Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Odulin
    Dohrál jsem na PS3 bez dlc a teď znovu koupil na PS4. Tohle je ve svém žánru bez debat špičková hra. Každého samozřejmě bavit nemusí, ale její kvalitu by měl poznat každý, kdo bere hry trochu vážně. :) Víc takovýhle her.
    • Miserius
      To ví 95% lidi co tu hru hralo. Někomu se to mohlo nelíbit, to neřikám. Ale zbytek lidí to nehrálo a tak na to nadavaj uz jen z principu... Fakt hloupoučký...
    • ked toto beries ako hru...ja skor ako interaktivny film, ale proti gustu deti ziaden disputat
      • Odulin
        :D aktivne jsem zazil a proparil zacatky 90.let, takze vim, co je to interaktivni film :) tohle podle me tlou neni, ale presvedcovat nikoho nebudu....a to dite?...kez by :D
      • kennyB
        Interaktivní film??? Na to jsi přišel jak??? *8*
        • To napsal pan Olejník.
          • kennyB
            Aha, takže když to někdo napsal, tak je to hned pravda a budu to papouškovat dál??? Věř mi, že interaktivní film to není. Nejdřív se alespoň podívej na letsplay, než budeš rozumovat *7*
      • Miserius
        Prosimvas, ze to je interaktivni film tady zacal jeden youtube hráč a ted se toho chytlo jeste par dalsich jelimanů... Ta hra je interaktivní film asi jako Tomb Raider novej, takže vůbec, za 14 hodin hrani je 2 hodiny cutsceny a zbytek vybornej gameplay akce/stealth podle vas, tak už prosimvas mlčte a proste maminku o PS3/4
      • Ronox
        Heavy Rain nebo Beyond jsou interaktivní filmy. The Last of Us má ke hře mnohem blíž a je hrou. Stealth, přestřelky, puzzle z A do B.
  • Ježiš, naši PC (j)elitáři tu opět řádí.
    No co? Tak prostě konzolisti jsou prostě hodně pozadu a nedošli do momentu, kdy budou chtít hrát simuátory šutru, trávy, znásilňování, "PHP" hry (procházečky homosexuálních příběhů), třípixelové skákačky s černou homosexuální silnou ženou, a podobný "topovky"/"PC exkluzivity", který ale na konzolích pár hráčů závidí a hromadně za ně podepisují petice.
    • Tebe hodne stve ze
      nemas herni pc vid... imho pc hraci ti fakt nezavidi ze musis vysolit za rok starou hru do ktere pridali par textur cenu rovnajici se dvojnasobku NOVYCH pc her
      • ucho
        Představ si, že to u her na konzole taková tragédie není. Last of Us jako úplnou novinku seženeš za 999,-, dohraješ, a věř tomu, že za 800,- bys to prodal bez problému. takže můžeš hru zahrát za 200,-, jestli ti jde jeno propaření singlu...
        • Neboj, za chvíli tu začne nějaký ubrečenec srovnávat bazarovky s warezem...
      • Proc by za to "musel" vysolit prachy?
      • Miserius
        *1* To je zase názor. Ta hra je lepší ve svojim žánru než cokoliv co na pc kdy vyšlo, jestli neplatit za to, tak proč vůbec hrát? Když to na PS3 mas tak to na ps4 nekoupis, pokud to nemas tak koupis.. Doufám že to chápeš
  • Stejne je to zajimavy. Vyjde znova hra, jen s vylepsenou grafikou a pisou se tu na to druhy recenze (Tomb Raider, ted The Last of Us). A pak vyjde hra jako Deus Ex: Human Revolution - The Director's Cut, kde je nejen vylepsena grafika, ale i AI, souboje s bossy, zakomponovane DLC atd a recenze nikde, ze by proto, ze se to neprodavalo znovu za plnou cenu...?
  • Preed
    1. Vsetci vieme Olejnikov nazor na TLoU,takze absolutne nechapem preco to recenzuje,druha strana mince predsa nie je pointou recenzovania remastered edicie,celkom by stacilo porovnanie povodnej verzie s remastered povodnym recenzentom.Nehovoriac o tom,ze to posobi debilne ked remastered dostane menej bodov ako povodna,lebo je to vlastne od ineho cloveka ale vsak whatever.

    2. Ale ked uz tam text je tak dobre,hlavny problem recenzenta je nejakym sposobom to,ze ta hra je vlastne prilis akcna a ze to nekoresponduje s tym co sa deje mimo tej akcie,co by som dokazal pochopit(v AC3 to bolo uplne smiesne ked Connor v animacke povie ako nikoho nebudu zabijat,ale potom vlastne zabije 50 britov v tornade krvi) pravdupovediac,mne to tak neprislo,hra celkom dobre strieda adventurne,stealth,zombicke a ludske pasaze a nie prilis vela krat sa to strhne v otvorenu prestrelku(ak to ovsem clovek nehra na easy) dalsi problem je,ze ich v tom svete chce vsetko zabit a okrem toho utekaju,takze to neposobi tak nepatricne ako v spominamom AC3,mne osobne toto vobec nevadilo. Zvysok recenzie sa nesie v sarkastickom duchu,kde sa akoze pluje na nejake cliche zanru ale je to tam len tak aby sa recenzent odbavil a potom je tam nejakym sposobom zrecenzovana remastered verzia a na konci sa dozvedame,ze je to vlastne celkom ok hra.

    3. Dorazila ma posledna veta recenzie '' Jestli vám ale jde primárně o zábavnou akční adventuru s „bojem o přežití“ a funkčními herními mechanismy, možná raději zvažte toho Tomb Raidera.''.Obidve hry som hral a povedal by som presny opak,novy TR je ''super cool akoze uncharted survival TR'' v konecnom dosledku to vlastne absolutne nie je survival,je to prilis lahke a je to cista TPS v ktorej je snad menej hadanok ako v TLoU,TLoU je samozrejme mainstream ale v tej hre naozaj hrac musi robit co moze aby prezil(nie na easy) do kazdej zbrane ma par nabojov,nema lekarnicky,otvoreny konflikt je neziaduci,toto v novom TR absolutne neplati a skutocne som nemal pocit,ze by herne mechanizmi boli nejakym sposobom horsie.Okrem toho TR je absolutny vitaz,spominaneho akehosi ''nekorespondovania pribehu s hratelnostou'' kde smutna zranena Lara place pri ohniku a potom zabije 4124124 banditov a este si zabudne od nich zobrat bundu aby potom mohla znova plakat pri ohniku.

    4.Takze sme vlastne dostali akusi druhu stranu mince,ktora je vlastne zbytocna,okrem toho sme dostali aku taku recenziu remastered edicie ale tak snad to vygeneruje aspon dobru citanost ked uz je to take kontroverzne.(nejdem nic pisat o ciselnom hodnoteni lebo ak si TLoU zasluzi 8/10 tak vsetko ostatne v zanre si zasluzi tak 6)
    • N0isy
      A kde je teď pan Olejník? Hmm? *7*
      • jnsCZ
        Pan Olejník byl jako většina lidí před šesti hodinama v posteli. Každopádně díky Preedovi, který si dal tu práci, recenzi si přečetl a sepsal rozumné argumenty.

        Bod 1: Recenzoval jsem Remastered edici, protože tak rozhodl šéfredaktor, který můj názor na hru znal. Nechápu, co je špatného na "druhé straně mince"? Pokud se čtenář rozhodne zavřít oči nad kritikou, může si přečíst Vaškovu recenzi, následně recenzi Left Behind a nakonec si přečte kapitolu z mé recenze popisující grafiku. Tak uslyší o hře přesně to, co chce - tedy samou chválu.

        Bod 2: Jestli ti zmíněné výtky nevadí, tak je to samozřejmě v pořádku. Někomu nechutnají ryby, jinému zase jo. Nemůžu napsat univerzální hodnocení tak, aby byl spokojený jak fanda akčních adventur, tak příznivec tahových strategií. Assassin's Creed 3 byl celkově dost slabej. Čtyřka to o něco vylepšila, ale stejně tam byla hromada nedodělků. Co se týče toho sarkasmu - co máš konkrétně na mysli? Že hra, která je označovaná za nejlepší konzolovou hru minulé generace po tobě chce neustálé přenášení žebříků? :) Last of Us je zkrátka filmová exkurze do alternativní budoucnosti, ale když se podíváš na základní herní principy, tak ty asi řadě lidí budou stačit, ale já měl při hraní (na obtížnost Normal) pocit, že samotná hra po mně vlastně nic nechce. Tedy pokud nemluvím o vyhýbání se insta-kill nepřátelům.

        3. The Last of Us není o moc víc survival než Tomb Raider. Zase: nekoukej se na animace, koukej se na to, co po tobě chce samotná hra. Ani jedna z nich se nevyrovná třeba modifikovanému STALKERovi, ve kterém si musíš hlídat žízeň, hlad, stupeň radiace, únavu, spánek a další věci - to je opravdový survival, neboli boj o přežití. Tomb Raider mě víc bavil hratelností - hledání cesty, zdolávání překážek, řešení puzzlů, otevřenost prostředí, která skýtá různé možnosti taktického postupu. The Last of Us je zase poutavé osobní drama, kde tě kupředu žene touha vidět další animačku. Abych to shrnul jednou větou: když už je v The Last of Us kladen takový obrovský důraz na to, aby příběh byl něco strhujícího a (zvlášť díky zakončení) ve hrách něco nevídaného, tak základní kostra hratelnosti je až zarážejícím způsobem obyčejná. Doufal jsem, že Naughty Dog posunou žánr nejen věrohodně podanými postavami.

        Bod 4: Proč by měla být zbytečná? Copak existuje jeden univerzální správný názor? :) Jak jsem psal - kdo chce na svoji oblíbenou hru slyšet jen chválu, ať si rozklikne Vaškovu recenzi. Co se týče čtenosti, tu generuje jenom název hry na hlavní stránce. Hodnocení vidíš až teprve poté, co si recenzi rozklikneš, takže to hlavní tahák na čtenáře není.
        • Preed
          1. Druhy nazor je v poriadku,ale mne uz dlhodobo vadi ked ten druhy nazor je oznaceny ciselnym hodnotenim a este aj recenzuje remastered verziu hry(tiez priklad zaklinaca 2 na games.cz). Netvrdim,ze ta recenzia nesplnila svoj ucel ale ovela elegantnejsie riesenie by bolo keby tvoj druhy nazor vyssiel v dobe vydania TLoU presne ako ta druha strana mince a bez ciselneho hodnotenia,ludia by si spravili nazor a zaroven by to nevyzeralo hlupo z 10 -> 8 a Vasek si kludne mohol strihnut remastered. Ale tak ja nie som sefredaktor :D,iba to kritizujem lebo mi to dlhodobo vadi,podla mna by bolo najlepsie aby tam tie cisla neboli vobec no ale to uz je na inu debatu.

          2. Tak mne to nevadi lebo to podla mna nie je az taky problem objektivne,mozno je to tym,ze nie som typ hraca ktory zamerne v hre tieto nelogickosti hlada,mozno ty si na tom zakladas viac,ale podla mna ja ovela viac hier ktore tym trpia,ten AC3 a novy Tomb Raider je tiez krasny priklad, v tom Bioshocku mi to az tak nevadilo no ale to je uz zase subjektivne.

          3. Mna TR bavil ale to doporucenie mi prislo usmevne lebo je to podla mna horsia hra a ovela viac trpi chorobou toho,ze je to mainstream produkcia. Survival je iba Marketing(TLoS sa aspon snazi a imho to funguje lebo to ma dobre balancovanu obtiaznost aj ked mechanizmy su jednoduche), Akysi osobny pribeh Lary vyznieva 10x horsie ako komorny pribeh TLoU koli spominamim problemom toho,ze animacky s hratelnostou nemaju nic spolocne a aj samotna hratelnost je menej variabilna ako TLoU aj keby bolo strielanie zabavnejsie,co asi je,tak stealth v tej hre nefunguje,hadanok je velmi velmi malo a pokial sa nemylim,tak nepriatelia su furt rovnaki,takze tam ani nefunguje taky ten efekt toho ako v TLoU ze clovek chvilu bojuje s ludmi a chvilu so zombie,podla mna je to proste horsia hra. :)
    • Já sem tu hru nehrál, Playstation nemám, ale docela mě fascinuje ta militantnost fanoušků TLOU.
    • cumpi3
      Raider byl survival...prostrilis se pres tisic capku ve nakym meste, v hrobkach...a aby to byl jeste vic survival lara obcas za usitrhajiciho hekani dosla pro medkit...co by si chtel vic?
      Ale vazne, jak rikas, nova Lara byla obycejna strilecka...a taky napriklad vubec nechapu, ze autor mluvi o tom, ze ta hra vybizi k opakovanemu hrani
  • Tím Tomb Raiderem si Olejník nasral do huby, udělal ze sebe kašpara a celou recenzi devalvoval na prachsprostý výblitek.
  • Nejlepší hra za poslední roky jsou Žabí zlomky a končím diskuzi, vyhrál jsem.
    • Tilwaen
      Flawless victory
  • QTE galeje? :D Interaktivní film založený na příběhu stačí zkouknout na YT, přece kvůli tomu nebudu kupovat konzoli. Možná kdyby tu hru celou předrenderovali jako bývaly dříve adventury (Myst, Phantasmagoria atd.), tak by to mělo ještě lepší grafiku, ale zase by to šlo spustit (resp. přehrát) i na tabletu a si člověk by nemusel kupovat ten exkluzivně zastaralý HW. :D
    • Gambit92
      QTE galeje bych to rozhodně neoznačoval, to spíš ten na konci recenze "doporučovaný" Tomb raider jich má teda mnohonásobně víc
      • QTE kdekoli je jedno velké zlo.
  • Robotron3
    Vždycky na games kouknu tak jednou za měsíc a v diskusích pořád ty starý znamý firmy dokola jak kolovrátek. Najděte si práci! *2*
    • Odulin
      :D :D Sedím v práci a zdravím Roba.
    • ucho
      Proč si ji nenajdeš ty? (smysl téhle věty počítám nepochopíš :) )
  • Co je to tady zase za nesmyslný pindy...co je k nepochopení na tom, že 10 to dostalo od jednoho člověka a 8 od druhého, já myslim, že je to celkem logické...a nějaký kecy o tom "aby si redakce stála za svým a že to je alibismus" jsou žvásty nejhrubšího zrna a jsem rád, že se netlačí žádný "oficiální" hodnocení redakce ale dává se prostor individuálním názorům...úroveň diskusí jak na inkách a iděsu kde se u dopravní nehody řeší, jestli měl viník BMW nebo stodvácu...koukám, že i mladší generace dává přednost "unifikovaným" názorům před individualismem...člověk by řekl, že todle myšlení pomalu vymírá a ono pěkný kulový...
    • se ti ani nedivím, že máš jimmyho ako avatar.
      • Já se zase nedivim, že ty máš nick tvořen citoslovcem...
        • Tak tohle bylo přímo na komoru!
  • Gambit92
    "Jestli vám ale jde primárně o zábavnou akční adventuru s „bojem o přežití“ a funkčními herními mechanismy, možná raději zvažte toho Tomb Raidera."

    Ha ha...To asi fakt radši ne *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit