Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jamar28
    A jak bys to jinak ve TWW2 vyřešil? Jinak ten systém intervencí opravdu není vychytaný, ato ze dvou důvodů - 1) Nadržuje ostatním, protože když spawneš int. armádu ty, nemůže ještě nic udělat a když odklikneš tah, nepřátelé na ni mohou promptně zareagovat, zatímco když ji spawne AI k tobě, tak ta int. armáda může okamžitě chodit a útočit. A 2) tvoje int. armáda je ti na houby proti skavenům, protože i když víš, že tam jsou, jejich města se tváří jako ruiny, což znamená, že je nemůžeš pro svou int. armádu nastavit jako cíl. To nevychytali. V základu je to ale dobrá fíčura a neumím si představit, jak jinak to mohli udělat. Takže ano, má to tam své místo.
  • jamar28
    To se mi stalo jen jednou. Především proto, že šlo o malé sídlo a měla elitní jednotky. I tak je to stálo 2/3 armády (a to já měl hlavně základní jednotky). Ale určitě netvrdím, že AI je tupá VŽDYCKY. Ale z mé zkušenosti většinou bohužel ano. *9*
  • Pro tebe intervencni armada, pro jine spawn na zaklade skriptu. Tohle obecne nema v strategiich co delat.
  • ..jednička byla taky vychvalovaná a větší nudu sem nezažil.Dejte si bacha, ať taky nenaletíte.
  • XorxoxTalarius
    No nevim, mne se uz kolikrat stalo ze mi Chaoska armada znicila plne opevnene mesto kde probihal ritual a vlastne jednali pri dobyvani velmi chytre
  • Jak někdo tohle může nazvat recenzí. Rome II neprávem za 9 už jednou stačil.
  • jamar28
    Nechápu, jaký máš při bránění města problém. Nedělá mi problém armádu uspořádat i když má třeba 4000 vojáků. Střelce na hradby, některé pěšáky na hradby (naproti obléhacím věžím), zbytek pěšáků, jízdu a hrdiny před brány a hotovo.
    Daně nastavit můžeš, respektive je můžeš úplně vypnout, což o něco zvýší veřejný pořádek. Klikni na město, vlevo dole máš tabulku, kde se nachází položka "danit provincii". Tu odklikni. Ještě tam můžeš postavit budovy pro veřejný pořádek (klidně za cenu, že strhneš nějakou nepotřebnou budovu). Případně nech to město vzbouřit, ale drž si poblíž armádu. Spawnutí vzbouřenci mají nejdřív tak 5 jednotek (každé kolo je pak zvyšují). Když tu jejich malou skupinku hned zničíš, dostaneš v daném sídle na několik kol obrovský bonus k poslušnosti (asi +20 za kolo).
    Jak spolu souvisí konfederace a jednotky? Po uzavření konfederace jich naopak máš zpravidla víc, protože pod tvoje velení přejdou i armády toho, s kým uzavřeš konfederaci. To se zprávami taky nechápu. Jaké zprávy tě kvůli konfederaci otravují?
    Spojenec ti v alianci pomáhá, pokud má možnost. Ale musíš mu říct, co má dělat. Na mapě se mu dá nastavit třeba to, jaké nepřátelské město má dobýt nebo na jakou armádu zaútočit. Používám to běžně, funguje to, když má spojenec možnost, klidně se s armádou táhne i celkem daleko.
  • jamar28
    To je intervenční armáda. Slouží k tomu, aby se všechny frakce nemusely s vlastní armádou táhnout přes celou mapu tam, kde probíhá rituál, což by koneckonců ani za těch 10 kol armáda nestihla. Je to dobrá věc, jen musíš být připravený. Tip pro tebe - když klikneš na zahájení rituálu, vždycky vidíš, jaká 3 města se do něj zapojí. Než tedy rituál spustíš, opevni je a pošli tam svoje armády.
  • jamar28
    Pravda pravdoucí, na strategické mapě se AI chová normálně, řekl bych dokonce líp, než v jedničce. Např. když jsem byl na samém jižním cípu Lustrie, ze severu na mé území náhle vpadlo asi 5 nabušených armád temných elfů, které se držely u sebe. Jindy mi zase vyhlásili válku skaveni a velmi koordinovaně poslali na poměrně obsáhlé území asi 6-7 armád. Nepamatuji si, že by se mi něco podobného stalo v jedničce. Tady hned dvakrát během jedné kampaně.
  • Paulcz
    Hlavně, že má načtené lóre.. to je stejný jako např. u filmových fandů, kteří řeší zda je příběh o původu vetřelce opodstatněný nebo ne, ale tak nějak jim uniklo, že i ty největší maličkosti co se ve filmu dějí postrádají jakoukoliv logiku, herci jsou příšerní, CGI trapné a scénář psal 10letý kluk :) 9/10
  • Dobre vasku
  • A vidíte já mám opačnou zkušenost, hrál jsem totiž kampaň za vznešené elfy a temní elfové mě dost vyčerpávali, ale najednou poslaly všechna svá vojska nepochopitelně do jižního kontinentu, kde stála dlouhodobě na jednou místě a nic nedělala a já tak mohl v klidu a bez problému si podrobit celý severní kontinent včetně hlavního města, opravdu skvělá inteligence.

Navíc naprosto souhlasím s diskutérem "no" co psal je naprosto pravdivé, navíc recenze by měla být komplexní se vším a ne tohle polodílo pana Smutného s 90% hodnocením, navíc 2 týdny po té co vyšly daleko lepší a komplexnější recenze všude možně, nabízí se mi sama otázka, když si čtu nejen zdejší recenzi, zda-li pán šéfredaktor je profesionál ve svém oboru a práci odvádí dobře.
  • pochybuji, že člověk co hrou nepřiśel do styku bude čerpat informace z recenze na Games, vzhledem k tomu že jí máte poslední z webů v ČR, o světových ani nemluvě. Upřímně, i šnek nadopovaný valiem by psal recenze rychleji, což zase ovšem vůbec nekoresponduje s tím, jak povrchní ta recenze je, když už máte recenzí 14 dní po všech ostatních, tak by člověk čekal, že ten čas využijete k nějaké hlubší analýze, která se projeví v recenzi, takhle jí máte pozdě a ještě povrchní, wow
  • šefredaktor, ale Poláček už časem taky moc recenzí nepsal, třeba to pistihne i Aleše, there is always hope *7*
  • vaclav.pechacek
    Najdou se lidé, pro které je tahle recenze prvním kontaktem s TWW2, protože nesledují každou zprávu a video, co kde vypadne. Proto je nutné je podobně seznámit snad s největší kampaňovou změnou v historii Total War, kterou je v tomhle případě boj o Vortex.

Umělá inteligence je dle mých zkušeností velmi kompetentní především na kampaňové mapě, kde si dává pozor, aby svá vojska umístila tak, aby k nim nemohly dojít silnější armády a aby se tak nedostala do bitev, které nemůže vyhrát - minimálně tedy od obtížnosti Hard výše.

S temnými elfy se mi stalo něco podobného - jejich tlak náhle ochabl a divil jsem se tomu, ale pak jsem zjistil, že k tomu měli velmi dobrý důvod, protože high elfové daleko na severu podnikli invazi směrem k Naggarondu, a nějaké lustrijské džungle tak v tu chvíli pochopitelně ztratily relevanci. Není to tak, že by se AI zničehonic rozhodla vás nechat prostě vyhrát. Spíš nesmíte zapomínat, že ve hře jsou vždycky 4 silné frakce, co si žijí vlastním životem, a někdy vám to může pomoci.

Předpokládat, že Aleš hru moc nehrál, a ještě tady psát věci jako "odklikat pár kol", když a) o tom vůbec nic nevíte, b) není to pravda, je vrchol arogance a rozhodně to neslouží konstruktivní diskuzi, která by tady ideálně měla probíhat (protože určitě je o čem diskutovat).
  • No spíše je smutné, že recenze dělá redaktor, který svou práci dělá na půl. A jestli je pravda že vše je hodnoceno 9/10 tak takový člověk zde nemá co pohledávat
  • Smutný a negativa? Ty jsi tu nový, že? *1*
  • Musím souhlasit a dát této hře dát 9 stejně jako RTW II totálně zabudovaný. Ke zmíněnému textu bych doplnil ještě absolutní chaos v pásu karet pokud Vám přijde napomoc cca deset dalších vašich jednotek tak se karty jednotek složí tak že není nic vidět. Za b dobývání fakt? Utocime z jedné strany takže a zkuste naskládat jednotky do měst padesát procent času se snažíte jen po proražení času uspořádat jednotky tak, aby z toho nebyl velký Chuchel. Další z jednoduší nelze nastavit daně pro jednotlivé provincie takže se tam blokuje dost dlouho armáda a pokud zvolíte možnost konfederace nejen, že budete mít málo jednotek, ale budete se muset vypořádat s dost malichernými problémy ve stylu stále otravujicich zpráv. V poslední řadě bych zmínil neschopnost při vojenské alianci jakkoliv pomoc spojence. Za mě hra má některé super prvky ale rozhodně to je slabší než Shogun 2, ale přijde spoustu DLC takže mě hodnocení tak 8 a to že zavřenými očima a to hraju total War hry od prvních dílů
  • Pane Smutný ! je vidět, že recenzi navzdory tomu, že hra je již 3 týdny venku, tak této hře jste opravdu moc nedal, píšete zde o všeobecných věcech, které jsme si mohli přečíst v mnoha jiných recenzích, videích atd, budiž základy se nemění, ale opět se rozepisovat o tom, že celá kampaň se točí kolem vortexu a pak prohrajete, když nebudete první .... krom toho jste do recenze nepřidal defakto nic ze svého postřehu, krom toho "zda máte zavraždit sestru nebo ne" ...

Kampaň TWWH2 - "se točí kolem vortexu",ale také tuhle mechaniku hry můžete v klidu ignorovat, nejdůležitější je vyhrát vždy rozhodující bitvu s danou frakcí, která tzv. rituály dokončila a jelikož na obtížnost 3/5 jsou finální bitvy opravdu triviální, ještě k tomu s podporou ostatních neútočících frakcí, které vám v bitvě samotné spěchají na pomoc. Takže pokud vás nějaký vortex nebaví, klidně se na něj vyprdněte a hrajte TW dle obrazu svého, jen si pohlídejte zmiňované bitvy a až budete mít dobyt celý svět, můžete si klidně jak třešničku na dortu dát všechny rituály a finální bitvu najednou.

Další věc co mi v recenzi chybí je jakákoliv zmínka o negativech hry, třeba umělá inteligence protivníka na globální mapě či v reálné bitvě opět pokulhává a počítač někdy dělá takové kiksy, že přecházejí oči z důlku, viz můj příklad, kdy na mě dlouhodobé útočili temní elfové, jistě byli ve velké přesile jak ekonomické tak vojenské a proti jejich sedmi armádám jsem odolával pouze se třemi svými, jenže po par desítkách kol a nespočet bitev, počítač na mě přestal reagovat a odešel bojovat jinde a nechal mi všechny své města bez ochrany abych se je jen tak pobral, neskutečné.

je toho dost co zde nebylo zmiňováno, třeba neustále se objevující poklady v moři, které se opravdu vyplatí sbírat obzvláště v počátky hry, dále rozšíření hrdiny z 30 na 40 lvl přidáno spoustu nových úkolů, kdy některé odměny pro vašeho hlavního hrdinu opravdu stojí zato, jelikož fialový item jen tak nenajdete atd. atd. atd. Jenže to by pán Smutný musel hře dát trochu více času a ne jen odklikat pár kol.
  • species
    No jo a kazda chujovina od blizzardu by dostala od homoly 19/10 pokud by mohla, booo hooo....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit