Přejít na výpis diskuzí
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - recenze
11.3.2017 | Miloš Bohoněk
280 příspěvků
-
Pokud tohle někdy emulují na PC, tak letím pro sběratelku. Od RDR, první hra u které jsem zvažoval koupi konzole.
Bohužel (nebo bohudík), v tomhle případě vyhrál rozum a buď se dočkám nebo mám smůlu. -
-
Tak už val. Na i7-6700 + GTX1070 ve QHD na 60 FPS, občas propad na 45-50, ale to člověk ani nevnímá.
-
-
Škoda, že je to Nintendo exclusive, mohlo by to být docela zábavné. Ale kupovat si kvůli hře celou konzoli nehodlám, tuhle vyděračskou praktiku ať si Nintendo, společně se Sony a MS strčí někam. Jenže kdyby nebylo exklusivních her, tak by se Switch už lautr vůbec neprodával.
-
-
Počítám, že MS je Microsoft, tedy vydavatel Windows, tedy toho, co se zde ne úplně správně zaměňuje za obecný termín PC, tedy osobní počítač, tedy vyderačská praktika je i to, když to vyjde jen pod Windows, po vašem na PC.
-
-
Ne, MS reprezentuje XBox, osobní počítače jako takové nikdo nezastupuje. Ty se spíš MS snažil v minulosti podkopávat, se svou sabotérskou službou GfWL. Tudíž cokoliv, co vyjde exluzivně na PC vychází čistě z rozhodnutí tvůrců, ale ne principiálního. Myslím, že každý, kdo vytvoří hru, je jedině rád, když se dostane na co nejvíce platforem. S výjimkou třech zmiňovaných společností, se zřejmě nedostatkem důvěry ve svůj hardware a teda potřebou omezovat hry jen na svou platformu.
-
-
To není žádný nedostatek důvěry . Je to jen exkluzivní obsah . To děla spousta výrobců ve spoustě odvětví . Jasně je v tom business. Čím víc exkluzivit, tím více prodejů hw. Na PC je to jiná situace. Spousta lidi má PC kvůli práci nebo škole nebo proste jen na Facebook . Nicméně konzole už se primárně kupuje kvůli hrám . No a jak asi prodam hardware, když nebudu mít nic co bych si zahrál jinde? Kromě toho za cenu konzole se těžko hledá herní PC, které rozeběhne to samé. Jinak ale samozřejmě konzole asi nikdy neprebiji univerzálnost PC . To je jasný . Já si do práce kupoval ntb tak jsem si rovnou poridil s nvidii gtx na které jsem odehrál mnoho desítek hodin. Nicméně stejně radši zapinam ps4 :-). Desktopovou herní high end sestavu jsem prodal. Ale každý to má jinak.
-
-
Nesmíš hledat PC za cenu konzole, ale PC za cenu konzole + kancelářskýho PC, co má skoro každej doma, protože to nový PC ho logicky nahradí. Pak už se dá něco postavit.
-
* co bych si NEzahral jinde ;-)
-
-
-
-
-
Jak je možné, že terénní auta jsou dražší než nejsilnější odnoše klasických aut, přesto že mají menší výkon?? Protože můžou jak do terénu tak na silnici a hodně z nich jsou na obou površích stejně využitelná. Až se někdo zase hloupě zeptá proč je Switch tak drahý tak tady má odpověď. Protože kloubí přenositelnost a hlavní hraní u televize přesto že není nejsilnější. Cena je naprosto adekvátní a z vlastní zkušenosti vím, že použitelnost v obou případech je naprosto skvělá. Je to další krok evoluce. Někdo říká nojo, ale ps vita šlo také připojit nebo psp. Za jakou cenu?? Že se táhnou kabely k televizi a vypadá to ošklivě a není tak plnohodnotně použitelné?? Že za cenu Switche může mít ps4? Ano může, ale bude sedět jen omezeně před televizí a pokud potřebuje na záchod či jít ven, jet vlakem nebo být v práci, škole nemá jinou možnost než čekat, zatím co my si v klidu svoje plnohodnotné tituly zahrajeme kdekoliv a kdekoliv :) a zapoměňte na PS Vita s jejich naprosto trapným Remote Play. Bylo to k smíchu, sekalo se a bez opravdu pořádného internetu to ani nejelo. Navíc Ps4+ps vita=mnohem dražší investice než jediná konzole Nintendo Switch. Co se týká Legend of Zelda BotW, tak ta hra je unikátní a naprosto skvělá v tom, že se nacházíme v úplném open world. Tady nejsou neviditelné stěny, které nás nepustí mimo linii, ale je tu všude hmatatelný pocit otevřenosti, že konečně můžeme úplně cokoliv bez následků že narazíme do neviditelné zdi. Pocit jedinečnosti z té hry přímo dýchá jako netradiční nádherné pojetí grafiky. Ne opravdu pánové tady nepotřebuji 4K, mega nářez cool akci jako na jiných konzolích. Tam totiž ty hry většinou trvají nejvíce 10 hodin a pocit z nich hned vyprchá. Tady je pocit silný i po 40 hodinách hraní, kdy člověk ví, že není snad ještě ani v polovině a čeká ho ještě mnoho překvapení. Takže ano stojí to za to i kdyby na další 2 měsíce Switch neměl jinou hru, stojí to za to!!!
