Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paul_cz
    Ona právě ta dobrovolnost je jaksi základem toho rozdílu, jakmile je něco dobrovolné tak se nedá mluvit o otroctví. Ikdyž nedobrovolně odevzdáváme našim milým vládám víc jak polovinu toho co vyděláme, takže o částečném otroctví se mluvit dá.
  • No právě no...
  • pak vyjde datadisk s podtitulem modern slavery a bude se tam obchdovat s bílým masem...oujé, povedené :D
  • Tak v dnešní době, hrajou otroctví denně miliardy lidí dobrovolně...jen za zádama nemaj bič, ale hypoteku,uvěr,nájem,aj. učinné prostředky poslušnosti.
  • Zapomněl jsi ještě na indiány ty taky hojně využívali.
  • A proč já jí znám celkem dobře. Ať chceš nebo ne snadno se zapomíná a tak otrok = černoch.
  • ale za to ještě tycoon *2*
  • Cajk
    ono bejt takovej nevolník přivázanej k půdě a zeměpánovi taky asi nemohlo bejt nic moc. Ženit ses nemohl bez povolení (navíc v některých krajích právo první noci, kterýho zeměpán rád využíval), stěhovat ani poslat děti na studium.. Čili i v našich podmínkách se vlastně otroctví našlo a mnozí nevolníci si jako otroci asi museli dost dobře připadat, zvlášť v době, kdy církevní představa oné trojice (rytíři,duchovní,měšťanstvo/poddaní) začala dost upadat a oni stále ještě museli makat na cizím, ačkoliv třeba mohli mít zprávičky z italských městských států, kde to fungovalo trochu jinak:)
  • Prosim prosim alespon se s tou historii trochu seznam kdyz o ni chces mluvit. Chudinka se ted musi citit strasne.
  • Jen v historii USA.
  • Pseudohumanisti, teď se poperte :D
  • Cajk
    No hlavně, při kolonizaci Novýho světa se zotročovali i bílí:) Protože často neměli na cestu, tak si ji museli odsloužit..občas se to protáhlo i na (víc jak) pár let..
  • To sice jo ale jako otroci v historii to byli hlavně černí.
  • Komunisty ne, ty by zastřelil.
  • Já bych to spíš chtěl vidět v reálu.
  • Pravej redneck z USA by zotročil hispánce, přistěhovalce, imigranty i emigranty, černochy, demokraty, boháče, Obamu, ještě jednou černochy, negry taky, nezapomněl jsem na hispánce? Stojí za to je zmínit znova, asiaty, araby, araby kteří jsou muslimové, židy, komunisty, komunisty, komunisty, komunisty, komunisty, levičáky, zelený a taky ho unesli mimozemšťani *15* (Víc mě toho nenapadá, doplňte podle libosti *1* )
  • Rozumnej kluk...
    Ty o tom vieš, preukázaním vedomosti si sa zaradil na stupeň nebezpečnosti, ktorý je zrejme vyšší ako jeho...
  • Okamžitě kontaktuji nejbližší stanici veřejné bezpečnosti. Lidi jako ty musíme z dnešní společnosti V Y H L A D I T! ČLOVĚK ČLOVĚKU...nééé, dělej si co chceš (ale krásně pokrytecky jsem to napsal, že? Jsem šikulka), je mi to fuk, když ti to jen leží v hlavě, komu by to vadilo, ale až ti to, co ti leží v hlavě, bude lítat po sídlišti a nechávat za sebou červený loužičky..nevím, neřekneš, že jsem tě navedl, že ne?
  • A mohl bych je análně zneuctívat? Potom bych si to možná to..zahrál. A pak samozřejmě sedl na člun a jel vypálit nějakou africkou vesnici....né, dělám si srandu, nebavila by mě ani tá hra, možná někoho jo, ale na mě je to silnější kafe, já už u těch hříček jak oblíkáte panenky měl noční můry a počůrávám se do teď *15* ...ale napadá mě, před nějakou dobou jsem hrál RTS, kde se dalo obchodovat s otrokama. Jen jsem si teda nevybíral, čím je majznu po palici. Ale to jsem si zas vybíral ve Strongholdu, ale to byli poddaní a navíc byli to...bílí.. *15*
  • Ale tak proč zrovna černý třeba by sme mohli zotročit i bělochy. BTW: nejsem černoch

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit