THQ Nordic koupilo české studio Warhorse za 1,1 miliardy korun
-
No, jestli si společníci Warhorse rozdělí 858 milionů, tak to na Vávru osobně s jeho 17% podílem připadá nějakých 145 míčů. Slušnej kauf. Co na to jeho hejtři? :-D
Je jasný, že tohle je obchod, co se neodmítá. Z pohledu hráče ale mám trochu strach ohledně nezávislosti studia a tedy pokračování Kingdom Come. Na druhou stranu, pokud se Vávra při nějakých problémech trhne, založí nové studio a přijde s nějakou další originální hrou, tak jenom dobře. Kapitál na to má :)
-
Lol, THQ už loni nebo kdy koupilo Koch. K převzetí se vyjadřoval sám šéf THQ
-
ikdyz me hra nenadchla, tak jim to preju...teda Bakalovi ne
-
Nekoupilo je THQ, ale konkrétně Koch. Takže dvojka exkluzivně na Epic Store.
-
spis se jeste vic zatvrdi v tom ze ma ve vsem pravdu
-
Kupní cena 33,2 milionů eur. Další peníze jdou na dluh studia a zbytek je ve formě akcií, celkem tedy 42 milionů eur.
-
Mně překvapuje, že se prodali takhle pod cenou a už podruhé mě mrzí, že prostě nemám ty prachy, abych do nich mohl investovat sám. Poprvé bych do nich investoval místo Bakaly, protože bylo jasné, že projekt Pana Vávry bude mít úspěch.
A podruhé bych investoval nyní, protože pravděpodobně již vydání druhého dílu Kingdom Come tuto investici nejen vrátí, ale i na tom THQ vydělají.
-
No, snad tam nebudou :-(
-
ehm: "Autor Jna. (farář Josef Ješina) v Ottově slovníku popisuje, že za husitských dob česká snášenlivost lákala do země ještě větší houfy Cikánů, kteří se po Čechách rozšiřovali „valně a volně“, přičemž v jižních Čechách a v Praze pokojně žili i ve 2. polovině 15. století, a v dobách pronásledování v západní Evropě nacházeli v Čechách útočiště."
Rád bych taky podotknul že pokud se na někoho pořádaly hony, tak to byli bohužel Židé. ALe to by si ani Vávra nelejznul.
-
tak víme že už Warhorse nebudou dělat remastry starých her :D není jaký. Spíš by pod hlavičkou THQ mohly koupit práva na Mafii
-
Ale přeju mu to, třeba už nebude furt tak nesnesitelnej arogantní egomaniak když bude v balíku...
BTW schválně jestli se bude opakovat situace Mafia II, aneb více kohoutů na jednom smetišti.
-
strouhale kdo je to na tve profilove fotce?
-
Proč tak černě? Na rovinu, moc se nevyznám, ale koukl jsem na seznam her od Nordic a nepřišly mi jako úplné shity. Snad to dobře dopadne a nenechají se strhnout mainstreamem.
-
ja to skor vidim v tom kontexte, ze do ciech 15. storocia pribudnu cernosi 😀
-
Bakala vlastnil podíl za 33,2 mega Eur, další jako Vávra a Klíma vlastnili většinu zbytku. Takže si oba vydělali slušně přes 100 mega CZK každý :) Je to super příběh, když si vezmu, jak začínali a jak je všichni posílali do háje.
-
-_____-
-
takže nezávislost studia tímto skončila... další KCD bude na žádost vydavatele battle royal korektní p2w maglajz zasazený do new yorku...
-
To já taky obzvlášť když už nejsou majitelé ani Klíma s Vávrou, pochopil bych kdyby si THQN koupil jenom Bakalův podíl
-
Já doufám že se Deep Silver poučil.
-
No tak jsem zvedavej jak dlouho vydrzi ta tvurci svoboda a nezavislost