-
-
Pěkně napsáno ... Sám jsem switch použil i hojně v handheld modu a předevčírem když nám na pár hodin vypadl proud kvůli opravě el. sloupu jsme ve 4 lidech hráli v tablet módu paperclips a bylo to super :). Zelda nemá chybu a dostává tato hodnocení zcela oprávněně. Jsem odkojený z velké části na PC, ale v dnešní době kašlu na nějakou PC master race a nejsem ani zastáncem žabomyších válek mezi konzolema. Mám všechny a každá má u mě jiné využití a nechci a ani nebudu řešit, jestli je lepší tahle, nebo tam ta. Switch mám kvůli nintendo exkluzivitkám/PS4 kvůli PS exkluzivitkám a Xbox one na všechno ostatní (jsem achievement hunter). PC jsem po letech byl nucen vyměnit za noťas a už jen na něm pracovat. That's my story *5*
-
-
Ideální titul na wii, škoda že se ten Switch nepovedl.
-
-
V čem nepovedl?
-
-
keca blbiny..ignoruj..
-
-
-
Je až děsivé, jak ta hra je dobrá. Vlastně bez nějaké pompézního hypu přišla, sebrala 98% na MT a to hodnocení je naprosto zasloužené. Super. WiiU jedna z nejlepších konzolí posledních let dostala další naprostou pecku :)
-
-
bez pompezneho hypu? to ze na games o hre nikdy neinformovali je len ocny klam, ved Nintendo chrilo obrazky a prezentacne video jedno za druhym...jezisi
-
na MT taky sebrala 76 od hracu..me prijde ze to kazdej ignoruje a dela jakoby to nebylo dulezity. Me to prijde vic smerodatny nez ofiko hodnoceni.
Vesko WiiU je sice nejhur prodavana konzole nintenda ale porad prodali 9 mega kopii mario kart a dalsi tituly jdou taky do milionu, plno vydavatelum se o tom muze jen zdat. -
-
A ty se divíš? Kolik těch titulů na tu konzoli taky vyšlo? Celkově nějakých cca 190. Takže se není čemu divit, když si z 12 miliónů majitelů WiiU koupí nějakou hru 9 miliónů, když na tom jinak není nic moc, co hrát. Jako v tom roce, co vyšel Mario Kart 8, tak v Evropě sis mohl koupit co? Bayonetta 2? To moc velký výběr nebyl.
-
-
Sega. Pořád mám schovanou Mega Drive, co si tenkrát koupila teta. Odešel tam ale zdroj či co. Rýpat se v tom nechci, ale zase nemám čas to někomu dát spravit a netuším, jestli by to spravit vůbec šlo.
Nintendo zachránil v době WiiU, nový 3DS. -
nemyslim. mario kart je vzdycky jedna z nejprodavanejsich. A stejne si myslim ze to je win situace kdyz si z 12m majitelu 9 koupi nejakou hru. Proste WiiU zadnej mega uspech nebyl, ale nebyl to ani zadnej desnej pruserr. Nintendo to rozhodne na lopatky nepolozilo jako treba kdysi Segu.
-
-
viz dole. Všichni snad ví, že se tam kliká. Si přečti nějaké ty recenze. Chlape, ty si snad sedíš na vedení.
-
-
To je mi jasny ze se tam klika..ale proc se tam klika..zrejme proto ze nebude vsechno v poradku...u Nieru se neklika, tam to sedi 90/90. na gamefaq to ma 4.5 z 5 coz mi prijde taky nejak malo, na to ze to jsou hlavne stranky fandu Nintenda a kazdorocne tam vyhrava hru roku Super smash nebo nejakej mario.
-
-
Zelda měla první den vydaní stovky nul, tu hru nikdo ještě nerozbalil a už měla nálet nul, prosím tebe. 0 nikdy nezprůměruješ 10, to snad víš na rozdíl od idiotaa Veskoslava. To hodnocení má nulovou hodnotu. Pokud máš aspoň něco v hlavě, tak už dál o tom nepiš.
-
-
proste mi to nesedi, a budu k ty hre pristupovat opatrne. Az bude tak za 1000 jdu do toho:)
-
Polož si tu samou otázku u Zaklínače, pokud nejsi pokrytec.
-
proč? Protože herní komunita je plná debilů? Proč by měl někdo dát Zeldě 0. Proč?
-
No jo, nalet nul..ale proc..chapu ze plno lidi nesnasi zeldu..ale to taky o necem svedci ne..ze to nebude asi tak jednoznacne nejlepsi hra na svete. ja proti ty hre vzasade nic moc nemam ale proste mi nesedi ty hodnoceni hracu a recenzentu a nejde jen o MT.
-
-
-
Tak si odečti 0 a 10 od fanatiků z obou táborů a pak si to zprůměruj....Ale to by nebylo vončo, to by jsi nemohl pičovat, že proč rušit 10, když je to od hráčů.
-
-
Problém je, že tam jsou POUZE hodnocení 0/10 nebo 10/10, navíc od lidí, kteří hru ani nehráli (někteří to tam na rovinu napíšou). Takže pokud jste tak zoufalý a chcete najít nějaký objektivní důvod, proč je Zelda overrated, tak prosím vás ne user score na Metacriticu, to je pak výsměch. *3*
-
-
-
-
WiiU? Jedna z nejhůře prodávaných Nintendo konzolí v historii. Horší snad byl už jenom Virtual Boy z 95. Zastaralá už při předvedení, mizerná podpora her. Když se to srovná s jednoduchou, levnou Wii, tak je vidět, že jsi vážně zaslepený Nintendo fanoušek. I když u Tebe nic překvapivého. Nintendo je takový Apple herního světa, co se týče fanoušků.
-
-
Wii U je fajn konzole se skvělými hrami. Máš pravdu, že jich není moc, ale za to jsou opravdu kvalitní. Jasně, pro hráče, který má potřebu hrát velkou část vycházejících titulů, je prostě Wii U outsider (to ani nepopírám). Jen mi přijde líto, že se na tu konzoli tak plive, přitom má opravdu skvělé (SKVĚLÉ) exkluzivity.
-
-
No Nintendo používalo mozek a nenapálilo ceno jak za Ferrari pomalu, tak si myslím, že by ta konzole rozhodně neměla kolem 12 mega, ale troufám si tvrdit, že minimálně dvojnásobek.
-
-
Ano, cena byla taky jedním z problémů. Nicméně Nintendo je známé tím, že své konzole nedotuje a prodává je za plnou cenu. Je to prostě jejich strategie a těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně. Já si ale fakt nemyslím, že WIi U ublížila cena. Naopak bych řekl, že skoro minimálně. Problém byl v nedostatku multiplatforem a snadnou zaměnitolností s Wii u casuálů.
-
-
ale PS4 a xbox one už vôbec nie je pre wii u konkurencia... wii u je handheld a kupuje si ho zvyčajne hrač ktori už PS4 vlastni alebo vôbec neplanuje hravať hry na TV lebo povedzme často cestuje
-
To beru. Ale přesto, když by člověk si chtěl koupit WiiU, tak za něj vysolí 5000? Vím, že v Humble s Mario Kartem je za 6600. Na to, že "nový" X One stojí 5999 a PS4 Slim okolo 6500, tak mi cena přijde hodně přepálená. Navíc si myslím, že ani samo Nintendo nevědělo, co vlastně chce s tou konzolí dělat. A podle mě i ubližilo to, že to neuměla prezentovat a prodat hráčům. Wii se prostě prezentovala jako konzole na vyblbnutí a skutečně je, proto si našla domov i u lidí, co ke konzolím netáhnou. Ale to už ztratila WiiU.
-
Eh, sorry, v první větě jsem uznal cenu jako problém a následně jsem to popřel. Už bych měl jít spát :D
-
-
Běž jim tam šéfovat, všichni na tebe čekají...
-
-
-
Ale prosím tebe. Wii je daleko horší konzole než WiiU. Prodeje jsou mi úplně u paty, beru svou spokojenost s konzolí a s WiiU jsem velice spokojen, že měl Wii gimmick a obří prodeje, tak to neznamená, že je to lepší konzole než WiiU. Proč se bavíš o něčem, o čem víš prd, tam si smrď u počítače a neotravuj, nikoho nezajímáš...
-
-
jo, u nintenda se to smrdí mnohem líp než u pc
-
-
-
-
Pekne, libi se mi, jak Nintendo opet vsechny preveze nejkvalitnejsimi hrami. Zatimco ke koupi PS4 jsem se z nedostatku exkluzivnich her jeste nedokopal (a to jsem byl vzdy spise konzolovym hracem), tak o Switch uvazuju jiz ted. Jeste pockam, zda se nepotvrdi hardwarove problemy konzole a jdu do toho.
-
-
Problem je, ze mimo majitelu toho Nintenda ty jejich exkuzivity nikoho moc nelakaji. :) Porad tu nikdo neodpovedel na muj dotaz ze vcerejska, cim je tato hra tak skvela, ze si zaslouzi 10/10 (tedy by to mela byt jedna z nejlepsich her vsech dob). Cim to vystupuje z rady oproti desitkam jinym open world rpg, ktere maji treba 8/10? Myslim to vazne, ne jako flame.
-
-
ja zase nerozumiem co je tazke pochopit na pisanom a hovorenom slove? mas kopec recenzii a review po celom nete nato aby si si urobil obraz...
-
Řeknu to takhle. Nejlepší recenzent jsi pro tvůj názor ty sám. Pokud Switch nechceš, tak si ho pujč od kamaráda a zkus si to. Vykašli se na recenze a názory. Čím míň o té hře budeš vědět tím líp. Pokud se totiž informačně zahltíš a všechno budeš vědět dopředu, tak hra je vážně o poznání horší, asi jako film, když znáš téměř celej děj dopředu.
-
-
Pujcit si Switch od kamose v Cesku je opravdu dost narocne. Dyt se jich tu proda 3 a pul za rok. Jedina moznost je tak kouknout na gameplay, ktery me teda absolutne neuchvatil. U jinych her, co tu dostaly 10/10 nebo jine velmi dobre hodnoceni, jsem vzdy alespon pochopil proc, byt me treba ten dany typ hry vubec nebavil. Ale u Zeldy je mi to proste zahadou.
-
-
Ty kvality nejsou patrné na pohled. Jsou hry, kdy video neřekne nic, jsou hry na které se kouká dobře. Ono je to celkem prosté: pokud tě nebaví hry od Nintenda, hry, co na jejich platformy vychází, o nic nepřijdeš, nebude to hra pro tebe. A nic se neděje, nemusí se to líbit každýmu, že jo. *1*
-
-
-
-
haha tak jsem si dal vyhledat seznam exkluzivnich her pro PS 4 a je jich celkem 102. Nintendo switch jich ma/bude mit pozor pozor 19 o kterych se vi. Jestli je to troll tak palec hore, jestli ne, tak prijmi mou soustrast.
-
-
Jak dlouho je na trhu PS4? Jak dlouho Switch? Toliko k odpovědi.
-
-
ale ved o to ako dlho su na trhu vobec nejde - on len poukazal na absurditu jeho dilemy- pre PS4 sa nerozhodol koli nedostatku exkluzivit ale o Switchi uvazuje uz teraz a pritom je tam exkluzivit 6x menej...
-
-
-
-
Wau, tady to je děsivé. Hru tady hráli tři lidi, jinak jsou tu Del0 pod x nicky prasící diskuzi a klikající šotek Veskoslav, kterého v mládi snad přefikl nějaký Nboy.
-
-
nebreč..
-
-
potrefená husa Del0 se ozvala *15*
A Veskoslav proklikal. Good Job!
-
-
-
pro nevěřící tomáše, zde je malá ukázka kombinací, co všechno ve hře můžete dělat, a je toho mnohem víc: https://www.youtube.com/watch?v=9EvbqxBUG_c
ad metacritic, včera jsme si s kámošem dali špeka a přečetli si všechny negativní recenze (není jich zas tolik jako anonymních negativních hodnocení bez recenze), dlouho jsem se tak u recenzí nebavil *1* jediné co k nim jde dodat je tohle:
http://www.quickmeme.com/img/86/861fe80b06b3e3c35d68677cdb14379bc2ec0c7faf65230d8fa6e93494eab818.jpg
nejlepší perličku doporučuju přečíst očividný trolling začínající: mám IQ na úrovni génia 200.... *1* *1* *1* některé jsou naopak od naštvaných Zelda Fanboys, že to není "ta jejich" Zelda - pro mě jako pro člověka co ho nejopěvovanější díl Majora's Mask moc nebavil je to naopak známka toho, že se Nintendo nebojí posouvat se dál, i když pár skalních fanboys nevyhnutelně naštvali. Nemám problém, když tomu někdo dá 7 s tím, že to není jeho šálek kávy, ale 0 tomu může dát jenom troll nebo ublížený fanboy a že se jich na téhle hře sešlo jak much na exkrement, od kterého má naštěstí hra narozdíl od jejich výblitků daleko -
-
Takže ty vidíš do hlavy 7000 lidí na základě přečtení pár troll komentů. Kvalitní anecdotal evidence... *15*
-
Kdyz si das speka, je ta grafika pak hezci a farebnejsi a THC motion blur zamaskuje propady FPS?
-
-
ne ale idioti mě pak nenaserou a příjdou mi akorát k smíchu, hlavně ti ze slovenska nebo pokoušející se psát slovensky *3* špatně optimalizovaný unity a posledního batmana na PC jsem si taky užil, tam jsou propady FPS katastrofální, jediný argument vás chytrolínů co tuhle hru "hráli" akorát na tom youtube je fps, v tom případě většina her, co mám na uplay stojí za prd, letím si zrušit účet *7*
-
-
Koukam na tvuj prispevek a jedine, co mi z neho dava nejaky smysl je, ze bys to se spekama nemel prehanet... ;)
-
-
Btw, pokousel jsem se psat slovensky, uhadni kde?
-
-
Farebnější, takové hezké české slovo *3* a ten příspěvek jsem nepsal zhulenej. Fps propady tam jsou, ano a nijak drastické a doposud je to jediný alespoň trochu validní argument všech, co po téhle hře šlapou. Jinak já si zahulím jenom občas, ale potvrzuje se mi, co tvrdím už dlouho, že to má špatný dopad na mozek, nejvíc u lidí, co nehulí, zrovna tak zelda má negativní dopad na mozek lidí, co to nehráli. Většina moderních AAA multiplatformních her má propady jako prase a některé i na konzolích, čest vyjímkám jako Doom, zkus to popřít ty chytrolíne *7*
-
-
-
-
-
-
Zelda ma na metacritic 98/100 (Switch) Opravte si to proboha. Jedna se o nejuspesnejsi a nejlepsi titul vsech dob.
-
-
Líbí se mi, jak si dal nejuspesnejsi a automaticky nejlepsi. Bohužel, nejuspesnejsi =/= nejlepší... *15*
-
user score 7.6
-
-
To myslis vazne? nebo nejaky highlevel trolling??
-
-
-
Fanboys VS haters...inak to môže byť celkom fajn hra...pre tych menšich chlapcov, pokial je z tohto napečeny dospely jedinec, odporučam dobreho psychologa...
BTW ale kôli tomuto kupovať NINTENDO ?
Tak to maju moje decka smolu... *3* -
-
Tak pozdravuj sociálku...
-
-
A ty pozdrav toho chuja v zrkadle... *12*
proč? tebe živi socialka ?, ale viš my bili musime makat... *1*
-
-