Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II nabídne lodě i vojska na jedné mapě
2.8.2012 | Aleš Smutný
43 příspěvků
-
Take souhlasim, ona moralka je to kouzelne, co me v TW chytlo. Nebojuje se do posledniho vojacka, ale zalezi na taktice. Zde neni obvykle mozne dat A a divat se (ano, narazim na starcraft :-), ale ten ma zase jina pozitiva), zde je treba pozicovat, resit kdy se stahnout, a kdy naopak zautocit atd.
-
To zní jako krok dobrým směrem. Ještě tak zapracovat na managementu jednotek a formací na bitevní mapě. Shogun II už nesmělý krůček udělal (konečně se dají rozumně přesouvat a grupovat jednotky).
-
To zní jako krok dobrým směrem. Ještě tak zapracovat na managementu jednotek a formací na bitevní mapě. Shogun II už nesmělý krůček udělal (konečně se dají rozumně přesouvat a grupovat jednotky).
-
Všeobecně souhlas - k novější historii bych se neobracel. Jen mě mrzí, že se tohle nejmodernější období odehrávalo zrovna v Japonsku. Moc rád bych si zahrál koloniální války 19. století - tolik pestrých konfliktů... *14*
-
Tak ono už ani v stredoveku neexistovali štvorcové formácie. Bojovalo sa viac menej v družinách, čo sa v realite zmenilo v boj muža proti muži. Na nejaké formácie sa nemyslelo. No napriek tomu CA sa nás v MTW and M2TW snaží presvedčiť o opaku. Takže pokojne môžeme mať TW z 2. svetovej so štvorcovými formáciami. CA by bola toho schopná. *15*
-
Jo tak to bych mohl stihnout našetřit. Holt si dám o nějaký to pivko míň :)
-
mas rok a pul
-
Total Wary mě jediný donutí vylepšit nebo pořídit nový pc. Naposledy to byl Empire a teď Rome. Ale nevim, budu doufat že to ještě pustim, protože finance nic moc *13*
-
no ono obecně v celý sérii TW
-
Dafuq? K čemu? Řím se s nikým nepáral a komu se to nelíbilo toho dobyl.
-
Na druhou stranu je to v podstatě realistické, neboť i v historii se stávalo, že mnohem silnější armáda se rozutekla a byla pobita na ústupu. Například právě Římané u Cann.
-
v tw serii me nejvic vadilo kdyz mate uz malo jednotek tak se automaticky stahujou treba nepritel mel jednu skupinu plnou a ja mel tak 3 skupiny na ustupu kdybi neustoupili tak sem mohl vyhrat
-
Tak já bych nebyl proti, ale taky bych chtěl vědět jestli by zvládli i něco jiného. Všechny hry ze série Total War jsou vynikající, ale taky už to začíná být poněkud jednotvárné.
Nějaká menší odbočka by prostě nebyla k zahození. -
tady jde spiš o to že si to užiješ když už viteziš a tak dál když nechčeš tak se na ty animace nedívéj mnoho lidí to ocení
ad klany ale oni nebojovali proti sobe ale 2 klany ze stejne frakce bojovali spolu ackoliv neměli spojeneckou smlouvu hrač ani nepočital že tam budou ale oni se tam objevily takže tak -
To uz je lepsi jit do scifi/fantasy kde se dají formace ospravedlnit, nez delat první světovou, která v ramci total war strategii nema moc co nabidnout.
-
Takže realita :)
-
Jen bych podotkl, že Ammianus Marcellinus žil o víc než 150 let po Marcu Aureliovi, takže ty jeho doslovné citace bych nebral úplně vážně. *4*
-
To už by začali nebezpečně líst do zelí všem těm WW2 strategiím atd. Modernější válečnictví jsme už v podstatě měli u posledního datáče k Shogun 2. Já bych se třeba období 1850 - 1900 nebránil, ještě i tu první světovou bych bral, ale pak už je to zbytečné. Teď jsme se od Empire pořád motali v novověku, takže je celkem fajn změna, že se zase vracíme v čase. *3*
-
V Shogun 2 taky vykřikovali, jak se bude AI chovat podle pravidel Umění války a nějak jsem to tam nepostřehl. Tedy jen to, že s vyšší obtížností začalo AI víc a víc cheatovat. Takže dokud neopraví tyhle kiksy, tak by se na simulátor "válečného stresu" měli vybodnout. Jinak pokud nechci bitvu prohrát, tak musím mít absolutní přehled a to s kamerou 3 metry od země moc nejde. A při vzdálenějším pohledu zas vojákům nevidím do obličeje, takže pro mě zbytečná věc.
A k diplomacii v Shogun 2 Fall of the Samurai: To je prosté, od okamžiku, kdy se vytvoří "zástupci" Císaře a Shoguna, tak proti sobě přestanou klany uvnitř frakce bojovat, jde o obyč. skript. Před tím jim je ale putna, jestli masakrují klan se stejnou příslušností. *4* -
Já vím že by se jednalo o úplně jiný styl boje, ale taky na druhou stranu bych řekl že by to byla pro vývojáře velká výzva a věřil bych tomu že by se s tím poprali.
Přeci jen už by to chtělo změnu, protože je těch těch Romů (:D) a Napoleonů už trochu moc, tak proč nezkusit něco nového?