Přejít na výpis diskuzí
Třetí update pro Elder Scrolls Online přinese vyšší personalizaci a upraví obchodování
10.7.2014 | Ladislav Loukota
57 příspěvků
-
Tuto hru hraje i nekdo jinej nez boti ?
-
ešte ich tie mesačné poplatky neomrzeli ?
-
-
Neomrzeli a jsem za to rád. Drží to svinstvo stranou.
-
ne, stejne tak jako ty tvoje reci..
-
-
zaujimavé že sa nájdu dnes ľudia ktorí sú ochotný im platiť mesačne za mierne nadpriemernú MMO, ktorá ešte vykráda meno tak slávnej značke, ale chápem, utopiť na tom možno dodnes aj 100€ tak aj ja by som na teba takto reagoval *5*
-
-
vykradani moc nechapu.. znacka je jejich vlastnictvi takze asi nic nekradou.. a lidi plati za jine veci treba za f2p hry.. dokonce za hry jako settlers online :) myslim, ze za mmo ktere ma kazdy mesic update np.. naopak radeji budu platit nez preplacet za neco co se tvari freeee :) ale to vy kluci v rusku delate prece radi ne? ;)
-
-
-
Tak u swtor jim trvalo +- 3 mesice, nez jim doslo ze kalupem smerujou ke krachu ... a dalsiho 1/2 roku, nez to prekopali na f2p ... takze se mozna na vanoce dockas.
Ostatne, to ze nezverejnujou kolik hraje lidi ma jen jedinej duvod ... akcie by obratem sly dokopru. kdyby ty cisla byly dobry, tak to zverejnej, protoze akcie by rostly. -
-
Ve kterém vesmíru žiješ? SWTOR nebylo f2p rok a půl. Zase to tak nedramatizuj.
-
Ale ono jim nic nedochazi, neni ani co by melo dochazet. Poplatky prvnich par mesicu jsou tah perfektne naplanovanej dopredu, aby se vratila cast penez a az jsou spokojeny, oznameji s velkou slavou f2p, coz v ocich obycejnych lidi je "konecne si to uvedomili".
-
-
tj, sem zvedav na ty nadseny akcionare ... az si spocitaj, ze svy prachy uz nejspis nikdy neuvidej.
-
-
Náklady na vývoj se jim podle mě vrátí. I se ziskem bych počítal. Přecijenom nehledě na kvalitu té hry si to řada lidí koupila. Marketingové oddělení udělalo dobrou práci.
-
-
Uvedom si, ze MMO nejsou ani zdaleka jen naklady na jeho vyvoj a PR, ale predevsim na provoz, ty muzou ve strednedobym horizontu ten vyvoj vpohode prelizt (samo zalezi...) Bezne se pak uvazuje navratnost u MMO nekde na 5let provozu, pokud uspeje.
Trebas v pripade swtor se to podle vseho nikdy nezaplati, ale provoz jednoduse zredukuje ztraty. Jinak receno, prachy za vyvoj uz sou stejne v prachu a provoz jako takovej je v plusu. Samo, vychazi se z minima infomaci a odhadu, protoze pruserama se nikdo verejne nechlubi.
-
-
-
Přesně tak to je.
Pro ně byl P2P model (+ imperiální edice a podobné prasárny) na začátku určitě nejlepší tah. Nejspíše mají už připravenou variantu F2P, ale byla by blbost (pro ně) jít na F2P příliš brzo. Určitě půjdou a určitě z toho udělají marketingovou akci, během které budou tvrdit, že udělali tak skvělé MMO (lež), že chtějí dát více hráčům možnost si tohle super MMO zahrát a tak jsou tak hodní, že přechází na F2P. *1*
F2P může tohle rádoby MMO ještě dost pozvednout. Lidi se na něj minimálně nebudou dívat tak přísně (třeba já) a pokud bude F2P dobře udělán (podle mě nebude, snaha ždímat prachy je bohužel u Zenimaxu pověstná), hra bude mít úspěch (samozřejmě daleko menší, než doufali, ale oni si příliš věřili a zaspali dobu tak o 10 let). -
-
Jop, to je dobrej marketing, narat jak platici tak f2p hrace ... takovou strategii musi vymesjlet vazne hlava pane vachmajstr ...
f2p ocekavam v podobnych intencich jako swtor => placenej kazdej prd. To ovsem nic nezmeni na tom, ze obratem po ohlaseni budou nasrani vsichni ti, kteri si to koupili a jak dmnti platili mesicne. -
-
Platící možná budou naštvaní, ale neumím si představit hráče, který by nepočítal s tím, že ESO jednou přejde na F2P. Tohle se prostě všeobecně očekává. Beztak platí buď ti, co nechtěli čekat, chtěli si odehrát to svý a posunout se na další hru, nebo ti, co si chtěli vybudovat náskok před ostatními hráči, kteří se dostanou do hry až s F2P.
-
-
-
-
-
co poplatky ale ta hra! *6* *6* *6*
-
To hned nebude, aspon rok si musi clovek pockat, mozno aj 2, pozri napr. LOTRO ci D&DO a pod., skratka im urcity cas bude trvat nez si uvedomia, ze treba zmenu, prip. im to ide a zmena preto nebude.
-
-
LOTRO bylo v jiný situaci. Ono vzniklo v době, kdy si ještě každý myslel, že se dá zopakovat úspěch WoW. Dneska už si to spíše myslí jen málokdo - kupodivu tvůrci ESO, nejprůměrnějšího MMO, co jsem hrál.
btw, kdo chce, podívejte se na Rift. Relativně nedávno šel na model F2P a není to špatná hra. -
-
bacha na ten rift, s poslednim patchem instaluje nejakou neskutecnou sragoru (a to vcetne tech, co to maj pres steam) ... neco jako uplay a spol ...
Jinak to neni spadny, jen mi to prislo v nekterych ohledech ponekud prekombinovany ... ale napad se snizovanim lv je IMo moc dobrej. -
-
Myslíš glyph?
Rift je dobrej. Dobře se to hraje, dobře se to expí. End game mě nezajímá, takže nevím, jaký je. Za sebe doporučuju. Je to docela podobný GW2, kdybych to měl k něčemu přirovnat. GW2 možná o fous lepší.
-
-
-
Tak zrovna LOTRO slo od zruseni poplatku jen ke dnu. Takze to nepovazuji za dobry priklad.
-
-
Mikrotransakce pry lotro zachranili? a ted tam dokonce pridavaji novy regiony kazdy tri mesice (slysel jsem)
-
-
Zachranili LOTRO. V tom se s tebou nehadam. Ale zachranili ho ve smyslu,ze hra neskoncila. Kvalita obsahu sla rapidne dolu,o rychlosti vydavani ani nemluve. Podivej se kde hra je? S nejvetsi pravdepodobnosti se Mordoru nikdy v zivote nedockame.
-
-
x:
z fora
Executive Producer Aaron Campbell:
Osgiliath: The middle of 2015 brings us deeper in Gondor, and to lands directly contested by Sauron’s armies.
Pelennor Fields and Minas Tirith: The end of 2015 takes us to one of the defining moments of the War of the Ring, the battle before the walls of Minas Tirith. -
Do Mordoru se podivame, jelikoz za par dni vychazi cely regiony az nekam k Osgiliathu, cast Gondoru, stezky mrtvych, pristavni mesto. Pristi rok vyjde Minas Tirith, a pak uz chybi jen Mordor. Vzalo to rychlejsi konec nez jsem doufal *9*.
Skoda, sveho casu to byvala nejlepsi mmo -
S nejvetsi pravdepodobnosti se nikdy nedockas ani Minas Tirith. Pokud si dobre pamatuju, tak posledni info bylo na tema, ze budou pridavat jen nejaky drobnosti, ale dalsi casti pribehu/sveta pozastavujou na neurcito.
-
-
No větší updaty přidávající nové regiony či významnější obsah jsou časté, ačkoli nevím, jestli zrovna každé tři měsíce. Příjde mi to méně častější, ale moc to nesleduju. Už teď je obsahu tolik, že než to člověk projde všechno, vyjde to na stovky hodin.
