The Outer Worlds 2 – recenze satirického RPG
-
Mně přišla otravná už jednička - nesnesitelné postavy, debilní hlášky, nudný gameplay a příšerná barevná paleta. Jo a taky jsem chvíli hrál schválně hajzlíka, což taky nikdy nedělám, než jsem to smazal. Po prvním Outer Worlds, Avowed a teď Outer Worlds 2 je pro mě Obsidian definitivní slop factory s podobným osudem jako Bioware.
-
-
Souhlas, metal jsem kozelce, že New Vegas 2 a nakonec dohrál se sebezapřením.
-
-
Diky za recenzi. Doplnujici otazka ke svetu - porad jsou lokace spise jen takove umele neuveritelne levely, podobne jako v jednicce nebo konecne alespon trochu uveritelne kusy sveta? Worldbuilding je neco, co Obsidian nikdy zrovna moc neumel, ale treba doslo i k nejakemu pokroku (z obrazku lze soudit tak i tak)...
-
-
Díky, nejsou. Myslim, ze to tam píšu. Vetsinou jedna, dve zabydlene oblasti s postavami, ktere stoji na miste. Zbytek dungeony na questy. Do spousty se navic neda dostat, nez dostanete quest a s nim i klic k lokaci, takze se tam pak musite vracet.
-
-
Takze posun nenastal ani tady, diky za odpoved. :)
-
-
-
hru som este nehral ale ak fakt tak tlaci na pilu tym detinskym humorom, tak ....
tiez nenavidim nasilu pretlacany humor bez dynamiky a nacasovania...aj ked toho som sa obaval uz z prezentacnych videi..
-
Hm, tak to je smutne.
-
Pozrel som niekoľko videorecenzií a vôbec to teda neznie tak negatívne. Neviem čo kto čakal, keď obsidian je pomerne malé štúdio a toto je tretia hra od nich tento rok. Samozrejme že to potom nie je skyrim.
Jednotku mám veľmi rád a už len keď počujem hlavný motív tak mám všade zimoriavky.
-
-
Čekal třeba tak nějak že nebudou dělat 3 hry ročně když ta kvalita nemá moc vzestupný tendence.
-
-
Súhlasím, ale za to bohužiaľ oni nemôžu. To sa treba obrátiť na Microsoft. Tiež by som bol radšej keby celé štúdio makalo na jednej hre a poriadne.
-
-
-
Metacritic 85 zatím,tak nevím....
-
-
Metacritic ještě někdo bere vážně?
To, co popisuje autor recenze (kapitalismus = špatný) je klíčem k dobrým známkám u západních herních “novinářů”.
Podívej se tam znovu, až bude user score.
-
A jsou ty pozitivní recenze taky samý "return to form" jako u Veilguardu? :D :D :D
-
-
Tak v podstatě píšou, že je to vylepšená jednička a ta má na mc taky asi 80. Tak možná to jen autorovi nesedí a komu to sedí ten to má za 8🙂
-
-
-
Hlavně, aby je nezařízli, než dodělají Grounded 2...
-
Pro mě byla zklamáním už jednička - inzerovali to jako "náš vlastní New Vegas" a u vesla byli Tim Cain a Leon Boyarsky, spolutvůrci původního Falloutu. A pak to bylo sotva 30hodinový dost omezený, nijak zvlášť dobře napsaný RPGčko s polomrtvým světem. 7/10 a víc ani ťuk.
Cain z Obsidianu odešel a dělá jen remote konzultace, Leon tak sice zůstal, ale nějak mě nepřekvapuje že je dvojka ještě slabší. Avowed byla taky taková sotva sedmičková věc. Je holt smutné že časy KOTOR2, Alpha Protocolu a New Vegas jsou asi navždy pryč, spolu s jejich vývojáři (Avellone, Ziets, Fenstermaker..).
-
Je zajimavy, ze na rozdil od zahranici se tu tyhle Obsidian hry moc s uspechem nepotkavaj, ostatne Avowed dostal podobny hodnoceni.
Kubo, jestli jsi Avowed hral - je hratelnost podobna? Protoze mne treba skvele sedlo, ze je to relativne kratky a akcni RPG, kde je sice svet dost mrtvej, ale hratelnostne mi to fakt padlo do noty. Pokud by to bylo podobny, tak bych tomu asi zkusil dat sanci.
Diky!
-
-
Ahoj a díky!
Hratelnostně jsou si hry podobné. Vlastně bych je asi přirovnal odlišnostmi ke Skyrimu a Falloutu. Otázka, jestli zvládneš ten scénář, protože Avowed sice byl nemastný, neslaný, ale TOW2 je vyloženě otravný :) Jestli máš Game Pass, asi není důvod nezkusit, za plnou cenu jen na vlastní nebezpečí :)
-
-
Škoda, trochu jsem se tohoto hodnocení obával :/ Přehnaná satira. Snad se Obsidian kousne a ještě se u nich dožiju kvalitního RPG na dlouhé večery.