Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II bude víc o taktice a detailech
18.3.2013 | Aleš Smutný
26 příspěvků
-
"Zda se jednotka dokáže dostat skrze nepřátelské řady, .... nebo od nich spíše prorazí legionář v těžké zbroji než slabě vyzbrojený lučištník." Ta dulezita informace se ztratila v prekladu. Dojde k aplikaci fyziky hybnosti teles. Tedy, kazda vec ma svoji hmotnost a vektor rychlosti. To by melo umoznit realnejsi strety mas. Melo by jit tezkou(opravdu jde o kilogramy) partskou jizdou odfoufouknout pechotu. Jestli na to pocitani pouziji GPU, nebo CPU zatim neni znamo. Viditelnou effekt by pak mel take charge z kopce. Rychleji bezici panak ma proste vetsi hybnost. Sice umre ale postrci protivky ... . V Medivalu2 jde zneuzivat stare mechaniky, jednotku sedlaku za par fufniku v rozptylene formaci natahnout ve dvojstupu pred prvni linii. Nepratelska jizda, vcetne rytiru! , se o sedlaky zastavila! a kopinici pak s bonusem vychargovali na stojici jizdu. Podobne finty by s aplikovanou hybnosti jit nemeli. :-)
-
Tak snad vymakali UI, protože ta byla vždycky úrazem Total war série.
-
-
kromě prvního Rome, kde byla (po patchi 1.2) docela fajn
-
-
A to bude celá hra taká... hnedá? Mi to celkom vadí *9*
-
-
Se podívej na ten trailer z bitvy v Teotoburském lese, tam žádná hnědá není. Autoři používají barevné filtry pro různá podnebná pásma. Pouště hnědé, sev. Evropa šedé...
-
-
"Tímto se skvěle hra (snad) vyrovná s paradoxem, že prostě předtím technologicky vyspělejší armáda masakrovala soupeře, protože se s nimi střetávala „na férovku“. Změnami se radikálně prohloubí možnosti hraní za germánské a galské kmeny, které budou muset víc myslet, plánovat, ale pak klidně zmasakrují římské legie."
No neviem ako vy, ale ja som nikdy nemal problém s Gálmi alebo Germánmi poraziť Rímanov. Napriek tomu, že Rímania mali mať historicky technologickú, taktickú a logistickú prevahu, AI túto prevahu vždy premrhala. -
Je krásný, že to bude takhle úžasně realistický...
Nikde se to nepíše, ale snad tu bude nějaký systém morálky a měnící se síla útoku, podle toho odkud přijde, jestli bude nepřítel připravený atd...
A konečně tu bude DOOPRAVDY o Taktice, která v mnoha dílech až zas tak velkou část bitvy netvořila...
Každopádně taktizovat za barbary bude ohromně zajímavý.. :D -
-
To s utokem uz bylo v Medievalu 2, pocitalo to uplne se vsim, braklo v potaz zkusenosti vojaku, typ zbrane či stitu, polohu atd, byl an to krasnej obrazek, ale nemuzu ho najit
-
-
jo to bylo, ale tady to nsad bude ještě víc propracovanější díky ty Motion něco, co děl ty výrazy těch obličejů atd.
-
-
Pokiaľ viem motion capture sa používa už od Medievalu 2.
-
-
O tom vážně nic nevim, a pokud, tak jsem to tam tedy v životě neviděl....
-
-
Tys nikdy neviděl duely mezi těma panáčkama? Sice vypadaj hrozně, ale jde o MC. *15*
-
-
-
-
Štít byl braný v potaz už v Rome. Chtělo to most a mít lučištníky na správné straně, tedy ne z té štítové :)
-
-
-
zda se mi to nebo CA jen z velke casti "mazou med kolem huby"? nic co jsem si v clanku precetl mi neprislo nijak zvlast inovativni, zpusob vedeni bitev v CA hrach (nepocitaje v to Empire a Napoleon nebot ty se vzhledem k uzite valecne technologii v nekterych aspektech lisi) mi prijdou naprosto v poradku (zvlast s mody zlepsujicimi formace a AI). To co jsem se zde docetl mi mnoho konkretniho nereklo a spis me to zmatlo... No uvidime co z toho vyleze. Muj tip je ze nic :-) ostatne proc menit neco co spolehlive funguje uz leta..
-
Vice jak 20 jednotek slo mit uz v Medival 2. Na mapu prisly posily, napr. 4 jedotky kopiniku, 2 lukari a katapult. Cela tato skupina se ovladala jako jedna. Navic ji slo nastavit stav utok/ostrelovani/obrana. Tak jde mit hodne panaku na bojisti a neztratit se v ovladani mracna jednotlivosti. V Sogunu 2 slo take nastavit 400 lidi v jedne jednotce. tj. az 8tis panacku na jednu armadu. Podle info na foru vyvojaru, krom legii budou i Auxiliary jednotky. To je podle meho kandidat na "skupinove ovladani" ala posily. Predstav si Legii kontrolovanou po Centuriich (manipuly nebudou :-/ ) a k tomu grupu domorodcu/zoldaku v Auxiliary - mňam.
-
No nevím...v reálu to bude vypadat asi tak, že když uvidím početnější nepřátelskou armádu, tak zalezu do lesu, počkám až mě napadne, a tam ji v pohodě zničím, protože jsem přichystal "léčku". Podle mě počítač vůbec nebude zvládat tyhle taktické manévry a obtížnost bude řešena jako v prvním díle, že se prostě spikne celá Evropa proti hráči.
-
-
Samozřejmě, že do lesa, ne do lesu *15*. Nevím, jak se to mohlo stát, asi mi selhala klávesnice *2* .
-
-
No jistě zajímavé... ale jsem opravdu zvědav zda jednotky budou konečně umět organizovaně ustupovat.
-
To je sice vsechno strasne pekne, ale porad zadna zminka o tom, jak a jestli vubec, konecne zapracovali na AI. Takticke boje jsou sice pekne, ale pokud jdou ruku v ruce s totalne tupou AI, jakou predvedly predchozi hry (nevim, jak Shogun II, toho jsem nehral, nebot Japonsko moc nemusim), tak je vysledek dost zalostny.