Řada lidí si snad stěžuje na to, že nepřidávají do hry nové raidy (pro více jak 6 hráčů, max. 24). Místo toho přidávají nové instance pro 3-6 lidí. Podle mě je to logické a správné. Jednak je engine LOTRO tak špatný, že není možné plynule na vyšší nastavení hrát raid, což zamrzí. A samozřejmě LOTRO hraje jiná komunita než WoWko - instance (dungy, insty) nejsou pro mnoho lidí vůbec důležité. Znám řadu lidí, kteří si zaběhnou instanci jen jednou a pak už nikdy. Jde jim jen o příběh a o to se podívat na nové místo. Až to splní, jdou dál. Nepotřebují grind gearu. -
Lotro je bezici mrvola, sak vyzkousej, nez se dostanes nekam kde sou lidi, tak to mas tak na 1/2 roku singla. Vskutku povznasejici mmo zabava ...
-
-
x,
Asi si měl fakt smůlu. Možná si se připojil na špatný server. Zkusil bych třeba Snowbourn. Tam potkávám za hodinu desítky hráčů, občas nikoli k mému potěšení. -
Neprehanim ani trochu ... kdyz spustili f2p model, tak trebas Hurka byla zivouci centrum, kde byly stovky hracu prevazne v nekolika instancich. Ted tam potkas tak jednoho cloveka za hodinu ...
Nebo ruzny lokace kde se poradaj oslavy vsemoznych eventu ... bejvalo tam plno, dneska tam nepotkas ani nohu. O beznym pohybu po mapach ani nemluve, po spusteni f2p clovek potkaval hrace doslova na kazdym rohu a na kazdym rohu byl nekdo, ke komu se dalo pridat. Ted v terenu potkat cloveka je zhola nemozny.
Vsichni totiz maj davno namaxovany postavy a pokud nekdo zacne hrat dneska, tak proste nema s kym. -
Buď úmyslně peháníš, nebo nemluvíš pravdu. Já mám postavy na levelu 20-85 a pokaždé, když s nějakou z nich leveluju, vždy potkám řadu lidí. Někdy mě to až obtěžuje. Ale je pravdou, že místa herního světa nejsou přecpaná lidmi, jak je vidět v některých MMO. To ale nebylo nikdy. Jen významná místa byla plná lidí, zbytek poloprázdný. Důvodem je i rozlehlost herního světa a řada opravdu schovaných koutů, kam se podívá jen minimum hráčů.
Ještě k tomu ses mohl podívat do social panelu, tam najít lidi v stejné oblasti s podobným levelem, napsat jim a nabídnout jim spolupráci. Já to občas dělám a funguje to bezproblémově.
-
-
-
-
-
-
Už něco udělali s tím fázováním hry, kdy bylo velmi obtížné hrát s kamarádem/kamarádkou, pokud nebyli oba v úplně stejné fázi questů? Opravili odezvu skillů? Přidali pár modelů navíc, abych pořád dokola neviděl ty samé stromy, skály, domy atd.? Udělali něco s lootem? Můj poslední zážitek byla fronta na zabití bosse, což byl fakt super zážitek. *1*
-
-
Heh, vsechno co si vypsal jsou prece zcela zasadni vlastnosti hry ... jako trebas ze zalozis partu, jdete do dungu ... a kazdej se portnete do svyho ... protoze ma kazdej jiny Qsty splneny a jiny nesplneny ... a koirovani sveta? Boze ... podivej se na skyrim a oblivion ... vsechny dungy stejny, vsechny interiery stejny ... a v priapde skyrimu a teso navic jeste naprosto tragicky, hnusny a nepouzitelny UI.
-
-
Tak mně se dungy ve skyrimu docela líbily a přiznám se, že co jsem viděl dungy v ESO, nevypadaly zle. Dokonce bych řekl, že v dungu a interiéru to vypadalo daleko lépe než venku, pokud jde o ESO. :D
To fázování oni hrozně prosazovali, jak to bude super, ale jaksi to nedomysleli, to je dost vidět. Taky mě docela mrzelo, že v roce 2014 nebyli schopní se poprat s tím, že jsou např. dva hráči ve skupině a mají quest zabít 3 piráty. Jenže problém je, že ty piráty musí zabít oba hráči, nestačí, aby bojoval jen jeden a druhý se "vezl". Prostě oba musí aspoň udeřit nepřítele či uzdravit kolegu, aby splnili quest. Musí se podílet na splnění questu aktivně. To zní logicky, ale z tohoto pravidla vychází řada obtíží, jakože např. kolega ze skupiny se lehce vzdálí, aby umravnil onoho piráta/vlka/ducha atd. a já udělám totéž a oboum se započítá jen 1 umravnění. Nezřídka se mi tam přitom stávalo, že na místě byli právě ti 3 piráti a muselo se čekat na respawn, který někdy přicházel velmi rychle, jindy vůbec (až opakovaný relog pomohl). *6*
Fázování, aspoň se domnívám, vedlo taky k menší nepříjemnosti. Jednou jsem se vydal prozkoumávat svět, přičemž kamarád nabíral questy a pak šel za mnou. Zatímco kamarád viděl kolem ruch a moby a npc, já viděl zcela prázdný svět. Jaksi jsem se dostal do mrtvého bodu - nikde nic. Neměl jsem questy, takže jsem ani nebyl v situaci, kterou pečlivě připravili autoři. V tom vidím vůbec největší problém ESO - celá tahle hra je čistě striktně navržena vývojáři. Jakmile se člověk dostane mimo jejich velmi úzce stanovené pole, hra se chová divně (viz např. ten prázdný svět). To je přímo v rozporu s TES tradicí.
Hru už nehraju, protože se mi nechtělo za to dále platit. Chtěl jsem vědět, jak vypadá "hotová" hra a nevím, není to nicmoc. Co mě překvapilo, že řada "recenzí", případně dojmů zcela postrádá popis některých negativ, s kterými jsem se setkal. Např. pan Drda zjevně nehrál hru s kolegou a díky tomu nemohl řešit řadu problémů s týmovým hraním spojených (viz výše + např. problém dostat se do stejné instance světa, nepadání quest itemu kolegovi, zatímco já mám dávno splněno, neobjevení se určitého NPC mně, zatímco kolega kolem něj skáče s tím, proč to NPC sakra nevidím atd.) -
-
jj, ja si pamatuju, ze sme skolegou vlezli do vsi a on mi zmizel ... a to proto, ze ja v ty vsi uz byl a splnil nejakej qst. On videl uplne neco jinyho nez ja ... a ja mu nemoh nijak pomoct ... proste to dokonale podelali.
-
-
Ano, to se mi taky stalo. Mrzuté v roce 2014 s takovým rozpočtem. Nezkušenost těch vývojářů si vybrala svou daň.
-
-
Mno oni proste jaksi nepredpokladali, ze online bude nekdo taky chtit hrat jinak nez singl ...
-
-
-
-
-
-
Moc mě mrzí, jak každou dobrou sérii musí zkazit podobným paskvilem, jako je tento. To samé SWTOR (tam to není až tak hektické, ale přeci jen). Oba KOTORy jsem projel snad 100x ... Stále doufám v další singleplayer díl, jak u TES, tak u KOTOR. Snad jednou ... *9*
-
-
"many many many" ... o nic jinyho nejde nez vyzdimat co se da.
-
-
Hodně často tu zmiňujete v diskuzi LOTRO. Moc mě mrzí, jak tohle mmo skončilo, protože prostředí pána prstenů je skvělé a vůbec je to podle mě nejlepší fantasy (zatím.) Překvapuje mě ale, že nikdo nemluví o Runescape, svýho času podle mě naprosto bezkonkurenčního mmo. Taky mě mrzí, jak dopadlo, příšerně zjednodušené, zničená hlavní stránka, přidávání nesmyslů, které po čase s velkou slávou a ještě větší reklamou zase odeberou atd ... nejvíc hráčů si samozřejmě natáhlo wowko, což je škoda, protože tady mohla být větší variabilita. Poslední moje mmo, které jsem zkusil a zkusím, bylo GW2, jehož vývoj jsem sledoval od jeho oznámení, ale nakonec to byl jen obrovský trapas a fiasko ... škoda, že je mmo scéna taková (pro mě) prázdná, jsou to jediný pc hry, který mě baví. Snad kromě Falloutu a Unreal tournamentu 2004, ale ty už jsou pryč.
-
-
Jak skončilo? LOTRO pořád jede a podle mě je v nejlepší formě (nehraju raidy, nezajímá mě end game grind).
-
-
Hlavním problémem je u LOTRO engine. Je prostě a jednoduše špatný, na dnešní dobu navíc nesmírně zastaralý, ta hra dnes už nové hráče prostě nenaláká. Nejlepší by bylo, kdyby současný obsah byl přetvořen do nějakého lotro 2, nemuselo by to hrát bůhví kolik lidí, ale alespoň by to nebylo tak tragické, jako teď. Už má taková mrtvý feel.
-
-
Lotro nema ani trochu problem s eng, zjevne hrajes na nejaky plecce ... Lotro ma problem predevsim s tim, ze neni s kym hrat. Ten svet je ohromnej, ale totalne prazdnej. Lotro na max si ani dneska jen tak nekde nepusti a stale je hodnoceny jako jedna z nejlip vypadajicich mmo vubec.
-
-
Nic v te hre neni vyzva, ani naznakem a to neni dobre. Kdyby aspon nejaky raid sem tam pridali...
-
-
Nedávno aspoň změnili mitigace a mobové už dávají větší poškození + používají častěji své unikátní skilly. Solo hraní tak je o něco těžší (asi nejtěžší, co si pamatuju).
Ale jak jsem psal, mě raidy nezajímají, takže se na to koukám z tohoto úhlu pohledu.
-
-
-
-
A ono tento přehypovaný nesmysl ještě porad někdo hraje ? To jako realy ?
-
-
jj a hodne
-
-
Az tak hodne ze ani nezverejnej kolik ...? Hmm ... Kazda uspesna MMO se pravidelne chlubi tim, kolik hracu ji hraje.
-
chtěls napsat "jj JÁ a hodně" ne? *1*
-
-
-
Pořád ty samé řeči dokola. hlavně od lidí, co hru hráli měsíc po vydání, místo toho, aby někdo pochválil, jak rychle ty změny přicházejí. Vím, jsou tu pořád neduhy, ale autoři o nich často mluví a adresují dnes již většinu z nich včetně fázování. Hru si užívám, grafika na nejlepší detaily je po posledních updatech ještě lepší a kdo nezkusil masivní bitvy v PvP neví, o co přichází. Z mého pohledu jako hráče, co už nemá tolik času, je zde dost PvE contentu pro 2+ hráčů a to hlavní pro více lidí je samozřejmě PvPčko - koho dnes upřímně baví ve dvou lidech grindovat moby? Doufám, že poplatek vydrží co nejdéle a bude vycházet co nejvíce updatů. Věřím, že za půl roku se ke hře znovu vrátí spousta lidí a f2p modelu (klinické smrti) se hra vyhne.
-
-
Pise nekdo, kdo si tak maximalne precet najekje ten PR zvast ... protoze prave ty uzasny "masivni" pvp je neco, co v ty hre nefunguje vubec. Ale jo, nekoho treba bavi nekam 20 minut bezet, pehem 10s chcipnout a zas 20 minut bezet ...
-
-
Hrál jsem to asi pul roku, ale ani nevim proc, prestalo me to bavit..strasne se mi tam pricili farming boti, docela to kazilo imerzi...mozna po updatu jeste zkusím. Někdo dobre zkusenosti z CZ guild?
-
-
S farm botama se vyporadali dost drsne. V dungeonu uz zadne nenajdes. Celkem by me zajimalo jako to vyresili tak rychle a taky nemas zadnej spam do schranky.
-
-
V dungeonu proste dali timer. Zabijes bosse a padne ti loot a xp. Z dalsiho uz nemas nic. ani loot ani xp. Takze nema smysl farmit.
-
-
ako pol roka? ved je to vonku 3 mesiace...
-
-
BETA
sám jsem jí hrál cirka 4 měsíce před vydáním a nu nebyl tam oproti releasu žádný rozdíl -
Ty voe, tak to se ni ten cas v Te hre poradne táhnul :D
-
-