Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můžu se zeptat, kde je info, které potvrdí, že servery jsou plné? To, že je to zalagované, neznamená, že server je plný. Počet prodaných titulů není nikde ofiko uveden a prázdnost kampaní v Cyrodillu mi spíše říká, že se někdo setsakra přepočítal (a zrovna typ tohoto PvP tím neskutečně trpí). Ve VR zonách taky moc lidí nepotkávám - nebo nevím, jak si vysvětlit, že když prolezu základní solo dung, ve kterém se dílčí quest prolíná s main questem, tak nepotkám ani jednoho člověka. Na lvl 50 end-game jsem potkal třeba 50 lidí na jednom místě za 2 minuty, na VR5 je to za 10 minut lidí 5 (příklad z neděle cca 16:00).
  • Bohužel až na tu část o P2W má přispívatel pravdu. Zenimax zaspal dobu a vydal nedodělanou věc, která se za kvalitní MMORPG dá jen těžko považovat. A celý článek (recenze?) je taky víceméně pravdivý, i když s některými částmi nesouhlasím. ESO nepřináší nic úchvatného a má spousty nedodělků, které jsou přímo v architektuře hry jako takové, v zastaralých nápadech apod. (PvP je s odpuštením v prdeli, PvE je po 50-ce jen opakování questů za jiné frakce - a je to nuda, chybí zde end-game instance a socializace v guildách, což jsou neoddělitelné součastí MMORPG). A ne, opravdu nepovažuju single zabití nějakýho bosse za MMORPG end-game. To si můžu zahrát Oblivion
    Taky bych třeba k soubojům a omezení počtu skillů/quick slotů na 5/1 dodal, že jde jen o odfláknuté UI pro konsole minulého desetiletí. Souboje samotné navíc značně ubrali na vynalézavosti oproti takovému Oblivonu a skill trees jsou spíše jen okořeněním, aby se něco hýbalo dopředu. To rychlé ubývání staminy a many jsou pro mně spíše přítěžím. Nezřídka se mi v solo dungu stalo, že jsem s vypětím sil zabil tříčlennou skupinku o 1-2 lvl vyšších mobů a poslední zařval healer, což vzbudilo 2 skupiny s healerem do té doby si našeho "soukromého" zápasení nevšímajících a sesypalo se na mě dalších 6 mobů - bez many a staminy s 50 procent HP neřešitelná situace končící většinou smrtí :D Všechny souboje jsou o tom, že si dám poty na refresh, po každé bitce počkám na 100/100/100 a "ze zálohy" zlikviduju další moby. S rozvíjením postavy a pocitem "I AM IMBAAAhhh" má stávající skill-tree opravdu velice málo společného(zase porovnám nejen s dalšmi MMORPG, ale i s předchozími díly serie TES).
    V téhle fázi mi hra přijde na reklamaci a refundaci alespoň části peněz. Před spuštěním naslibovali kluci ze Zenimaxu spousty věcí, konsolemi začínaje(kolik lidí si zaplatilo předplatné a pak jim sdělí, že mají na další půl rok utrum? - lol, by mě asi jeblo), přes stěhování serverů do EU (které se i přes nesčetné stížnosti hráčů nekoná a dle tichu po pěšince ani konat nebude) a herními prvky konče. Teď, 3 dny před vypršením první várky předplatného, vydají nějaký žblepty o zcela nové mapě, která ale měla být ve hře včetně novinek v ní dávno implementována, aby se dalo říct, že to je aspoň dobré MMORPG. Asi doufají, že až to za další 2 měsíce bude hotové a odladěné, tak se jim pár lidí vrátí nebo jim část lidí vydrží na to čekat. Leč, onlajnovka bez lidí (jak je tomu například již teď v Cyrodillu po 75 procent herního času), není MMORPG ani vzdáleně, a můj tip je, že skalní fanoušci odpadnou kvůli low population a nudě. Kdybych to kupoval jako jiný výrobek, tak bych to nazval jako boty bez podrážky - nebo, boty, které sice podrážku mají, ale nikoliv z gumy, kdežto z látky, ze které je vyroben svršek.
    Zahrál jsem si, kvůli bugu main questu za AD, kterej sem neměl už ani sílu reportovat, jsem skončil na VR6 s nemožností dostat se do VR++ zony a zrušil předplatné. PvE dobrý, PvP prvních pár týdnů taky docela ušlo, pak se zvrhlo kvůli OP, po patchi, který sliboval, co nedodal, je poslední dobou 9 z 10ti kampaní vždy za jednu frakci/alianci na low population 24/7 - u 7mi kampaní je low population skoro 24 hodin denně u všech frakcí - a jinak je to jen šílenej zerg (se 2-ma výjimkmi). Jinak, tohle jsou haters comments, které se na FB objevují stále častěji i od ostatních hráčů a já podotýkým, že to píšu za sebe - nemám potřebu někde sledovat utube od angryjoe apod. Prostě s časovým odstupem a už jsem to tu dříve psal, dobrej Skyrim 5 a 1/2, kterej za ty prachy díky playtime a občasné zábavě, stálo za to si zahrát, ale jako MMORPG to začne být nuda a stojí to spíše za prd.
  • Dovolím si nesouhlasit. Když hraju PvE, tak medium až high detaily okolo 40-50 FPS. To se dá, občas to jde až k 70ti. Mám Dual core 3Ghz, 4GB RAM, Radeon 7770 1GB DDR5. Ale v Cyrodillu(PvP zona) detaily shazuju skoro na minimum a FPS jde klidně ze 70ti(průměr na low/med nastavení pro single PvE) na 15 FPS v každé větší bitce. Přitom minimální konfigurace je o 5 tříd níže, recommended ani nechce takovou grafárnu. Potkal jsem několik lidí, co si s grafárnou za 25 tis. Kč stěžovali na to, že jim padá FPS na 25-30, když je kolem 60 hráčů. Když k tomu přidám šílený lagy v PvP na EU serverech, nepochopitelný problémy s prodloužením "subscription" a celým platebním systémem, tak odhadem půlka lidí jim teď utekla (někteří si stěžují, že jim na 2 pokusy o zaplacení zablkovali na kreditce 4 platby, k čemuž si někteří ještě připočítají nemalé úroky za blokované transakce).
    K designu se vyjádřím: je naprosto luxusní! Alespoň pro mě je to krok kupředu - protože nové Wildstar nebo co sem se díval na GW2, to bych nepřekousl. Takový moc přehnaný postavy apod. Takový moc dětský. ESO má design a grafiku super, škoda jen, že architektura je copy-paste.
  • Takže jako hrdý vlastník imperial edice mohu říci, že máž zcela zcestné představy, prstýnek nemám (mohu mít, ale nemám) prostě proto, že bonus který dává je o ničem proti bonusům normálních prstýnků, kromě toho je člověk vázán na spoluhráče se kterým hraje a ten má prsten taky... co se hraní za Imperiala týče tak to bonus je, ale spíše z pohledu imperial motivu tedy toho, že si můžeš vyrábět věci v imeprial designu... ovšem ten padá takže se ho mohou naučit i hráči co edici nemají (ale přiznávám, že cena je někde kolem 50 tisíc zlatých).
    Kůň co se rychlosti moc velkou výhodu nepředstavuje (běhá cca o 15% rychleji než jde chodec) vzhledem k tomu, že z koně samozřejmě nejde útočit, nejde sbírat suroviny, atd... takže většinou stejně hráči chodí pěšky a jen na velké vzdálenosti (když nechtějí použít teleport) jedou na koni... já osobně koně používám na nošení nákladu (nyní mi dává cca 40 dalších slotů do báglu), ale za to si musím platit (herní měnou) za každý slot 250 zlatých - někdo si dává raději bonus do rychlosti nebo výdrže, ale já preferuji nosnost... *1*
    S vyděláváním peněz není problém, protože ten 1 zlaťák padá na začátku (jako ostatně ve všech MMO RPG) a postupně se lot zvyšuje, kromě toho jde prodávat věci z kraftu, věci co člověk sbírá atd... hráč na lvl 50 by měl mít plně rozšířený bágl, v bance tak 90-100 slotů a na hotovosti kolem 20 tisíc zlatých (kůň je samozřejmostí).
  • LOTRO bych raději nezmiňoval, protože směr, kterým se vyvíjí, bych rozhodně nikomu za příklad nedával. Je to jedna velká tragédie.
  • WHO bylo nejlepší mass PvP co jsem měl možnost kdy hrát. Sice zabugované až na půdu, od launche téměř neupdatované a zapomenuté. Nic z toho ale nemění fakt, že ten systém PvP, part a warband byl prostě nejlepší. Mělo to sice slabou grafiku, ale slušné animace.
  • ale prd .. dyt ja wow hraju hlavně kvuli lore,že když jsem žral Warcraft 1,2,3 .. tak ten příběh mně dostával a ve wow mam přiležitost se tam podivat ale za sebe .. a vylepšit vše. takže slataninu .. asi ne ;)
  • Lol nenech se vysmat WoW po zabiti Artahse jiz nema prakticky co nabizet, od vydaní 3 datadiksu je to neustale se opakujici nastavovana kase, kterou hraji uz jen totalni zoufalci noliferi a zavislaci nebo boti, kazdy normalni MMO hrac tuhle slatatninu jiz davno nehraje a novy datadiks tuhle agonii jen prodluzuje, wowko je stejna sr*cka jako TESO a spol
  • Prsten funguje jen pokud hrajes ve skupine s clovekem,ktery prsten take ma. Podobne prsteny jsou soucasti snad uplne kazde MMORPG hry pri spusteni.Kone dostanes toho nejlevnejsiho. Ale jak presne tohle zapada do definice P2W? I ja ,jako ranger,beham rychleji nez ten kun. A navic-proc by proboha jako meli mit lidi kone od 1. urovne? To ze nasetrit na kone chvili trva,to povazuji za skvely prvek. Neni nic horsiho nez mit vsechno hned.
    A zase zminujes to hloupe video?
    Zlataky je pomerne snadne ziskat(zalezi na tvem stylu hrani-crafteri vsechno rozebiraji,tudiz nemaji co prodavat). V tehle hre se ale ziskavaji prodavanim veci a plnenim questu.
    Imperial rasa? Ano,opet byla soucasti Imperial verze hry a ano,ostatni ji nemohou hrat. Jde vsak hlavne o kosmetickou vyhodu. Kvuli tomu nejsi pri hrani nijak omezen. A majitel Imperail verze neni nijak zvyhodnen.
  • wowko je proste už stará dáma po plastikách, už to není ono a stratilo to dustojnost. navic blizzard je druha nejhorší firma v hernim prumyslu, tesne v zavesu za bethesdou
  • tak mas tam ten prsten s 5% navic nebo ne? a mas kone nebo ne? navic ve videu angry joe rika ze kun je dost drahej a i z bosu vypadne jen jeden zlatak tak zlataky neni tak snadne ziskat, navic nemuzes hrat za imperiala
  • No už se nemůžu dočkat na novej datáč WoWu. Ten strčí do kapsy opět všechno to MMO svinstvo, které se vyrojilo za posledních pár let. Holt osvědčená kvalita je osvědčená kvalita. Kokotiny jako tohle ESO jsou pro socky. Stejnej engine jak SWTOR, stejnej osud F2P a do pěti let zrušení, jako nedávno WHO.
  • Co byste čekali od bethesdy a jejího směšnýho enginu.kdyby neměli tu svou armádu fanatických fanoušku,tak jsou uplně v prdeli. Za hodně peněz málo muziky.za ty prachy,to je lepší investovat do Anthology edice.Pravda výhodné hlavně pro nové uchazeče..docela jim závidím.
  • Hlavně že ty si do diskuze přispěl opravdu hodnotným příspěvkem hodný slaboduchého člověka tvého formátu. *3*
  • je to v.l :) a navic zakomplexovanej, nevi o ty hre nic, ale hlavne ze na vse ma vlastni nazor *7*
  • hmm
  • @Ristoro-Ty si uz asi nevidis do pusy. Napred nazves kazdehom koho hra bavi bezmozkem,souhlasne reagujes na cloveka ktery jediny jeho prispevek je urazka a jeste se tvaris jako svatousek?
    Mam pocit ze pro tebe je diskuze to,kdyz s tebou nekdo souhlasi. Jakmile nesouhlasi,tak je to hlupak.
    Dospej trochu.
  • Ukaz mi tu jeden jediny prispevek,kdy nekdo chvali hru tak fanaticky jak hateri pomlouvaji hru . Jeden jediny!
    Naprosta vetsina negativnich prispevku jsou ''jedna pani povidala'' nebo uplne lzi. Napriklad ty-
    "Hra je P2P a přesto musíte platit dodatečné peníze, abyste měli celou hru se všemi prvky k dispozici"-co je to za hloupost? Stokrat to nekdo,kdo hru hral vyvrati,ale vy porad melete sve a jeste kazdeho,kdo se snazi nezaujete informovat o stavu veci,tak ho nazvete ''fanboyem''.
    Nevim jestli lide jako ty jsou opravdu tak hloupi,nebo je proste bavi psat prispevky za kazdou cenu,prestoze o tom o cem pisi,zjevne nic nevi. *11*

Co cekat od cloveka,ktery tu postuje asi dve vubec nejtrapnejsi videa o ESO co kdy vznikly(samozrejme ze v tom videu je pravda stezi tretina veci).
  • Vše v angličtině, ale s tím si snad mnozí poradí:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ov3B26h12C4
    https://www.youtube.com/watch?v=OnCIW7JwnVI

Komu se chce, nechť se na to podívá. Viděl jsem i nějaké reakce na tyto review a prakticky všichni v reakci vůbec nepochopili, o čem se hovořilo a proč. Pořád se mele dokola, že spousta bugů je opraveno bla bla bla. Problém ale není až tak v těch chybách, ale v jádru hry, které bohužel není na úrovni roku 2014. Osobně nechápu kohokoli, kdo cítí potřebu tuto hru jakkoli bránit, protože obrana je prostě nesmyslná. Každý kdo hraje MMO, musí vidět ty nedostatky. Každý znalý MMO hráč přeci vidí, jak se dokonce i WoWko vyvijí, dokonce i LOTRO a další MMO a já se nemůžu zbavit dojmu, že se kluci a holky v Zenimaxu zavřeli do sklepa a tam léta na něčem dělali, aniž by se jedinkrát podívali, co se v MMO sféře děje, jaké jsou trendy a co chtějí hráči.

Hra je P2P a přesto musíte platit dodatečné peníze, abyste měli celou hru se všemi prvky k dispozici - to je prostě špatně a kdo tento přístup brání, je pro mě úplným dnem slepého fanboyiství. Podle mě jen člověk chabého intelektu takový přístup může bránit, neboť když kupuju hru za plnou cenu, k tomu ještě nutnost platit měsíční poplatky, měl bych mít vše bez omezení, pokud jde přímo o jádro hry (přístupnost frakcí, rasa). Kdo trvdí něco jiného, je hlupák a nic jiného. Chování NPC je na míle daleko aspoň tomu, co se předvedlo v GW2. Prostředí je zcela generické (opakující se modely všeho, na co si vzpomenete, generický loot, questy apod.) a naprosto prázdné a nebohé. Herní mechaniky jsou více než slabé a někdy dokonce naprosto špatné vzhledem k velikosti hry - není housing, není podvodní svět, není nic jako létání, velmi špatně se dělají úkoly ve skupině, není kriminalita, chybí volnost předchozích TES dílů - pořád jste taháni po liniích jasně danou cestičkou a dosti tím omezeni atd.. Bylo by toho hodně, ale kdo chce, ten si zjistil své. Kromě toho je to nejdražší MMO hra na trhu. A nestojí to za to. Hrát se to dá, ale není to MMO hodno roku 2014. F2P je jistotou a vzhledem k dosavadní politice očekávám nějaký opravdu prasácký F2P model.

Pro ubohé fanboye: Ke hře se může vyjádřit kdokoli kdykoli. Nejste jediní, kdo na hru čekali. Bohužel pro vás jsou tu totiž i lidé s nějakým vkusem neberoucí kdejaký šunt jen kvůli tomu, že je to TES.
  • sugyn
    Absolutne nerozumim tomu co jste chteli rict. Napsat takhle dlouhe prispevky a nedozvedet se z nich naprosto nic to vyzaduje asi specialni druh umeni. Muzete to prosim zkusit znovu? A mimochodem pravda a laska nevitezi, tot vse k "normalnim lidem".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit