-
Naopak myš držíš v ruce,ale klávesnici jsem pořešil vytrháním tlačítek okolo a tak tam mám jen ty na hry a nemůžu zmáčknout vedle.Gamepad je asi lepší jenže s ním nezamíříš.
-
Mnno,ale Vietnam na to potřebuješ Oculu abys mohl kosit žlutý se musíš rozhlížet džunglí,ale fakt je,že 1080p což je kvalita Oculus R je málo chtělo by to alespon 4K nebo 8K pro detail té džungle.Pokud se dá kosit s helmou a ta by běhala rychlostí blesku při otáčení tak by to mělo smysl.
Pokud helma běhá pomalu při otáčení a dělá se člověku blbě je to špatně. -
nezlob se na mě ale jestli tě z tohohle bolí hlava tak seš prostě lama..
-
Zahodit všechny myši, joysticky a klávesnice k oculusu...myslím, že novým ideálním ovladačem bude toto:
http://www.ted.com/talks/tan_le_a_headset_that_reads_your_brainwaves.html
*5* *5* -
Ono sa tam hlavne človek vidí v kokpite, takže mozog nie je tak moc popletený :)
Ale inak by som to s nevoľnosťou nejak tragicky nevidel, jednak final verzia na tom bude určite o moc lepšie (už Crystal Cove je na tom vraj podstatne lepšie), a jednak toto čo tu "testujú", sorry ale to sú fakt capiny... Duke Nukem? V dobe, z ktorej tá hra pochádza, absolútne neriešili veci, ako korektný FOV, atd... To sa potom netreba diviť, že im je z toho blbo. -
pavle dotaz jelikoz vim ze na tom existuje UDK editor tak by me zajimalo zda se pri vytvareni modelu muzes orientovat oculusem a zda ano jestli by jsi nam to neukazal:) UDK je zdarma a urcite najdes v redakci grafika co ti nejakej ten model nahraje nebo tak myslim si ze by to zajimalo nemalou cast procent divaku kteri maji vyvojarske ambice nebo jen zvedavost
-
moc nechapu vyznam techhle videjek od pavla, uplne by stacilo jedno jako ukazka aktualni verze dev KITU. finalni produkt bude na mile vzdalenej od toho co ma pavel na hlave a kdyz kazdy tyden ukazuje hry kde je celej zelenej jen to lidi odrazuje a hodnota informaci o zarizeni je nulova, vzdyt se tam bude menit milion veci a dokonce i ty hry s jejich enginy jsou v podstate ve vetsine pripadu nevhodne viz ten duke nukem na OR. Pokud uz ma pavel potrebu se u vseho vyzvracet tak aby to melo nejakou hodnotu bylo by fajn poridit si dalsi verzi dev kitu az po final a porovnavat zazitky na stejnych titulech i stejnem prostredi:) jinak snaha se ceni a je mi pavla lito ze se "sproste slvo" s dev kitem urcenym vyvojarum a ne hracum:)
-
jasne kdyz tak se to svede na ten let letadlem, tam by mu bylo spatne i v realu takze, kdyz se z toho pobleje jen se potvrdi, ze je to kvalitni simulator *3*
-
Myslim, ze nakonec se bude OR pouzivat jen na zavodni/letecke hry. Z toho cloveku tak blujno urcite nebude.
-
Problém je že održení pohybu obrazu od pohybu hlavy způsobuje mnoha lidem nevolnost *1* .
-
Zapomel jsem jeste na jednu obrovskou vyhodu - moznost hrat v jakekoliv poloze, coz snad vyresi muj problem se zatuhavajici krcni pateri a nutnosti se neustale naklanet k monitoru.
-
Takze jestli jsem to spravne pochopil tak problem je v rozhlizeni se pohybem hlavy, takze kdyz tuhle zbytecnost vypnu, tak doufam ze dostanu nahradu dnesnich 3D zatmivacich bryli. Akorat se spoustou vyhod jako jsou - nebudu muset kupovat druhy monitor s odpadovym TN jen kvuli 3D (mam ips), zadne stmavovani obrazu (a opticke zmenseni obrazu), zadné odpoledni slunce na monitoru, nepotreba mit grafiku co zvlada 120fps, opticky pocit z podstatne vetsi plochy obrazu nez je 24 monitor, moznost divat se na 3D filmy, odstraneni vlivu okoli a vetsi zazitek pri hrani. Opravte mi pripadne nespravne dojmy pokud neco z toho neni pravda. Otaceni hlavou povazuji za klad maximalne tak v rozhlizeni po kabine v leteckych simulatorech, nebo pokud dojde k renesanci filmovych adventur z 90. let, kde se vam nacte misto cinu a budete hledat v zapadle ulicce dukazy. Jedine ceho se obavam je wireless - jestli to ti tupci udelaji bezdratove a nebude s sehnani dratova varianta, tak to pekne podelaji.
-
ja na klavesnici hraji taky v 90% po tme a nemam s tim problem je totiz svitici *1*
-
Další developer kit má VR tracking. Na klávesnici i joysticku hraju i v naprostý tmě... je to jen o zvyku. Naučit se s myší je těžší.
-
Proste bez dalsiho zarizeni, ktery by davalo zpetnou odezvu, je to fajn jen na velmi specificky vyuziti, ale nikoli na stadardni hrani. V tomhle clovek nevidi na klavesnici ... takze moznosti ovladani cehokoli jsou velmi omezeny (a to samo i v pripade vyuziti joisticku/gamepadu/...)
-
Jojo nech si to potentovat! Si opravdu genitální! Hotová levoluce toto. *3* *15*
-
no tak na OR jsem hrál skoro všechno a třeba HL2 patří mezi ty nejlepší tituly. feeling při hraní je úžasnej, ale je fakt, že asi jen tak cca 20 minut. poté přechází euforie do pocitu těžkosti a blujna. (dáno hlavně tím, že tam akcelerujete z nuly na X skokově, ne spojitě)
-
Ruku na srdce, tahle komunita OR nespasí, nehledě na to, že u moderních simů potřebuješ vidět na klávesnici, protože ani HOTAS všechno nepobere. Navíc to, kromě samotného intenzivnějšího zážitku, příliš výhod oproti TIR/Freetrack, nepřináší.
-
tak tak oculus rift vs. 2D monitor to je neco jako trackball vs. mys par lidem na urcitej specifickej a hodne uzce zamerenej ucel trackball hodi, ale mys to nikdy nenahradi
-
Já jsem nenapsal, že by to mělo být "oculusu". Jen jsem poznamenal, že "oculi" je latinský tvar, a čeština má vlastní pravidla skloňování jmen přejatých z latiny. Konkrétně pro slovo "oculus" je možná dokonce nejkorektnější neskloňovat. Opravdu neexistuje opodstanění, proč v českém textu cokoliv skloňovat podle cizích pravidel. To bychom potom museli třeba halušky skloňovat slovensky, takže genitiv plurál by byl halušk. Používáte takový tvar?