Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ' hráči, kteří už třeba nemají na hraní tolik času,' Takže sledovat desítky minut dlouhé filmečky s minimem gameplaye je, co se time managementu týče, jednodušší, než hrát hru, kterou si člověk, hlavně v dnešní době, může kdykoliv uložit a znovu načíst.
    Aha.
    A to vše jen za 60dolarů.
    Forbes tomu dal 6,5/10, to je správné číslo (bohužel PS4 nemám, tak soudím pouze dle videí a recenzí, ale nic z toho, co jsem zatím viděl/četl mě nepřesvědčilo o ničem víc, než těch 7).
    Na druhou stranu, ono s dnešním 10/10 it's alright, 9/10 - could be better 8/10 - AAA titul od firmy, která by nám v budoucnu nezaslala kopii hry na recenzi 7/10 - it'S quite bad 6/10 a níž - nonexistant pile of shit, better avoid, se té 8 ani nedivím.
  • Abych to shrnul. Jak to tedy je.

    Olejník zde radí aby jste si hru koupily a nadělil jí velice dobré hodnocení. Vy*ral se na neduhy na které upozorňovali před vydáním lidí z infa které bylo známo a dnes i recenze. Tedy doporučuje vystrčit zadek a přijmout párek (pak se nedivte vtipný obrázkům od PC master race...). Souhlasí s filmovým rozlišením a tedy pruhy a měl by to brát i zákazník. Je to přeci cool a pokrok! Ošulit rozlišení.

    Dále zde máme nějaké to QTE (hodně toho tam je), filmečky (těch tam je jako rusů na ukrajině) atd. Stačí se mrknou na lets play na netu. Soudný člověk močí smíchy. Hraje se, střih na filmeček, hraje se, filmeček, qte, filmeček, qte....To vše dámy a pánové za 60 babek /eur.

    A nějaká ta grafika? Nevěřte lžím v recenzi. Nové COD vypadá stejně dobře. S PC se to nedá vůbec srovnávat, kde je možnost tam narvat nové a náročné prvky.

    Také zvažte co koupí této hry podporujete. Podporuje QTE u her, podporuje čachry s rozlišením a vůbec debilizaci her. Stejně jako u potravin atd. Každou koupí něco podporujete.
    • flash789
      Problém je ze to co popisuješ skutecne plno lidem vyhovuje, nebo proc myslis ze hry jako Uncharted nebo Last of Us jsou jedny z nejprodavanejsich? A pruhy? Většina lidi si toho ani nevsimne, nebo jim to bude uplne jedno. 30 vs 60 fps? to same, majorita kupujich to nerozezna, většinou ani nevedi ze něco takového existuje.
      • del0
        "Problém je ze to co popisuješ skutecne plno lidem vyhovuje, nebo proc myslis ze hry jako Uncharted nebo Last of Us jsou jedny z nejprodavanejsich?"

        Když pominu, že takové Diablo 3 prodalo za týden snad víc, než Last of Us za půl roku, tak by mě vůbec tyhle hry nevadily (nakonec je hrát nemusím, že), pokud:

        a) nebudou ovlivňovat herní průmysl jako celek
        b) nebudou způsobovat další debilizaci her
        c) nebudou v médiích nesmyslně přehodnocovány a hypovány jako nějaká herní revoluce

        Bohužel, problém je v tom, že bod c) už se dávno děje a ten může do budoucna velmi snadno vyústit v bod a) a b). Myslím, že The Order je důkazem, že se blížíme. Je to taková zkouška toho, co jsou lidi schopni sežrat a za jakou cenu. Koneckonců se to i částečně daří. Stačí se podívat na individua typu Hnisavec nebo GGGay. To jsou ti z kategorie, kteří zaplatí ranec i za hovénko, pokud se dobře zabalí a ještě se budou hádat do krve, jak si pochutnali, protože exkluzivní hovénko a ještě navíc od SONY přece nemůže smrdět.
      • To je přeci jasné...

        Reklama, PR, recenze a další prvky ovlivňování veřejného mínění.
        Jak píšeš. Bavíme se o většině která není vzdělaná ve hrách. Neřeší to tolik. Ty dají na reklamu i když tvrdí, že ne. Ale všude okolo sebe vidí tyhle hry a všude vidí, jak se nepíše o tom, že nějaký pruh je špatný, 30 fps, je málo atd... Tak to neřeší.

        Ale jakmile mají možnost to porovnat. Dám někomu hru při 60 a 30 tak tu změnu cítí a již to vidí jinak. O tom to je. Nepsat kecy. Nepodporovat reklamu od těch kteří to chtějí. Zde jí podporuje. Podporuje ty hovadiny. Nepíše, že to je špatně. Pak, ten kdo se to v tom nevyzná to bere. To je chyba.

        Kdyby herní weby psali o přínosu třeba těch 60 FPS, tak by to mělo opět dopad na tu většinu. Je to pouze o tom. A je lepší hledat pravdu a nepodporovat lži a kecy.
        • flash789
          No jo, ale to mas jako bys třeba me nutil at se zajimam o pravidla ceskeho pravopisu. Ty lidi to proste nezajima, a muzou to mit napsany kde chteji. Hrajou hry jako relax a odpocinek, chteji se drepnout a něco si chvili zahrat, a ne lozit po webech a zjišťovat co je 60 fps. vedes boj s vetrnymi mlyny který nemuzes vyhrat, od te doby co se z herni sfery stala obecne prijimane odvetvi zabavy, stejne jako kino nebo zabavni parky to takhle funguje. Doby kdy hry byla zalezitost pro nedsence jsou davno pryc, dneska muze hrat hry i třeba krasna slečna co jeji 28 let, ma dva pejsky, a lakovanim nehtu stravi hodinu denne, beze strachu ze by ji okoli mělo za idiota. je naivni si ymslet ze tenhle typ zakaznika ti pujde resit nejake 60 fps a pruhy.
          • Tak prvně se bavíme o zcela různých věcech. Ty řešíš skupinu hráčů kteří tyhle hry hrají a baví je to. Dejme to tomu neznalci, kteří hrají málo za týden a já se bavím o propagaci (nemusí být cílená) herních prvků a ignoraci špatných věcí. Vůbec igranoci zdělit radu těm neznalcům.

            Tam lze vyhrát a i kdyby to nešlo. Nešlo absolutně vyhrát (změní se nějaký standard). Tak je děšivé, jak nabádáš k tomu, že to nemá smysl. Nemá smysl mít opozici, nemá smysl bojovat, nemá smysl myslet a nedejbože kriticky myslet. To má smysl i vždy. Vždy má smysl vznést názor a hledat pravdu u když se poté budeš muset s potupou od většiny opravit.

            S tím pravopisem to je vhodné srovnání. Tebe to brát nebude protože nejsi daná skupina. Stejně jako mě nebude brát tahle hra anebo něco jiného. Klidně ten pravopis jak je vidět, z mého psaní. Ale budeme vidět, že je toho najednou plno a právě skupina lidí která tohle řeší tím bude zasažena časem se to bude měnit. Skupina která spadá pro tuhle hru. Ten kdo neví co to je FPS, neví jak to funguje atd.... To pocítí když to bude snadno podáno. Uvidí, videa na jeho hru v 60 FPS namísto 30 a to většina pozná, že je něco jinak.

            Ale obecně. Jestliže je autor odborník. Tak by neměl nikdy svojí ignorací propagovat prvky, které sice dané publikum neřeší, ale tyhle prvky se mohou přenést na jiné publikum protože u prvního na to nikdo nenadával. Jak by také mohl, když první skupina neví o co jde a chce si nějak zahrát a odborník, který to má vědět a radí daným lidem na to kašle. Kašle na to aby to podal tak dobře, aby i ten kdo hraje opravdu jen přes svátky tušil, že tohle je asi špatně. O tom to je.

            Hráči nehráči některé prvky nejsou pro nikoho dobře. Copak by tahle hra byla hroší kdyby jela v 1080p? Byla by horší kdyby jsi měl to možnost mít to v 60 FPS? Nebyla by hoší i kdyby to jelo pouze v 60FPS. Z podstaty toho jak to funguje je vždy lepší mít těch 60 protože to je více plynulé a je vždy lepší mít obraz 16:9 / 16:10 namísto toho co je zde, protože toho vídíš více.
            • flash789
              tak ja si totiž nemyslim ze pripad The Order je takzvane berna mince, porad tu mas plno her které jsou presny opak. A jestli evoluce smeruje tam kde je Order, skutecne s tim nic neudelas a pokud tam nesmeruje tak s tim taky nic neudelas. Existuje jen hodne malo lidi klteri dokazali promenit herni svet, myslim jednotlivce. A za vsim dnes hledaj peníze...a vazne si nemyslim ze pruhy a 60 fps nejak prodeje ovlivni. Navíc to zrejme bylo nutne, ona PS4 ma taky vykonostni strop.A na lepsi optimalizaci zrejme nemaj kapacity nebo cas/peníze.
  • Olejnik na twitteru: "Brzy internet zaplaví recenze Order 1886, včetně té mojí. Už na mě má PC Master Race nachystanou voodoo panenku s ryšavým knírem?" - Jeden z mnoha twittu, clanku proti pcmasterrace a ted recenzuje konzolovou hru ktera ma 2 cerny pruhy, aby byla "cinematic", linearni az doprizemi, 1600Kc, 3 hodiny gameplay, 3 hodiny cutsceny (6 hodin hry za 1.6K...)

    Mozna bys mohl zkusit byt neutralni a kritickej ke hre jen z principu, ze pises recenzi pro lidi ktery tak nejak nezajima tvoje mnohamesicni agitka proti "pcmasterrace".

    Nejde tady o subjektivni nazor, de tady o zaujeti autora proti casti pc komunity, ktera si dela srandu z konzolovych nedodelku s omezenym frameratem, filmovym pojetim (2 cerne obdelniky) a casto i dementnim autorum, kteri tvrdi, ze "cinematic experience 24fps". A ted tenhle zaujatej clovek pise recenzi na konzolovku, ktera splnuje kazdej bod, ktera tahle sarkasticka skupina prezentuje a hle 8/10...
    To si jim to ukazal Olejniku, ted si to te ceske PC komunite nandal ( "ceske" je velmi dulezite slovo, mozna si to uvedomis taky, nekdy v budoucnu) .
    Ale je tady i jina volba pokud nejsou lidi spokojeni s webem - adblock+ tady zustane aktivovanej a hrej.cz je dobra alternativa.
    • h0p3
      Co to meleš, nepoznáš ironii/sarkasmus ?Jó říkal, že konzole mu vyhovují víc, ale co chvíli hraje něco na steamu, kde má btw přesně 403 her. Takže tady o nějakým zaujetí silně pochybuji.
      By mě zajímalo kolik jich tam máš ty, člene PC nad rasy ?
    • Ja sem kvuli Olejnikovy prestal kupovat Level, a kupuju znpovu Score.
      Kdyz mezi sebou redakce trpi takovyho zaujatyho trotla, tak at si to vyzerou.
      • Tak tos teda fakt vyhrál...
    • to, že je Olejník zaujatej, nebo neumí psát recenze neznamená, žej ena tom zbytek redakce stejně
    • maros.goc
      presne tak, Olejník konečne ukázal svoj rage a hate voči PC komunite ...dať vysokonadpriemernú známku priemernej hre a ospravedlňovať to prívlaskom "príbehová" (pričom počas informovania o hre v rôznych článkoch o tom nepadlo ani slovo), či tým, že dnes ľudia už nemajú toľko času, aby hrali dlhé hry je strašne neprofesionálne...hanba
  • - otvori recenzi
    - koukne na vrsek
    - 8/10
    - koukne na jmeno
    - volejnik
    - smich
    - zavira recenzi
    • Keyz
      Copak nevíš, že on rád hraje konzolové hry na mega plátnu přes super projektor? Pak to je asi mega-hyper super, když vidíš jak to je velký *15*
  • Problem Orderu 1886 je, ze je prilis komplexny. Tie negativne recenzie su len preto, ze recenzenti neboli pripraveni na tak komplexnu hru, plnu prepracovanych gameplay mechanik a nezadovazili si, tak ako to urobil Honza Olejnik , nepostradatelnu prirucku ku hraniu tohoto skvostu http://www.amazon.com/Order-Signature-Strategy-Guide-Bradygames/dp/0744015693/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1424519176&sr=1-1 .
    Kratka ukazka pokrocilej strategie, ktoru bez nej proste nejde pochopit a pouzit:
    http://i.imgur.com/ryMONf8.jpg
    • Za 18 USD hráč uvidí co má dělat, když bliká na obrazovce čudlík *15*

      Tedy komplet hra + tuhle stojí skoro 80 USD *15* *1*
      10/10. Bez debat.
    • Keyz
      Ty vo*e co to jako je?

      Jak pravil klasik:
      „Viděl jsem hada sr*t, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“

      To je nějaký nový subžánr? Hra pro lidi s IQ na hranici debility?
    • maros.goc
      tak toto je už vrchol *1* *1*

      ...jeden z komentov na Amazone :D

      "I am so glad they released the strategy guide of this game. I was getting frustrated when the buttons started to appear on the screen, I never thought you have to press them until the strategy told me to do it. I was able to finish the game, instantly :D
      Great book, it really covers all my questions about the game "
      • heh, co k tomu dodavat :-)
    • *1* *1*
  • walltar
    Podle recenze je tohle ten typ hry, který si radši zkouknu na youtube po kouscích u večeře, než bych ji hrál sám.

    Aspoň na něco jsou ty let's playe dobrý. *1*
  • Pánové, jaktože nemáte pod vaším hodnocením i hodnocení z metacritic? Které jste před nějakým časem začali hrdinsky přidávat pod vaše vlastní hodnocení zřejmě proto, aby jste dokázali místním diskutérům, že nejste úplně mimo mísu? (zajímavé je že se objevuje jen u her kde máte hodně podobné nebo scela stejné hodnocení) jo aha na metacritic má hra jen 66%, tak proto :D
  • Koupeno za 14 stovek, dohráno za odpoledne, prodáno za litr. Nestojí to ani za ty 400. Většina DLCeček ke hrám je delší a zábavnější. Graficky je to fajn, obtížnost je nulová, o AI ani nebudu mluvit. Pro mladší hráče je to v pohodě.
    • Tys to určitě hrál *7* To ti jako mám věřit? Si trapnej.
  • Jak nádherná zbabělá obhajující recenze. Držel se autor pokynů pro správnou recenzi od distributora nebo už takhle mistrovsky pracuje sám?
  • Jedno nepochopim, ako to, ze dal Olejnik Ryse 5/10? Nie je toto obdobne, ci uz grafikou, dlzkou alebo nehratelnostou?
    • Vegen
      Ryse měl nudný nezajímavý příběh, souboje od začátku do konce stejný a atmosféra nulová :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit