-
Pro mě hra nemá z nepochopitelných důvodů AI, takže je mapa v podstatě mrtvá a neatraktivní. Já chci přejíždět auta soupeře vlakem:)
-
Ještě bych zdůraznil, že hlavní tahák TF1/2 je simulace pohybu zboží a lidí, kdy je vše založené na poptávce a využívání linkového systému k dosažení cíle - aktivní přestupovaní. To je jeden z důvodů proč už mám velký problém se vracet k OTTD. Tady pokud máte osobní vlak tak má skutečně smysl a význam spojovat města do jedné sítě s přestupními uzly a zahrnout do toho mhd, kdy i ve městě má smysl mít několik linek, protože lidi nevystoupí jako v ottd na první zastávce, ale až v cíli své cesty. Při jedné lince se vám snadno stane, že se na první zastávce plně naloží ale všichni pojedou na konečnou a tak x zastávek po trase bude neobsloužených. To samé samozřejmě funguje s nákladem, tam tuhle funkci využijete spíš až když se vám města kam vozíte finální produkty rozrostou mimo dosah nákladového nádraží. Nejjednoduší řešení je dodávka, která čeká u nádraží a rozváží to do vzdálenějších průmyslových zón. Nejlepší na tom je, že to funguje automaticky. Postavíte linku mezi farmou a pekárnou, farma zjistí že má připojenou pekárnu, tak na tuto linku začne posílat obilí do výše poptávky pekárny. Pak propojíte pekárnu s městem, tak pekárna sečte poptávku budov ve městě, pokryté vaší linkou a začne tam posílat chleba, když bude mít obilí. Pokud přidáte ještě nákladní auto k nádraží, tak pekárna zjistí že má v dosahu přes vaše linky další "zákazníky", navýší produkci, případně i poptávku po obilí a na vlakovou linku bude posílat víc chleba, nicméně přesná část určená pro nákladní auta se sama přeloží v cílové stanici.
-
Ještě bych dodal že je stavění kolejí již celkem vychytané, zejména co se různého křížení týče, tak už jsou koleje hodně poddajné a mimoúrovňové křížení je taky paráda, protože konečně existují klávesové zkratky na zvýšení nebo snížení kurzoru, kromě již z minula zavedeného zvyšování nebo snižování uprostřed právě stavěné sekce. Jinak rovná kolej se nejlépe staví "na zelené louce" ale je možné že je na to také klávesová zkratka nebo bude. Osobně mi tohle vůbec nevadilo a dokud to nemá vliv na rychlost, tak drobné zvlnění ničemu nevadí.
-
Jen poznamka ke staveni rovnych cest (nejen zeleznice, ale i silnic) - ano, je pitome. Nicmene velmi pomaha nestavet cestu od "napojeni" (tedy napr. od konce aktualni silnice, krizovatky, atp.), ale od zamysleneho cile (tedy presne naopak nez je clovek obvykle intuitivne dela), pak se daji rovne trasy delat celkem uspokojive.