Přejít na výpis diskuzí
The Old Republic už má milion hráčů, ve špičce 350 tisíc naráz
4.1.2012 | levis
123 příspěvků
-
Nehrajte ty zhovadilý žrouty času, slýchám dnes a denně jak tim trpí rodiny případně přítelkyně hráčů, přitom tohle nemá se hrou nic společnýho . Hra má víceméně krátkodobě pobavit, a né dlouhodobě simulovat nějakej model alternativního života, kde člověk udělá naprosto jenoduchý věci a dosáhne obrovských výsledků, takhle fungují drogy.. .
-
-
To je zase kec. Znám docela dost bývalých Wowkařů, co nejenom, že měli rodinu, ale třeba závidně hráli hokej, dětem se věnovali, jak to jen šlo, s manželkou (přítelkyní) trávili taktéž svůj čas atd. Prostě mně neskutečně začímná srát, jak si to každý hraje na pitomého policajta, co si myslí, e sežral moudros světa. Když je to závislý Wowkař, tak proč s ním ta holka ztrácí čas? Asi je stejná jako on....
-
-
protože je to třeba jinak fajn kluk a ona ho má ráda, takže se mu s tou závislostí snaží pomoct třeba. Já neříkám, že to nejde bejt při tom i jinak aktivní, ale to de i u hospody, kouření hraní automatů a všechno to sou nesmyslný činnosti.
-
-
Jasně u hraní automatů utratíš cca 270 Kč za měsíc, že? *1*
-
-
no to nebylo úplně fér přirovnání- automaty sou naprostý svinstvo :). Ale zabiják času to prostě je, to mi nikdo nevyvrátí, optimáplní doba pro hraní her je podle mě a lidí co znám, tak 6 h za týden max a u mmo už z podstaty tý hry musís u toho sedět dýl protože ta hraje tak udělaná. Navíc to mlácení mobů a expení na creepech mi příde nehorázně trapný..
-
-
1) Kdo expí na creepech? :D 2) U SW trávím asi dvě hodky po práci, nevim kde máš napsaný, že bych musel trávit u MMO víc času než u běžné hry. 3) Pro mě je nesmyslný žrout času sledování opery, sledování televize, hraní fotbalu a mnoho dalších věcí, a to proto, že mě nebaví. Za to mě baví spousta jiných věcí basketbal, cestování, pít pivo s přáteli a mnoho dalšího. MMO mě baví, našel jsem tam spoustu přátel, a s některýma se vídám i v tom skutečném světě. Čas který jsem u her nechal, bych neměnil, protože bych byl chudší v každém slova smyslu.
Když už tady rozdávaš rady, dám ti taky jednu, nepiš sem jak máme přestat hrát MMO, nemáš právo rozhodovat o tom, co je pro koho smysluplné trávení času. Taky ti neříkám ať hraješ SW. Stejně jen proto, žes tady napsal jak jsou MMO hry hrozné, je nikdo nepřestane hrát. Takže se míň starej o ostatní a víc o sebe. -
Trollování na dikuzi ti trapný nepříde :-)
-
-
-
-
-
Navykove tyto hry zcela jiste jsou a nekdo tomu muze zcela propadnout, kazdopadne co neni ? Ale ver ze se vse da dobre kombinovat tedy hry i soukromej plnohodnotnej zivot, zalezi jen na charakteru cloveka a jeho prioritach
-
LOL :D
Myslim ze je rozdil mezi MMO a drogou ... ale jakakoli cinnost muze ovlivnit lidsky zivot natolik ze ho znici, nemyslis? -
-
Myslím si, že by se měl každý zamyslet, jestli by ten čas nešel investovat lépe, zdraví, přátelé, přítelkyně at. apod. Nechci nikomu říkat co má dělat, jenom popisuju to co vidím.
-
-
Ja si myslim ze by sa ludia mali zamysliet nad tym ze travia velmi vela casu s priatelkou v kine, na prechadzke so psom, hranim bowlingu, chodenim na pivo, chlastanim s kamaratmi... Vlastne nie, preco su tieto veci socialne akceptovatelne? Preco nikomu nepride divne ze chlastam 72 hodin v kuse (tohtorocny silvester, teraz som sa zobudil) ale to ze si na 3-4 hodky denne pustim nejaku hru nie? Ta hra ma stoji menej penazi ako pobyt v krcme. Stretnem tam viacej ludi ako keby som mal chodit po ulici a snazit sa nadviazat nezaveznu koverzaciu. Naplna ma to rovnako ako ostatne konicky (ako napr fotografovanie do ktoreho som investoval uz cez 10k eur). Preco to niektorym "getalife"erom tak strasne vadi? Nieje to nahrada za realny zivot, je to proste konicek, nieco co robime radi, prostredie pre sutazivost, snaha byt v niecom dobry, prostredie vhodne na diskusie o temach ktorym sa v realnom zivote nevenujem (vcera som sa napr dozvedel zaujimavy fakt ze macky sa v stredoveku pouzivali ako toaletny papier, vedeli by ste to keby ste namiesto hrania stali 4 hodiny v rade na zmrzlinu?). Takze... preco nieje hranie pocitacovych hier spolocensky akceptovatelne? A chodte dakam so zavyslostami, ked je niekto zavysli na coca cole a vypije 15 pollitroviek denne tak je to vpohode. Ked niekto vyhuli 3 krabicky denne, tak je to tiez ok, tak preco nie hranie pocitacovych hier (aj ked na tom podla vedeckych vyskumov nevznika zavyslost).
-
-
Sarin: já ale považuju i vyhlastávání v hosodě za špatnej druh zábavy (že sem se takhle něco nachlastal.. tak to musim vědět : ), daleko lepší je si posedět v čajovně, u kafe, nebo společně něco hrát, než jenom bezduše chlastat, stějně tak kouření považuju za hroznou pitomost. A stejně tak hraní mmo považuju za hroznou pitomost - když říkáš že tam potkáváš hrzně lidí, s kolika z nich trávíš i jiný aktivty, jaký si předáváte zkušenosti a jiný koníčky, takhle totiž funguje normáoní přátelní,který je i užitečný. Heleď já sem hráč spoustu let a občas si moc rád zahraju, ale ten mmo model her mi prostě příde jako věc udělaná na záměrnou závislost.
-
-
Ach boze. Dalsi osviceny co rozdava moudra do zivota.
U mnohych MMO her se vekovy prumer hracu blizi k tricitce. Lidi maji rodinu,deti,konicky,chodi do hospody a pritom hraji hry. Misto cumeni 2 hodiny do televize(coz je cesky prumer na cloveka) si 2 hodiny zahraji hru,kde se obcas musi premyslet,rychle reagovat a hovorit/psat s lidmi (ano i hovorit,div se). A svete div se,na hlasovych klientech(Ventrilo,teamspeak...) se lide pri hrani velmi casto bavi o tom tvem tzv 'realnem'' zivote.
Jinymi slovy.mluvis o necem,o cem jsi cetl mozna tak na B.o.nuswebu(herni bulvar)
Zavistlost muze vzniknout na vsem. Dospely clovek ma vetsinou dost sily na to,aby sam sebe kontroloval. A deti? Ty podle me u MMO her nemaji co delat. Ale to uz zalezi na rodicich,ne na me.
-
-
-
-
-
-
Já chci jediné:-D Ať mi zkončí zkouškové a pustím se do TORa naplno a pak ať Blizzard zruší další vývoj WoW a udělá MMO ze světa Starcraftu:):-D
-
-
ich nove mmo s najvacsou pravdepodobnostou zo sveta starcraftu nebude, vraj vymyslaju uplne novy svet
-
-
Jo to jsem zvědavý, protože Blizzard ještě nikdy nic originálního, kromě Diabla nepředvedl.
-
-
Tak osobně si třeba myslím, že W3 RoCh je origiální v tom, že přidala hrdiny se schopnostmi (hrdinové už byli ve stařičkém Sc či AoE) či u Sc nastaila, že jedna jednotka=jeden slot atd. Myslím, že mnoho věcí přinesla revolučních:)
-
-
-
No na necem pracuji, tak kdo vi co to bude zac
-
-
Ja bych si to i zahral a vyzkousel, ale ma anglictina je na prd, neco malo si dokazi prelozit ani s ovladanim by nebyl problem ,ale pribeh by me asi nic nerikal a to je na houby mit jen polovicaty zazitek ... Takze vlastne tuhle hru pokud nebude v cz lokalizaci hrat nebudu ,takze nikdy.
-
-
Muzu ti rict ze mi malo co dalo tolik anglictiny(jiste lidi nepisou spisovne ale naucis se rozumet)jako prave onlinovky.Je fakt ze tahle je hodne pribehova,takze se castecne ochudis ale muze ti to dat hodne.
-
-
A pořiď si dětské knížky s obrázky. To taky pomáhá. Potom přejdi na knížky pro 1. a 2. třídu. Seženeš je buď ve speciálkách knihkupectví Librex nebo v jednotlivých speciálkách anglckých nakladatelství.
-
To je prave ono snazil jsem se do hlavy anglictinu naskoukat v praci jsem chodil i do kurzu,ale bohuzel do hlavy mi to jaksi nejde :(
-
-
Kurzy jsou těžce přeceňované, hodí se maximálě tak začátečníkům. Uznávám, že jde o kontroverzní názor, ale z vlastní zkušenosti jsem k němu za poslední roky došel.
Kup si dobrou učebnici gramatiky (Murphy - Grammmar in Use pro začátek) a do toho začni číst anglické knihy, články, hrát RPG hry apod. Ano, zpočátku se budeš s každou stránkou nimrat hodiny, ale časem se to prolomí.
Co se týče konverzace, tak tu ti nic nenahradí, možná tak částečně filmy, seriály a trocha té samomluvy... -
-
Stačí, pokud má děti, tak je poprosit, aby s ním občas zkoušely jednoduché rozhovory jako How are you atd. a pomalu je dělat těžší a těžší, klidně jenom 15 mnut denně. Sice to bude pro děcka otravné nejspíš, ale pomáhá to.
-
-
Hmm tuz jasne kazdy ma vlohy na neco jineho,taky podle me hodne zalezi v jakem veku se zacnes jazykum venovat(cim driv,tim lepe samo).Ted bys tomu musel obetovat asi fakt hodne casu a usili..Divej se na filmy s titulkama neustale a poslouchej tj nejmensi co muzes udelat.)
-
-
-
Takže jediné onlinovky, co hraješ jsou 4Story a Metin 2? A jak to máš s ostatníma hrama? Když není čeština či aspoň titulky, tak jsi K.O?
-
-
Ver nebo ne, ale zadne MMO nehraji, kdys jsem hraval Lineage, kde zadny pribeh defakto nepotrebujes. Kazdopadne nechapu proc hned musis nekoho urazet, za to ze neumi cizi rec , patrim mezi starsi hrace ,bohuzel jsem mel tu smulu, ze me anglictina ve skole tesne minula, ale narozdil od tebe vim co je slusnos.
-
-
Nevím můj otec má 50 a anglicky umí skvělě. Jenom je zarážející, že i přesto, že jste starší generace, tak Vám je cizí jazyk naprosto cizí. Navíc i v L2 se musela angličtina využívat, když si někdo něco domlouval. Navíc jsou i kurzi pro "starší", kde se věnují jiné formě výuky cizího jazyka. Tudíž to, že neumíte anglicky a říkáte, že jste generace s ruštinou je s prominutím dost pitomá výmluva. Kdo chce, ten se naučí, i kdby to mělo trvat 10 let a navíc i jazykovky se jenom hemží Vaší generací (vím to, jelikož když jsem dělal státnice z angličitny, přpadal jsem si jak na srazu svých rodičů). Vím, že pro staršího člověka je mnohem těžší se učit cizí jazyk, ale i přesto člověk, aby mněl základní znalosti, tomu se naučila i moje 70ti letá babička.
-
-
-
Aspon mas duvod se naucit poradne anglicky ;)
-
-
Je tu zmíněno hodně různých her, ale já nedám dopustit na Dungeons & Dragons Online. To mi sedlo zatím opravdu nejvíc. Ale nejsem asi typickej MMO hráč.
-
-
Tak ono DDO není standartní MMO. MMO jako takové nemám rád, ale DDO je spíš coop RPG a ve více lidech na TS je to úžasná hra a hlavně zábava.
-
-
Osobně tomu číslu moc nevěřím, k 17. prosinci měla SWTOR 958 000 předobjednávek a to jen v USA u krabicové verze, pokud by se připočítala i Evropa, Asie a digitální distribuce, tak bych se to číslo nebál i ztrojnásobit...
-
-
Sprava ze SWTOR ma 1 mil platiacich hracov je z 22. Decembra (dva dni po vydani). "Platiaci" ale znamena len to ze si ludia pustili za 1 euro ten mesiac zdarma, presnejsie cislo by bolo z nejakeho 25 Januara, kedy si uz kazdy bude musiet zaplatit aby mohol hrat.
-
viz odkaz: http://www.vgchartz.com/preorders/40895/
-
-
Tak ja to SWTOR preji ... tenhle mesic si to kupuju :) Bude to nadherne straveny cas nez mi vyjde "Dark Millenium" :)
A muj odhad? SWTOR urcite nepadne ... na to ma dost fanousku a ti co mu obetovali v bete aspon 10 hodin se knemu urcite vrati a zustanou u nej ... prece jenom uz jenom to ze mam 8 unikatnich pribehu, ktere se vyvyji podle mych cinu je velke lakadlo (kdyz opomenu ze se jedna o svet SW) :) -
Mě je šumák kolik má hra hráčů, když stojí za houby, tak ji nebudu hrát, i kdyby u ní seděl každý druhý na světě. Některé hry jsou zkrátka více "CASUAL GAMERS FRIENDLY" a některé ne. Někteří zase raději sáhnou po fantasy nežli po scifi... Nicméně SWTOR je "made by Bioware", takže bych se úpadku vůbec nebál. Dost keců, jde se hrát :)
-
-
K týhle tématice doporučuju přečíst něco od Isaaca Asimova jednoho ze tří neljepších spisovatelů scifi Asimov-C.Clark-Heinlain. Psal zhruba to, že mezi scifi a fantasy existuje často jenom tenká linie. Já osobě vnímám scifi (science fiction), jako předpovídání budoucnosti na základě vědeckých poznatků, neboli něco co by jednou opravdu mohlo být a k tomu nějaké technické specifikace atd. a fantasy vidím čistě jako všechno co si může lidské mysl představit, bez nějakých konkrétních omezení. Dneska se hodně věcí tváří jako scifi ale přitom je to fantasy. U star wars, ikdyž je to light opera bych se ale přiklonil ke sci-fi.
-
-
pardon ne light opera ale space opera (pro ty kdo nevědí co to znamená http://cs.wikipedia.org/wiki/Space_opera )
-
-
Zrovna SWTOR mi přijde jak casual friendly tak hc friendly.. To prostě musí vidět každej, kdo tu hru alepoň trochu víc hrál. *3*
-
-
PR?
(pí ár) -
-
Nie, proste o tej hre vie viac nez vsetci ostatny. Niektore hardmode 4 men dungeony sa nedaju prejst lebo su proste moc tazke pre casual hracov a potrebujes na to byt zohranty s profi ludmi a dobrym gearom. Preto je to aj pre HC hracov.
-
-
Fajne, zbieram minusky *7*
Hnevate sa za vlastnu blbost a ked ponuknem informacie tak sa stretnem s ignoracciou a pohrdanim. Viva internetove diskusie. -
-
Někteří lidé si sem přišli do swtoru jen kopnout. Ti opravdu nechtějí slyšet argumenty a fakta. Takové chudáky musíš filtrovat.
-
-
-
-
-
Star Wars je ale spíš fantasy než sci-fi...
-
-
Souhlasím, že je Star Wars spíše fiction než science.K Fantasy má díky jasné polaritě dobra a zla i podle mě blíže než k science-fiction, kam patří spíše Star Trek universum.
-
-
Ono science fiction znamena v preklade vedecka fikcia (pre tych ktory by to nevedeli *5* ), mne sa vesmirne lode, svetelne mece, blastery, osidlovanie dalekych planet, nadsvetelny medzihviezdny pohon atd. zdaju dost vedecke, a aj fikcia.
Fantasy nema s bojom dobro vs. zlo nic spolocne. Napriklad korunovani kralovia epickej fantasy (erikson, martin...) vo svojich knihach nemaju ziadny dobro vs. zlo spor. Fantasy sa proste vztahuje na fikciu pred zlomom vo vynajdeni parneho stroja (pripadne ineho umeleho pohonneho mechanizmu). V skratke, mece, kone, dokonca nejaka ta strelna zbran obcas, su tolerovane. Motorizovane vozidla a vsetky tieto SCI-FI veci su SCI-FI a nie FANTASY. -
-
Tak třeba svět Warhammeru je fantasy, ale přesto tam trpaslíci používají parní stroje atd. Ono je to občas těžké rozlišit:)
-
-
No máme tam Skaveny, Trpaslíky, Chaos, Císařství a Kislev. Ti všelijak využívaly techniku. Ať už silou páry, Chaotitu, střelné zbraně a stroje, které se podobaly tankům atd. Ale i přesto WH považuji za fatasy než za sci-fi. Naopak Wh 40k je podle mně sci-fi, i když se zde objevují prvky z Wh.
-
Samozrejme som mal namysli priemyselnu revoluciu ktora suvisi s parnym strojom, nie parou pohanane vozidla, vzducholode a este neviem co, co ty maly inzinieri dokazali vo Warhammery vymysliet. Siroky rozmah energii zapricinil vyrazny pokrok vo vede a technike. Vo WH nic take nebolo, len ista rasa fusovala do neortodoxnych bojovych mechanizmov *1*
-
aj skaveni :D
-
-
-
No nevim ... nezapomen ze muze existovat hodny Sith i zly Jedi ... takze ta rovnovaha taky neni tak cista ...
A Star Trek ani nezminuj ... ja kdyz to vidim ze ty jejich lode bez stitu nic nevydrzi, tak je mi do breku :) -
-
Náhodou, v posledním filmu Star Trek ta loď vydržela celkem slušnou plabu na začátku filmu, sice to zkončilo tak, jak by to i v "reálu" zkončilo, ale něco ta loď vydržela.
-
-
Poslední ST považuji za druhý nejlepší film po 1. kontaktu, jelikož tam jsou ti hrdinové uvěřitelní a "záporac" jsou takoví, jací by byli ve skutečnosti. Tudíž mučení, ničení a zabíjení neviných jim není naprosto cizí. Stejně tak ve SW. Hořící lodě jsem měl v EaW tolikrát, že jsem je přestal počítat. Obzvlášť destruktory hvězd, když hořely, tak jsem stiskl mezerník a čekal a kochal se, kdy mi ta loďka vybuchne:-D
-
Ale bylo by to poeticke :D
-
Nevidim dovod preco by lod nemala horiet, ked je napoli znicena a ma v sebe nejake diery, tak z nej unika kyslik, takze preco nie *3* Ale samozrejme to je vsetko robene na efekt, napriklad zvuky boja vo vesmire atd. Len by to v tom filme vyzeralo blbo keby tam bola polhodinova pasaz kde je proste ticho *1*
-
To myslis ten novej? To bylo celkem hruzny :D Ale kazdopadne na SW to nema, kdy lod napul znicena a horici (vsichni prece vi ze ve vesmiru hori lode :D ) se pokousi pristat a pristane (film 3) :D
Ikdyz jako hrac SW: Empire At War si pamatuji bitvy kdy mi z lodi zbyli jen kostry a drzeli :) A jeste zvladli zahnat Mon Calamarske krizniky zpatky :D :D :D
-
-
-
a to "fi" ve spojení sci-fi znamená co?? fikusy? :))
-
-
Nejspíš, on nejspíš ani neví, co zkratka sci-fi znamená. A pokud vím, tak i ve Star Treku je jasně dané dobro a zlo (Federace vs Romulané atd.)
-
fiction , ale to už jsem napsal.
-
-
-
A jablko je spis zelenina, nez ovoce.
-
Prosim osvetlit :) Nejak jsem to nepochopil :)
-
Fantasy než sci-fi? Nepleteš si pojmy a dojmy?
-
-
Neplete, sci-fi díla se drží zákonů fyziky, Star Wars je v podstatě vesmírná pohádka.
-
-
"Star Wars (česky též Hvězdné války) jsou série science fiction filmů"
na csfd i imdb je to hlavne sci-fi (u nekterejch je tam pak i fantasy, predevsim kvuli tomu, ze ty rozdily jsou obcas minimalni)..
SW bezesporu sci-fi je, at uz budes vymejslet jakykoliv kraviny a vyhovorky. -
Tak to mass effect je ciste fantasy lebo vo vesmire pocujes svoje kroky, rovnako ako v startreku, samozrejme terminator je ciste fantasy lebo cestovanie casom nieje mozne... a mozeme ist takto do aleluja *7*
-
Sci-fi se drží zákonů fyzika? Upadl na hlavičku? Promiň, ale tohle jsem musel napsat, protože to je nehorázný blábol. Odkdy se sci-fi drží zákonů fyziky? Znám spoustu sci-fi autorů, kteří naprosto popírají fyziku a vytvořili se vlastní fyzikální zákony.
-
-
Uznávám, takhle zjednodušeně, jak jsem to napsal, to zní hloupě. Wikipedie to umí podat o poznání lépe, než já:
It is similar to, but differs from fantasy in that, within the context of the story, its imaginary elements are largely possible within scientifically established or scientifically postulated laws of nature (though some elements in a story might still be pure imaginative speculation).
http://en.wikipedia.org/wiki/Science_fiction
Všem neagličtinářům se omlouvám, překladát to nebudu.
-
-
-
-
-
-
Pocatecni uspech velmi slusny..nevim jestli nekdo po wow nastaroval az takhle dobre?Mozna AoC ale tam hraci ubyvali diky bugum hned v prvnich dnech..mno uvidime-samozrejme zalezi jak budou schopni zivit endgame napln.Obrovskou vyhodou TOR je zasadni rozdilnost pribehu postav republic/empire(wowko jsem nehral,ale v AoC ci LOTRo nic takoveho nebylo,pribehy se lisily jen minimalne),ktomu kazda class ze 4 ma svuj vlastni,vyborne udelany pribeh.Tudiz pocitam ze kazdy hrac si da min 2 postavy light/dark side a hraci hodiny rapidne pribyvaji
-
Tak uvidíme kolik jich bude při druhé-třetí platbě ;-) Třetí bývá většinou ta zlomová.
-
Uderil jsi hrebik na hlavicku, mel jsem moznost si to u kamose zahrat a nic svetoborneho v tom nevidim, jedine pozitivum je SW svet, takze tato hra bude mit porad fanousky protoze komunita SW je obrovska, ale hraci hrajici MMO jsou kapanek z jineho testa, takze zajem z pocatku je obrovsky coz je videt ,ale krale tohle stejne z trunu nesesadi to by musel byt zcela jiny kalibr hry a po case se hraci opet vrati zpet ostatne jako vzdy.
-
-
Však tohle bylo jasné už od začátku, že tahle hra bude hlavně těžit z toho, že díky filmům a beletrii má svět SW obrovskou základnu fanoušků. Každý, kdo má jen trošku reálný pohled na svět ani nemohl čekat od téhle hry žádné zázraky, jen vše již stokrát omílané jinde zasazené do světa SW. Zatím to funguje.
-
Vrátí zpět? Myslíš z těch 17 000 000 hráčů v Evropě a USA, kdy již není ani 1/3 ve Wowku? Myslíš to Wowko, kde člověk několik měsíců piplal svůj eqip, aby pak zjistil, že je to kničemu, že děcka si je získají pomalu hned jako pozdější hráči? Myslíš to Wowko, kde poslední Panda šunka je spíše asijská záležitost než evropská a člověk pomalu má pocit, že Evropa a USA jsou zanedbatelný trh? Nebo myslíš to Wowko, které se snaží jít cestou nejmenšího odporu a je pro "tupou" masu, ne jako dřív? Jestli myslíš tohle Wowko, tak to pak jo.
-
-
Smarja tyhle kecy o pandach, buhvijak nejsou dodelany do wowka schvalne kvuli asiatum, me vazne bavej.
Jestli si aspon trochu hral W3, potazmo TFT, tak budes mit celkem jasno, ze ve svete Wara jsou pomerne dlouho.. -
Drobátko si protiřečíš, fouňo, schválně jestli přijdeš na to kde *3*
-
Ale jo ja se stebou nehadam wow je o houne ,ale stejne se tam vetsina vrati
-
-