Přejít na výpis diskuzí
The Bureau: XCOM Declassified - recenze
29.8.2013 | Miloš Bohoněk
92 příspěvků
-
Dokud to byla FPS hra a zajímavá, tak jsem se na to těšil.
Teď... -
-
presne predstavoval jsem si to jako klasickou koridorovou strilecku pujdes a budes kosit emzaky zadne premysleni na to tu mam UFO a von je z toho takovejhle taktickej paskvil???
-
-
tam šlo hlavně o tu atmosféru (teda pro mě) komorní-horrorová FPS, kde na tebe utočí neznamí nehumaoidní emzáci.
-
-
-
Celkem fajn hra.Jen je škoda že autoři se nemohli dlouho rozhodnout jak bude finálně vypadat.
-
Já bych dal možná o stupínek horší známku,ale hra mě baví. Jasně na technickém zpracování je poznat, že bylo The Bureau sešito horkou jehlou, někdy chybí zcela zvuky, pomatení spolubojovníci, spousta až nestydatě okopírovaných nápadů atd. Ale líbí se mi "béčkové" ladění hry, nenáročná pseudotaktická hravost a ani design úrovní mi nepřijde nijak špatný.
Každopádně jestli se bude chtít zase tahle série odklonit od konceptu raději bych viděl něco ve stylu LA Noire (ne nutně ve stejném období) spojené s pitvánim mimozemšťanů a tak. -
Zrovna jsem
zabil Axise a zatím se bavím adekvátně. Líbí se mi taktický menu + ovládání, zvuk když menu zapínáte (cute detail), má to chytlavý rozhovory, příjemnej vizuál, ale tak trochu nudnej level design, když jde o mimozemský základny a sympatickýho hl. hrdinu. Takhle mi to vyhovuje možná i víc, než tak jak to vypadalo jako FPS. Navíc má tahle hra nejstylovější provedení kotoulu vzad, jen to zkuste. -
-
Tobě nevadí, že v menu je to zpomalené a než to zadáš jak chceš tak se již něco děje?
Kdyby se to zastavilo to bylo OK. Anebo kdyby to šlo pouze v reálném čase.
Taky mi se stává, že nechám NPC aby bojovali a snažím se někam dostat a koukám jeden krvácí a tuším na HARD, žekdyž krvácí tak chcípne. A to byl v krytu. Možná jsem měl smůlu anebo jsem hrál blbě. Měl jsem brokovnici tam jsem se chtěl dostal blízko. -
-
tím se simuluje čas na rozhodnutí. Witcher 2 měl totéž. tedy, neznám rychlost plynutí času v xcomu. Je ~stejná?
-
Právě že zpomalení mi přijde suprový. Ani úplný pozastavení, ani real-time, krásnej střed. A zadávat rozkazy s následným spuštěním, než někdo začne dělat něco sám od sebe, stíhám v pohodě. Jediný co mi vadí, ale není to chyba hry, nýbrž blbých situacích, je když zapnu menu a najedu na výběr vojáka vlevo, tak se voják na bojišti momentálně nachází vpravo a opačně, což je kurevsky matoucí. :D
-
-
Taky v tom vidim bonus, musis premyslet pod tlakem, a to je celkem vyzva :-)
Ale pak to zmrsi tim, ze se prikazy davaji debilne, nedej boze presun bojovniku.
Takze tu mam tlak na rychle jednani a davani rozkazu (super), ktere nasledne zkazim neprijemnym neskutecne sprasenym udavanim pokynu/akci.
Takove detaily, jako pri akci hrdiny (healing, granat etc.) samozrejme commander mode vyvolat nelze (ony ty dve/tri vteriny, co AI nedostava rozkazy, jdou nekdy dost poznat) -
Snad si na to časem zvyknu když to očividně jde.
Já než to naklikal kam kdo má jít tak se již bojovalo :) -
-
Zvykneš. Vždycky se ti smáli, že jsi pomalejší. A vždycky budou.
-
-
-
-
-
Tak odehráno mám jen asi hodinku což je na soudy opravdu málo, ale já si myslím, že to vůbec neměli pojmenovávat X COM, fanoušci série jsou skutečně zvědaví na něco jiného a po dobrém Enemy Unknown je tohle trošku od věci.
Ohledně ovládání - s tím problém nemám, AI protivníků je ale dost špatné, design je až příliš zjednodušen a částečně nelogický, engine ještě není úplně vyladěn a postrádám nějakou atmosféru, vše je takové plastové, bez života. Prostředí unylé a většina věcí je vykradena z jiných her (viz systém rozhovorů, jenže v Mass Effectu se skutečně větvily, zde musíte proklikat všechno, či jen jednu věc abyste se dostali dál). Jednoduše myslím, že by se vývojářský tým (který je jinak celkem talentovaný) dal použít i k něčemu jinému než vývoji pokračování zaběhlých značek. -
To taktické menu je k naštvání. Je nutnost ho používat a špatně se používá kombinace akcí. a pohybu. Prostě je to zdlouhavé.
-
-
hlavně je nedodělané (konzolové), má brutální potíže v kombinaci myš + klávesnice, kdy se jednotlivé pohyby hádají (stačí mít kurzor na jedné straně a chtít kláveskou překlikat na stranu druhou)
-
-
Nemůžu si pomoct, ale vypadá to na chlup stejně, jako 10-tkovej Mass Effect
-
-
Však to taky je Mass Effect klon
-
-
Da se rict, ze souhlasim *3* . Mozna proto ze jsem ani nehral, vic jak zacatek a kousek 1mise, system kryti bry ale moc se mi to nelibilo a jiz odzacatku pri shlednuti prvnich gameplay videi, nerni co tajit byl jsem k tomu skepticky a kdyz jsem si mnel moznost zahrat, opravnene Asi to jako (vsechny uchazejici hry) doparim no , prece jenom do GTA casu dost *15* .
-
Jak se tak dívám , celkem zbytečná hra . Vývoj vypustili , mise náhodně negenerují .... Na to , že mám rozehraný kartonový Shadowrun a už pár neděl mi teče do bot v XCOM Enemy Unknown a stále mne dráždí myšlenka na znovuzahrání Abomination: The Nemesis Project si říkám - Není prostě čas na průměrné probíhačky *13*
Vážně mi nedává valnější smysl starat se o chodící nebožtíky (pardon společníky), když se hra skládá z převážné většiny repetitivních misí , kvalit R6 nedosahuje a na koncept Hired Guns rezignovala již dávno :( -
Definice průměrné a naprosto zbytečné hry. Sedmička nesedmička, jsem rád že jsem za to nic nedal a jen to vyzkoušel u kamaráda.
-
-
Hra je zamerena na rychle taktické uvazovani zaneseni do 60 let se zda velmi pekna kombinace s xcom. Ale jelikoz to fanousci odpalkovali tak se to nemuze dostat vylepsení. Uvazovat v tahovce hodinu nad akci je dost po dlouhe dobe nuda. Kdezto mit na kombinaci zabiti a ruznych schopnostti jen par vzacných sekund je spica. ANo ai se obcas motaji jak vitr v bedne ale pokud jim clovek rozdava rozkazy tak delaji co maji. Na obtiznost veteran je i perfektni balanc zbrani. v 60 letech mate obyc pistolky a kulomet m14 laserove zbrane sou oproti nim sylnejsi stejne tak brneni emzaku. Kdyby fanosci xcom chteli i tento vyrobek si mohl najit misto kdyby dali moznost v pokracovaní. Me hra mile překvapila a radsi sem stredem akce. Pokud ale si chci oddychnout zahraju xcom tahoovku na datadisk mam uz spadeno ale neodsoudil sem hru na zaklede nepovedeneho kroku a nedopilovani nekterých detailu.
-