Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

Hele, chce to trochu brzdit s tou tvou "projekcí". 

Ty si za tím scénářem představuješ 20. leté korporátní otroky. Ale napadlo tě fakt, že jiní lidé to nemusí vidět stejně?? 

Ale souhlasím s tím, že nic by se nemělo přehánět. Všeho moc škodí. A jestli to přehánějí se stížnostmi na megakorporace, tak to je otrava.

• na Meta 84 😯

• Slova na R jsou fakt zbytečná a dost zavání elitářstvím (kdo nemá rád hry s hodně složitými mechanikami, je r...). Prostě jsou lidi, kteří v práci řeší složité struktury obřího projektu, který je na mnoha místech rozbitý, dojednávají jeho opravy a podpůrnou práci v cizím jazyce s lidmi různých kultur po celém světě. Pak přijdou domů kde, řeší problémy s dětmi a rekonstrukcí bytu. No a když už se dostanou k odpočinku, chtějí jen tak postřílet pár démonů nebo nácků a neřešit sice jednodušší, ale pořád složité problémy jako součást zábavy.

Ano, Obsidian dělá jednodušší hry, ale vydělávají mu (aspoň Grounded), což je pro něj důležité. A ano, taky mi svého času bylo líto, když FunCom vydal perfektní adventuru The Longest Journey, ale pak už dělal jen onlinovky, protože adventury, byť sebelepší, by ho neuživily.

A jestli fňukáš, že Obsidian neudělal dlouho žádnou dobrou příběhovou hru a nahoře přiznáváš, že vůbec neznáš Pentiment, tak to koukej napravit. Jen to nesedne každému stylizací.

• Ok...hele já třeba nedávno nainstaloval Cyberpunk77 (nikdy jsem ho předtím nehrál)a ze začátku je to trochu zmatečný...upřimě aniu nevim co je hlavní příběhová linie ale nejsem hloupej (slovo na R bylo puvodně)aby mě někdo musil vodit za ručičku, to bylo právě skvělý na starých hrách od Obsidianu...dneska dělaj hry od jednodužší lidi pro ty jednoduchy...sorry

• Grounded prostě příběh ani nepotřebuje...to druhý neznám, já psal o tom co kdy Obsidian udělal...jako kotor, new vegas a tak...tohle je oproti tomu prostě žumpa pro děcka 

• Taronyu

Ano, chcem aby hry mali nejaký presah. Predstav si to. Jednotka nebola o sťažovaní si na megakorporácie, jednotka bola o tom, že prvá kolonizačná loď bola plná kravaťákov a tí si povedali že odborníkov nepotrebujú a povedú kolóniu iba oni. A tak tie kolónie potom aj vyzerali. A keďže pracujem v korporáte, tak môžem povedať že to bolo celkom výstižné. Jednotka teda bola skôr o tom, poukázať ako doležitý sú vedci a ďalší odborníci pre spoločnosť. Čo je v dnešnej dobe ktorá sa čím ďalej tým viac podobá na idiokraciu, silné a extrémne dôležité posolstvo. To by si tu hru ale musel dohrať a pochopiť. 

A nie, štúdio nie je fakt mŕtve. Skvelý Grounded, Vynikajúci Pentiment, dobre našliapnutá Grounded 2. To má ďaleko od mrtvého štúdia. 

• Já to myslel tak, že chtějí dělat, co jim vynáší. Tedy tu coop MP hru s minimalistickým příběhem. Pokud jim to dává obchodně větší smysl než příběhové hry, tak se prostě změní a budou dělat něco jiného. Fanoušci by pak měli pochopit, že Obsidian už není studio, co dělá RPGčka s dobrým příběhem. A taky to, že úspěšná hra nemusí mít obsáhlý příběh, protože spousta lidí ocení spíš rychlou hratelnost. Nedávno mi kolega říkal, že si nainstaloval Cyberpunk 2077 a že ho to nebaví, protože se tam moc mluví, má to složité mechaniky a je tam málo akce. Přitom v práci mu příliš složité mechaniky a přehnané vykecávání se na jednáních vadí méně než mě. Každý má prostě jinou představu o zábavě.

Pokud jde o OW, tak tam se tou politickou satirou nijak netajili, takže v tomto ohledu každý věděl, do čeho jde případně, že do toho jít nechce. To, že jednička byla tak trochu experimentální, se taky dalo čekat, ale přijatá byla docela dobře. No a dvojka dle všeho už trpí tím, že prostě chtějí dělat ty hry bez příběhu a tak šetřili na scénáristech a ani nenajali dost kvalitních dabérů. A taky šup šup, ať už je to venku, aby grafici a animátoři mohli dělat další assety do Grounded 2.

Edit: A pak je tu ještě to, že Obsidian se udělal na adaptacích a pokračováních. Jejich vlastní tvorba byla vždycky slabší (s pár drobnými výjimkami jako Pentiment).

• Myslim, že to znamená, že scénáristi jsou tam 20 letí lempli co dělají pro mega korporaci (což jimj platí učty)ale plivou na megakorporace (co jim platí učty)60x za minutu...není to vtipný asi tak po hodině...u každýho komu není 25 a bydlí u mámy

• Proměnilo se v agitační lempli co jen plní kvoty a tlačí agitační názor místo toho napsat dobrou hru? Díky nechci...

Grounded je coop MP hra...tam žádnej příběh ani nepotřebuješ...

Abych to upřesnil...fakt potřebuješ aby ti skrze hru cpal politický názory? Protože to je něco co mě přesně odradilo od prvního dílu...prostě mě to věčný stěžování na "megakorporace" nebavilo...nikoho to vesměs nezajmá když si jde zahrát

• Asi ani ne po prvním dílu, Obsidian je mrtvej...už to není jako tehdy, lehce podobný jako s Dragon Age, Veilguard je naprostý odpad co se scénáře týče a ten kdo to psal pravděpodobně nikdy neviděl konverzaci 3 lidí vzájemně, všechny tyhle studia jsou už mrtvý

• Derp_1337

Obsidian Entertainment má přes 300 zaměstnanců. Většina lidí má asi trochu odlišnou představu oproti tobě, co slova "studio je mrtvé" znamenají.

To, že studio vydává jiné hry než by si fanboys přáli, neznamená, že jsou "mrtví".

• Mrtvé není, jen se proměnilo a fanoušci si to nechtějí připustit. V podstatě mi přijde, že se ty svoje poslední dvě RPGčka (tohle a Awoved) snažili zjednodušit a rychle vydat, aby od nich měli pokoj a mohli se soustředit na jiné projekty jako Grounded 2, které vypadá slušně a jednička byla jedním z jejich nejvýdělečnějších projektů poslední doby.

• Čekal někdo něco jiného? To studio je mrtvé.

• Derp_1337

Hele, jedna věc je nechtít vidět spoilery. To se dá pochopit. 

Ale nějaká ukázka kvality vedlejších questů a jejich řešení? To je celkem běžná věc. Stěžovat si na to je trochu moc velké hnidopišství.

Ale pak jsi totálně pohnojil, když jsi napsal "u kvalitních zahraničních serverů se s ničím podobným člověk nesetká". Je vidět, že asi moc nečteš zahraniční servery. 

• Jako fakt? Hysterčit kvuli příkladu na vedlejšíku...a i kdyby, si snad svéprávná/ný s mozkem v hlavě a dokážeš tu pasáž přeskočit ne?

sry jsem se uklikl, samozřejmě platilo pro prvotní příspěvek

• Upřímně, já nikdy nedohrál ani jedničku protože...mi to přišlo lehce nadprůměrný a ta zmiňovaná přepálenost ohledně korporací a tak, už jednička to sypala za sebou jak Vémola antáče až to bylo neskutečně otravný a vzdal jsem to, souboje taky nebyly z nejlepších a naprosto bídná customizace (eqip - brnění etc.), což je dost špatný na RPG, já po těch velkoústých prohlášeních fakt čekal nástupce New Vegas ale dostal jsem lehce nadprůměrnou hru jejíž jediný temá bylo otravný po hodině hraní až jsem si začal přát korporacím ať náš svět ovládnou jako jako v dystopických sci-fi nebo Cyberpunku (teĎ myslím žánr)

"Což od studia pod jednou z nejbohatších firem na světě zní, mírně řečeno, pokrytecky."

To je rakovina dnešního světa, podobný jak s Hollywoodem kde se rojí lidi s inteligencí kytky v květináči (zdravíme Marka Ruffala)kteří místo toho, aby přijmuli roli toho, že jsou prostě jen přeplácená obdoba šašků u dvora a v klidu si ty miliony dolarů užívali tak mají potřebu lidi poučovat jak by měli myslet a kritizují systém co jim ty miliony dovolil umožnit, zrovna Mark by jinak plnil tašky ve Wallmartu

Podobný je to i s přepáleným  humorem nebo ironií, lidi co tohle praktikují do her si myslej, že postava musí házet trapný vtipy jak smyslu zbavená...jen že pakt to ztrácí efekt a je to neskutečně cringe, nebo možná jde jen prostě o hloupost autorů

• JohnyTheZik

Good point, to tlačení na sílu cpát všude humor mi přišlo trochu příliš už i v traileru. Tak jsem dost na vážkách, protože mě vlastně Avowed poměrně dost bavilo (primárně teda souboje.. příběh byl asi ok), ale bál jsem se dost toho, co píšeš.

Díky!

• Corvus

Ty jsi fakt vyměklej... Pravděpodobně málo čteš. Názorný příklad řešení nějaké questu je naprosto běžné a v ČR se to v recenzích používá od nepaměti, od '90 let. Co se píše v zahraničí mě nezajímá, jsme v ČR. Prakticky denně čtu v nějaké recenzi popis questu jako příklad kvalitní/nekvalitní práce vývojářů. Je to úplně normální. Kor u RPG kde je úkolů tři prdýlky. Řešíš (jako vždycky) nesmysly.

• cms.jakub-malcharek

Šárka mě předběhla. Nicméně ještě KCD2 recenze na PC Gameru třeba spoiluje Žižku, což my jsme neudělali.

Mimochodem k TOW2 byl poměrně početný seznam spoilerů, kterým se vyhnout. Nic z toho, co jsem zmínil v recenzi v něm nebylo.

• cms.sarka-tmejova

PC Gamer čerstvá recenze na Bloodlines 2, například :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit