Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Urug
    Tos neviděl Final Cut, ten má téměř dvě hodiny *3*
  • mě se třeba líbí atmosféra AC II (BH sem nehrál) to mě opravdu vtáhlo a jen tak sem koukal :)...a taky první hodiny GTA IV to bylo celekm průlomový s tím živým městem...(pak už to bylo otravný :D)...osobně se mi líbí borderlands ale chtěl bych vidět jak by to fungovalo v nekomiksové grafice
  • ales.smutny
    Ale to určitě. Ale myslím si, že i jednotný koncept může fungovat. Co jsem zatím viděl i v zámci té černozlaté stylizace je tam dost odboček v barevném designu. Ale uvidíme, až to projdem celé:)
  • No veď TF2 ma kreslenu grafiku... *1* Je viac hier ktore maju zaujimavý art styl...TF2 nie je realna strielacka tak takyto art styl nie je vobec nejaký mínus hry.
  • Komiksový styl sedí TF2 jako pr*el na hrnec, jak se říká *1* Pro spoustu lidí grafika = fotorealismus, což je samozřejmě kec, jak ostatně hovoří už samotný článek... Já bych to vysvětlil tak, že grafika (grafický engine) je prostě prostředek k zobrazení výtvarného stylu...
  • Tak jasný *4* Těžko budeš hmm třeba u takových her jako Battlefield 3 hledat nějaký hlubší umělecký vyjádření... V tomhle mne zklamal FNV - naprosto selhal v postapokaliptickém nádechu *1* Ale co taky čekat od Gamebrya :-D
  • Ej, když to pojmeš tak, že pestrost = nálada, rozhodně nemůžeš mluvit o nějaké povrchnosti. Náladu můžeš mít různou, záleží na okolnostech, a styl, jakým ji budeš projevovat, může být taky mnohý. Ve filmu Nosferatu z roku 1921 měli různé pasáže různou barvu, modrou, zelenou, žlutou nebo normální (=černobílou). Už tenkrát veděli, že barveným filtrem můžou u diváka docílit různých pocitů a že jde tedy o prostředek uměleckého vyjádření. Když to může fungovat ve filmech, může to pochopitelně fungovat i ve hrách...
  • Vždycky mě vytočilo, že lidi o TF2 řikali, že to má naprosto hroznou grafiku, prej to "vypadá jako kreslený". Lidi by si asi vždycky měli něco o určitých věcech něco zjistit, než začnou kritizovat a zjistit si aspoň základní pojmy.... S timto článkem nemůže nikdo nesouhlasit a zároveň by si ho měla většina lidí přečíst.
  • jakubc
    pleteš si pestrost a styl... pestrost až na výjimky dusí hlubší myšlenky, přímo vybízí k povrchnosti. myslím tím teď zábavní průmysl, život ať si je co nejpestřejší. :-)
  • jak u které hry :)
  • Jenze film trva hodinu a pul, takovahle hra treba tricet hodin, to je trochu neco jineho.
  • Dvakrát hurá, že se konečně někdo vytasil s tím že grafika není o to se co nejvíce přiblížit realitě ale především snažit se určitým uměleckým stylem vyjádřit atmosféru (nádech) jistého světa...
  • Oba dva tvůrci v článku mají naprostou pravdu. Především část o grafické stylizaci mi mluví z duše. Vynikající článek.
  • Rozmanitý kyberpunk? Děkuji nechci
  • Myslím, že zlatavý nádech nového Deus Ex je poměrně originální a pokud se nemýlím, jde prý o reminiscenci na renesanci, návrat ke "zlatému věku". Mimochodem různé barevné filtry se používájí ve filmu od jeho začátků...
  • ales.smutny
    Ale podle mě má právě u DX:HR tahle stylizace smysl. Přílišná barevnost by podle mě hrozně ublížila atmosféře. Takový Blade Runner (od nějž si ta hra půjčuje hodně) byl s trochou nadsázky v několika odstínech temna:)
  • Tak jasně. Stačří se podívat na kteroukoli hru od Valve, kde je artová (stylová) složka grafiky oddělená od té technologické dost výrazně. Stále stejný grafický engine, který je plněný různým vizuálním výtvarnem.
  • Ze to rika zrovna clovek, ktery stoji za hrou, jez je vytvarne (barevne) velice jednotvarna. Nelibi se mi, jak dnesni hry se az moc stylizuji do urcitych barev, odstinu a stylu, ktere jsou uplne stejne po celou dobu hry. Chtelo by to vic rozmanitosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit