Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řekl bych, že problém týhle hry nebude v tom, že nebude dobrá, ale že nebude dost dobrá. Prostě už to každej bude srovnávat s Planescapem a je možný, že tam i dost věcí okopírujou.
  • CRPG je mrvý žánr. Zájem nulový, prodeje tristní, Obsidian tak zoufalý, že už děla hry na úrovni 20 let starých a nikam se neposouvá. Jde vidět i na Tyranny jak už o CRPG nemá nikdo zájem. Final Fantasy XV prodalo za týden 5 milionů, to nemájí dohromady ani všechny CRPG světa za 15 let *15*
    • Diablo 3 prodalo 6.3 mega první týden. Holt akční izolike RPG vládne světu, JRPG pomalu umírá...
  • smejki
    RPG roku? *14*
    • Tahle hra nikdy nebude RPG roku (globálně a v médiích), i kdyby to mělo lepší story jak Planescape a dokonalý combat, protože je to okrajový žánr, netočí se v tom prachy jako v AAA a pro průměrného konzolového hráče (což je nejsilnější kupní síla a nejhlasitější skupina, co se týče hlasování GOTY) nastane zmatení už při tvorbě postavy a pak uninstall...
      • To nám ale může bejt tak nějak uprdele. Kvalitu hry určujou recenze a počet GOTY jenom z části. Samozřejmě něco, co sbírá absolutní hodnocení a jedno ocenění za druhym asi nebude blbá hra (pokud teda neni hodně mizernej rok), ale klíčovej je v tomhle směru čas. Planescape taky svýho času propad, prodal pár kopií, nikdo ho neznal. A dneska je nejenom odbornou, ale i laickou veřejností považovanej za geniální záležitost a základní vzdělání v oboru RPG a... dohajzlu, já to musim zase nainstalovat.
    • To nebo Original Sin2
      • Ještě možná Kingdom Come. Jo a taky má vyjít Mount and Blade. Vypadá to, že nás čeká slušnej rok, co se RPG týče.
        • Zapomnels na Personu 5!!!
          • Nemam PS, takže Persona pro mě neni očekávanej titul a moc to nesleduju, ale nevyšlo to už náhodou?
            • V Japonsku ano, zbytek až únor/březen co si pamatuji.
  • No právě, v těch recenzích, které více rozebírají problémy hry jsou stížnosti na interface, soubojový systém, grafiku, která se pode všeho zasekla v minulosti a nepůsobí na mě nijak svěže až po příběh. Ale zase mám raději recenzi nebo dojmy českých hráčů, protože to co se nelíbí na západě, je často věc, kterou v pohodě mi přejdeme.
  • Nevím, jak bude vypadat Země miliardu let v budoucnosti, ale určitě ne takhle. A mně to trochu vadí, to hloupé číslo na efekt. Kdyby tam dali tisíc let, tak se vůbec nic nestane, a pro mě to bude mnohem uvěřitelnější. Tam ještě lze počítat s nějakou kontinuitou, aby pro nás vůbec ten svět, jeho postavy, zákonitosti a motivy byly ještě vůbec jakž takž srozumitelné. Civilizace za miliardu let podle mě bude něco tak kvalitativně odlišného, že by se to vůbec nedalo hrát. Pokud vůbec ještě budeme jako biologický druh existovat, o čemž velmi pochybuju.
    • Corvus
      Tak to mě zase připadá vyloženě zajímavé, že hru neposunuli o pár tisícovek, ale rovnou o miliardu. To mě baví a vývojáři mají tím pádem v tomhle směru rozvázané ruce a mohou přijít s čímkoliv po stránce scénáře. Naopak to kvituji s povděkem. Moc to řešíš. A jinak doporučuji přečíst si knihu o Slunci od našeho astrofyzika Josipa Kleczka. Je psaná tak, aby to pochopil každý. Polemizovat nad tím, co bude za miliardu let je naprosto zbytečné, když jako opice s klackama v rukách nejsme schopní se dohodnout na elementárních věcech. Čili bych to tolik neřešil a těšil se s jakými nápady přijdou v inXile! *5*
      • Rozvázané ruce by měli, i kdyby šlo o řádově tisíce let. Ta miliarda má šokovat, je tam jen na efekt. Navíc ten svět nevypadá jako Země po miliardě let, je příliš "náš".

Kleczek se zabýval fyzikou hvězd a konkrétně o Slunci napsal minimálně dvě knížky, teďka z hlavy nevím, jestli ne dokonce tři.
    • Takže během 1000 let zaniklo několik civilizací (z nichž se některé vyvinuly do stavu, kde dokonale ovládly manipulaci s geny nebo nanotechnologií. Jó, to zní uvěřitelněji... *7*
      • Jo, to zní uvěřitelněji. A může to být klidně i pět tisíc let.
    • odhaduje se, že za cca miliardu let se naše slunce změní v rudého obra a tím pádem zanikne veškerý život na zemi. Ze země se stane to, co je dnes Venuše.
      http://phys.org/news/2015-02-sun-wont-die-billion-years.html

na druhou stranu, Fallout je absurdní kombinace techniky 50. let 20. století se scifi zbraněmi typu laserové a plazmové pušky a roboti - prostě asi na urovni filmu Cowboys and Aliens. A taky to nikomu nevadí.
      • Nebo se přijde na to, jak Slunce udržet déle na hlavní posloupnosti, nebo se posune orbita Země, nebo se upraví atmosféra tak, aby biosféra přečkala změny ve Slunci, nebo spousta dalších věcí, které si teď ani neumíme představit. Je to miliarda let. Miliarda.

U toho Falloutu jde pořád o relativně uvěřitelnou extrapolaci nějakého námi uchopitelného stavu světa. Například že pořád ještě budeme jíst, spát, mít strach, komunikovat mluvenou řečí, směňovat hodnoty, atd. Mohl bych vyjmenovat spoustu dalších základních věcí. Ale za miliardu let? Nemyslím. To už je moc daleko na to, aby se dalo smysluplně odhadnout aspoň něco. I milion let je moc. I sto tisíc let je moc.
  • To vypadá na stejný průůser jako Tyranny.
    • nekromant33
      kéž by
    • Nebo jako The Last Guardian...
      • To asi ne, TLG má aspoň nějaké GOTY už. O Tyranny už teď nikdo neví a vůbec se o tom nemluví.
        • To je samozřejmě blábol, protože jinak by se Tyranny neprodávalo a nepřibývaly by názory lidí na Steamu a Metacriticu, ale slušnej denial. *15*

Jinak být tebou, tak bych to cestou kvantity a GOTY fakt nezkoušel, nemá to smysl ani žádnou váhu. TLG je mainstreamová hra, Tyranny okrajový indie žánr. Poměřovat počty lidí nebo ocenění je hloupost.
          • na MT to má jen 309 hodnocení. To je naprosto prach-bídný zájem... Tyranny Indie *15* Obsidian jsou Indie Studio? *15* Tým co dělal TLG je daleko menší než Obsidian, se prober z toho snu.

WAU *15* ty jsi řádně mimo
            • nekromant33
              Možná byste si měli zjistit, co to znamená indie v herním průmyslu. S velikostí vývojářskýho týmu to nemá nic společnýho.
            • Velikost Obsidianu je irelevantní, protože on má x týmů a Tyranny dělala jen malá část. Jasně, celej Obsidian dělal hru 1/3 velikosti PoE, hahaha. Je vidět jak vaříš z vody. Každopádně srovnávat počet hodnocení na MT mainstreamový vyhypovaný hry, která se začala dělat už před 10 lety (ani nechci polemizovat, kolik propálili prachů) s okrajovým žánrem na hotovym enginu z PoE který spíchli za chvíli, to může fakt jen hlupák. Navíc zájem/počet =/= kvalita, jinak by byli nejlepší zpěváci historie Bieber a 1D, protože maj nejvíc ohlasů a zájem. Se divim, že někdo ještě dneska používá tuhle stupidní argumentaci kvantitou.
            • mínuskama pravdu hoši nepřebijete *3*
        • to je pravda, Tyranny strašně rychle zapadlo.
          • Ono takový TLG nebo FF15 taky rychle zapadlo, už se o tom skoro vůbec nemluví. Diskuze mrtvá, většině lidem je to ukradený, což bylo vidět i z komentářů. Jo, je to zajímavý, jak to každý vnímá jinak a hra, o který si někdo myslí, že je bůhví jak super, může být pro jiného kravina. Je to přirozený a v pořádku, samozřejmě do tý doby, než si někdo začne myslet, že má patent na pravdu a vkus pak to cpe ostatním.
            • A potrefená husa se ozvala. *15*
            • *15* Tomu snad ani sám nevěříš, co jsi právě napsal .)
    • Proč?
  • Doufám že to množství, respektive kvalitu, textu ukočírují. Ve Wastelandu to byl pr*ser.
  • Hry by se měly hrát a ne číst. Kvalitní literaturu to stejně nenahradí, často to nenahradí ani brakovou literaturu.
    • Morraw
      Ano máme rok 2016. Vše může být řešeno animací. Ale řekni mi kolik her dokáže převést text do animací 1:1. Tedy, že vidím v jejich mimice a řeči těla emoce. Většinou dostaneme mrtvé obličeje, které se sem tam usmějí nebo pozvednou obočí. Vyprávění pomocí animací moc her neumí.
      • Navíc některý věci do animací ani převést nejdou.
    • Ne tak zhurta, on má trošku problém s logikou. Když k tomu připočteme, že je bytostně přesvědčen, že on je ten kdo určuje co je kvalitní text, tak je to konečná. :]]] I když... taky je možný, že má jen sklony k sebedestrukci a hraje (spíš sleduje na youtube) jen ty brakové RPG, na základě kterých si vytvořil velmi omezený názor.
    • Magister_Peditum
      Aha, takže takový Morrowind se podle téhle logiky asi taky četl a nehrál. A co teprve strategie od Paradoxu? To přeci nejsou hry, ale excelové tabulky! Skandál! *15*
      • Morrowind má dokonce i gameplay či animace. Tady je to jenom textová exhibice s velkou pravděpodobností bez kvality daného textu. Jsem zvědav jak dlouho jim vydrží se vracet na stromy.
        • Magister_Peditum
          Animace? Hrál jsi tu hru někdy? Postavy tam maximálně chodili a bojovali. Veškerou story obstaral dialogový systém, který byl taky jen jeden obří text.
          • On to přece hrát nepotřebuje. Ty bláboly, co tady spamuje, si přece zvládne vymyslet i bez toho. *4*
    • A ve filmech by se nemělo zpívat? Stejně debilní logika... *5* *9*
      • Ono je v první řadě debilní, že si myslí, že hry, kde je hodně textu, se snaží nahrazovat literaturu. *15*
      • no, to už potom taky není film ale muzikál, že ano?
        • nekromant33
          muzikál je žánr, ne médium
  • Už aby to bylo. Kvalitních RPG je v dnešní době jako šafránu.
  • bohužel už nemám čás trávit hodiny čtením textu ve hře .. to si radší otevřu knížku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit