV :-). Mluvím samozřejmě o multiplatformách.
-
Jak již jsem psal napíšu znovu výkon je hrozně fajn to bez debat ale... bez her to bude těžké nebo mi chce Mrkást namluvit že - lidi co nemají 4k na pc a nebo nehrají v 60fps , tak je to pro ně vhodná alternativa za slušnou cenu- název vem čert to je fuk.
-
Podle me je 4K zatim takove nove 3D po kterem uz dnes nestekne ani pes. Na opravdu velke TV ma 4K smysl a je to opravdu pozitek, ale ..... na potrebny datovy tok do samotne konzole neni kolem nic pripravene a v nasem mistnim meritku jeste dlouho nebude. Na druhou stranu v pripade her a navratu ke kupovani krabicek nevidim nic spatne *1*
-
-
jo, 4k je jeste porad takovej polovicni gimmick, to chce aspon gtx 1080ti, jinak to je spis utrpeni
-
-
Tak v podstate to co bylo jedina vyhoda konzoli, tedy cenova politika timhle vydavanim konci. Je jasny ze na klasicke Xbox a PS budou vyvojari kaslat, osobne bych nechtel hrat na konzoli a mit ps4, nebo Xone.
Prvni vlastovka je Assasin Origins kde hra jede v prumeru kolem 27fps na ps, a u xboxu jeste hur. A ta super vylepsena verze PS4 takyvpekne dropuje.
Nezavidim konzolistum, timhle dostali konzole peknou facku a PC scena je ted jasne nahore. Voni vam totiz z tech konzoli zacli delat PC, akorat ze si tam clovek nic nenastavi a moznosti sou na nule, jenom solte co 3 roky, za hw a 30fps, plus 4K co nema s 4K nic spolecnyho -
-
Je ti jasný, že narozením dítěte většině lidí (krom takřka nulového času) zaniká prostor mít počítač. Stolní počítač v extra pokoji. Že jediná možnost, jak si zahrát, je někdy pozdě v noci nebo nad ránem sednout do obýváku k TV? A ano, mít PC v obýváku jde, ale je to asi takový komfort jako hrát strategii na konzoli.
-
-
Lol. Anecdotal evidence jak vystřižená z učebnice logických klamů...
-
-
-
Hlucny? To hadam nie... uplne tichy nie je, ale o hluku sa hadam pisat neda...jedine, ked hram hru, ktora sa prave instaluje.