Přejít na výpis diskuzí
Tomb Raider - videorecenze české PC verze
21.3.2013 | Lukáš Grygar
277 příspěvků
-
super recenzia, vystižna a spravna vratane čiselneho hodnotenia. osobne s nou uplne suhlasim, hra to nieje uplne zla ale 7 je uplne dostatočne a presne. a sector a video recenzia je najvecsia debilita. u ich recenzie na tomb ridera mam fakt pocit že pišu tlsty tinedžery s malymi prstikmi pre dalšich zamindrakovanych tinedžerov s malymi prstikmi. tuna myslim niesme v amerike, som rad že tiscali sa nedrži debiliny ktorou sa nas snažia odchovať zo zapadnych štatov. objektivite zdar a držim vam palce
-
-
Celosvetovo má hra priemer 87...ale predpokladám, že to sú všetci hlupáci. Dajte si hre hodnotenie aké chcete, len potom úmerne prispôsobte aj hodnotenie iných hier. Urobte si konečne v tom poriadok. Alebo viete čo? Ako myslíte chlapci :) Navrhujem, že by sme jej mohli dať aj trojku...OK? Veď na čísle nezáleží. A Lukáš Grygar by mohol mať o dve tretiny menší príjem v práci. Veď na hodnotení nezáleží ...
-
-
nebreč *5*
-
-
...nikto tu nenarieka. Ale keď niekto nerobí svoju robotu tak ako má... a vyhovára sa na blbosti typu, veď na tom nezáleží, je trápne a hlavne pre neho ako žurnalistu nezodpovedné a neprofesionálne. A táto videorecenzia, ktorá bola sčasti propagandou vlastnej dôležitosti, to dokazuje. Všade inde, na servery kde chodím, sa môžem na hodnotenie hry spoľahnúť, ako na ukazovateľ kvality hry. Tu nie. Neviem či to píšu takto cielene, aby nútili ľudí čítať celú recenziu, ale fakt mi je to jedno. Oni stratia čitateľov, nie ja. Ja len nemám rád, keď sa niekto vyhovára...Len ma ukrižujte, ale môj názor to nezmení...chalani si to nedokážu priznať, že majú bordel v hodnotiacom systéme... *3*
-
-
uvedomujes sa trochu? ved je to uplne jednoduche; hra je to srAačka... rozhodne presne taka na 7dmičku. cele je to len o tom že recenzent je navzdory fantasmagorii objektivny a trolkovia ako ty potom nariekaju. iny problem neexistuje tak si rozumy pis niekomu inemu
-
Musíš si uvědomit, že je tu i značně početná skupina, které onen "systém hodnocení" sedí. Jako vždy jsou ale nejvíce slyšet ti nespokojení v čele s tebou. Já osobně k číslu nepřisuzuji tak velký význam, jako k textu. Ten mi většinou prozradí, co se konkrétně recenzentovi nelíbilo a sám uvážím, jestli by to bylo negativum i z mého pohledu.
Navíc kdybych se při koupi řídil pouze číslem na GAMES, kde by nový TR dostal stejných 9.5 jako třeba na konkurenčním webu, tak bych po asi šesti hodinách hraní (které mám aktuálně za sebou) přišel za recenzentem a omlátil mu krabičku o hlavu, páč ta hra na 9/10 není ani náhodou. -
mě si tímhle inteligentním přístupem získali... ale rozumím, že těm jednodušším lidem to vyhovovat nemusí :)
-
-
Aris: recenze je dílo autorské. jestli to nazveš i jako umělecké, je tvoje věc...
-
chlapče .... za prvé: recenzia nieje umelecké dielo. Za druhé: kde žiješ? Umelec sa v súčasnosti bežne prispôsobuje vo svojej tvorbe a sloboda tvorby je len minimálna. Zaujímalo by ma, kde si k tej tvojej praxi prišiel. Za tretie: tých nespokojných ľudí tu málo nieje. Niektorí sem proste nepíšu...niektorí sa sa sem už možno nevrátia ....Uvidíme o desať rokov ....dobre?
-
Aris: čtenáři nejsou klienti recenzentů. pokud to vztahuješ na sebe, kde skáčeš, jak si někdo píská, u skutečné tvorby to tak být nemůže. je to takzvaná svoboda při seberealizaci. až tehdy může vzniknout něco hodnotného, co vyjadřuje autora. pokud se někdo snaží autora změnit, nic dobrého tím vzniknout nemůže. bude spokojen pak maximálně ten, co si diktoval vlastní podmínky. za všechny ale mluvit nemůžeš. výkonný PC mi přišlo dost, videorecenze vypadala normálně. tou srandou z vlasy se zároveň ukázalo na možný problém, který s tím budou někteří lidé mít. navíc co se herní důležitosti týče, ty vlasy jsou dobré tak k marketingu, ale na hratelnost to velký vliv nemá. čtenáři nemají problém s hodnocením, většině lidem vyhovuje. najde se pouze pár jedinců, většinou kolem pěti lidí, kteří dokážou zaspamovat celou diskuzi svým brekotem, jak je možné, že hra nedostala tolik, kolik by dali oni. ty jsi toho krásným příkladem. a nemluv prosím za všechny. kdyby ses zkusil zamyslet, dojde ti, že hodnocení nejde nikdy udělit tak, aby byli spokojení všichni... vždy bude mít někdo jiný názor. buď tedy té dobroty a nech vlastní názor i recenzentům. to ještě neznamená, že nemůžeš mít na hru názor jiný...
-
...vysvetli mi najprv, čo je inteligentného na tom zjednodušení problému? To je ako keď ignoruješ požiadavky klienta. Čo je na tom inteligentného, že chlapci nemajú výkonné PC na tressfx efekt, tak si robia z efektu srandu? Čo je inteligentné na tom, že keď čitatelia majú problém s hodnoteniami hier, a majú kritické poznámky, oni si ich názory ignorujú a zľahčujú? To je inteligentné? Čo máš 25 rokov? Takýto prístup nemáva pozitívny dopad.
-
-
ja teda fakt nevim proc jsem jeste chodis jeste jsem snad od tebe necetl pozivitne naladenej komentar
-
-
...hej ...začínam si klásť si tú istú otázku. Popri kritike inak, som písal aj to, že sú chalani šikovný. Ale tento problém s hodnotením je trapný. Vidia sami negatívny ohlas čitateľov, a na miesto toho, aby sa nad tým zamysleli, tak si z toto urobili srandu. Nemyslím, že je to dobrý prístup k čitateľom. Mne keď klient skritizuje prácu, zamyslím sa, ak sa dá, tak sa ju snažím prerobiť *3*
-
-
-
Však on má docela pravdu. Proč to číselný hodnocení tedy uváděj když na něm vůbec nezáleží. Navíc by se měli opravdu dohodnout na jednotném číslování pro všechny hry. Games sleduju pravidelně, ale hodnocení se tu musí brát hodně s rezervou, pač to nebývá moc objektivní. Jo a vyjadřovat se k tomu ve videu, jako že na čísle nezáleží a že oni jsou nad věcí...no pardon to tam vůbec nepatří. Když jsou nad věcí proč se k tomu vyjadřují.
-
-
číselné hodnocení je hodnocení recenzenta. stačí ho akceptovat jako jeho názor na hru. on ti tím nenutí to, jak kvalitní ta hra je, on ti předkládá svůj názor. inteligentní člověk si dokáže udělat názor vlastní. pouze lidé, co pouze přejímají názory jiných, a vlastní si nedokážou vytvořit, mají s tímto problémy...
-
-
...neprebral si názor na hodnotenie... Ale názor na kritiku funkčnosti hodnotenia ... o tom sem píšem. Ja dnes píšem len o tom, že je nedoladený...a recenzie majú málo informatívny charakter...Na nič iné nenamietam!
-
Aris: vzhledem k tomu, že jsem tady žádný svůj hodnotící názor na současný tomb raider nenapsal, "holčičko", tak máš problémy se čtením ;) když můj názor neznáš, jak můžeš říct, že jsem ho přebral? vážně jsi tak jednoduchej?
-
...veď ale presne to si urobil ty, "chlapečku". Prebral si názor chalanov na tomto webe. Ak odborný kritik nedokáže primerane použiť svoje odborné znalosti, aby vytvoril odbornú a opodstatnenú kritiku diela...tak to nieje dobrý kritik a jeho recenzie ľudia čítať prestanú...alebo nebudú brať vážne. Takto by som mohol písať kritiku, napríklad na knihu, hocikto ...hocijaký feťak z ulice, čo sa sám bude pasovať na recenzenta či kritika. Kde je tam odbornosť. Ja v práci nezamestnám človeka, ktorý nie je odborníkom vo svojom fachu..
-
tak když ta bukvice co to recenzuje hraje převážně fotbal,rts a sociální hry na fuc*bůku není se čemu divit. když danej žánr nehraju tak ho nerecenzuju...
-
-
-
-
-
-
http://www.sector.sk/videohd/19837/tomb-raider-videorecenzia.htm
už len tolko pani... -
-
games.cz recenze tressfx facepalm
dát tam vložku z reklamy na shaumu mi přijde celkem dost ujetý
drogy? -
...a ešte drobnosť. Sector na videa používa YouTube...a nešúpe tam vynútenú reklamu. Čo ma niekedy ide zabiť. Keď napr. zmením kvalitu videa, znova tá istá reklama. Idem pozrieť iné video a tá istá reklama dokola. Cítim sa tu ako Teleshoppingu *1*
-
-
ked si lama a nevies blokovat reklamy tak prestan vyplakavat
-
-
sa čudujem, že ti nezmazali príspevok *1*
-
Konecne recenze ktera ukazuje aspekty hry ! *5*
-
recenze je skvělá díky a ty vlasy jsou parádní *14*
-
Tiež sa prikláňam viac k tomuto štýlu, tie Lukášove srandičky mi prídu niekedy zbytočne prestrelené...aj keď v tomto prípade mi to vadí hlavne pretože nového Tomb Raidera akosi kôli tej super čarokrásnej Lare zbožňujem a nerád vidím, keď si z nej niekto robí takú nehoráznu srandu pritiahnutú za vlasy! *3*
-
jelikoz sem teprve na zacatku hry tak sem tu recenzi nedokoukal ale na muj vkus se tam moc rika o pribehu a jak to je teda aspon na zacatku a jinak k tomu este tak veci okolo sou v textovy recenzi a tohle beru jako pridanou hodnotu rozhodne bych nechtel aby to bylo stejny jak psana recenze na druhou stranu chapu lidi kterejm se tenhle druh libi vic toliko ke mne a k dlouhymu textu bez diakritiky hodne stesi pri cteni
-
Styl videorecenzi, ktery mi sedi vic - diky za odkaz na nej.
-
Vyborne zpracovane, takto ma vypadat spravna videoRECENZE. Lukas ma proste svuj styl kterej se mi vetsinou libi, ikdyz jak sem psal nize tentokrate me uplne nesedl.
-
V tom videu jsou dobře vidět ty TressFX vlasy
-
vieš oni chalani zo sektoru si na tých videorecenziách na rozdiel od niektorých jednotlivcov z tiscali dávaju aj záležať...
-
-
lol
-
-
-
Recenze PC verze a gameplay z Xboxu? No budiz. Video tak nejak divne sestrihane, nektere vtipy pusobily az moc trapne (nucene?). Trosku slabsi Lukasova videorecenze.
Kazdopadne hra je to zabavna, (staro)nova Lara dle meho gusta. Pravda, mohlo byt vic hrobek a o nekolik trid slozitejsich. Mohli si odpustit zbytecne konzoloidni minihry (mackej jak blbec E...) a nektere silene wow pasaze byly az moc wow. Ale u mne rozhodne spokojenost a tech 700Kc, kterych me to stalo vubec nelituju. Urcite si hru za nejaky cas projedu znova. I to uz neco znamena.
8/10 na mem osobnim zebricku -
-
Záběry jsou pořízené z PC verze.
-
-
proč to recenzuješ když hry co hraješ jsou uplně někde jinde? a to že to hraješ bez radeonu no cement
-
Dobre, bral sem to podle neukazani TressFX v akci a zobrazovani "mackej znaky gamepad Xbox"...
-
-
Hrál jsem to na gamepadu a o TressFX tam přece říkám, že mi to karta absolutně nepobrala.
-
-
Hrat na PC s gamepadem, ojojojoj. A zapnout to na par sekund aby byl videt jasny rozdil slo i pri nizkych fps. Proste se z toho nevykecas a basta. *2*
-
-
Aris: Beta ovladače jsem si nainstaloval právě kvůli TR. Jen tu 670 si holt vyčarovat neumím.
-
....výhovorky...ja mám Nvidiu 670 a vlasy išli v pohode. Len v momentoch, keď kamera nabehla príliš blízko hlavy trochu klesalo fps. Ale trebárs to je aj tým, že som použil nové beta drivers *3*
-
S gamepadem hraju hry, který se mi s ním hrajou pohodlnějc. A když ve videorecenzi zmiňuju, že fps padly k nule, tak tím myslím jeden snímek za sekundu, z čehož nebylo vidět vůbec nic.
-
-
-
-
-
-
toseto recenzuje kdyz lukasek vi co chce spodina od minule recenze ze.
zemu to neni trapne. -
-
asi tak, nikdy som nepochopil tento idiotský štýl recenzovania, ja som skorej za uhladený a informatívny štýl recenzie ako má trebárs pán Dobrovský.
-
-
Pobavil jsem se královsky jako vždy :) A narážky na tu šílenou diskusi pod původní recenzí sedly jak pr*el na hrnec (takový Aris si musel hodit mašli). Těším se na další videorecenzi:)
-
-
...ale inak v pohode. Bavil som sa. Hlavne na tom, ako zaujali
infantilný prístup ku kritike hodnotenia na Games. Veď je to jedno, na hodnotení nezáleží...my sme nad vecou ... my , my , my ... -
-
Jsou nad věcí a jen se baví těmahle infantilníma reakcema. Fakt nerozumím tomu, jak někoho nějakého hodnocení (nižší o celých 1,7 bodu než ten neotřesitelný průměr!) může tak rozhodit, že je z toho tak nešťastný.
Já třeba TR ještě nehrál, ale těším se na něj jako malý kluk a věřím, že pro mě osobně to taky bude na 9/10. Přesto mi ta sedmička v recenzi vůbec nevadí a protože Martin (a teď i Lukáš) vysvětlili své důvody, proč to to zhodnotili tak, jak to zhodnotili, tak s tím nemám problém. Není důvod s tím mít problém... -
-
mne to číslo tiež nevadí .... mne vadí reakcia nektorých chalanov na kritiku ...
-
-
Tak když kritizuješ číslo za recenzí, tak se nediv, že si z toho dělají srandu. Kdyby se ti nelíbila recenze samotná, co se obsahu týká (např. je pro tebe málo informativní, nezajímavá, nesedne ti styl psaní atd. atd.) tak je to o něčem jiném. Ale ty jediné co krizuješ, je hodnocení, které recenzent hře dal. A to hodnocení dal podle svého názoru. A kritizovat nečí názor je zkrátka mimo. Nemusíš s ním souhlasit, tvůj názor může být jiný, ale je to jenom názor. Tak se nediv, že si z toho dělají srandu.
-
-
-
-
ešte žijem *1* ....ale Ďakujem, že na mňa myslíš *14*
-
-
videorecenze každopádně super. solidních 11/10. když přimhouřím to zavřené oko, tak i 12/10.
-
-
ja by som dal 130/10 ... to sem na Games môžem ...keď hodnotenie tu nemá žiadny význam.
-
-
Lukáš už sem ti ríkal že si úplný král ?...... Kámo teba ked stretnem tak ti potrasiem rukov, odfotím sa stebou a dam si podpis cez celý chrbááát :D
-
-
...detský fanúškovia :)
-
-
Hodnocení videorecenze 5/10.
-
-
Jinak mistře, zkuste se věnovat více hře samotné a né tím co Vás případně redakci tak nesmírně a velice trápí. Ale jak vidím někomu se to líbí tak asi proč né..
-
-
Nejak ma ten gameplay z videi nebere. Hral som vsetky diely, ale toto ma nejako nelaka. Asi starnem. *15* Inak ta nova Lara je fajn. *14*
-
Videorecenze od Lukáše pro mě působí jako balzám na duši. Jen houšť :)