Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • JohnyTheZik

Je zajimavy, ze na rozdil od zahranici se tu tyhle Obsidian hry moc s uspechem nepotkavaj, ostatne Avowed dostal podobny hodnoceni.

Kubo, jestli jsi Avowed hral - je hratelnost podobna? Protoze mne treba skvele sedlo, ze je to relativne kratky a akcni RPG, kde je sice svet dost mrtvej, ale hratelnostne mi to fakt padlo do noty. Pokud by to bylo podobny, tak bych tomu asi zkusil dat sanci.

Diky!

• cms.jakub-malcharek

Ahoj a díky! 
      Hratelnostně jsou si hry podobné. Vlastně bych je asi přirovnal odlišnostmi ke Skyrimu a Falloutu. Otázka, jestli zvládneš ten scénář, protože Avowed sice byl nemastný, neslaný, ale TOW2 je vyloženě otravný :) Jestli máš Game Pass, asi není důvod nezkusit, za plnou cenu jen na vlastní nebezpečí :)

• Pro mě byla zklamáním už jednička - inzerovali to jako "náš vlastní New Vegas" a u vesla byli Tim Cain a Leon Boyarsky, spolutvůrci původního Falloutu. A pak to bylo sotva 30hodinový dost omezený, nijak zvlášť dobře napsaný RPGčko s polomrtvým světem. 7/10 a víc ani ťuk. 

Cain z Obsidianu odešel a dělá jen remote konzultace, Leon tak sice zůstal, ale nějak mě nepřekvapuje že je dvojka ještě slabší. Avowed byla taky taková sotva sedmičková věc. Je holt smutné že časy KOTOR2, Alpha Protocolu a New Vegas jsou asi navždy pryč, spolu s jejich vývojáři (Avellone, Ziets, Fenstermaker..).

• Prozrazovat v recenzích řešení úkolů je vrchol amatérismu, u kvalitních zahraničních serverů se s ničím podobným člověk nesetká.

• Corvus

Ty jsi fakt vyměklej... Pravděpodobně málo čteš. Názorný příklad řešení nějaké questu je naprosto běžné a v ČR se to v recenzích používá od nepaměti, od '90 let. Co se píše v zahraničí mě nezajímá, jsme v ČR. Prakticky denně čtu v nějaké recenzi popis questu jako příklad kvalitní/nekvalitní práce vývojářů. Je to úplně normální. Kor u RPG kde je úkolů tři prdýlky. Řešíš (jako vždycky) nesmysly.

• cms.jakub-malcharek

Je úplně běžné, že se kvality scénáře demonstrují na vedlejších questech. Kdyby bylo o co stát, tak zajímavé příběhové zvraty samozřejmě neprozrazuji.

• Běžné je to tak maximálně na games.cz, jinde jsem se s tím nesetkal. Případně prosím o nějaký příklad třeba z PC Gamer nebo EDGE, řekněme za posledních 12 měsíců, když je to tak běžné.

• cms.jakub-malcharek

Šárka mě předběhla. Nicméně ještě KCD2 recenze na PC Gameru třeba spoiluje Žižku, což my jsme neudělali.

Mimochodem k TOW2 byl poměrně početný seznam spoilerů, kterým se vyhnout. Nic z toho, co jsem zmínil v recenzi v něm nebylo.

• cms.sarka-tmejova

PC Gamer čerstvá recenze na Bloodlines 2, například :) 

• SlavicBes

hru som este nehral ale ak fakt tak tlaci na pilu tym detinskym humorom, tak ....

tiez nenavidim nasilu pretlacany humor bez dynamiky a nacasovania...aj ked toho som sa obaval uz z prezentacnych videi..

• Morraw

Mě jednička bavila dost. Mám rád tyhle menší openworldy. Grafika mi přijde ok, tady jde spíše o stylizaci. Ona většina her na UE5 je hnusná a plastická. Tady se to aspoň s tou barevnou paletou hodí. Počkám na Steam verdikt, ale myslim, že to bude jako jednička.

• Sir_Emental

Hlavně, aby je nezařízli, než dodělají Grounded 2...

• iSpirit

Vypadá to fakt hnusně na to, že je to UE5, Avowed nebo jak se to jmenovalo, vypadalo alespoň akceptovatelně. Jde vidět, že budget a čas chybí. Kvalita > kvantita. 

• Taronyu

Pozrel som niekoľko videorecenzií a vôbec to teda neznie tak negatívne. Neviem čo kto čakal, keď obsidian je pomerne malé štúdio a toto je tretia hra od nich tento rok. Samozrejme že to potom nie je skyrim.

Jednotku mám veľmi rád a už len keď počujem hlavný motív tak mám všade zimoriavky. 

• Dondae

Čekal třeba tak nějak že nebudou dělat 3 hry ročně když ta kvalita nemá moc vzestupný tendence. 

• Taronyu

Súhlasím, ale za to bohužiaľ oni nemôžu. To sa treba obrátiť na Microsoft. Tiež by som bol radšej keby celé štúdio makalo na jednej hre a poriadne. 

• Mně přišla otravná už jednička - nesnesitelné postavy, debilní hlášky, nudný gameplay a příšerná barevná paleta. Jo a taky jsem chvíli hrál schválně hajzlíka, což taky nikdy nedělám, než jsem to smazal. Po prvním Outer Worlds, Avowed a teď Outer Worlds 2 je pro mě Obsidian definitivní slop factory s podobným osudem jako Bioware.

• Souhlas, metal jsem kozelce, že New Vegas 2 a nakonec dohrál se sebezapřením.

• Metacritic 85 zatím,tak nevím.... 

• MishKonn

Metacritic ještě někdo bere vážně? 

To, co popisuje autor recenze (kapitalismus = špatný) je klíčem k dobrým známkám u západních herních “novinářů”. 

Podívej se tam znovu, až bude user score. 

• A jsou ty pozitivní recenze taky samý "return to form" jako u Veilguardu? :D :D :D

• Tak v podstatě píšou, že je to vylepšená jednička a ta má na mc taky asi 80. Tak možná to jen autorovi nesedí a komu to sedí ten to má za 8🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit