Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
    • Mayuri12
      Ono ve střílečkách které jsi vyjmenoval šlo vždycky o něco jiného než v rozsáhlých RPG typu skyrim to by pak žádná FPS nesměla dostat víc jak 6-7 bodů jen proto že v ní není to co je ve skyrim a jemu podobných hrách. No a i když mám FPS radši než RPG nebudu skyrim shazovat určitě je to dobrá hra ale pro mnoho fanoušků FPS je prostě lepší volbou ten CoD nebo GoW ( jo vím GoW je TPS ale v tom se nimrat nebudu)
  • 1. půl hodina = Co jsem si to proboha koupil
    1. hodina - Hej hustej výhled, ale grafika na blízkost nic moc
    3. hodina Kua ten Dungeon vypadá ihned líp když je ručně dělanej..
    4. hodina Neměl bych se podívat ještě tamhle a tamhle než dojdu do toho Bílého Průsmyku?
    5. hodina No do pytle Design města!! Ten drak!!!
    6. hodina Kůň? Baráček? To musím mít!!!
    16. Hodina Hej ta mapa je vážně veliká a já mám zítra ráno od sedmi přednášku... No nic ta se jednou zatáhne... Regenerovat posvátný strom je přece duležitejší
    • +1 presne tento pocit mam aj ja. najpr ze ake hnusne GUI, co to za inventar, alenakoniec som si zvykol. :D
    • my zatahujem peřdnášky pořád *15*
  • Paul_cz
    Dead Island jsem dohrál za 33 hodin, a mám pocit jako bych ho hrál opravdu hodně, jako kdybych s ním strávil opravdu hodně času a znal ho do detailu.Výborná hra.

    Skyrim jsem hrál 40 hodin a mám pocit že se stále plácám na začátku, že kloužu po povrchu. Ta hra je naprosto pohlcující a zapomínám u ní kompletně na okolní svět. Desítková hra.
  • terz
    Vyčítat Lukáši Grygarovi, že dal TES hře 10/10 je jako hádat se s Chuckem Norrisem. Vždyť ten člověk běhal po Los Angeles a zpíval "Skyrim" song :-D. Vy jste blázni. Ne jen tak dál, hra je to boží a recenze taky ;-) Jen tak dál.
  • Prectete si, predtim nez zacnete kritizovat Lukase za recenzi a vysledne cislo, kratky textik "jak hodnotime" (odkaz hned pod cislem). Podle techto predem danych kriterii nemuze Skyrim dostat jine hodnoceni nez 10/10. Lukasovi dekuji za vybornou recenzi, ve ktere je znat laska k serii a k hram, ktere spis nez grafikou a dokonalou animaci, utoci pribehem a perfektni atmosferou, vubec.
  • Ták tu tež pár písmen sesmolím - Na Skyrim si nejvíce vážím (a zároveň ho za to horoucně nenávidím žárem tisíce sluncí) toho, že mi připomnělo, jakej jsem vlastně no-life nerd, který je schopnej kvůli jedný hře nejen hodit bobek na ostatní rozehraný kousky (MW3, LA Noire a ještě cosi, co si teď ani nevybavím), ale především uprostřed týdne průměrně náročného studijního života hned několikrát hodit bobek i na spánek a sedět před tím zašmudlaným elcédéčkem od odpoledne až do brzkýho rána dalšího dne. Nahrál jsem už něco málo přes 60 hodin, vyškrábal se na 42. level, a co tak šmátrám v paměti, tak takhle variabilních 60 hodin fakt nepamatuju. Jako jo, mám nějakých pět oblíbených skillů, na které se soustředím nejvíc a u kterých bych rád dosáhl maximální úrovně, ale příjde mi naprosto neuvěřitelný, jak svědomě jsem za tu dobu stihnul okusit kouzlení, lučišnictví, zlodějinu, big badass machovinu s těžkýma kudlama, ultrafast ninja rubanici s lehkýma kudlama, a do toho se ještě oženit, pořídit barák, vařit koktejly, vesele kovat brnění i zbraně, ještě veselejc enchantovat každej bordel, a to všechno na uspokojujícím levelu. A u toho všeho se úměrně dobře bavit.

    Za zmínku stojí fakt, že fandou týhle série jsem nikdy nebyl. Morrowind s Oblivionem mě spíš nudily, za Arenu a Daggerfall jsem vždycky našel pro mě líbeznější alternativu (třeba takovej Stonekeep, Albion), takže od Skyrim jsem fakt čekal málo a nebýt toho, že mi hra byla darována, nejspíš bych teď seděl na suchu, bo MW3 a LA Noire a ještě tamto cosi bych už beztak měl dohraný, a z vlastní vůle bych si to asi nekoupil. A je taky fakt, že mi na tý hře zatím vadí nejvíc přesně to, co mi vadilo i u těch dřívějších kouscích - strašně nezajímavý postavy a děsně prázdný dialogy. Je mi jasný, že tady prim účelně hraje ta báječně svobodná explorace, kdy člověk může strávit 20 hodin jenom nevinným pobíhám po lesích a horách, aniž by se kdy jakýhokoliv questu jen dotknul, a zdejší svět rozhodně shledávám natolik uchvacujícím, že mě to furt baví (podle všeho nejsem z hlediska hlavních questů ani v půlce, a těch vedlejšáků tam mám tež jak nasraných). Ale když já vždycky byl na uvěřitelný svět v rámci postav, spíš než na ty ostatní věci. Takže pro mě osobně zůstává hrou roku druhý Zaklínač, ale s klidným srdcem můžu říct, že pokud to vyhraje Skyrim (a on to beztak vyhraje), vůbec se nebudu zlobit (Zaklínač ostatně nebyl ani nominovanej, takže případné prskání na monitor by stejně bylo zbytečný).

    Just my two cents...
  • 10/10 - ono je to těžké. Ale hodnocení nikdy nemůže být z principu objektivní. Mám zatim ve Skyrimu cca 6-7 hodin. Vidim zde spoustu, spoustu chyb... nedodělků. Neoslovila mě grafika (nízké rozlišení textur). Většinou hra lítá okolo 60FPS ale často přijde moment, kdy jede 6fps bez jakékoliv zjevné příčiny a najednou zase jede 60FPS. A těch věcí, které mi vadí je spousta.

    ALE... co znamená těch 10/10. Jestli je to ukazatel hry, tak pokud by Skyrim dostal 9/10, musel by třeba Portal 2 (který mám moc rád) dostat tak 2/10. Skyrim je v celku prostě úžasné dílo s neskutečně šíleným poměrem ceny / hodnoty a zábavy. Něco takového je prostě událost. Pokud reálně vezmete hodnotu Skyrimu a porovnáte jí třeba s hodnotou MW3 (proti kterému nic nemám a taky si ho zahraju... jednou) tak je to až komicky vtipné. MW3 budu mít dohrané za nějakejch 5 možná 6 hodin a za měsíc si už ani nebudu pamatovat o čem ta hra byla. Děj Daggerfallu i Areny si pamatuju do dneška... a budu i Skyrim.

    Proto si při současné metodice myslim, že 10/10 je naopak známka velmi přísná. Optikou toho, že 10/10 měl třeba i skvělej Portal 2 a hry jako MW si odnášejí 8/10, by spíš Skyrim měl mít tak 16/10. A také myslím, že 10/10 si zasloužili všechny předchozí díly. A to včetně naprosto zabugovaného Daggerfallu... protože ten poměr hodnoty je prostě s porovnáním s konkurenčníma hrama až směšně obrovskej.

    Díky, že se dneska dělají ještě takovéhle hry...
    • Mluvíš mi z duše. Ono je jednodušší udělat vynikající, ale krátkou hru, např Uncharted. Hra je skvělá, vyleděná do naprostých detailů, ale to v koridoru není zdaleka takový problém jako v open world rpg. Podle mě by trvanlivost hry měla být jednou z výsledných známek vedle audiovizuálního zpracování, příběhu, hratelnosti, atd...
  • ruthan
    Zvysuju ctivost, povrchniho clanku (z hlediska pohledu na kvality hry), ale tak jednou za rok reagovat mohu.

    To hodnoceni je mimo, pokud se nekdo povazuje za fanouska Daggerfallu a nebo Morrowindu, nemuze tohle hodnotit tak jak hodnoti.., ano je to nalestene nejvice v serii (GUI spatne, ale o to hry nejsou), ale je to vnitřně vyklestěné.. Nicméně, když dá člověk 10/10 Deus Ex 3, tak už může dávat 10 všemu, až vyjde v dnešní době, fakt dobrá hra, jakoliv je to pravděpodobné, tak jí autor bude muset dát 15/10.
    Budu to hrat budu to hrat desitky hodin, ale nebudu si lhat do kapsy o kvalite dnesnich her.. *13*
  • Ok, asi nadesel cas pridat vlastni ciselny nazor na skyrim. 9/10... a to maximalne. Osobne bych se do hrani nepustil, to az desitkova hodnoceni a relativne mensi hromada prace nez obvykle, me k tomu primela... Pro predstavu co jsem za hrace :) - Za poslednich nekolik let jsem dohral snad jen DeusEx (u me 10/10 - jedina hra co me donutila odsouvat ostatni cinnosti jako skolni projekty, zakazky, stravovani na "pozdeji") Portaly (9-10 - proste glados! a radost) Rage (7 - libiva, ale prazdna) + mensi hry (trine, limbo - pecicky). Pro me Skyrim nabizi prilis mmnoho moznosti, cimz mi rozmelnuje celkovy pocit z hrani (clovek hraje hodinu a vlastne nic neudela...). Mam rad moznosti volby, ale tady je toho moc. Detaly delaji dokonalost, a v detailech skyrim zakopava, mozna proto, ze se snazi delat vsechno. Takze jsem bud prerostl vek, kdy jsem schopen odpoustet hram neduhy (pac neduzivou hru nemam motivaci / cas hrat) a nebo nejsem cilovka. Kazdopadne ted lituju, ze jsem se nepustil radeji do Zaklinace (pripada mi ted jako, pro me osobne, lepsi volba), cimz narazim na mistni recenzi. Recenze ocejchovana 10kou by mela upozornovat na neco specialniho. Skyrim je jen lepsi Oblivion. A ten jsem "hral" vzdy tak 30 min, stylem kochani / prochazka krajinou, unava onou cestou, smrt rukou cehosi, exit game. Nikdy jsem netusil, ze s Vavrovou skepsi ke hram budu souhlasit, ale Skyrim je pro me splaskla bublina a v tom se snim patrne shodnu.

    Neverim, ze to nekdo docte, ale mel jsem jistou potrebu... to svetu sdelit; a neprecist si to po sobe :)
    • Souhlasim. Jsem na tom velice obdobne. Dokonce jsem si jej jeste pred samotnym hranim vysperkoval dobrymi 3 desitkami doporucovanych a znamejsich modu (od grafiky a lepsich textur, po nove veci, monstra, hezci ksichty apod vecicky navic) a presto jsem tomu ne a ne prijit poradne na chut a pohltit me to. Jestli to bylo atmosferou, ktera na me ve zdejsim pripade nepusobila zdaleka natolik do hloubky az magicky co u obou predchudcu, celkovou zjednodusenosti na poli rpg prvku, technologicky zastaralejsim dojmem ze hry, mozna to zkratka bylo od vseho trochu jsem tomu dal nakonec po pouhych 30 hodinach hrani vale... A to rikam jako clovek, co stravil v Morru i Oblivionu dobrych 200 mozna i vice hodin v kazde z nich. Osobne mne zkratka Skyrim zklamal a cekal jsem vice nez s cim hra prisla. Ono taky casto cim je hrac starsi a ma vice co s cim srovnavat kdy standardy postupne narustaji, o to pak byva casto narocnejsi. Holt uz nejsme cilova skupina hracu:) Jinak to s tim Zaklinačem 2 mame take stejne, toho si ale nejpozdeji k Vanocum nadelim.
    • Musim rict, ze cim vic casu ve hre travim, tim me bavi vic, aneb: "Jak jsem investoval celou sobotu do skyrimu." A ted pozor,... NELITOVAL JSEM! :)
  • aha 10? opravdu tak asi jo no... jdu si to koupit xD
    • Dej pak link na stažení.. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit